Ministry of Chemicals and Fertilizers
The Department of Pharmaceuticals Successfuly completes Special Campaign 4.0
Achieves 100% disposal of pending MP references & State Government references
Revenue of Rs. 42673/- generated from scrap disposal
09 NOV 2024 11:40AM by PIB Delhi
The Department of Pharmaceuticals actively participated in the Special Campaign 4.0 of the Government from 2nd October, 2024 to 31st October, 2024. Special focus was given on activities of organisations of the Department, namely National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA); National Institutes of Pharmaceutical Education and Research (NIPERs) at Ahmedabad, SAS Nagar, Rae Bareli, Hajipur, Kolkata, Guwahati and Hyderabad; Pharmaceutical & Medical Devices Bureau of India (PMBI); and three PSUs, namely Bengal Chemicals & Pharmaceuticals Limited (BCPL) Kolkata, Hindustan Antibiotics Limited(HAL) Pune and Karnataka Antibiotics & Pharmaceuticals Limited (KAPL), Bangalore.
The Department was able to successfully meet and also exceed some of the pre-defined targets set during the Preparatory Phase of the Campaign.
100% disposal of pending MP references & State Government references has been achieved. All 21 Public Grievances and 25 Public Grievance Appeals pending as on 30th September have been disposed of. Theres is Zero pendency in PMO Reference and IMC Reference.
The Department had set a target of 11,046 cleaning sites covering the length and breadth of the country. By the end of the Campaign on October 31st, the Department exceeded the target by having 11,127 sites cleaned. This includes 11, 000 Jan Aushadhi Kendras cleaned with initiative and close support of PMBI, which not only helped to create an awareness on importance of clean and hygienic environment among all, but also re-enforced the presence of the flagship scheme of Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Yojana among the general public.
During the special campaign 5667 physical files were reviewed out of which 1544 files weeded out. Under e-cleaning, 4671 `Parked’ e-Files were reviewed and decisions taken to retain for future reference. 26 e-files were closed. In the campaign, revenue of Rs.42673/- was generated from scrap disposal.
Four Best Practices that have been implemented during the Campaign period each from NIPER SAS Nagar, NIPER-Ahmedabad, NIPER-Hajipur and HAL, Pune on data backup and archiving and reclaiming of office space.
The Department achieved significant results during the Special Campaign 4.0. Few photographs of `Before’ & `After’ cleaning received from Organizations are attached herewith.
NIPER-Hyderabad
BEFORE
AFTER
NIPER - Ahmedabad
HINDUSTAN ANTIBIOTICS LTD, PUNE

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ফার্মাস্যুতিকেল বিভাগনা স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০ মায় পাক্না লোইশিনখ্রে
