Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of June, 2024 (Base Year: 2011-12)
15 JUL 2024 12:00PM by PIB Delhi
The annual rate of inflation based on all India Wholesale Price Index (WPI) number is 3.36% (Provisional) for the month of June, 2024 (over June, 2023). Positive rate of inflation in June, 2024 is primarily due to increase in prices of food articles, manufacture of food products, crude petroleum & natural gas, mineral oils, other manufacturing etc. The Index numbers and inflation rates for the last three months of ‘All Commodities’ and WPI components are given below:
Index Numbers and Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %) *
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Apr-24
May-24 (P)
Jun-24 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.00
152.9
1.19
153.3
2.61
153.9
3.36
I. Primary Articles
22.62
187.1
5.23
187.7
7.20
191.6
8.80
II. Fuel & Power
13.15
151.4
-0.85
150.6
1.35
147.7
1.03
III. Manufactured Products
64.23
141.2
-0.14
141.7
0.78
141.9
1.43
Food Index
24.38
184.6
6.09
185.7
7.40
190.3
8.68
Note: P: Provisional, *Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
The month over month change in WPI for the month of June, 2024 stood at 0.39% as compared to May, 2024. The monthly change in WPI index for the last six-month is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI Index#
All Commodities/Major Groups
Weight
Jan-24
Feb-24
Mar-24
Apr-24
May-24 (P)
Jun-24 (P)
All Commodities
100.00
-0.40
0.00
0.13
0.99
0.26
0.39
I. Primary Articles
22.62
-0.77
0.06
0.94
2.13
0.32
2.08
II. Fuel & Power
13.15
-0.58
0.00
-1.81
-0.46
-0.53
-1.93
III. Manufactured Products
64.23
-0.21
0.07
0.21
0.79
0.35
0.14
Food Index
24.38
-1.00
0.17
1.12
2.33
0.60
2.48
Note: P: Provisional, # Month over month (M-o-M) WPI inflation calculated over the preceding month
Month-over-Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%): - The index for this major group increased by 2.08% to 191.6 (provisional) in June, 2024 from 187.7 (provisional) for the month of May, 2024. Prices of food articles (2.96%) and minerals (1.47%) increased in June, 2024 as compared to May, 2024. Prices of non-food articles (-0.32%) and crude petroleum & natural gas (-0.57%) declined in June, 2024 as compared to May, 2024.
2. Fuel & Power (Weight 13.15%): - The index for this major group declined by 1.93% to 147.7 (provisional) in June, 2024 from 150.6 (provisional) for the month of May, 2024. Prices of electricity (-1.67%) and mineral oils (-2.38%) declined in June, 2024 as compared to May, 2024.
3. Manufactured Products (Weight 64.23%): - The index for this major group increased by 0.14% to 141.9 (provisional) in June, 2024 from 141.7 (provisional) for the month of May, 2024. Out of the 22 NIC two-digit groups for manufactured products, 8 groups witnessed an increase in prices,10 groups witnessed a decrease in pricesand4groupswitnessed no change in prices. Some of the important groups that showed month-over-month increase in prices are food products; chemicals & chemical products; textiles; rubber & plastics products; motor vehicles, trailers & semi-trailers, etc. Some of the groups that witnessed a decrease in prices are basic metals; other non-metallic mineral products; fabricated metal products, except machinery & equipment; pharmaceuticals, medicinal chemical & botanical products; machinery & equipment, etc.in June, 2024 as compared to May, 2024.
WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'food articles' from Primary Articles group and 'food product' from Manufactured Products group increased from 185.7 in May, 2024 to 190.3 in June, 2024. The annual rate of inflation (y-o-y) based on WPI Food Index increased from 7.40% in May, 2024 to 8.68% in June, 2024.
Final Index for the month of April, 2024 (Base Year: 2011-12=100): For the month of April, 2024 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 152.9 and 1.19% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups based on updated figures are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex III.
Response Rate: The WPI for June, 2024 has been compiled at a weighted response rate of 87.8 percent, while the final figure for April, 2024 is based on the weighted response rate of 95.8 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in.
