ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ପକ୍ଷରୁ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳିତ
21 JUN 2024 6:37PM by PIB Bhubaneswar
ପୂର୍ବ ତଟ ରେଳପଥ ପକ୍ଷରୁ ଆଜି ଏହାର ମୁଖ୍ୟାଳୟ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏବଂ ଏହାର ପରିସୀମା ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ମଣ୍ଡଳ ଯଥା ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ଼, ସମ୍ବଲପୁର ଓ ୱାଲଟିୟର ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳିତ ହୋଇଯାଇଅଛି |
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ପରମେଶ୍ୱର ଫୁଙ୍କୱାଲ କୋରାପୁଟରେ ଆୟୋଜିତ ଯୋଗ ଅଧିବେଶନରେ ରେଳ କର୍ମଚାରୀ ଓ ଅଧିକାରୀ ମାନଙ୍କ ସହିତ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିବାବେଳେ ଅତିରିକ୍ତ ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ମହେଶ କୁମାର ବେହେରା ଭୁବନେଶ୍ୱରର ରେଳ ବିହାର ଠାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ | ଏହା ବ୍ୟତୀତ ମଣ୍ଡଳ ରେଳବାଇ ପ୍ରବନ୍ଧକ / ଅତିରିକ୍ତ ମଣ୍ଡଳ ରେଳବାଇ ପ୍ରବନ୍ଧକ ମାନେ ସେମାନଙ୍କ ମୁଖ୍ୟାଳୟ ଯଥା ସମ୍ବଲପୁର, ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ଼ ଓ ୱାଲଟିୟର ଠାରେ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କ ସହିତ ଯୋଗ ଶିବିରରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ |
କୋରାପୁଟରେ ଆୟୋଜିତ ଯୋଗ ଶିବିରରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରି ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ଫୁଙ୍କୱାଲ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯୋଗ ଶାରୀରିକ ଏବଂ ମାନସିକ ସୁସ୍ଥତା ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉପାୟ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ସନ୍ତୁଳନ ବଜାୟ ରଖିବା ନିୟମିତ ଯୋଗ ଅଭ୍ୟାସ କରିବାକୁ ସେ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥିଲେ |
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ଅନ୍ୟ ରେଳ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନର କର୍ମଚାରୀ ତଥା ଅଧିକାରୀମାନେ ଯେପରିକି ମଞ୍ଚେଶ୍ୱର ସଵାରୀ ଡବା ମରାମତି କାରଖାନା, କୋଚିଂ ଡିପୋ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ଥିବା ବିଭିନ୍ନ ଶାଖା କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଗୁଡ଼ିକରେ ମଧ୍ୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନ କରାଯାଇଅଛି |
ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ସର୍ବଭାରତୀୟ କଲ୍ୟାଣର ବାର୍ତ୍ତା ବିସ୍ତାର କରି ଅଂଶଗ୍ରହଣ ସହିତ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି | ସାମୂହିକ ଶକ୍ତି ବ୍ୟବହାର କରି ଏକ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ ସମାଜ ପ୍ରତିପୋଷଣରେ ଯୋଗ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ | ଏହି ବର୍ଷର ବିଷୟବସ୍ତୁ, “ସ୍ୱୟଂ ଏବଂ ସମାଜ ପାଇଁ ଯୋଗ” ଅଭ୍ୟାସର ଦ୍ୱିଗୁଣ ଲାଭ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ | ଏହି ବର୍ଷର ଯୋଗର ବିଷୟବସ୍ତୁ ହେଉଛି ସ୍ୱୟଂ ଏବଂ ସମାଜ ପାଇଁ ଯୋଗ | ଯୋଗରୁ ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତି ତାର ଅନ୍ତର୍ନିହିତ ସନ୍ତୁଳନ ପାଇବ, ଯଥା, ଶକ୍ତି, ସନ୍ତୁଳନ ଏବଂ ନମନୀୟତାକୁ ଉନ୍ନତ କରିବ; ହୃଦ୍‌ରୋଗକୁ ରକ୍ଷା କରିବ ଏବଂ ଚାପ ଏବଂ ଚିନ୍ତାକୁ ହ୍ରାସ କରାଇବ |
