Ministry of Rural Development
Minimum Placement Rate under Deen Dayal Upadhyay-Grameen Kaushal Yojana
12 DEC 2023 5:04PM by PIB Delhi
Yes Sir. The Deen Dayal Upadhyay-Grameen Kaushal Yojana (DDU-GKY) is an ongoing scheme for making rural poor youth employable by imparting skill training and a good number of them skilled under this scheme have been employed in jobs having regular monthly wages equal to or above the minimum wages as notified by the State Governments. The State/ Union Territories (UTs)-wise details of the achievement during each of the last five years and current year are given below.
The total number of candidates trained and placed under DDUGKY during the last three years and current year is given below.
FY
Trained
Placed
2020-21
38,289
49,563
2021-22
97,006
45,612
2022-23
229,024
142,136
2023-24 till Oct'23
120,554
52,058
The details of total funds allocated and released under DDU-GKY, to all the States/UTs, during each of the last five years are given below:
Financial Year
Funds Allocated
(Rs. in lakhs)
Funds Released
(Rs. in lakhs)
2018-19
121530.64
121528.94
2019-20
187217.28
187197.65
2020-21
107685.20
107666.72
2021-22
2189.11
1304.28
2022-23
9405.05
9283.83
(d): The minimum placement percentage under DDU-GKY is 70% of the trained candidates. The State-wise and year-wise placement rate in percentage with respect to the candidates trained during the same year during the last five years under DDU-GKY is given below:
Sl. No.
State
FY 18-19
FY 19-20
FY 20-21
FY 21-22
Trained
Placed
Placement rate
Trained
Placed
Placement rate
Trained
Placed
Placement rate
Trained
Placed
Placement rate
1
Andhra Pradesh
26384
24894
94.4
15933
10795
67.8
4156
2177
52.4
1606
2135
132.9
2
Arunachal Pradesh
-
-
-
84
0
0.0
28
33
117.9
233
71
30.5
3
Assam
16725
7397
44.2
11993
13862
115.6
1966
3296
167.7
3553
916
25.8
4
Bihar
10729
5815
54.2
14301
5916
41.4
2687
2745
102.2
7099
2491
35.1
5
Chhattisgarh
7206
2583
35.8
9798
3842
39.2
1109
3683
332.1
6499
2883
44.4
6
Gujarat
5190
1482
28.6
3084
2249
72.9
240
875
364.6
830
599
72.2
7
Haryana
1712
3329
194.5
1948
6013
308.7
26
1213
4665.4
1772
680
38.4
8
Himachal Pradesh
2845
427
15.0
1980
1073
54.2
0
117
334
10
3.0
9
Jammu and Kashmir
4283
689
16.1
10516
1319
12.5
3454
1945
56.3
2300
1102
47.9
10
Jharkhand
9668
3585
37.1
12866
8224
63.9
1050
1879
179.0
4035
1354
33.6
11
Karnataka
7895
5411
68.5
5797
7226
124.7
769
1649
214.4
1442
673
46.7
12
Kerala
13736
9656
70.3
12812
8390
65.5
3053
2931
96.0
3219
1097
34.1
13
Madhya Pradesh
9442
4443
47.1
10433
7348
70.4
903
969
107.3
6825
3977
58.3
14
Maharashtra
19321
4500
23.3
13521
12765
94.4
874
3319
379.7
348
1612
463.2
15
Manipur
598
0
0.0
1780
573
32.2
338
387
114.5
811
139
17.1
16
Meghalaya
829
253
30.5
1518
686
45.2
83
158
190.4
456
241
52.9
17
Mizoram
157
0
0.0
554
359
64.8
37
88
237.8
105
94
89.5
18
Nagaland
301
0
0.0
1220
403
33.0
221
278
125.8
1009
614
60.9
19
Odisha
41545
31237
75.2
43278
30607
70.7
7978
7729
96.9
10474
4828
46.1
20
Punjab
2787
1443
51.8
2002
1311
65.5
2922
1931
66.1
6976
4188
60.0
21
Rajasthan
10217
3380
33.1
14530
4692
32.3
981
1759
179.3
3096
3130
101.1
22
Sikkim
64
64
100.0
462
32
6.9
0
43
90
0
0.0
23
Tamil Nadu
3151
185
5.9
9685
3324
34.3
213
1286
603.8
8228
2941
35.7
24
Telangana
16827
15604
92.7
9731
6839
70.3
2752
1436
52.2
3177
2494
78.5
25
Tripura
1816
2082
114.6
1407
524
37.2
21
609
2900.0
1049
193
18.4
26
Uttar Pradesh
18284
4839
26.5
24895
7341
29.5
1540
4068
264.2
16898
3765
22.3
27
Uttarakhand
1145
253
22.1
1518
672
44.3
367
416
113.4
3645
917
25.2
28
West Bengal
8652
3700
42.8
9531
3829
40.2
521
2544
488.3
732
2424
331.1
29
Puducherry
-
-
-
-
-
-
-
-
-
165
44
26.7
30
A. N Islands
-
-
-
-
-
-
-
-
-
0
0
Total
241509
137251
56.8
247177
150214
60.8
38289
49563
129.4
97006
45612
47.0
Sl. No.