পন্দুনা লৈবা এম.পি. রিফরেন্সশিং & রাজ্য সরকারগী রিফরেন্সশিং চাদা ১০০ দিস্পোজ তৌখ্রে
স্ক্রেপ দিস্পোজ তৌবদগী লুপা ৪২৬৭৩গী রেভেন্যু জেনরেত তৌখ্রে
09 NOV 2024 11:40AM by PIB Imphal
ফার্মাস্যুতিকেল বিভাগনা ২০২৪গী ওক্তোবর ২দগী ২০২৪গী ওক্তোবর ৩১ ফাওবা সরকারগী স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০ এক্তিব ওইনা শকুর য়াখ্রে। বিভাক্কী ওর্গনাইজেসনশিং হায়বদি নেস্নেল ফার্মাস্যুতিকেল প্রাইসিং ওথোরিতী (এন.পি.পি.এ.); অহমেদবাদ, এস.এ.এস. নগর, রে বরেলি, হাজিপুর, কোলকতা, গুৱাহাতি অমসুং হায়দ্রবাদতা নেস্নেল ইন্সতিত্যুতস ওফ ফার্মাস্যুতিকেল এজুকেসন এন্দ রিসর্স (এন.আই.পি.ই.আর.); ফার্মাস্যুতিকেল & মেদিকেল দিবাইসেস ব্যুরো ওফ ইন্দিয়া (পি.এম.বি.আই.); অমসুং পি.এস.য়ু. অহুম হায়বদি বেঙ্গাল কেমিকেলস & ফার্মাস্যুতিকেলস লিমিতেদ (বি.সি.পি.এল.) কোলকতা, হিন্দুস্তান এন্তিবাইওতিক্স লিমিতেদ (ঐচ.এ.এল.) পুনে অমসুং কর্নাতকা এন্তিবাইওতিক্স & ফার্মাস্যুতিকেলস লিমিতেদ (কে.এ.পি.এল.), বেঙ্গলোরগী এক্তিবিতীশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমখি।
বিভাগনা কেম্পেনগী শেম-শাবা হৌরকপা মতমদা মাংজৌনা য়াৎথোকখিবা পান্দমশিং হেন্দোক্না মায় পাক্না ফংবসু ঙমখি।
পন্দুনা লৈবা এম.পি. রিফরেন্সশিং & রাজ্য সরকারগী রিফরেন্সশিং চাদা ১০০ দিস্পোজ তৌবা ঙমখি। সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবদা পন্দুনা লৈবা অপুনবা পব্লিক গ্রিভান্সেস ২১ অমসুং পব্লিক গ্রিভান্সেস অপীল ২৫ দিস্পোজ তৌখ্রে। পি.এম.ও. রিফরেন্স অমসুং আই.এম.সি. রিফরেন্স অমত্তা পন্দুনা লৈত্রে।
বিভাগনা লৈবাক পুম্বদা ক্লিনিং সাইত ১১,০৪৬ তার্গেত তৌখি। কেম্পেনগী লোইশিনলকপা ওক্তোবর ৩১ ফাওবদা বিভাগনা তার্গেত অদু হেন্দোক্না সাইত ১১,১২৭ শেংদোক-চামথোকখি। মসিদা পি.এম.বি.আই.গী ইনিসিয়েতিব অমসুং তেংবাংগা লোয়ননা জন ঔশধি কেন্দ্র ১১,০০০ শেংদোক-চামথোকখিবা য়াওরি, মদুনা মীপুম খুদিংমক্কী মফমদা ক্লিন অমসুং হায়জিনিক এনভাইরনমেন্তকী মরুওইবগা এৱার্নেস পীবদা মতেং ওইবতা নত্তনা মীচম প্রজাগী মরক্তা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন ঔশধি য়োজনাগী ফ্লেগশিপ স্কিমবুসু হেন্না খংহল্লে।
স্পিসিয়েল কেম্পেন মনুংদা ফিজিকেল ফাইল ৫৬৬৭ নৌহৌনা য়েংশিনখি, মদুগী মনুংদা ফাইল ১৫৪৪ মাংহনখি। ই-ক্লিনিংগী মখাদা ‘পার্ক’ ই-ফাইল ৪৬৭১ নৌহৌনা য়েংশিনখি অমসুং তুংগী রিফরেন্সকীদমক রিতেন তৌনবা ৱারেপ লৌখি। ই-ফাইল ২৬ থিংজিনখি। কেম্পেন মনুংদা, স্ক্রেপ দিস্পোজ তৌবদগী লুপা ৪২৬৭৩গী রেভেন্যু জেনরেত তৌখি।
কেম্পেন মতম মনুংদা এন.আই.পি.ই.আর. এস.এ.এস. নগর, এন.আই.পি.ই.আর.-অহমেদবাদ, এন.আই.পি.ই.আর.-হাজিপুর অমসুং ঐচ.এ.এল. পুনেদগী দেতা বেকঅপ অমসুং অর্কাইবিং অমদি ওফিস-স্পেস রিক্লেম তৌবদা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিস মরি ইমপ্লিমেন্ত তৌখি।
স্পিসিয়েল কেম্পেন ৪.০ মনুংদা বিভাগনা মশকনাইবা রিজলৎশিং ফংবা ঙমখি। ওর্গনাইজেসনশিংদগী ফংবা শেংদোক্ত্রিঙৈ ‘মমাং’ অমসুং শেংদোক্লবা ‘মতুং’গী ফোতোগ্রাফ খরা মসিদা এতেচ্ছ তৌরি।
এন.আই.পি.ই.আর.-হায়দ্রবাদ
মমাং
মতুং
এন.আই.পি.ই.আর. - অহমেদবাদ
হিন্দুস্তান এন্তিবাইওতিক্স লিমিতেদ, পুনে
শেংদোক্ত্রিঙৈ মমাং
শেংদোক্লবা মতুং