Next date of Press Release: WPI for the month of July, 2024 would be released on 14/08/2024.
Note: DPIIT releases index number of wholesale price in India on monthly basis on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month, and the index number is compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. This press release contains WPI (Base Year 2011-12=100) for the month of June 2024 (Provisional), April, 2024 (Final) and other months/years. Provisional figures of WPI are finalised after 10 weeks (from the month of reference), and then frozen thereafter.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for June, 2024
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index
June-24*
Month over Month (MoM)
Cumulative Inflation (YoY)
Rate of Inflation (YoY)
June-23
June-24*
Apr-June 2023-24
Apr-June 2024-25*
June-23
June-24*
ALL COMMODITIES
100.00
153.9
-0.33
0.39
-2.87
2.38
-4.18
3.36
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
191.6
0.57
2.08
-1.03
7.07
-2.98
8.80
A. Food Articles
15.26
205.0
1.99
2.96
2.26
9.59
1.32
10.87
Cereals
2.82
201.6
0.76
1.00
7.64
9.00
8.34
9.27
Paddy
1.43
199.7
0.56
0.81
7.39
11.96
7.67
12.07
Wheat
1.03
199.0
1.30
1.53
7.59
5.98
9.02
6.25
Pulses
0.64
229.3
2.67
2.41
6.89
20.14
9.21
21.64
Vegetables
1.87
282.8
14.30
19.78
-15.61
31.84
-21.56
38.76
Potato
0.28
339.9
7.53
9.05
-19.59
67.17
-21.15
66.37
Onion
0.16
279.2
11.76
36.73
-10.25
71.11
-4.31
93.35
Fruits
1.60
200.9
-4.60
-0.69
-2.01
4.90
-2.04
10.14
Milk
4.44
184.3
0.56
0.33
8.32
3.95
8.59
3.37
Eggs, Meat & Fish
2.40
174.5
1.58
-2.19
1.89
-0.53
2.68
-3.06
B. Non-Food Articles
4.12
155.8
-2.40
-0.32
-8.63
-3.59
-9.66
-1.95
Oil Seeds
1.12
180.0
-1.38
0.33
-15.20
-4.92
-14.39
-3.33
C. Minerals
0.83
227.3
-3.45
1.47
3.54
4.41
0.53
9.59
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
156.0
-3.01
-0.57
-11.71
8.96
-21.43
12.55
Crude Petroleum
1.95
133.2
-2.01
0.60
-23.69
10.37
-32.68
14.04
II. FUEL & POWER
13.15
147.7
-1.62
-1.93
-7.14
0.49
-12.51
1.03
LPG
0.64
115.7
-2.65
-3.58
-19.08
-2.19
-22.29
1.49
Petrol
1.60
153.8
-0.70
-2.53
-8.61
-0.49
-16.32
-1.35
HSD
3.10
166.0
-0.29
-1.01
-12.22
-1.57
-18.59
-1.78
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
141.9
-0.50
0.14
-2.70
0.69
-2.78
1.43
Mf/o Food Products
9.12
165.6
-0.06
1.47
-6.18
3.05
-6.04
4.28
Vegetable & Animal Oils and Fats
2.64
148.2
-3.14
0.54
-28.44
-1.49
-29.16
2.21
Mf/o Beverages
0.91
133.4
0.08
0.00
1.98
1.91
1.71
2.07
Mf/o Tobacco Products
0.51
174.9
1.34
-0.29
4.46
2.27
5.91
0.69
Mf/o Textiles
4.88
136.4
-0.81
0.37
-8.05
0.02
-9.71
1.19
Mf/o Wearing Apparel
0.81
152.2
-0.20
-0.20
2.11
1.91
2.04
1.67
Mf/o Leather and Related Products
0.54
124.1
0.97
0.16
1.84
0.00
1.80
-0.48
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
149.8
0.14
0.33
1.02
3.32
2.25
3.17
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
138.3
-1.64
-0.43
-6.23
-4.97
-7.83
-3.69
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
136.4
-1.22
0.44
-5.08
-2.56
-7.01
-1.09
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
144.0
0.35
-0.41
2.53
0.70
2.58
0.42
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
128.8
-0.39
0.47
-3.01
0.52
-3.20
1.34
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
131.5
0.00
-0.53
2.07
-2.05
0.52
-2.38
Cement, Lime and Plaster
1.64
131.7
0.07
-0.68
1.08
-3.63
-1.15
-4.15
Mf/o Basic Metals
9.65
143.1
-1.39
-0.69
-8.29
-0.44
-5.60
1.06
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
120.2
-0.49
0.08
-7.14
-2.26
-4.40
-1.31
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
135.7
-0.29
-0.44
-0.21
-2.51
-0.50
-2.58
Note: * = Provisional. Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation (YoY) figures for last 6 months
Jan-24
Feb-24
Mar-24
Apr-24
May-24*
June-24*
ALL COMMODITIES
100.00
0.33
0.20
0.26
1.19
2.61
3.36
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
4.07
4.55
4.57
5.23
7.20
8.80
A. Food Articles
15.26
6.91
7.07
7.05
8.07
9.82
10.87
Cereals
2.82
4.60
6.63
9.04
8.72
9.01
9.27
Paddy
1.43
9.51
10.25
11.74
12.03
11.79
12.07
Wheat
1.03
-1.86
2.39
7.48
5.69
6.00
6.25
Pulses
0.64
15.95
18.37
17.18
16.79
21.95
21.64
Vegetables
1.87
19.02
19.84
20.09
23.60
32.42
38.76
Potato
0.28
-8.18
16.16
58.43
71.97
64.05
66.37
Onion
0.16
23.04
28.65
56.48
59.20
58.05
93.35
Fruits
1.60
0.89