State
FY 22-23
FY 23-24 till Oct'23
(as on 10.11.23)
Total
Trained
Placed
Placement rate
Trained
Placed
Placement rate
Trained
Placed
Placement rate
1
Andhra Pradesh
18651
14441
77.4
12079
5007
41.5
78809
59449
75.4
2
Arunachal Pradesh
608
264
43.4
262
90
34.4
1215
458
37.7
3
Assam
11891
6178
52.0
6168
3763
61.0
52296
35412
67.7
4
Bihar
11490
7861
68.4
4606
2878
62.5
50912
27706
54.4
5
Chhattisgarh
9725
8145
83.8
1643
1550
94.3
35980
22686
63.1
6
Gujarat
2912
1203
41.3
1890
1102
58.3
14146
7510
53.1
7
Haryana
5553
2645
47.6
5538
1602
28.9
16549
15482
93.6
8
Himachal Pradesh
3967
2327
58.7
2867
1170
40.8
11993
5124
42.7
9
Jammu and Kashmir
5459
2428
44.5
738
606
82.1
26750
8089
30.2
10
Jharkhand
10201
6983
68.5
6879
2815
40.9
44699
24840
55.6
11
Karnataka
3757
2526
67.2
2026
871
43.0
21686
18356
84.6
12
Kerala
8370
5092
60.8
2895
1298
44.8
44085
28464
64.6
13
Madhya Pradesh
15653
11742
75.0
7170
4419
61.6
50426
32898
65.2
14
Maharashtra
5977
2481
41.5
1956
776
39.7
41997
25453
60.6
15
Manipur
1921
815
42.4
137
215
156.9
5585
2129
38.1
16
Meghalaya
2165
1303
60.2
975
584
59.9
6026
3225
53.5
17
Mizoram
344
319
92.7
481
105
21.8
1678
965
57.5
18
Nagaland
2371
1466
61.8
1030
810
78.6
6152
3571
58.0
19
Odisha
16475
12110
73.5
2473
2420
97.9
122223
88931
72.8
20
Punjab
8119
7714
95.0
8575
3656
42.6
31381
20243
64.5
21
Rajasthan
5924
5318
89.8
4011
1043
26.0
38759
19322
49.9
22
Sikkim
859
328
38.2
706
188
26.6
2181
655
30.0
23
Tamil Nadu
15224
9079
59.6
8155
2919
35.8
44656
19734
44.2
24
Telangana
4165
1230
29.5
25
71
284.0
36677
27674
75.5
25
Tripura
2244
1015
45.2
1515
398
26.3
8052
4821
59.9
26
Uttar Pradesh
36503
18147
49.7
28200
6811
24.2
126320
44971
35.6
27
Uttarakhand
8280
4590
55.4
3834
2342
61.1
18789
9190
48.9
28
West Bengal
9239
4105
44.4
2874
2165
75.3
31549
18767
59.5
29
Puducherry*
844
244
28.9
521
269
51.6
1530
557
36.4
30
A. & N. Islands*
133
37
27.8
325
115
35.4
458
152
33.2
Total
229024
142136
62.1
120554
52058
43.2
973559
576834
59.3
Notes
(i) - indicates that the programme was not commenced in the year
(ii) * indicates that the training was started in Puducherry in 2020-21 and in A&N Islands in 2021-22 but not completed during the same year.
(iii) in certain years in certain states, more candidates were placed than the candidates trained during the same year as the candidates trained during previous year(s) were also placed.
