ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ୍ ରେଳମଣ୍ଡଳର ମଣ୍ଡଳ ରେଳବାଇ ପ୍ରବନ୍ଧକ (ଡିଆରଏମ) ଭାବରେ ଆଲୋକ ତ୍ରିପାଠୀଙ୍କ ଯୋଗଦାନ
28 JUL 2025 7:28PM by PIB Bhubaneshwar
1998 ବ୍ୟାଚର ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇ ଟ୍ରାଫିକ୍ ସେବା (IRTS)ର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ଆଲୋକ ତ୍ରିପାଠୀ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ୍ ରେଳମଣ୍ଡଳର ନୂତନ ମଣ୍ଡଳ ରେଳବାଇ ପ୍ରବନ୍ଧକ (ଡିଆରଏମ) ଭାବରେ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ଏଚ୍.ଏସ୍. ବାଜୱାଙ୍କଠାରୁ ଶ୍ରୀ ତ୍ରିପାଠି ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି, ଯିଏ ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ୍ ଡିଭିଜନରେ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ସହିତ ସେବା କରିଥିଲେ । ରେଳମଣ୍ଡଳର ସମସ୍ତ ବିଭାଗ ଶ୍ରୀ ତ୍ରିପାଠିଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରୁଛି ଏବଂ ଅଧିକ ସଫଳତା ହାସଲ କରିବାରେ ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି ।
ଏହି ନୂତନ ନିଯୁକ୍ତି ପୂର୍ବରୁ, ଶ୍ରୀ ତ୍ରିପାଠୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ରେଳବାଇ ବୋର୍ଡରେ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ (ଫ୍ରେଟ ମାର୍କେଟିଂ) ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ । ଦୁଇ ଦଶନ୍ଧିରୁ ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ଏକ ବଳିଷ୍ଠ କ୍ୟାରିଅର ସହିତ, ସେ ଭାରତୀୟ ରେଳର ବିଭିନ୍ନ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦବୀରେ ବ୍ୟାପକ ପ୍ରଶାସନିକ ଏବଂ ପରିଚାଳନାଗତ ଅଭିଜ୍ଞତା ଆଣିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ତ୍ରିପାଠୀ ନ୍ୟାସନାଲ ହାଇ ସ୍ପିଡ୍ ରେଳ କର୍ପୋରେସନ ଲିମିଟେଡ୍ (NHSRCL) ରେ ଜେନେରାଲ ମ୍ୟାନେଜର ସମେତ ଅନେକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପାଦନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ୍ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ୍ (MoPNG) ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟରେ ଡେପୁଟେସନ୍ ରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି । ତାଙ୍କର ପୂର୍ବ ଭୂମିକାରେ ସେ ଅହମ୍ମଦାବାଦରେ ସହାୟକ ଅପରେସନ୍ ମ୍ୟାନେଜର, ଭଦୋଦରାରେ ଡିଭିଜନାଲ୍ ଅପରେସନ୍ ମ୍ୟାନେଜର ଏବଂ ପଶ୍ଚିମ ରେଳବାଇରେ ଏରିଆ ମ୍ୟାନେଜର ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ସେ ରାଜକୋଟ ରେଳମଣ୍ଡଳରେ ବରିଷ୍ଠ ମଣ୍ଡଳ ବାଣିଜ୍ୟିକ ପ୍ରବନ୍ଧକ ଏବଂ ଉଭୟ ରାଜକୋଟ ଏବଂ ରତଲାମ ରେଳମଣ୍ଡଳରେ ବରିଷ୍ଠ ମଣ୍ଡଳ ପରିଚାଳନା ପ୍ରବନ୍ଧକ ଭାବରେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ ।
ଜାନୁଆରୀ 12, 1974 ରେ ଜନ୍ମଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ଶ୍ରୀ ତ୍ରିପାଠୀ 20 ସେପ୍ଟେମ୍ବର 1999 ରେ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ । ସେ ମେକାନିକାଲ୍ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂରେ M.Tech ଡିଗ୍ରୀ ହାସଲ କରିଛନ୍ତି ଯାହା ତାଙ୍କ ପ୍ରଶାସନିକ ବିଶେଷଜ୍ଞତାକୁ ଏକ ଦୃଢ଼ ବୈଷୟିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଆଣିଛି ।
ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ୍ ରେଳମଣ୍ଡଳର ନୂତନ ମଣ୍ଡଳ ରେଳବାଇ ପ୍ରବନ୍ଧକ ଭାବରେ ଶ୍ରୀ ତ୍ରିପାଠୀ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ସବୁଠାରୁ ବ୍ୟସ୍ତତମ ରେଳମଣ୍ଡଳରେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ଦକ୍ଷତା, ଯାତ୍ରୀ ସୁବିଧା ଏବଂ ପଣ୍ୟ ପରିବହନ ସେବାରେ ଆହୁରି ଉନ୍ନତି ଆଣିବାର ଆଶା କରାଯାଉଛି ।

Ministry of Railways
Alok Tripathi Appointed as Divisional Railway Manager of Khurda Road Division, East Coast Railway
28 JUL 2025 7:28PM by PIB Bhubaneshwar
Shri Alok Tripathi, a senior officer of the Indian Railway Traffic Service (IRTS) from the 1998 batch, has taken over the charge as the new Divisional Railway Manager (DRM) of Khurda Road Division under the East Coast Railway. Shri Tripathi has taken the charge from Shri H. S. Bajwa, who served the Khurda Road Division with dedication and commitment. The entire division extends a warm welcome to Shri Tripathi and looks forward to his leadership in achieving greater milestones.
Prior to this appointment, Shri Tripathi served as Executive Director (Freight Marketing) at the Railway Board, New Delhi. With a distinguished career spanning over two decades, he brings with him vast administrative and operational experience in various key positions across Indian Railways.
Shri Tripathi has held several notable assignments, including General Manager at the National High Speed Rail Corporation Limited (NHSRCL), and served on deputation with the Ministry of Petroleum and Natural Gas (MoPNG). His earlier roles include Assistant Operations Manager (AOM) at Ahmedabad, Divisional Operations Manager (DOM) at Vadodara and Area Railway Manager (ARM) with Western Railway. He also served as Senior Divisional Commercial Manager (Sr. DCM) at Rajkot and Senior Divisional Operations Manager (Sr. DOM) at Rajkot, Vadodara and Ratlam Divisions.
Born on 1st December, 1974, Shri Tripathi joined Indian Railways on September 20, 1999. He holds an B.Tech degree in Mechanical Engineering from IIT, Kanpur; bringing a strong technical foundation to his administrative expertise.
As the new DRM of Khurda Road Division, Shri Tripathi is expected to drive further improvements in operational efficiency, passenger amenities, and freight services across one of the busiest divisions of East Coast Railway.