ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପୂର୍ବତଟ ରେଳ ପଥ 2025-26 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ପ୍ରଥମାର୍ଦ୍ଧରେ ମାଲ ପରିବହନରେ 11.33% ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାସଲ କରିଛି।
08 OCT 2025 8:23PM by PIB Bhubaneswar
ପୂର୍ବତଟ ରେଳ ପଥ ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ 2025-26 ର ପ୍ରଥମାର୍ଦ୍ଧ (ଏପ୍ରିଲ-ସେପ୍ଟେମ୍ବର)ରେ ମାଲ ପରିବହନ ଏବଂ ଯାତ୍ରୀ ପରିବହନରେ ଏକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପଞ୍ଜିକୃତ କରିଛି, ଯାହା ପୂର୍ବ ବର୍ଷର ସମାନ ସମୟ ତୁଳନାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାସଲ କରିଛି।
ଏପ୍ରିଲ-ସେପ୍ଟେମ୍ବର 2025 ମଧ୍ୟରେ, ପୂର୍ବତଟ ରେଳ ପଥ ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ଅବଧିରେ 123.6 ନିୟୁତ ଟନ ତୁଳନାରେ 137.6 ନିୟୁତ ଟନ ମାଲ ପରିବହନ କରିଛି, ଯାହାକି 11.33% ର ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ଦର୍ଶାଉଛି।
ମାଲ ପରିବହନ ମଧ୍ୟ ରାଜସ୍ୱ ବୃଦ୍ଧିରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଅବଦାନ ରଖିଛି। ପୂର୍ବତଟ ରେଳ ପଥ ସାମଗ୍ରୀ ପରିବହନରୁ ₹14,162.58 କୋଟି ଆୟ କରିଛି, ଯାହା ଗତ ବର୍ଷର ସମାନ ଅବଧିରେ ₹12,808.30 କୋଟି ଥିଲା - ଯାହା 10.57% ବୃଦ୍ଧି। ଚଳିତ ବର୍ଷର ପ୍ରଥମାର୍ଦ୍ଧରେ ଜୋନର ମୋଟ ରାଜସ୍ୱ ଆୟ ₹15,571.08 କୋଟି ରେ ପହଂଚିଛି , ଯାହା ଗତ ବର୍ଷ ସମାନ ଅବଧିରେ ₹14,227.18 କୋଟି ଥିଲା, ଯାହା 9.45% ବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।
ଯାତ୍ରୀ ପରିବହନ କ୍ଷେତ୍ରରେ , ପୂର୍ବତଟ ରେଳ ପଥ ଏପ୍ରିଲ-ସେପ୍ଟେମ୍ବର 2025 ମଧ୍ୟରେ 48.21 ନିୟୁତ ଯାତ୍ରୀ ପରିବହନ କରିଛି, ଯାହା ପୂର୍ବ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ସମାନ ଅବଧିରେ 45.56 ନିୟୁତ ଯାତ୍ରୀ ପରିବହନ କରିଥିଲା ​​- ଯାହା 5.81% ବୃଦ୍ଧିକୁ ସୂଚିତ କରୁଛି ।
ମାଲ ପରିବହନ ଏବଂ ଯାତ୍ରୀ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହି ନିରନ୍ତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଦକ୍ଷ ଯୋଜନା, ବର୍ଦ୍ଧିତ ପରିଚାଳନା ସହିତ କୋଇଲା, ଲୁହାପଥର, ସିମେଣ୍ଟ ଏବଂ ସାର ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ଶିଳ୍ପରେ ମାଲ ପରିବହନ ଗ୍ରାହକଙ୍କ ସହ ସକ୍ରିୟ ସମନ୍ୱୟର ପରିଣାମ।
ପୂର୍ବତଟ ରେଳ ପଥ ଭାରତର ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଏବଂ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳା ନେଟୱାର୍କକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଆସୁଛି, ଦେଶର ଅର୍ଥନୈତିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଗତିଶୀଳତାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦେଉଛି ।

Ministry of Railways
East Coast Railway Posts 11.33% Significant Growth in Freight Loading in H1 of FY 2025–26
08 OCT 2025 8:23PM by PIB Bhubaneswar
East Coast Railway (ECoR) has registered an impressive performance in freight and passenger transportation during the first half (April–September) of the current financial year 2025–26, achieving significant growth over the corresponding period of the previous year.
During April–September 2025, ECoR loaded 137.6 million tonnes of freight, as against 123.6 million tonnes during the same period last year — marking a growth of 11.33%.
Freight operations also contributed to substantial revenue growth. ECoR earned ₹14,162.58 crore from freight traffic, up from ₹12,808.30 crore during the same period last year — a 10.57% increase. The Zone’s gross revenue stood at ₹15,571.08 crore, compared to ₹14,227.18 crore last year, reflecting a 9.45% rise.
In the passenger segment, ECoR carried 48.21 million passengers during April–September 2025, compared to 45.56 million passengers in the same period of the previous fiscal — an increase of 5.81%.
This sustained growth across freight and passenger sectors is the result of efficient planning, enhanced operational management, and proactive coordination with freight customers across key industries such as coal, iron ore, cement, and fertilizers.
East Coast Railway continues to play a vital role in strengthening India’s logistics and supply chain network, contributing significantly to the nation’s economic growth and mobility.