-3.83
-3.05
-0.69
5.81
10.14
Milk
4.44
5.44
5.40
5.08
4.87
3.61
3.37
Eggs, Meat & Fish
2.40
-0.76
-0.47
-1.75
0.88
0.68
-3.06
B. Non-Food Articles
4.12
-6.39
-6.52
-4.25
-4.77
-3.99
-1.95
Oil Seeds
1.12
-9.18
-10.43
-7.17
-6.41
-4.98
-3.33
C. Minerals
0.83
10.58
3.45
-0.36
-0.27
4.28
9.59
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
0.20
8.24
4.87
4.97
9.80
12.55
Crude Petroleum
1.95
4.13
16.65
10.26
6.52
11.07
14.04
II. FUEL & POWER
13.15
-0.45
-1.71
-2.75
-0.85
1.35
1.03
LPG
0.64
0.41
3.83
-10.19
-9.40
2.48
1.49
Petrol
1.60
0.26
-0.69
-0.94
-0.63
0.51
-1.35
HSD
3.10
-5.29
-6.37
-3.51
-1.86
-1.06
-1.78
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
-1.20
-1.27
-0.85
-0.14
0.78
1.43
Mf/o Food Products
9.12
-1.72
-1.11
0.81
2.18
2.71
4.28
Vegetable & Animal Oils and Fats
2.64
-15.59
-13.38
-7.73
-4.89
-1.54
2.21
Mf/o Beverages
0.91
2.00
1.53
1.69
1.53
2.14
2.07
Mf/o Tobacco Products
0.51
5.00
5.23
4.20
3.83
2.33
0.69
Mf/o Textiles
4.88
-2.26
-2.04
-1.83
-1.09
0.00
1.19
Mf/o Wearing Apparel
0.81
1.21
1.34
1.00
2.41
1.67
1.67
Mf/o Leather and Related Products
0.54
1.90
1.23
1.14
0.16
0.32
-0.48
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
3.49
4.84
4.27
3.82
2.97
3.17
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-6.47
-6.82
-6.12
-6.32
-4.86
-3.69
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-5.51
-5.18
-4.64
-3.83
-2.72
-1.09
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
0.56
1.05
1.20
0.49
1.19
0.42
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
-1.09
-0.78
-0.08
-0.23
0.47
1.34
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
-0.67
-1.11
-1.11
-1.92
-1.86
-2.38
Cement, Lime and Plaster
1.64
-1.22
-1.94
-2.61
-3.33
-3.42
-4.15
Mf/o Basic Metals
9.65
-4.60
-5.72
-5.13
-2.68
0.35
1.06
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
-6.16
-6.49
-7.14
-3.58
-1.88
-1.31
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-0.07
-1.08
-2.16
-2.51
-2.43
-2.58
Note: * = Provisional. Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Numbers for last 6 months
Jan-24
Feb-24
Mar-24
Apr-24
May-24*
June-24*
ALL COMMODITIES
100.00
151.2
151.2
151.4
152.9
153.3
153.9
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
181.4
181.5
183.2
187.1
187.7
191.6
A. Food Articles
15.26
188.8
189.4
191.4
196.8
199.1
205.0
Cereals
2.82
197.8
199.5
200.2
199.5
199.6
201.6
Paddy
1.43
191.2
193.6
196.0
197.4
198.1
199.7
Wheat
1.03
200.1
201.5
201.1
197.0
196.0
199.0
Pulses
0.64
206.5
210.7
211.4
215.6
223.9
229.3
Vegetables
1.87
205.9
199.9
211.0
227.3
236.1
282.8
Potato
0.28
169.5
169.6
214.2
270.0
311.7
339.9
Onion
0.16
246.7
205.2
216.1
204.1
204.2
279.2
Fruits
1.60
170.6
173.4
180.9
200.5
202.3
200.9
Milk
4.44
182.3
183.5
184.2
185.3
183.7
184.3
Eggs, Meat & Fish
2.40
168.7
169.0
168.9
172.6
178.4
174.5
B. Non-Food Articles
4.12
162.6
159.1
160.0
157.7
156.3
155.8
Oil Seeds
1.12
183.1
178.7
178.7
179.5
179.4
180.0
C. Minerals
0.83
223.7
225.0
221.6
224.0
224.0
227.3
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
151.7
155.0
157.1
162.7
156.9
156.0
Crude Petroleum
1.95
131.0
135.2
136.5
142.1
132.4
133.2
II. FUEL & POWER
13.15
154.9
154.9
152.1
151.4
150.6
147.7
LPG
0.64
121.0
121.9
123.4
121.4
120.0
115.7
Petrol
1.60
156.5
159.2
157.9
158.5
157.8
153.8
HSD
3.10
171.8
172.1
170.3
168.5
167.7
166.0
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
139.7
139.8
140.1
141.2
141.7
141.9
Mf/o Food Products
9.12
160.3
160.1
162.1
164.0
163.2
165.6
Vegetable & Animal Oils and Fats
2.64
140.2
141.1
145.7
147.8
147.4
148.2
Mf/o Beverages
0.91
132.4
132.3
132.5
132.9
133.4
133.4
Mf/o Tobacco Products
0.51
174.2
175.2
176.3
176.3
175.4
174.9
Mf/o Textiles
4.88
134.0
134.4
134.3
135.7
135.9
136.4
Mf/o Wearing Apparel
0.81
150.9
151.7
151.5
153.1
152.5
152.2
Mf/o Leather and Related Products
0.54
123.5
123.7
123.7
123.6
123.9
124.1
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
148.1
149.5
149.1
149.4
149.3
149.8
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
138.7
137.9
138.0
137.9
138.9
138.3
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
135.4
135.4
135.6
135.7
135.8
136.4
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
143.0
143.9
143.4
143.5
144.6
144.0
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
127.2
127.7
128.2
128.1
128.2
128.8
