ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆରଏନୟୁ, ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ର ଭୁବନେଶ୍ୱର ଦ୍ବାରା ସମ୍ବଲପୁରୀ ନ୍ୟୁଜ୍ ବୁଲେଟିନର ଶୁଭାରମ୍ଭ
15 AUG 2025 6:18PM by PIB Bhubaneshwar
ଡିଡି ଓଡ଼ିଆରେ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସରେ ଉଦ୍‌ଘାଟନୀ ବୁଲେଟିନ୍ ପ୍ରସାରଣ
ସୂଚନା ଏବଂ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ ସମ୍ବଲପୁରୀ-ଭାଷୀ ଅଞ୍ଚଳର ଅତିଥିମାନେ ଶୁଭାରମ୍ଭ ଉତ୍ସବରେ ଯୋଗଦେଲେ
15.08.2025 : ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସର ଐତିହାସିକ ଅବସରରେ, ଆଞ୍ଚଳିକ ସମାଚାର ୟୁନିଟ୍ (ଆରଏନୟୁ), ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ର, ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏହାର ପ୍ରଥମ ସମ୍ବଲପୁରୀ ଭାଷା ସମାଚାର ବୁଲେଟିନ୍ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛି। ପ୍ରଥମ ବୁଲେଟିନ୍ ସକାଳ 11 ଟାରେ ଡିଡି ଓଡ଼ିଆରେ ପ୍ରସାରିତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ଡିଡି ନ୍ୟୁଜ୍ ଓଡ଼ିଆର ସରକାରୀ ୟୁଟ୍ୟୁବ ଚ୍ୟାନେଲରେ ମଧ୍ୟ ଲାଇଭ୍-ଷ୍ଟ୍ରିମିଂ କରାଯାଇଥିଲା।
ଉଦଘାଟନୀ ବୁଲେଟିନ୍ ସମଗ୍ର ଭାରତ ଏବଂ ଓଡ଼ିଶାରେ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ପାଳନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲା। ଏହା ସହିତ ପଶ୍ଚିମ ଓଡ଼ିଶାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ବିଶେଷ କଭରେଜ୍ କରାଯାଇଥିଲା
ଏହି ଶୁଭାରମ୍ଭକୁ ପାଳନ କରିବା ପାଇଁ, ଦୂରଦର୍ଶନ କେନ୍ଦ୍ର ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ଏକ ବୈଠକ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଦୂରଦର୍ଶନ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ଉପ-ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ (ଇ) ଶ୍ରୀ ନରସିଂହ ଜେଠୀ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଥିଲେ। ଦୂରଦର୍ଶନ ଭୁବନେଶ୍ୱର, ଆକାଶବାଣୀ, କଟକ ଏବଂ ପ୍ରେସ୍ ଇନଫର୍ମେଶନ୍ ବ୍ୟୁରୋ (ପିଆଇବି) ଭୁବନେଶ୍ୱରର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ମିହିର ମେହେର ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଅଶୋକ ପାଣିଗ୍ରାହୀଙ୍କ ସମେତ ଓଡ଼ିଶାର ସମ୍ବଲପୁରୀ ଭାଷାଭାଷୀ ଅଞ୍ଚଳର ପ୍ରମୁଖ ଅତିଥିମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହି ଅବସରରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଜେଠୀ ତାଙ୍କ ଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ "ସମ୍ବଲପୁରୀ ନ୍ୟୁଜ୍ ବୁଲେଟିନ୍ ଆରମ୍ଭ କରିବା ଏକ ଗର୍ବ ଏବଂ ଖୁସିର ମୁହୂର୍ତ୍ତ। ଏହି ବୁଲେଟିନ୍ ଓଡ଼ିଶାର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଞ୍ଚଳର ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପୂରଣ କରିବ।"
ଶ୍ରୀ ମିହିର ମେହେର ଏହାକୁ ଏକ "ଐତିହାସିକ ଦିନ" ବୋଲି କହିଥିଲେ ଏବଂ ବୁଲେଟିନକୁ ବାସ୍ତବତାରେ ପରିଣତ କରିବାରେ ସମ୍ପୃକ୍ତ ଦଳର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଅଶୋକ ପାଣିଗ୍ରାହୀ ମଧ୍ୟ ଏହି ଶୁଭାରମ୍ଭର ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ଏବଂ ସମ୍ବଲପୁରୀ ଭାଷାଭାଷୀ ଅଞ୍ଚଳ ଉପରେ ଆଧାରିତ ବିଷୟବସ୍ତୁକୁ ଗୁରୁତ୍ବ ଦେବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ।