ପୂର୍ବ ତଟ ରେଳପଥ ମହିଳା କଲ୍ୟାଣ ସଂଗଠନର ସଦସ୍ୟମାନେ ମଧ୍ୟ ଯୋଗ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ | ପ୍ରମୁଖ କାର୍ମିକ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ସିଦ୍ଧାର୍ଥ କାଟି ଭୁବନେଶ୍ୱରରେ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନକୁ ସଂଯୋଜନା କରିଥିବାବେଳେ କୋରାପୁଟରେ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନକୁ ମଣ୍ଡଳ ରେଳବାଇ ପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ସୌରଭ ପ୍ରସାଦ ସଂଯୋଜନା କରିଥିଲେ |
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସ୍ମରଣୀୟ କରାଇବା ପାଇଁ ଭୁବନେଶ୍ୱରର ଚନ୍ଦ୍ରଶେଖରପୁର ସ୍ଥିତ ରେଳ ସଦନ ଠାରେ ରେଳପଥ ମୁଖ୍ୟାଳୟରେ ଏକ କର୍ମଶାଳା ମଧ୍ୟ ଆୟୋଜିତ ହୋଇଥିଲା ଯେଉଁଠାରେ ବହୁ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ଅଧିକାରୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଯୋଗର ଅଭିଜ୍ଞତା ଏବଂ ଉପକାରିତା ଉପସ୍ଥାପନ କରିଥିଲେ |
RoM

Ministry of Railways
ECoR OBSERVED INTERNATIONAL DAY OF YOGA-2024
21 JUN 2024 6:37PM by PIB Bhubaneswar
The East Coast Railway (ECoR) observed the International Day of Yoga today, at various Railway establishments over East Coast Railway jurisdiction including headquarters at Bhubaneswar, all the three Railway Divisions at Khurda Road, Waltair and Sambalpur.
General Manager, East Coast Railway Shri Parmeshwar Funkwal with staff and officers participated in a yoga session held at Koraput. Similarly, Additional General Manager Shri Mohes Kumar Behera led the officers and staff at Rail Vihar, Bhubaneswar. Apart from this, Divisional Railway Managers / Additional Divisional Railway Managers led the staff and employees at their respective Divisional headquarters at Khurda Road, Sambalpur and Waltair.
Gracing the occasion at Koraput, General Manager Shri Parmeshwar Funkwal emphasized that yoga is one of the best ways to maintain physical and mental fitness, urging regular practice to sustain the body's inner balance.
Employees and officials from other railway establishments, including the Mancheswar Carriage Repair Workshop, Coaching Depots, and various branch offices, also observed International Day of Yoga 2024 at their respective locations.
The International Day of Yoga is celebrated globally with growing participation, spreading the message of universal well-being. Yoga plays a crucial role in fostering a healthy and peaceful society by harnessing collective energy. This year's theme, "Yoga for Self and Society," emphasizes the dual benefits of the practice. Through yoga, individuals can achieve inner balance, enhance strength, balance, and flexibility, maintain cardiovascular health, and reduce stress and anxiety.
Members of the East Coast Railway Women's Welfare Organisation (ECoRWWO) also participated in the grand yoga event. Principal Chief Personnel Officer Shri Siddharth Kati coordinated the Yoga Day celebrations at Bhubaneswar and Divisional Railway Manager/Waltair Shri Saurabh Prasad coordinated Yoga Day celebrations at Koraput.
To mark the occasion, a workshop was organized at the ECoR headquarters in Rail Sadan, Chandrasekharpur, Bhubaneswar. Numerous employees and officers participated, sharing their experiences and the benefits they have gained from practicing yoga.