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
134.4
133.8
133.1
132.6
132.2
131.5
Cement, Lime and Plaster
1.64
137.2
136.2
134.3
133.6
132.6
131.7
Mf/o Basic Metals
9.65
138.8
138.5
138.7
141.4
144.1
143.1
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
117.2
116.7
117.0
118.4
120.1
120.2
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
137.8
137.6
136.2
136.0
136.3
135.7
Note: * = Provisional. Mf/o = Manufacture of

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
জুন ২০২৪ (বেজ য়রঃ ২০১১-১২)কী ভারতকী হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স নম্বরশিং
15 JUL 2024 12:00PM by PIB Imphal
জুন, ২০২৪ (জুন, ২০২৩গী মথক)কী ওইবা ওল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দব্ল্যু.পি.আই.)দা য়ুম্ফম ওইবা চহিগী রেত অসি ৩.৩৬% (প্রোভিজনেল)নি। জুন ২০২৪দা লৈখিবা পোজিতিব রেত ওব ইনফ্লেসন অসিনা চীঞ্জাক্কী আর্তিকল, চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং, ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, মিনরেল ওইল, অতৈ পুথোকপা অসিনচিংবগী মমলদা হেনগৎলকপননি। হৌখিবা থা অহুমগী 'কম্মোদিতী পুম্নমক্কী' অমসুং দব্ল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্তকী ইন্দেক্স নম্বর অমসুং ইনফ্লেসনগী রেত অসি মখাদা পীরিঃ
ইন্দেক্স নম্বর অমসুং চহিগী রেত ওব ইনফ্লেসন (Y-o-Y %দা) *
কম্মোদিতী খুদিংমক/মেজর গ্রুপ
ৱৈৎ (%)
এপ্রিল-২৪
মে-২৪ (P)
জুন-২৪ (P)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০০
১৫২.৯
১.১৯
১৫৩.৩
২.৬১
১৫৩.৯
৩.৩৬
I. প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
১৮৭.১
৫.২৩
১৮৭.৭
৭.২০
১৯১.৬
৮.৮০
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫১.৪
-০.৮৫
১৫০.৬
১.৩৫
১৪৭.৭
১.০৩
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
১৪১.২
-০.১৪
১৪১.৭
০.৭৮
১৪১.৯
১.৪৩
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৩৮
১৮৪.৬
৬.০৯
১৮৫.৭
৭.৪০
১৯০.৩
৮.৬৮
খঙজিনবীগদবাঃ পিঃ প্রোভিজনেল, * মমাং চহিগী মরী লৈনবা থাদা হোৎখিবা চহিগী দব্ল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসন রেত
জুন, ২০২৪ গী দব্ল্যু.পি.আই.দা অহোংবা লাকপা থা থাগী চাং অসি মে ২০২৪গা চাংদম্নবদা ০.৬৯% দা লৈখি। হৌখিবা থা তরুক্কী দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা লৈবা থাগৎ অহোংবশিং মখাদা পীরিঃ
থা থাগী ওইনা (M-o-M %তা) দব্ল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স তা লৈবা অহোংবা#
কম্মোদিতী খুদিংমক/মেজর গ্রুপ
ৱৈৎ
জন-২৪
ফেব-২৪
মার্চ-২৪
এপ্রিল-২৪
মে -২৪ (P)
জুন-২৪ (P)
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০০
-০.৪০
০.০০
০.১৩
০.৯৯
০.২৬
০.৩৯
I. প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
-০.৭৭
০.০৬
০.৯৪
২.১৩
০.৩২
২.০৮
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
-০.৫৮
০.০০
-১.৮১
-০.৪৬
-০.৫৩
-১.৯৩
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
-০.২১
০.০৭
০.২১
০.৭৯
০.৩৫
০.১৪
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৩৮
-১.০০
০.১৭
১.১২
২.৩৩
০.৬০
২.৪৮
খঙজিনবীগদবাঃ P: প্রোভিজনেল, # মমাং থাদা হোৎপা থা থাগী ওইবা দব্ল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসন
মরুওইবা দব্ল্যু.পি.আই.গী কাংলুপশিংদা লৈবা থা থাগী অহোংবা
১. প্রাইমরী আর্তিকল (ৱৈৎ ২২.৬২%):- মেজর গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি মে ২০২৪দা ১৮৭.৭ (প্রোভিজনেল) লৈরম্বদগী জুন ২০২৪দা ১৯১.৬ (প্রোভিজনেল)দা লৈদুনা ২.০৮% হেনগৎখি। চীঞ্জাক্কী আর্তিকল (২.৯৬%) অমসুং মিনরেল (১.৪৭%)গী মমল অসি মে ২০২৪গা চাংদম্নবদা জুন ২০২৪দা হেনগৎখি। চীঞ্জাক নত্তবা আর্তিকল (-০.৩২%) অমসুং ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (-০.৫৭%) গী মমলনা মে ২০২৪গা চাংদম্নবদা জুন ২০২৪দা হন্থখি।
২. ফ্যুল অমসুং পাৱর (ৱৈৎ ১৩.১৫%):- মেজর গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি মে ২০২৪দা ১৫০.৬ (প্রোভিজনেল) লৈরম্বদগী জুন ২০২৪দা ১৪৭.৭ (প্রোভিজনেল) লৈদুনা ১.৯৩% দা হন্থখি। ইলেক্ত্রিসিতী (১.৬৭%) অমসুং মিনরেল ওইল (-২.৩৮%)গী মমল অসি মে ২০২৪গা চাংদম্নবা মতমদা জুনে ২০২৪দা হন্থখি।
৩. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত (ৱৈৎ ৬৪.২৩):- মেজর গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি মে ২০২৪দা ১৪১.৭ (প্রোভিজনেল) লৈরম্বদগী জুন ২০২৪দা ১৪১.৯ (প্রোভিজনেল) লৈদুনা ০.১৪% হেনগৎখি। মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্তগী ২২ এন.আই.সি. দিজিত অনিগী গ্রুপশিংগী মনুংদগী গ্রুপ ৮না মমল হেনগৎপা, গ্রুপ ১০না মমল হন্থবা অমসুং গ্রুপ ৪না মমল অহোংবা লৈতবা থেংনখি। থা থাগী মমলদা হেনগৎলিবা মরুওইবা কাংলুপশিং অদুদি চীঞ্জাক্কী পোত্থোক; কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং; তেক্সতাইল; রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক; মোতোর ভেহিকল, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলর অসিনচিংবনি। মমল হন্থবা উখিবা কাংলুপশিং অদুনা বেসিক মেতাল; অতৈ মেতালিক মিনরেল প্রদক্তশিং; ফেব্রিকেতেদ মেতাল প্রদক্ত, মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা; ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রদক্ত; মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত, অসিনচিংবশিং অসি মে ২০২৪গা চাংদম্নবদা জুন ২০২৪দা হন্থখি।
