ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବ୍ରୁନେଇର ସୁଲତାନଙ୍କ ସହ ସାକ୍ଷାତ ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଉଦ୍‌ବୋଧନ
04 SEP 2024 3:18PM by PIB Bhubaneshwar
ମହାମହିମ,
ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଏବଂ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରାଜପରିବାରକୁ ଆପଣଙ୍କର ଦୟାଳୁ ଶବ୍ଦ, ଭବ୍ୟ ସ୍ୱାଗତ ଏବଂ ଆତିଥ୍ୟ ପାଇଁ ମୋର ସହୃଦୟତାର ସହିତ କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରୁଛି।
ପ୍ରଥମେ, ୧.୪ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ, ମୁଁ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୪୦ତମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏବଂ ବ୍ରୁନେଇର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ମୋର ସହୃଦୟତାର ସହିତ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି।
ମହାମହିମ,
ଆମର ଶହ ଶହ ବର୍ଷ ପୁରୁଣା ସାଂସ୍କୃତିକ ସମ୍ପର୍କ ରହିଛି। ଆମର ବନ୍ଧୁତାର ମୂଳଦୁଆ ହେଉଛି ଏହି ମହାନ ସାଂସ୍କୃତିକ ପରମ୍ପରା।
ଆପଣଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ, ଆମର ସମ୍ପର୍କ ଦିନକୁ ଦିନ ମଝବୁତ ହେବାରେ ଲାଗିଛି। ଭାରତର ଲୋକମାନେ ଏବେ ବି ୨୦୧୮ ମସିହାରେ ଆମ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସରେ ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ଭାବରେ ଆପଣଙ୍କର ଭାରତ ଗସ୍ତକୁ ବହୁତ ଗର୍ବର ସହିତ ମନେ ରଖିଛନ୍ତି।
ମହାମହିମ,
ମୁଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଖୁସି ଯେ, ମୋର ତୃତୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ଆରମ୍ଭରେ, ମୋତେ ବ୍ରୁନେଇ ଗସ୍ତ କରିବାର ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ସହିତ ଭବିଷ୍ୟତ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳିଛି। ଏହା ମଧ୍ୟ ଏକ ସୁଖଦ ସଂଯୋଗ ଯେ, ଆମେ ଆମର ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଭାଗୀତାର ୪୦ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ କରୁଛୁ। ଭାରତର ପୂର୍ବ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ନୀତି ଏବଂ ଭାରତ-ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗରୀୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରେ ବ୍ରୁନେଇ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶୀଦାର ହେବା ଆମ ପାଇଁ ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାଆମେ ପରସ୍ପରର ଭାବନାକୁ ସମ୍ମାନ କରୁ। ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ, ଏହି ଗସ୍ତ ଏବଂ ଆମର ଆଲୋଚନା ଆଗାମୀ ସମୟ ପାଇଁ ଆମର ସମ୍ପର୍କକୁ ରଣନୈତିକ ଦିଗ ପ୍ରଦାନ କରିବ। ଏହି ଅବସରରେ, ପୁଣି ଥରେ, ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ହୃଦୟରୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛି।
ସ୍ୱୀକାରୋକ୍ତି - ଏହା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉଦ୍‌ବୋଧନର ଆନୁମାନିକ ଅନୁବାଦ। ମୂଳ ଉଦ୍‌ବୋଧନ ହିନ୍ଦୀରେ ଦିଆଯାଇଥିଲା।

Prime Minister's Office
English translation of Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi during his meeting with Sultan of Brunei
04 SEP 2024 3:18PM by PIB Delhi
Your Majesty,
I express my heartfelt gratitude to you and the entire royal family for your gracious words, warm welcome, and hospitality.
First of all, on behalf of 1.4 billion Indians, I extend my heartfelt greetings to you and the people of Brunei on the 40th anniversary of your independence.
Your Majesty,
We have centuries-old cultural ties. The foundation of our friendship is this great cultural tradition. Under your leadership, our relations have been growing stronger day by day. The people of India still fondly remember with great pride your visit to India as the chief guest at our Republic Day in 2018.
Your Majesty,
I am extremely pleased that at the beginning of my third term, I have the opportunity to visit Brunei and discuss future matters with you. It is also a pleasant coincidence that we are celebrating the 40th anniversary of our bilateral partnership. Brunei being an important partner in India's Act East policy and Indo-Pacific vision is a guarantee of a bright future for us. We respect each other's sentiments. I am confident that this visit and our discussions will provide strategic direction to our relations for the times to come. Once again, on this occasion, I express my heartfelt gratitude to you.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.