ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବ୍ରହ୍ମପୁର-ଟାଟାନଗର ଭାୟା କେନ୍ଦୁଝର ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ସହିତ ଛଅ ଗୋଟି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ମାନନୀୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଶୁଭାରମ୍ଭ
ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀ ଛଅ ଗୋଟି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ଝାଡଖଣ୍ଡରୁ ସବୁଜ ପତାକା ଦେଖାଇ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବା ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ପ୍ରକଳ୍ପର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ଓ ଉଦ୍ଘାଟନ କରିଛନ୍ତି |
ଓଡ଼ିଶାର ମାନ୍ୟବର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ରଘୁବର ଦାସ ରାଉରକେଲା ଠାରେ ଏହି ଉତ୍ସବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ |
ଓଡ଼ିଶାର ମାନ୍ୟବର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋହନ ଚରଣ ମାଝୀ ବ୍ରହ୍ମପୁରରେ ଏହି ଅବସରରେ ଯୋଗଦାନ କରିଥିଲେ |
ମାନ୍ୟବର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସରେ ଭୁବନେଶ୍ୱର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯାତ୍ରା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ଓ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସହିତ ମତାବିନିମୟ କରି ସେମାନଙ୍କର ମତାମତ ନେଇଥିଲେ
ଆସନ୍ତାକାଲି ଓଡିଶା ମଧ୍ୟଦେଇ ରାୟପୁର-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଭାୟା ଟିଟିଲାଗଡ଼ ଓ ରାୟଗଡା ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯିବ |
ଆଜି ଶୁଭାରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଗୁଡିକ ହେଉଛି _ ବ୍ରହ୍ମପୁର-ଟାଟା, ରାଉରକେଲା-ହାଓଡ଼ା, ଟାଟା-ପାଟନା, ଦେଓଘର-ବାରଣାସୀ, ଗୟା-ହାଓଡ଼ା ଏବଂ ଭାଗଲପୁର-ହାଓଡ଼ା ବନ୍ଦେ ଭାରତ
ମାନ୍ୟବର ମନ୍ତ୍ରୀ / ସାଂସଦ / ବିଧାୟକ / ବିଶିଷ୍ଟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ବାଲୁଗାଁ, ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ୍, ଭୁବନେଶ୍ୱର, କଟକ, ଯଖପୁରା, ହରିଚନ୍ଦନପୁର, କେନ୍ଦୁଝରଗଡ, ବାଂଶପାଣି ଏବଂ ଚାଇବ
15 SEP 2024 9:03PM by PIB Bhubaneshwar
ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଝାଡଖଣ୍ଡରୁ ଭିଡିଓ ନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଛଅ ଗୋଟି ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନକୁ ସବୁଜ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିବାବେଳେ ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡିକର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସହିତ ଉଦ୍ଘାଟନ କରିଛନ୍ତି | ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ରେଳ ସଂଯୋଗ ଏବଂ ଯାତ୍ରା ସୁବିଧା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖାଯାଇଥିବା ଅନେକ ପ୍ରମୁଖ ରେଳ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ କରାଯାଇଥିଲା |
ଶୁଭାରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ଗୁଡିକ ହେଉଛି ବ୍ରହ୍ମପୁର-ଟାଟା, ରାଉରକେଲା-ହାଓଡ଼ା, ଟାଟା-ପାଟନା, ଦେଓଘର-ବାରଣାସୀ, ଗୟା-ହାଓଡ଼ା ଏବଂ ଭାଗଲପୁର-ହାଓଡ଼ା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ |
ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନର ପ୍ରଚଳନ ଭାରତର ରେଳ ନେଟୱର୍କକୁ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରୀୟ ନେଟୱର୍କରେ ପରିଣତ କରିବାର ସରକାରଙ୍କ ବ୍ୟାପକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣର ପ୍ରମାଣ ଅଟେ | ଆଧୁନିକ ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ସଜ୍ଜିତ ଏବଂ ଆରାମ ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ ହୋଇଥିବା ଏହି ସେମି-ହାଇ ସ୍ପିଡ୍ ଟ୍ରେନ୍ ଗୁଡିକ ଯାତ୍ରା ସମୟ ହ୍ରାସ କରିବ ଏବଂ ଏକ ଉନ୍ନତ ଭ୍ରମଣ ଅଭିଜ୍ଞତା ପ୍ରଦାନ କରିବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି | ପାଟନା, ଦେଓଗର, ବ୍ରହ୍ମପୁର, ଧIନବାଦ୍, ଏବଂ ରାଉରକେଲା ଭଳି ସହରଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରମୁଖ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ କେନ୍ଦ୍ର ସହିତ ସଂଯୋଗ କରି ଏହି ନୂତନ ମାର୍ଗଗୁଡ଼ିକ କେବଳ ଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସଂଯୋଗକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ନାହିଁ ବରଂ ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଅର୍ଥନୈତିକ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ |
ଓଡ଼ିଶାର ମାନ୍ୟବର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ରଘୁବର ଦାସ ରାଉରକେଲା ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଏହି ଉତ୍ସବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ଯେଉଁଠାରେ ରାଉରକେଲା-ହାଓଡ଼ା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା |
ସେହିଭଳି ମାନ୍ୟବର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ, ଓଡିଶା ଶ୍ରୀ ମୋହନ ଚରଣ ମାଝୀ ବ୍ରହ୍ମପୁର ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଏହି ଉତ୍ସବରେ ଯୋଗ କରିଥିଲେ | ଏହି ଅବସରରେ ସେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀ ଏବଂ ମାନ୍ୟବର ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଜୀଙ୍କୁ ଓଡିଶାରେ ଅଧିକ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପ୍ରଚଳନ କରାଇଥିବାରୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ବ୍ରହ୍ମପୁରରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସରେ ଯାତ୍ରା କରିଛନ୍ତି | ଶ୍ରୀ ମାଝୀ ମଧ୍ୟ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ଓ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସହିତ ଭାବବିନିମୟ କରି ସେମାନଙ୍କ ମତାମତ ନେଇଥିଲେ | ମାନ୍ୟବର ମନ୍ତ୍ରୀ, ଓଡ଼ିଶା ସରକାର ଶ୍ରୀ ବିଭୁତି ଭୂଷଣ ଜେନା ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଗୋକୁଳାନନ୍ଦ ମଲ୍ଲିକ, ମାନ୍ୟବର ସାଂସଦ ଶ୍ରୀ ପ୍ରଦୀପ ପାଣିଗ୍ରାହୀ ଏବଂ ଶ୍ରୀମତୀ ଅନିତା ଶୁଭଦର୍ଶିନୀ, ମାନ୍ୟବର ବିଧାୟକ ଶ୍ରୀ ସିଦ୍ଧIନ୍ତ ମହାପାତ୍ର ଏବଂ ଶ୍ରୀ କେ.ଅନୀଲ କୁମାର ଏହି ଅବସରରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ |
ମାନ୍ୟବର ମନ୍ତ୍ରୀ, ଓଡିଶା ସରକାର, ଶ୍ରୀ ପୃଥ୍ୱୀରାଜ ହରିଚନ୍ଦନ; ମାନ୍ୟବର ସାଂସଦ ଡ ସମ୍ବିତ ପାତ୍ର, ବାଲୁଗାଁ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଏହି ଅବସରରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ | ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡରେ ମାନ୍ୟବର ଉପ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ପ୍ରଭାତୀ ପରିଡା ଏବଂ ବିଧାୟକ ଶ୍ରୀ ବିଭୂତି ଭୂଷଣ ବଳବନ୍ତରାୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ | ଭୁବନେଶ୍ୱର ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ମାନ୍ୟବର ଉପ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ କେ ଭି ସିଂହଦେଓ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବାବେଳେ କଟକ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ମାନ୍ୟବର ବିଧାୟିକା ସୋଫିଆ ଫିରଦୋଷ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ | ଯଖପୁରା ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ମାନ୍ୟବର ମନ୍ତ୍ରୀ ଓଡ଼ିଶା ସରକାର ଶ୍ରୀ ପ୍ରଦୀପ ବଳ ସାମନ୍ତ, ମାନ୍ୟବର ସାଂସଦ ଡ ରବୀନ୍ଦ୍ର ନାରାୟଣ ବେହେରା ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ | ହରିଚନ୍ଦନପୁର ଷ୍ଟେସନରେ ମାନ୍ୟବର ବିଧାୟକ ଡ ଫକିର ମୋହନ ନାୟକ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବାବେଳେ ମାନ୍ୟବର ସାଂସଦ ଶ୍ରୀ ଅନନ୍ତ ନାୟକ କେନ୍ଦୁଝରଗଡ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଉପସ୍ଥିତ ରହି ଟାଟାନଗର ଅଭିମୁଖେ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଯାତ୍ରା କରୁଥିବା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ |
ବ୍ରହ୍ମପୁରରୁ ଉଦଘାଟନୀ ଉତ୍ସବରେ ବ୍ରହ୍ମପୁର-ଟାଟା ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୂର୍ବାହ୍ନ 11 ଘଟିକାରେ 1ଛାଡିଥିଲା | ତେବେ, ଟ୍ରେନର ନିୟମିତ ସେବା ଟାଟାନଗରରୁ 18 ସେପ୍ଟେମ୍ବର 2024 ଠାରୁ ଏବଂ ବ୍ରହ୍ମପୁରରୁ 19 ସେପ୍ଟେମ୍ବର 2024 ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବ | ନିୟମିତ ଚଳାଚଳ ସମୟରେ, ଏହି ଟ୍ରେନ୍ ବ୍ରହ୍ମପୁରରୁ ସକାଳ 05ଘ.15ମିରେ ଛାଡି ଟାଟାକୁ ଯାତ୍ରା କରିବାକୁ ଥିବାବେଳେ ଫେରିବା ମାର୍ଗରେ ଏହି ଟ୍ରେନ୍ ଟାଟାରୁ ଅପରାହ୍ନ 02ଘ.50ମିରେ ଛାଡି ବ୍ରହ୍ମପୁର ଅଭିମୁଖେ ଯାତ୍ରା କରିବ |
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ସେପ୍ଟେମ୍ବର 16 ରେ ଅହମ୍ମଦାବାଦରୁ ରେଳ ଆଧୁନିକୀକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡିକର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଓ ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ | ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଜୀ ଟିଟିଲାଗଡ ଏବଂ ରାୟଗଡା ମାର୍ଗ ଦେଇ ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ରାୟପୁର-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ସମେତ ସାରା ଦେଶରେ ଅତିରିକ୍ତ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ଗୁଡିକର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ଏବଂ ଭୁଜ ଏବଂ ଅହମ୍ମଦାବାଦ ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଦେ ମେଟ୍ରୋ କୁ ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ | ଗୁଜୁରାଟର ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଦ୍ରୁତ ଏବଂ ଅଧିକ ସୁବିଧାଜନକ ଯାତ୍ରା ଯୋଗାଇ ମେଟ୍ରୋ ଷ୍ଟାଇଲ୍ ସ୍ୱଳ୍ପ ଦୂରତା ଯାତ୍ରା ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ଏହି ସେବା ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛି |
RoM

Ministry of Railways
HON’BLE PM FLAGGED OFF SIX NEW VANDE BHARAT EXPRESS INCLUDING BRAHMAPUR-TATANAGAR VANDE BHARAT VIA KENDUJHARGARH THROUGH VIDEO CONFERENCING FROM JHARKHAND
Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi Ji flagged off 6 New Vande Bharat Express and inaugurated/laid foundation stone of various infra related projects through video conferencing from Jharkhand.
Hon’ble Governor, Odisha Shri Raghubar Das graced the occasion at Rourkela.
Hon’ble Chief Minister, Odisha Shri Mohan Charan Majhi graced the occasion at Brahmapur.
Hon’ble Chief Minister also travelled in Vande Bharat Express up to Bhubaneswar and taken feedback from students & passengers.
Odisha to got three more Vande Bharat Express, Raipur-Visakhapatnam Vande Bharat to flagged off tomorrow.
Vande Bharat Express to flagged off today are Brahmapur-Tata, Rourkela-Howrah, Tata-Patna, Deoghar-Varanasi, Gaya-Howrah, Bhagalpur-Howrah.