দব্ল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (ৱৈৎ ২৪.৩৮%): প্রাইমরী আর্তিকল গ্রুপতগী 'চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং' য়াওবা ফুদ ইন্দেক্স অমসুং মেন্যুফেকচর্দ পোথোকশিংগী কাংলুপতা য়াওবা 'চীঞ্জাক্কী পোত্থোক'শিং অসি মে ২০২৪দা ১৮৫.৭ লৈরম্বদগী জুন ২০২৪দা ১৯.০.৩দা হেনগৎখি। দব্ল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী রেত (y—y) অসি মে ২০২৪দা ৭.৪০% দা লৈরম্বদগী জুন ২০২৪দা ৮.৬৮% দা হেনগৎখি।
এপ্রিল, ২০২৪ থাগী অরোইবা ইন্দেক্স (বেজ য়রঃ ২০১১-১২=১০০): এপ্রিল ২০২৪ থাগী অরোইবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং 'কম্মোদিতী পুম্নমক্কী' ইনফ্লেসন রেত (বেজঃ ২০১১-১২=১০০) অসি মথং শিৎনা ১৫২.৯ অমসুং ১.১৯%দা লৈখি। ওল ইন্দিয়া হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমসুং তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী রেত ওব ইনফ্লেসন অসি অপদেত তৌরবা ফিগরদা য়ুম্ফম ওইদুনা এনেক্স ১ দা পীরি। তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী হৌখিবা থা তরুক্কী দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী রেত (Y-o-Y) না এনেক্স ২ দা পীরি। হৌখিবা থা তরুক্কী তোঙান-তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দব্ল্যু.পি.আই.না এনেক্স ৩ দা পীরি।
রেস্পোন্স রেতঃ জুন ২০২৪গী দব্ল্যু.পি.আই. অসি ৱৈতেদ রেস্পোন্স রেত চাদা ৮৭.৯ দা পুনশিল্লি, অদুগা এপ্রিল ২০২৪গী অরোইবা ফিগরনা ৱৈতেদ রেস্পোন্স রেৎ চাদা ৯৫.৮দা য়ুম্ফম ওইখি। দব্ল্যু.পি.আই.গী প্রোভিজনেল ফিগর অসি দব্ল্যু.পি.আই.গী অরোইবা নৌনা ফোঙবা পোলিসীগী মখা পোন্না নৌনা য়েংশিনখিগনি। প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দাইসেস, অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম্পেজ http://eaindustry.nic.in দা ফংগবীগনি।
মথংগী প্রেস রিলিজগী তাং: জুলাই থাগী দব্ল্যু.পি.আই. অসি ১৪/০৮/২০২৪ দা ফোংগনি।
খঙজিনবীগদবাঃ দি.পি.আই.আই.তি.না ভারত্তা লৈবা হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর অসি থা থাগী ওইনা থা খুদিংগী ১৪ দা রিফরেন্স থাগী চয়োল অনি কান্নরগা ফোংই, অমসুং ইন্দেক্স নম্বর অসি ইন্সতিত্যুসনেল সোর্সশিং অমসুং লৈবাক অসিগী খনগৎলবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদগী ফংবা দেতাশিংগী অপুনবনি। প্রেস রিলিজ অসিদা জুন ২০২৪ (প্রোভিজনেল), এপ্রিল ২০২৪ (অরোইবা) অমসুং অতৈ থা/চহিশিংগী দব্ল্যু.পি.আই. (বেজ য়র ২০১১-১২=১০০) য়াওরি। দব্ল্যু.পি.আই.গী প্রোভিজনেল ফিগর অসি চয়োল ১০গী মতুংদা ফাইনেলাইজ তৌই, অমসুং মসিগী মতুংদগীদি ফ্রোজন তৌই।
এনেক্স ১
জুন ২০২৪গী ওল ইন্দিয়া হোলসেল ইন্দাইসেস অমসুং রেত ওব ইনফ্লেসন (বেজ য়রঃ ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতীশিং/মেজর গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
ৱৈৎ
ইন্দেক্স
জুন-২৪*
থা থাগী (MoM)
ক্যুমুলেতিব ইনফ্লেসন (YoY)
রেত ওব ইনফ্লেসন (YoY)
জুন-২৩
জুন-২৪*
এপ্রিল-জুন ২০২৩-২৪
এপ্রিল-জুন ২০২৪-২৫*
জুন-২৩
জুন-২৪*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০০
১৫৩.৯
-০.৩৩
০.৩৯
-২.৮৭
২.৩৮
-৪.১৮
৩.৩৬
I. প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
১৯১.৬
০.৫৭
২.০৮
-১.০৩
৭.০৭
-২.৯৮
৮.৮০
A. ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
২০৫.০
১.৯৯
২.৯৬
২.২৬
৯.৫৯
১.৩২
১০.৮৭
সিরিএল
২.৮২
২০১.৬
০.৭৬
১.০০
৭.৬৪
৯.০০
৮.৩৪
৯.২৭
ফৌ
১.৪৩
১৯৯.৭
০.৫৬
০.৮১
৭.৩৯
১১.৯৬
৭.৬৭
১২.০৭
গেহু
১.০৩
১৯৯.০
১.৩০
১.৫৩
৭.৫৯
৫.৯৮
৯.০২
৬.২৫
পলসেস
০.৬৪
২২৯.৩
২.৬৭
২.৪১
৬.৮৯
২০.১৪
৯.২১
২১.৬৪
মনা মশীং
১.৮৭
২৮২.৮
১৪.৩০
১৯.৭৮
-১৫.৬১
৩১.৮৪
-২১.৫৬
৩৮.৭৬
অলু
০.২৮
৩৩৯.৯
৭.৫৩
৯.০৫
-১৯.৫৯
৬৭.১৭
-২১.১৫
৬৬.৩৭
তিলহৌ
০.১৬
২৭৯.২
১১.৭৬
৩৬.৭৩
-১০.২৫
৭১.১১
-৪.৩১
৯৩.৩৫
উহৈ
১.৬০
২০০.৯
-৪.৬০
-০.৬৯
-২.০১
৪.৯০
-২.০৪
১০.১৪
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৮৪.৩
০.৫৬
০.৩৩
৮.৩২
৩.৯৫
৮.৫৯
৩.৩৭
য়েরুম, শদুম, ঙা
২.৪০
১৭৪.৫
১.৫৮
-২.১৯
১.৮৯
-০.৫৩
২.৬৮
-৩.০৬
B. নোন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৫৫.৮
-২.৪০
-০.৩২
-৮.৬৩
-৩.৫৯
-৯.৬৬
-১.৯৫
ওইল সীদ
১.১২
১৮০.০
-১.৩৮
০.৩৩
-১৫.২০
-৪.৯২
-১৪.৩৯
-৩.৩৩
C. মিনরেল
০.৮৩
২২৭.৩
-৩.৪৫
১.৪৭
৩.৫৪
৪.৪১
০.৫৩
৯.৫৯
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম & নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৫৬.০
-৩.০১
-০.৫৭
-১১.৭১
৮.৯৬
-২১.৪৩
১২.৫৫
ক্রদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৩৩.২
-২.০১
০.৬০
-২৩.৬৯
১০.৩৭
-৩২.৬৮
১৪.০৪
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৪৭.৭
-১.৬২
-১.৯৩
-৭.১৪
০.৪৯
-১২.৫১
১.০৩
এল.পি.জি.
