তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
অসমৰ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য উদযাপনৰ অৰ্থে বিহু কৰ্মশালাৰ আয়োজন কৰিব চিবিচি গুৱাহাটীয়ে
অসমীয়া লোকসংস্কৃতিৰ প্ৰসাৰৰ বাবে পৰম্পৰাগত নৃত্য-সংগীত প্ৰশিক্ষণৰ দিহা
04 APR 2025 5:45PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰৰ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্থ গুৱাহাটীৰ কেন্দ্ৰীয় যোগাযোগ ব্যুৰো (চিবিচি)ৰ উদ্যোগত অহা এপ্ৰিলৰ পৰা ১১ এপ্ৰিললৈ, গুৱাহাটীৰ দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰৰ সূচনা ভৱনত বিহু কৰ্মশালাৰ আয়োজন কৰা হৈছে। এই বিনামূলীয়া কৰ্মশালাখন প্ৰতিদিনে পুৱা ১০:৩০ বজাৰ পৰা দুপৰীয়া ১:০০ বজালৈ অনুষ্ঠিত হ’ব, য’ত অসমৰ চহকী সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ প্ৰতি্ফলন ঘটিব।অসমীয়া সাংস্কৃতিক পৰিচয়ৰ প্ৰাণকেন্দ্ৰ বিহু হৈছে সম্প্ৰদায়, পৰম্পৰা আৰু কলাত্মক প্ৰকাশৰ এক অনন্য উদযাপন। এই সুপ্ৰাচীন ঐতিহ্যৰ সংৰক্ষণ আৰু প্ৰচাৰৰ তাৎপৰ্যৰ কথা উপলব্ধি কৰি চিবিচি গুৱাহাটীয়ে বিহুৰ পৰম্পৰাগত নৃত্য আৰু বাদ্যযন্ত্ৰৰ জৰিয়তে কৰ্মশালাত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক বিহুৰ সাৰমৰ্মৰ সৈতে পৰিচয় কৰাই দিয়াৰ প্ৰয়াস কৰিব।
কৰ্মশালাত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে চিবিচি গুৱাহাটীৰ গীত আৰু নাট বিভাগৰ প্ৰতিভাৱান বিভাগীয় শিল্পীৰ জড়িয়তে বিহু নৃত্যৰ লগতে ঢোলৰ ছন্দময় স্পন্দন আৰু গগনাৰ দৰে পৰম্পৰাগত বাদ্যযন্ত্ৰ বজাবলৈ শিকাৰ সুযোগ পাব। কৰ্মশালাত নৃত্য তথা বাদ্য হাতে কামে শিকোৱাৰ উদ্দেশ্য হৈছে অসমীয়া লোক পৰম্পৰাৰ সৈতে গভীৰ সংযোগ গঢ়ি তোলা আৰু প্ৰজন্মৰ পিছত প্ৰজন্ম ধৰি ইয়াৰ ধাৰাবাহিকতাক অক্ষুণ্ণ ৰাখিবলৈ উৎসাহিত কৰা। অহা ৭ এপ্ৰিলৰ পুৱা ১১ বজাত উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ জৰিয়তে কৰ্মশালাখন আৰম্ভ হ’ব। এই পদক্ষেপৰ জৰিয়তে চিবিচি গুৱাহাটীয়ে অসমৰ চহকী সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যৰ সংৰক্ষণ আৰু উদযাপনৰ প্ৰতি থকা দায়বদ্ধতাক পুনৰ দৃঢ় কৰি তুলিছে, যাতে ভৱিষ্যত প্ৰজন্মৰ হৃদয়ত বিহুৰ স্বকীয়তা তথা সজীৱতা অব্যাহত থাকে।

Ministry of Information & Broadcasting
CBC Guwahati to Organize Bihu Workshop to Celebrate Assam’s Cultural Heritage
Traditional Dance and Music Training to Promote Assamese Folk Culture
04 APR 2025 5:45PM by PIB Guwahati
The Central Bureau of Communication (CBC), Guwahati, under the Ministry of Information & Broadcasting, Government of India, is organizing a Bihu Workshop from April 7 to April 11, 2025, at Soochna Bhawan, DD Kendra, Guwahati. This free, walk-in event will be held daily from 10:30 AM to 1:00 PM, offering an immersive experience into Assam’s rich cultural heritage.
Bihu, the lifeblood of Assamese cultural identity, is a celebration of community, tradition, and artistic expression. Recognizing the significance of preserving and promoting this vibrant heritage, CBC Guwahati has curated this workshop to introduce participants to the essence of Bihu through its traditional dance and musical instruments.
Guided by the talented staff artists of the Song & Drama Division of CBC Guwahati, attendees will have the opportunity to learn the energetic and graceful Bihu dance, along with the rhythmic beats of the Dhol and the melodious sounds of traditional instruments like the Gogona. This hands-on engagement aims to foster a deeper appreciation for Assamese folk traditions and encourage their continuity across generations.
The workshop will commence with an inaugural ceremony on April 7, 2025, at 11:00 AM. Through this initiative, CBC Guwahati reaffirms its commitment to preserving and celebrating Assam’s rich cultural heritage, ensuring that the vibrant spirit of Bihu continues to thrive in the hearts of future generations.