ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ପକ୍ଷରୁ ୨୫୦ ନିୟୁତ ଟନ ପଣ୍ୟ ପରିବହନ ରେକର୍ଡ
ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଛଅ ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ସଫଳତା ହାସଲ କଲା ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ
250 ନିୟୁତ ଟନ୍ ମୂଳ ପଣ୍ୟ ବୋଝେଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପ୍ରଥମ ରେଳବାଇ ଜୋନ୍
ପୂର୍ବ ରେକର୍ଡଗୁଡିକ ଅତିକ୍ରମ କରି ଯେକୌଣସି ଜୋନ୍ ଦ୍ୱାରା ସର୍ବାଧିକ ପଣ୍ୟ ପରିବହନ
ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 149.507 ନିୟୁତ ଟନ କୋଇଲା ବୋଝେଇ
25 MAR 2024 8:10PM by PIB Bhubaneshwar
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ 2023-24 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ପଣ୍ୟ ପରିବହନରେ ଭାରତୀୟ ରେଳର ସମସ୍ତ ରେକର୍ଡକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି | 1 ଏପ୍ରିଲ, 2023 ରୁ 25 ମାର୍ଚ୍ଚ 2024 ମଧ୍ୟରେ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ 250 ନିୟୁତ ଟନ୍ ପଣ୍ୟ ପରିବହନ କରି 2022-23 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ମାଲ ପରିବହନ ରେକର୍ଡକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି | କ୍ରମାଗତ 5 ଥର ପାଇଁ 200 ମିଲିୟନ୍ ଟନ୍ ପଣ୍ୟ ବୋଝେଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ମାଇଲ ଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଥମ ଜୋନ୍ ହୋଇପାରିଛି | ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ତିନୋଟି ରେଳ ମଣ୍ଡଳ ଦ୍ୱାରା ଉତ୍ତମ ପ୍ରଦର୍ଶନ ପାଇଁ ଏହି ଲକ୍ଷ ହାସଲ ହୋଇପାରିଛି |
2019-20 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ 200 ନିୟୁତ ଟନ ପଣ୍ୟ ବୋଝେଇ କରିବା ପାଇଁ ପୂର୍ବ ତଟ ରେଳବାଇ ଅବିଭକ୍ତ ଦକ୍ଷିଣ ପୂର୍ବ ରେଳପଥ ପରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ରେଳ ଜୋନ୍ ଥିଲା | ଆଜି ଏହା 250 ନିୟୁତ ଟନ ପଣ୍ୟ ପରିବହନ କରିଥିବା ପ୍ରଥମ ରେଳ ଜୋନ୍ ହୋଇପାରିଛି |
2023-24 ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ, ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ 149.50 ନିୟୁତ ଟନ୍ କୋଇଲା, 12.9 ନିୟୁତ ଟନ୍ ଇସ୍ପାତ କାରଖାନାକୁ କଞ୍ଚାମାଲ ପରିବହନ, 20.15 ନିୟୁତ ଟନ୍ ଷ୍ଟିଲ୍ ଆଣ୍ଡ ସ୍ଲାଗ୍, 37.4 ନିୟୁତ ଟନ୍ ଲୁହାପଥର, 1.21 ନିୟୁତ ଟନ୍ ସିମେଣ୍ଟ, 3.16 ନିୟୁତ ଟନ୍ ଖାଦ୍ୟ ଶସ୍ୟ ପରିବହନ କରିଥିବାବେଳେ 6.4 ନିୟୁତ ଟନ୍ ସାର, 3.0 ନିୟୁତ ଟନ୍ ଖଣିଜ ତୈଳ ଏବଂ ଏହା ସହିତ କଣ୍ଟେନର ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀରେ 23.27 ନିୟୁତ ଟନ୍ ପଣ୍ୟ ପରିବହନ କରାଯାଇ ପାରିଛି | ଗତ ବର୍ଷର ସମାନ ସମୟ ଅବଧି ତୁଳନାରେ ଏହା 6% ରୁ ଅଧିକ ପଣ୍ୟ ପରିବହନ କରିପାରିଛି |
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ଼, ରେଳ ମଣ୍ଡଳ 156.17 ନିୟୁତ ଟନ୍ ପଣ୍ୟ ବୋଝେଇ କରିଥିବାବେଳେ ୱାଲଟିୟର ରେଳ ମଣ୍ଡଳ 74.66 ନିୟୁତ ଟନ୍ ଏବଂ ସମ୍ବଲପୁର ରେଳ ମଣ୍ଡଳ ଦ୍ୱାରା 19.20 ନିୟୁତ ଟନ୍ ଯୋଗଦାନ କରିଛି | ସମସ୍ତ ତିନୋଟି ରେଳ ମଣ୍ଡଳ ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ଭଲ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ଗତ ବର୍ଷର ପଣ୍ୟ ବୋଝେଇ ଆକଳନକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛନ୍ତି |
ତାଳଚେରରେ ଏମସିଏଲର କୋଇଲା କ୍ଷେତ୍ର, ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ପରିସୀମା ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ପାଞ୍ଚଟି ବନ୍ଦର, ଯଥା ପାରାଦୀପ, ଧାମରା, ଭାଇଜାଗ, ଗଙ୍ଗାଭରମ ଏବଂ ଗୋପାଳପୁର; ଛତିଶଗଡର ବୈଲାଡିଲାରେ ଲୁହାପଥର ଖଣି, ବୃହତ ଇସ୍ପାତ ଏବଂ ଆଲୁମିନିୟମ କମ୍ପାନୀ, କେନ୍ଦୁଝର ଜିଲ୍ଲାର ଲୁହାପଥର ଖଣି ଏହି ସଫଳତା ପାଇଁ ପ୍ରମୁଖ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଛନ୍ତି |
ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରତିକୂଳ ପରିସ୍ଥିତି ସତ୍ୱେ ସରକାରୀ ସହଭାଗିତା ଏବଂ ଶିଳ୍ପାନୁଷ୍ଠାନ ସହିତ ସଠିକ୍ ଯୋଜନା ଏବଂ ସମନ୍ୱୟ ସହିତ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦ୍ୱାରା ଏହି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପଣ୍ୟ ବୋଝେଇ ହାସଲ କରାଯାଇଛି |
ରେଳପଥର ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ମନୋଜ ଶର୍ମାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛି | ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ଶର୍ମା ପ୍ରଥମ ଦିନରୁ ଏହାର କର୍ମଚାରୀ ମାନଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରି ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି | ସକରାତ୍ମକ ମନୋଭାବ ଏବଂ ନିରନ୍ତର କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ସହିତ ସଠିକ୍ ଚିନ୍ତାଧାରା ଏହି ରେଳବାଇ ଜୋନ ପାଇଁ ସଫଳତା ଆଣିଦେଇଛି ବୋଲି ଶ୍ରୀ ଶର୍ମା କହିଛନ୍ତି |

Ministry of Railways
ECoR ACHIEVED 250 MILLION TON FREIGHT LOADING BEFORE SIX DAYS OF 2023-24 FY
First Zone to Load 250 Million Ton of Originating Freight.
Highest ever freight loading by any zone surpassing previous records.
149.507MT Coal loaded during the period.
25 MAR 2024 8:10PM by PIB Bhubaneshwar
East Coast Railway has surpassed all records of Indian Railways in Freight Loading in the Financial Year 2023-24. From 1st April, 2023 to 25th March, 2024, ECoR loaded 250 million tons of freight, shattering the earlier record of highest Freight Loading of 2022-23 fiscal. ECoR has also become the 1st Zone to cross the Milestone of 200 Million Tonne of loading for 5th times in a row. The three divisions of the ECoR have contributed greatly to the stupendous feat achieved by it.
East Coast Railway was the Second Railway Zone after undivided South Eastern Railway to load 200 MT in the financial year 2019-20. Today, it has become the first zone to cross 250 MT of freight.
During the financial year 2023-24, East Coast Railway has loaded 149.50 MT of Coal, 12.9MT of Raw Materials to Steel Plants, 20.15 MT of Steel & Slag, 37.4 MT of Iron Ore, 1.21 MT of Cement, 3.16 MT of Food Grains, 6.4 MT of Fertilizers, 3.0 MT of Mineral Oil, 23.27 MT of freight in Containers and other goods. This is 6% more than the corresponding period of last year.
Khurda Road Division of ECoR has contributed 156.17 million ton followed by 74.66 million ton by Waltair Division and 19.20 million ton by Sambalpur Division. All the three Divisions have performed better than previous year and surpassed their last year loading figure.
The coalfields of MCL at Talcher, five ports in ECoR jurisdiction, i.e. Paradeep, Dhamara, Vizag, Gangavaram & Gopalpur; iron ore mines in Bailadila in Chhattisgarh, Major Steel & Aluminium Companies, iron ore mines in Keonjhar District are the major contributors in this achievements.
This remarkable loading has been achieved despite various challenges by remarkable performance of ECoR with proper planning and coordination with Govt Sectors and Industries.
ECoR under the leadership of its General Manager Shri Manoj Sharma achieved the remarkable feat. The General Manager has been instrumental by motivating its workforce right from the day one. Right thinking with positive Attitude and continuous hard work has been the hallmark of this zone.
RoM