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development, Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Lok Sabha today.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দিন দয়াল উপধ্যয়-গ্রামিন কাউসাল য়োজনাগী মখাদা মিনিমম প্লেসমেন্ত রেত
12 DEC 2023 5:04PM by PIB Imphal
দিন দয়াল উপধ্যয়-গ্রামিন কাউসাল য়োজনা অসি স্কিল ত্রেনিং পীদুনা খুঙ্গংগী লায়রবা নহারোলশিং থবক ফংহন্নবা হৌজিক পায়খৎলিবা স্কিম অমনি অমসুং স্কিম অসিগী মখাদা মশিং য়াম্লবা নহারোলশিং স্কিল লৈহনখ্রে অমসুং থবক ফংদুনা রাজ্য সরকারশিংনা লেপ্পা মিনিমম ৱেজশিংগী মথক নত্ত্রা মান্নবা থাগী খুৎশুমলশিং চাংনাইনা ফংলে। হৌখিবা চহি মঙা অমসুং হৌজিক চৎলিবা চহি অসি মনুংদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী মাইপাকপগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি।
হৌখিবা চহি মঙা অমসুং হৌজিক চৎলিবা চহি অসি মনুংদা দিন দয়াল উপধ্যয়-গ্রামিন কাউসাল য়োজনাগী মখাদা ত্রেন তৌখিবা অমসুং থবক ফংখিবা অপুনবা কেন্দিদেত মশিং মখাদা পীরি।
শেনবা চহি
ত্রেনিং তৌখ্রবা
থবক ফংলবা
2020-21
38,289
49,563
2021-22
97,006
45,612
2022-23
229,024
142,136
2023-24 till Oct'23
120,554
52,058
হৌখিবা চহি মঙা মনুংদা দিন দয়াল উপধ্যয়-গ্রামিন কাউসাল য়োজনাগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা পীখিবা শেনফমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
শেনবা চহি
ফন্দ এল্লোকেতেদ
(লুপা লাখ )
থাদোকখিবা ফন্দশিং
(লুপা লাখ)
2018-19
121530.64
121528.94
2019-20
187217.28
187197.65
2020-21
107685.20
107666.72
2021-22
2189.11
1304.28
2022-23
9405.05
9283.83
(d): দিন দয়াল উপধ্যয়-গ্রামিন কাউসাল য়োজনাগী মখাদা ত্রেন তৌরবা কেন্দিদেতশিং থবক ফংবগী খ্বাইদগী নেম্বা চাং 70% ওইখি। হৌখিবা চহি মঙা মনুংদা দিন দয়াল উপধ্যয়-গ্রামিন কাউসাল য়োজনাগী মখাদা ত্রেন তৌখিবা কেন্দিদেতশিং থবক ফংবগী চাং রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা চহি-চহিগী ওইনা মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
শেনবা চহি 18-19
শেনবা চহি 19-20
শেনবা চহি 20-21
FY 21-22
ত্রেনিং তৌখ্রবা
থবক ফংলবা
থবক ফংবগী চাং
ত্রেনিং তৌখ্রবা
থবক ফংলবা
থবক ফংবগী চাং
ত্রেনিং তৌখ্রবা
থবক ফংলবা
থবক ফংবগী চাং
Trained
Placed
Placement rate
1
অন্ধ্র প্রদেস
26384
24894
94.4
15933
10795
67.8
4156
2177
52.4
1606
2135
132.9
2
অরুনাচল প্রদেস
-
-
-
84
0
0.0
28
33
117.9
233
71
30.5
3
অসাম
16725
7397
44.2
11993
13862
115.6
1966
3296
167.7
3553
916
25.8
4
বিহার
10729
5815
54.2
14301
5916
41.4
2687
2745
102.2
7099
2491
35.1
5
ছতিসগর
7206
2583
35.8
9798
3842
39.2
1109
3683
332.1
6499
2883
44.4
6
গুজরাত
5190
1482
28.6
3084
2249
72.9
240
875
364.6
830
599
72.2
7
হরিয়ানা
1712
3329
194.5
1948
6013
308.7
26
1213
4665.4
1772
680
38.4
8
হিমাচল প্রদেস
2845
427
15.0
1980
1073
54.2
0
117
334
10
3.0
9
জম্মু অমসুং কাস্মির
4283
689
16.1
10516
1319
12.5
3454
1945
56.3
2300
1102
47.9
10
ঝারখন্দ
9668
3585
37.1
12866
8224
63.9
1050
1879
179.0
4035
1354
33.6
11
কর্নাতকা
7895
5411
68.5
5797
7226
124.7
769
1649
214.4
1442
673
46.7
12
কেরলা
13736
9656
70.3
12812
8390
65.5
3053
2931
96.0
3219
1097
34.1
13
মধ্য প্রদেস
9442
4443
47.1
10433
7348
70.4
903
969
107.3
6825
3977
58.3
14