Hon’ble Ministers/MPs/MLAs/Eminent personalities to grace the occasion at Balugaon, Khurda Road, Bhubaneswar, Cuttack, Jakhapura, Harichandanpur, Kendujhargarh, Bansapani and Chaibasa
15 SEP 2024 9:03PM by PIB Bhubaneswar
Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi flagged off six Vande Bharat Express trains and laid foundation stone and dedicated various infrastructure related projects today in Jharkhand in a significant event that highlights the ongoing modernization of the railway network. The event was also to showcase several key railway infrastructure projects aimed at boosting connectivity and convenience.
The flagged-off trains include: Tatanagar–Patna, Varanasi–Deoghar, Howrah-Dhanbad–Gaya, Howrah-Dumka–Bhagalpur, Howrah-Tatanagar- Rourkela and Brahmapur-Tatanagar.
The introduction of the Vande Bharat Express trains is a testament to the government's broader vision of transforming India's railways into a world-class network. These semi-high-speed trains, equipped with modern amenities and designed for comfort, are expected to reduce travel time and offer a superior travel experience. By connecting cities like Patna, Deoghar, Brahmapur, Dhanbad, and Rourkela with major commercial and industrial hubs, these new routes will not only improve passenger connectivity but also stimulate economic activity in the region.
Hon’ble Governor of Odisha Shri Raghubar Das graced the occasion at Rourkela Railway Station, where Rourkela-Howrah Vande Bharat Express was flagged off.
Similarly, Hon’ble Chief Minister, Odisha Shri Mohan Charan Majhi graced the occasion at Brahmapur Railway Station. He also thanked Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi JI and Hon’ble Railway Minister Shri Ashwini Vaishnaw Ji for introducing more Vande Bharat Express in Odisha and also travelled in Vande Bharat Express from Brahmapur to Bhubaneswar. Shri Majhi also interacted with the students & passengers and taken their feedback. Hon’ble Ministers, Govt of Odisha Shri Bibhuti Bhusan Jena and Shri Gokulananda Mallik, Hon’ble MPs Shri Pradeep Panigrahi & Smt. Anita Subhadarshini, Hon’ble MLAs Shri Sidhant Mohapatra & Shri Kundala Anil Kumar had graced the occasion at Brahmapur.
Shri Prithiviraj Harichandan, Hon’ble Minister of Excise, Law & Works; Hon’ble MP Dr Sambit Patra had graced the occasion at Balugaon Railway Station. Hon’ble Dy Chief Minister Smt Pravati Parida and MLAs Shri Bibhuti Bhusana Balabantaray were present at Khurda Road. Dy Chief Minister Shri K V Singhdeo was present at Bhubaneswar Railway Station. Hon’ble MLA Sofia Firdous was present at Cuttack Railway Station. Hon’ble Minister, Govt of Odisha Shri Pradeep Bal Samanta, Hon’ble MP Dr Rabindra Narayan Behera were present at Jakhapura Railway Station. Hon’ble MLA Dr Fakir Mohan Naik was present at Harichandanpur Station. Similarly, Hon’ble MP Shri Ananta Nayak was present at Kendujhargarh Railway Station and welcomed New Vande Bharat Express on its inaugural journey towards Tatanagar.
Brahmapur-Tata Vande Bharat Express via Kendujhargarh on its inaugural run from Brahmapur left at 1100hrs. However, the regular service of the train will commence from Tatanagar w.e.f. 18th September 2024 and from Brahmapur w.e.f. 19th September 2024. On the regular run, this train will leave Brahmapur at 0515hrs towards Tata and in the return direction, this train will leave Tata at 1450hrs towards Brahmapur.
Prime Minister will also lead another round of railway modernization projects on September 16 from Ahmedabad. During this event, PM Modi will inaugurate additional Vande Bharat trains across the country including Visakhapatnam-Raipur-Visakhapatnam Vande Bharat Express via Titilagarh and Rayagada and mark the introduction of the first-ever Vande Metro service, which will operate between Bhuj and Ahmedabad. This service aims to offer metro-style short-distance travel, providing faster and more convenient commute for people in Gujarat.
RoM