০.৬৪
১১৫.৭
-২.৬৫
-৩.৫৮
-১৯.০৮
-২.১৯
-২২.২৯
১.৪৯
পেত্রোল
১.৬০
১৫৩.৮
-০.৭০
-২.৫৩
-৮.৬১
-০.৪৯
-১৬.৩২
-১.৩৫
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৬৬.০
-০.২৯
-১.০১
-১২.২২
-১.৫৭
-১৮.৫৯
-১.৭৮
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
১৪১.৯
-০.৫০
০.১৪
-২.৭০
০.৬৯
-২.৭৮
১.৪৩
Mf/o ফুদ প্রদক্ত
৯.১২
১৬৫.৬
-০.০৬
১.৪৭
-৬.১৮
৩.০৫
-৬.০৪
৪.২৮
মনা মশীং & এনিমেল ওইল অমসুং ফেত
২.৬৪
১৪৮.২
-৩.১৪
০.৫৪
-২৮.৪৪
-১.৪৯
-২৯.১৬
২.২১
Mf/o বেভরেজ
০.৯১
১৩৩.৪
০.০৮
০.০০
১.৯৮
১.৯১
১.৭১
২.০৭
Mf/o হিদাক মনাগী পোত্থোক
০.৫১
১৭৪.৯
১.৩৪
-০.২৯
৪.৪৬
২.২৭
৫.৯১
০.৬৯
Mf/o তেক্সতাইল
৪.৮৮
১৩৬.৪
-০.৮১
০.৩৭
-৮.০৫
০.০২
-৯.৭১
১.১৯
Mf/o শেৎ চানবা পোৎলম
০.৮১
১৫২.২
-০.২০
-০.২০
২.১১
১.৯১
২.০৪
১.৬৭
Mf/o শউন অমসুং মরী লৈনবা পোৎলমশিং
০.৫৪
১২৪.১
০.৯৭
০.১৬
১.৮৪
০.০০
১.৮০
-০.৪৮
Mf/o উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোকশিং
০.৭৭
১৪৯.৮
০.১৪
০.৩৩
১.০২
৩.৩২
২.২৫
৩.১৭
Mf/o চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং
১.১১
১৩৮.৩
-১.৬৪
-০.৪৩
-৬.২৩
-৪.৯৭
-৭.৮৩
-৩.৬৯
Mf/o কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং
৬.৪৭
১৩৬.৪
-১.২২
০.৪৪
-৫.০৮
-২.৫৬
-৭.০১
-১.০৯
Mf/o ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক
১.৯৯
১৪৪.০
০.৩৫
-০.৪১
২.৫৩
০.৭০
২.৫৮
০.৪২
Mf/o রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং
২.৩০
১২৮.৮
-০.৩৯
০.৪৭
-৩.০১
০.৫২
-৩.২০
১.৩৪
Mf/o অতৈ নোন-মেতালিক মিনরেলগী পোত্থোকশিং
৩.২০
১৩১.৫
০.০০
-০.৫৩
২.০৭
-২.০৫
০.৫২
-২.৩৮
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৩১.৭
০.০৭
-০.৬৮
১.০৮
-৩.৬৩
-১.১৫
-৪.১৫
Mf/o বেসিক মেতাল
৯.৬৫
১৪৩.১
-১.৩৯
-০.৬৯
-৮.২৯
-০.৪৪
-৫.৬০
১.০৬
মাইল্দ স্তীল - সেমি ফিনিসদ স্তীল
১.২৭
১২০.২
-০.৪৯
০.০৮
-৭.১৪
-২.২৬
-৪.৪০
-১.৩১
Mf/o ফেব্রিকেতেদ মেতালগী পোত্থোক, মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত য়াওদনা
৩.১৫
১৩৫.৭
-০.২৯
-০.৪৪
-০.২১
-২.৫১
-০.৫০
-২.৫৮
খঙজিনবীগদবা* = প্রোভিজনেল. Mf/o = মেন্যুফেকচর ওব
এনেক্স ২
কম্মোদিতীশিং/মেজর গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
ৱৈৎ
দব্ল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা (YoY) হৌখিবা থা ৬ কী ইনফ্লেসন ফিগর
জন-২৪
ফেব-২৪
মার্চ-২৪
এপ্রিল-২৪
মে -২৪*
জুন-২৪*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০০
০.৩৩
০.২০
০.২৬
১.১৯
২.৬১
৩.৩৬
I. প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
৪.০৭
৪.৫৫
৪.৫৭
৫.২৩
৭.২০
৮.৮০
A. ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
৬.৯১
৭.০৭
৭.০৫
৮.০৭
৯.৮২
১০.৮৭
সিরিএল
২.৮২
৪.৬০
৬.৬৩
৯.০৪
৮.৭২
৯.০১
৯.২৭
ফৌ
১.৪৩
৯.৫১
১০.২৫
১১.৭৪
১২.০৩
১১.৭৯
১২.০৭
গেহু
১.০৩
-১.৮৬
২.৩৯
৭.৪৮
৫.৬৯
৬.০০
৬.২৫
পলসেস
০.৬৪
১৫.৯৫
১৮.৩৭
১৭.১৮
১৬.৭৯
২১.৯৫
২১.৬৪
মনা মশীং
১.৮৭
১৯.০২
১৯.৮৪
২০.০৯
২৩.৬০
৩২.৪২
৩৮.৭৬
অলু
০.২৮
-৮.১৮
১৬.১৬
৫৮.৪৩
৭১.৯৭
৬৪.০৫
৬৬.৩৭
তিলহৌ
০.১৬
২৩.০৪
২৮.৬৫
৫৬.৪৮
৫৯.২০
৫৮.০৫
৯৩.৩৫
উহৈ
১.৬০
০.৮৯
-৩.৮৩
-৩.০৫
-০.৬৯
৫.৮১
১০.১৪
শঙ্গোম
৪.৪৪
৫.৪৪
৫.৪০
৫.০৮
৪.৮৭
৩.৬১
৩.৩৭
য়েরুম, শদুম, ঙা
২.৪০
-০.৭৬
-০.৪৭
-১.৭৫
০.৮৮
০.৬৮
-৩.০৬
B. নোন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
-৬.৩৯
-৬.৫২
-৪.২৫
-৪.৭৭
-৩.৯৯
-১.৯৫
ওইল সীদ
১.১২
-৯.১৮
-১০.৪৩
-৭.১৭
-৬.৪১
-৪.৯৮
-৩.৩৩
C. মিনরেল
০.৮৩
১০.৫৮
৩.৪৫
-০.৩৬
-০.২৭
৪.২৮
৯.৫৯
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম & নেচরেল গ্যাস
২.৪১
০.২০
৮.২৪
৪.৮৭
৪.৯৭
৯.৮০
১২.৫৫
ক্রদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৪.১৩
১৬.৬৫
১০.২৬
৬.৫২
১১.০৭
১৪.০৪
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
-০.৪৫
-১.৭১
-২.৭৫
-০.৮৫
১.৩৫
১.০৩
এল.পি.জি.