ଦୂରଦର୍ଶନ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ଆଞ୍ଚଳିକ ସମାଚାର ୟୁନିଟ୍‌ର ମୁଖ୍ୟ ଶ୍ରୀ ଅଭିଷେକ ମିଶ୍ର ସଫଳ ଶୁଭାରମ୍ଭରେ ସାମିଲ ଥିବା ସମସ୍ତ ନ୍ୟୁଜ୍ ରିଡର୍ସ, କପି ଏଡିଟର, ପ୍ରଡକ୍ସନ୍ ଟିମ୍ ଏବଂ ବୈଷୟିକ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ। ସେ ଦୂରଦର୍ଶନ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ଉପ-ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ (ଇ) ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମୁଖ୍ୟଙ୍କୁ ବିଶେଷ ଧନ୍ୟବାଦ ଦେଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ମିଶ୍ର ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଇଥିଲେ ଯେ ସମ୍ବଲପୁରୀ ବୁଲେଟିନ୍ ରେ ସୂଚନାପ୍ରଦ, ଆକର୍ଷଣୀୟ ଏବଂ ଓଡ଼ିଶାର ସମ୍ବଲପୁରୀ ଭାଷାଭାଷୀ ଅଞ୍ଚଳର ଖବରକୁ ଉପସ୍ଥାପିତ କରିବା ପାଇଁ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ପ୍ରୟାସ କରାଯିବ।

Ministry of Information & Broadcasting
RNU, DDK Bhubaneswar Launches First-Ever Sambalpuri News Bulletin
15 AUG 2025 6:18PM by PIB Bhubaneshwar
Inaugural Bulletin Telecast on Independence Day on DD Odia
Senior Officials of I&B Ministry and Guests from Sambalpuri-Speaking Region Attend Launch Ceremony
On the historic occasion of Independence Day, the Regional News Unit (RNU), Doordarshan Kendra, Bhubaneswar launched its maiden Sambalpuri language News Bulletin. The first bulletin was telecast at 11 AM on DD Odia and was also live-streamed on the official YouTube channel of DD News Odia.
The inaugural bulletin highlighted Independence Day celebrations across India and Odisha, with special coverage on events in Western Odisha, where Sambalpuri is widely spoken.
To mark this significant launch, a ceremonial event was held at Doordarshan Kendra Bhubaneswar. The event was presided over by Shri Narasingha Jethi, Deputy Director General (E), Doordarshan Bhubaneswar. Senior officials from Doordarshan Bhubaneswar, All India Radio Cuttack, and the Press Information Bureau (PIB) Bhubaneswar were also present. Prominent guests from the Sambalpuri-speaking region of Odisha, including Shri Mihir Meher and Shri Ashok Panigrahi, also graced the occasion.
Shri Jethi, in his address, said “It is a proud and happy moment to launch the Sambalpuri News Bulletin. This bulletin will cater to an important region in Odisha.”
Shri Mihir Meher called it a “historic day” and lauded the efforts of the team involved in making the bulletin a reality. Shri Ashok Panigrahi also appreciated the launch and suggested that the content be made more focused on the Sambalpuri-speaking region.
Shri Abhishek Mishra, Head of the Regional News Unit at Doordarshan Bhubaneswar, expressed his gratitude to everyone involved in the successful launch, including the newsreaders, copy editors, production team, and technical staff. He gave special thanks to the Deputy Director General (E) and the Programme Head of Doordarshan Bhubaneswar. Shri Mishra assured that every effort will be made to ensure the Sambalpuri bulletin is informative, engaging, and reflects updates from the Sambalpuri-speaking regions of Odisha.