Ministry of Railways
ECoR Reaches 100 MT Freight Unloading in Record‑Breaking 148 Days
27 AUG 2025 7:20PM by PIB Bhubaneswar
East Coast Railway (ECoR) has set yet another benchmark in freight transportation by crossing the milestone of 100 million tons of unloading within just 148 days of the current financial year. As of 26th August 2025, ECoR has unloaded 100.55 million tons, registering an impressive 8% growth compared to the same period last year—an increase of 7.43 million tons.
Divisional Performance:
Khurda Road Division: 58.1 million tons
Waltair Division: 25.46 million tons
Sambalpur Division: 17 million tons
ECoR continues to play a pivotal role in fulfilling the logistics requirements of vital industries and major ports within its jurisdiction, including Paradeep, Visakhapatnam, Gangavaram, Gopalpur, and Dhamra. The zone caters to critical sectors such as steel, power, aluminum, fertilizers, and cement, with key commodities like coal, iron ore, alumina, manganese, and bauxite forming the bulk of freight traffic.
This milestone reflects not only the railway’s operational efficiency but also its rising commitment to supporting India’s industrial demand. Notably, the achievement has been realized 12 days earlier than in FY 2024–25 (160 days) and 23 days earlier than in FY 2023–24 (171 days).
Through continuous improvements in freight handling and port connectivity, East Coast Railway remains a cornerstone of India’s economic growth by ensuring the faster and seamless movement of essential goods across industries.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପଣ୍ୟ ପରିବହନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ନୂତନ ମାନଦଣ୍ଡ _ ରେକର୍ଡ ୧୪୮ ଦିନରେ ୧୦୦ ନିୟୁତ ଟନ୍ ପଣ୍ୟ ଅପସାରଣ |
27 AUG 2025 7:20PM by PIB Bhubaneswar
ପୂର୍ବ ତଟ ରେଳପଥ (ଇକୋର) ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ମାତ୍ର ୧୪୮ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ୧୦୦ ନିୟୁତ ଟନ୍ ପଣ୍ୟ ଅପସାରଣର ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରି, ପଣ୍ୟ ପରିବହନରେ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି | ଚଳିତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ୨୬ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୫ ସୁଦ୍ଧା, ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ସଫଳତାର ସହିତ ୧୦୦.୫୫ ନିୟୁତ ଟନ୍ ପଣ୍ୟ ଅପସାରଣ କରିଛି, ଯାହା ଗତ ବର୍ଷର ସମାନ ସମୟ ତୁଳନାରେ 8% ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପଞ୍ଜିକୃତ କରି - ୭.୪୩ ନିୟୁତ ଟନ୍ ଅଧିକ ପଣ୍ୟ ଅପସାରଣ କରିପାରିଛି |
ରେଳ ମଣ୍ଡଳ ଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ଯୋଗଦାନ:
• ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ ରେଳ ମଣ୍ଡଳ: ୫୮.୧ ନିୟୁତ ଟନ୍
• ୱାଲଟିୟର ରେଳ ମଣ୍ଡଳ: ୨୫.୪୬ ନିୟୁତ ଟନ୍
• ସମ୍ବଲପୁର ରେଳ ମଣ୍ଡଳ: ୧୭ ନିୟୁତ ଟନ୍
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଏହାର ପରିସୀମା ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ପ୍ରମୁଖ ଶିଳ୍ପ ଏବଂ ବନ୍ଦରଗୁଡିକର ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପୂରଣ କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି | ଏହି ରେଳପଥ ପାରାଦୀପ, ବିଶାଖାପାଟଣା (ଭାଇଜାଗ୍), ଗଙ୍ଗାଭରମ, ଗୋପାଳପୁର ଏବଂ ଧାମରା ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ବନ୍ଦରଗୁଡିକୁ ସେବା ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ ଏବଂ ଇସ୍ପାତ, ଶକ୍ତି, ଆଲୁମିନିୟମ୍, ସାର, ସିମେଣ୍ଟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଶିଳ୍ପଗୁଡିକର ପରିବହନ ଚାହିଦା ପୂରଣ କରିଥାଏ | ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଦ୍ୱାରା ପରିବହନ ହେଉଥିବା ପ୍ରମୁଖ ଦ୍ରବ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ହେଉଛି କୋଇଲା, ଲୁହାପଥର, ଆଲୁମିନିୟମ୍, ମାଙ୍ଗାନିଜ୍ ଏବଂ ବକ୍ସାଇଟ୍ |
ଏହି ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ କେବଳ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ଦକ୍ଷତାକୁ ନୁହେଁ, ଭାରତର ଶିଳ୍ପ ଚାହିଦା ପୂରଣ ପାଇଁ ଏହାର ବର୍ଦ୍ଧିତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ। ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଯେ, ଏହି ସଫଳତା ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨୦୨୪-୨୫ (୧୬୦ ଦିନ) ତୁଳନାରେ ୧୨ ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨୦୨୩-୨୪ (୧୭୧ ଦିନ) ତୁଳନାରେ ୨୩ ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ହାସଲ କରାଯାଇଛି।
ପଣ୍ୟ ପରିବହନ ଏବଂ ବନ୍ଦର ସଂଯୋଗୀକରଣରେ ନିରନ୍ତର ଉନ୍ନତି ମାଧ୍ୟମରେ, ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ବିଭିନ୍ନ ଶିଳ୍ପରେ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀର ଦ୍ରୁତ ଏବଂ ସୁଗମ ପରିବହନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରି ଭାରତର ଆର୍ଥିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧିର ଦୃଢ଼ ଭିତ୍ତିସ୍ଥମ୍ଭ ହୋଇ ରହିଛି।