০.৬৪
০.৪১
৩.৮৩
-১০.১৯
-৯.৪০
২.৪৮
১.৪৯
পেত্রোল
১.৬০
০.২৬
-০.৬৯
-০.৯৪
-০.৬৩
০.৫১
-১.৩৫
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
-৫.২৯
-৬.৩৭
-৩.৫১
-১.৮৬
-১.০৬
-১.৭৮
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
-১.২০
-১.২৭
-০.৮৫
-০.১৪
০.৭৮
১.৪৩
Mf/o ফুদ প্রদক্ত
৯.১২
-১.৭২
-১.১১
০.৮১
২.১৮
২.৭১
৪.২৮
মনা মশীং & এনিমেল ওইল অমসুং ফেত
২.৬৪
-১৫.৫৯
-১৩.৩৮
-৭.৭৩
-৪.৮৯
-১.৫৪
২.২১
Mf/o বেভরেজ
০.৯১
২.০০
১.৫৩
১.৬৯
১.৫৩
২.১৪
২.০৭
Mf/o হিদাক মনাগী পোত্থোক
০.৫১
৫.০০
৫.২৩
৪.২০
৩.৮৩
২.৩৩
০.৬৯
Mf/o তেক্সতাইল
৪.৮৮
-২.২৬
-২.০৪
-১.৮৩
-১.০৯
০.০০
১.১৯
Mf/o শেৎ চানবা পোৎলম
০.৮১
১.২১
১.৩৪
১.০০
২.৪১
১.৬৭
১.৬৭
Mf/o শউন অমসুং মরী লৈনবা পোৎলমশিং
০.৫৪
১.৯০
১.২৩
১.১৪
০.১৬
০.৩২
-০.৪৮
Mf/o উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোকশিং
০.৭৭
৩.৪৯
৪.৮৪
৪.২৭
৩.৮২
২.৯৭
৩.১৭
Mf/o চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং
১.১১
-৬.৪৭
-৬.৮২
-৬.১২
-৬.৩২
-৪.৮৬
-৩.৬৯
Mf/o কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং
৬.৪৭
-৫.৫১
-৫.১৮
-৪.৬৪
-৩.৮৩
-২.৭২
-১.০৯
Mf/o ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক
১.৯৯
০.৫৬
১.০৫
১.২০
০.৪৯
১.১৯
০.৪২
Mf/o রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং
২.৩০
-১.০৯
-০.৭৮
-০.০৮
-০.২৩
০.৪৭
১.৩৪
Mf/o অতৈ নোন-মেতালিক মিনরেলগী পোত্থোকশিং
৩.২০
-০.৬৭
-১.১১
-১.১১
-১.৯২
-১.৮৬
-২.৩৮
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
-১.২২
-১.৯৪
-২.৬১
-৩.৩৩
-৩.৪২
-৪.১৫
Mf/o বেসিক মেতাল
৯.৬৫
-৪.৬০
-৫.৭২
-৫.১৩
-২.৬৮
০.৩৫
১.০৬
মাইল্দ স্তীল - সেমি ফিনিসদ স্তীল
১.২৭
-৬.১৬
-৬.৪৯
-৭.১৪
-৩.৫৮
-১.৮৮
-১.৩১
Mf/o ফেব্রিকেতেদ মেতালগী পোত্থোক, মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত য়াওদনা
৩.১৫
-০.০৭
-১.০৮
-২.১৬
-২.৫১
-২.৪৩
-২.৫৮
খঙজিনবীগদবা* = প্রোভিজনেল. Mf/o = মেন্যুফেকচর ওব
এনেক্স ৩
কম্মোদিতীশিং/মেজর গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
ৱৈৎ
হৌখিবা থা ৬ কী দব্ল্যু.পি.আই. মশীং
জন-২৪
ফেব-২৪
মার্চ-২৪
এপ্রিল-২৪
মে -২৪*
জুন-২৪*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০০
১৫১.২
১৫১.২
১৫১.৪
১৫২.৯
১৫৩.৩
১৫৩.৯
I. প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
১৮১.৪
১৮১.৫
১৮৩.২
১৮৭.১
১৮৭.৭
১৯১.৬
A. ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৮৮.৮
১৮৯.৪
১৯১.৪
১৯৬.৮
১৯৯.১
২০৫.০
সিরিএল
২.৮২
১৯৭.৮
১৯৯.৫
২০০.২
১৯৯.৫
১৯৯.৬
২০১.৬
ফৌ
১.৪৩
১৯১.২
১৯৩.৬
১৯৬.০
১৯৭.৪
১৯৮.১
১৯৯.৭
গেহু
১.০৩
২০০.১
২০১.৫
২০১.১
১৯৭.০
১৯৬.০
১৯৯.০
পলসেস
০.৬৪
২০৬.৫
২১০.৭
২১১.৪
২১৫.৬
২২৩.৯
২২৯.৩
মনা মশীং
১.৮৭
২০৫.৯
১৯৯.৯
২১১.০
২২৭.৩
২৩৬.১
২৮২.৮
অলু
০.২৮
১৬৯.৫
১৬৯.৬
২১৪.২
২৭০.০
৩১১.৭
৩৩৯.৯
তিলহৌ
০.১৬
২৪৬.৭
২০৫.২
২১৬.১
২০৪.১
২০৪.২
২৭৯.২
উহৈ
১.৬০
১৭০.৬
১৭৩.৪
১৮০.৯
২০০.৫
২০২.৩
২০০.৯
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৮২.৩
১৮৩.৫
১৮৪.২
১৮৫.৩
১৮৩.৭
১৮৪.৩
য়েরুম, শদুম, ঙা
২.৪০
১৬৮.৭
১৬৯.০
১৬৮.৯
১৭২.৬
১৭৮.৪
১৭৪.৫
B. নোন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৬২.৬
১৫৯.১
১৬০.০
১৫৭.৭
১৫৬.৩
১৫৫.৮
ওইল সীদ
১.১২
১৮৩.১
১৭৮.৭
১৭৮.৭
১৭৯.৫
১৭৯.৪
১৮০.০
C. মিনরেল
০.৮৩
২২৩.৭
২২৫.০
২২১.৬
২২৪.০
২২৪.০
২২৭.৩
D. ক্রুদ পেত্রোলিয়ম & নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৫১.৭
১৫৫.০
১৫৭.১
১৬২.৭
১৫৬.৯
১৫৬.০
ক্রদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৩১.০
১৩৫.২
১৩৬.৫
১৪২.১
১৩২.৪
১৩৩.২
II. ফ্যুল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৪.৯
১৫৪.৯
১৫২.১
১৫১.৪
১৫০.৬
১৪৭.৭
এল.পি.জি.
০.৬৪
১২১.০
১২১.৯
১২৩.৪
১২১.৪
১২০.০
১১৫.৭
পেত্রোল
১.৬০
১৫৬.৫
১৫৯.২
১৫৭.৯
১৫৮.৫
১৫৭.৮
১৫৩.৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৭১.৮
১৭২.১
১৭০.৩
১৬৮.৫
১৬৭.৭
১৬৬.০
III. মেন্যুফেকচর্দ প্রদক্ত
৬৪.২৩
১৩৯.৭
১৩৯.৮
১৪০.১
১৪১.২
১৪১.৭
১৪১.৯
Mf/o ফুদ প্রদক্ত
৯.১২
১৬০.৩
১৬০.১
১৬২.১
১৬৪.০
১৬৩.২
১৬৫.৬
মনা মশীং & এনিমেল ওইল অমসুং ফেত
২.৬৪
১৪০.২
১৪১.১
১৪৫.৭
১৪৭.৮
১৪৭.৪
১৪৮.২
Mf/o বেভরেজ
০.৯১
১৩২.৪
১৩২.৩
১৩২.৫
১৩২.৯
১৩৩.৪
১৩৩.৪
Mf/o হিদাক মনাগী পোত্থোক
০.৫১
১৭৪.২
১৭৫.২
১৭৬.৩
১৭৬.৩
১৭৫.৪
১৭৪.৯
Mf/o তেক্সতাইল
৪.৮৮
১৩৪.০
১৩৪.৪
১৩৪.৩
১৩৫.৭
১৩৫.৯
১৩৬.৪
Mf/o শেৎ চানবা পোৎলম
০.৮১
১৫০.৯
১৫১.৭
১৫১.৫
১৫৩.১
১৫২.৫
১৫২.২
Mf/o শউন অমসুং মরী লৈনবা পোৎলমশিং
০.৫৪
১২৩.৫
১২৩.৭
১২৩.৭
১২৩.৬
১২৩.৯
১২৪.১
Mf/o উ অমসুং উ অমসুং কোর্ককী পোত্থোকশিং
০.৭৭
১৪৮.১
১৪৯.৫
১৪৯.১
১৪৯.৪
১৪৯.৩
১৪৯.৮
Mf/o চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং
১.১১
১৩৮.৭
১৩৭.৯
১৩৮.০
১৩৭.৯
১৩৮.৯
১৩৮.৩
Mf/o কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং
৬.৪৭
১৩৫.৪
১৩৫.৪
১৩৫.৬
১৩৫.৭
১৩৫.৮
১৩৬.৪
Mf/o ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোক
১.৯৯
১৪৩.০
১৪৩.৯
১৪৩.৪
১৪৩.৫
১৪৪.৬
১৪৪.০
Mf/o রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং
২.৩০
১২৭.২
১২৭.৭
১২৮.২
১২৮.১
১২৮.২
১২৮.৮
Mf/o অতৈ নোন-মেতালিক মিনরেলগী পোত্থোকশিং
৩.২০
১৩৪.৪
১৩৩.৮
১৩৩.১
১৩২.৬
১৩২.২
১৩১.৫
সিমেন্ত, লাইম অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৩৭.২
১৩৬.২
১৩৪.৩
১৩৩.৬
১৩২.৬
১৩১.৭
Mf/o বেসিক মেতাল
৯.৬৫
১৩৮.৮
১৩৮.৫
১৩৮.৭
১৪১.৪
১৪৪.১
১৪৩.১
মাইল্দ স্তীল - সেমি ফিনিসদ স্তীল
১.২৭
১১৭.২
১১৬.৭
১১৭.০
১১৮.৪
১২০.১
১২০.২
Mf/o ফেব্রিকেতেদ মেতালগী পোত্থোক, মেচিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত য়াওদনা
৩.১৫
১৩৭.৮
১৩৭.৬
১৩৬.২
১৩৬.০
১৩৬.৩
১৩৫.৭
খঙজিনবীগদবা* = প্রোভিজনেল. Mf/o = মেন্যুফেকচর ওব