মহারাস্ত্রা
19321
4500
23.3
13521
12765
94.4
874
3319
379.7
348
1612
463.2
15
মনিপুর
598
0
0.0
1780
573
32.2
338
387
114.5
811
139
17.1
16
মেঘালয়
829
253
30.5
1518
686
45.2
83
158
190.4
456
241
52.9
17
মিজোরম
157
0
0.0
554
359
64.8
37
88
237.8
105
94
89.5
18
নাগালেন্দ
301
0
0.0
1220
403
33.0
221
278
125.8
1009
614
60.9
19
ওরিসা
41545
31237
75.2
43278
30607
70.7
7978
7729
96.9
10474
4828
46.1
20
পঞ্জাব
2787
1443
51.8
2002
1311
65.5
2922
1931
66.1
6976
4188
60.0
21
রাজস্থান
10217
3380
33.1
14530
4692
32.3
981
1759
179.3
3096
3130
101.1
22
সিক্কিম
64
64
100.0
462
32
6.9
0
43
90
0
0.0
23
তামিল নাদু
3151
185
5.9
9685
3324
34.3
213
1286
603.8
8228
2941
35.7
24
তেলঙ্গানা
16827
15604
92.7
9731
6839
70.3
2752
1436
52.2
3177
2494
78.5
25
ত্রিপুরা
1816
2082
114.6
1407
524
37.2
21
609
2900.0
1049
193
18.4
26
উত্তর প্রদেস
18284
4839
26.5
24895
7341
29.5
1540
4068
264.2
16898
3765
22.3
27
উত্তরখন্দ
1145
253
22.1
1518
672
44.3
367
416
113.4
3645
917
25.2
28
নোংচুপ বেঙ্গল
8652
3700
42.8
9531
3829
40.2
521
2544
488.3
732
2424
331.1
29
পুদুচেরি
-
-
-
-
-
-
-
-
-
165
44
26.7
30
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
-
-
-
-
-
-
-
-
-
0
0
অপুনবা
241509
137251
56.8
247177
150214
60.8
38289
49563
129.4
97006
45612
47.0
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
শেনবা চহি 22-23
শেনবা চহি 23-24, ওক্তোবর ২৩ ফাওবা
( 10.11.23 ফাওবদা)
অপুনবা
ত্রেনিং তৌখ্রবা
থবক ফংলবা
থবক ফংবগী চাং
ত্রেনিং তৌখ্রবা
থবক ফংলবা
থবক ফংবগী চাং
ত্রেনিং তৌখ্রবা
থবক ফংলবা
থবক ফংবগী চাং
1
অন্ধ্র প্রদেস
18651
14441
77.4
12079
5007
41.5
78809
59449
75.4
2
অরুনাচল প্রদেস
608
264
43.4
262
90
34.4
1215
458
37.7
3
অসাম
11891
6178
52.0
6168
3763
61.0
52296
35412
67.7
4
বিহার
11490
7861
68.4
4606
2878
62.5
50912
27706
54.4
5
ছতিসগর
9725
8145
83.8
1643
1550
94.3
35980
22686
63.1
6
গুজরাত
2912
1203
41.3
1890
1102
58.3
14146
7510
53.1
7
হরিয়ানা
5553
2645
47.6
5538
1602
28.9
16549
15482
93.6
8
হিমাচল প্রদেস
3967
2327
58.7
2867
1170
40.8
11993
5124
42.7
9
জম্মু অমসুং কাস্মির
5459
2428
44.5
738
606
82.1
26750
8089
30.2
10
ঝারখন্দ
10201
6983
68.5
6879
2815
40.9
44699
24840
55.6
11
কর্নাতকা
3757
2526
67.2
2026
871
43.0
21686
18356
84.6
12
কেরলা
8370
5092
60.8
2895
1298
44.8
44085
28464
64.6
13
মধ্য প্রদেস
15653
11742
75.0
7170
4419
61.6
50426
32898
65.2
14
মহারাস্ত্রা
5977
2481
41.5
1956
776
39.7
41997
25453
60.6
15
মনিপুর
1921
815
42.4
137
215
156.9
5585
2129
38.1
16
মেঘালয়
2165
1303
60.2
975
584
59.9
6026
3225
53.5
17
মিজোরম
344
319
92.7
481
105
21.8
1678
965
57.5
18
নাগালেন্দ
2371
1466
61.8
1030
810
78.6
6152
3571
58.0
19
ওরিসা
16475
12110
73.5
2473
2420
97.9
122223
88931
72.8
20
পঞ্জাব
8119
7714
95.0
8575
3656
42.6
31381
20243
64.5
21
রাজস্থান
5924
5318
89.8
4011
1043
26.0
38759
19322
49.9
22
সিক্কিম
859
328
38.2
706
188
26.6
2181
655
30.0
23
তামিল নাদু
15224
9079
59.6
8155
2919
35.8
44656
19734
44.2
24
তেলঙ্গানা
4165
1230
29.5
25
71
284.0
36677
27674
75.5
25
ত্রিপুরা
2244
1015
45.2
1515
398
26.3
8052
4821
59.9
26
উত্তর প্রদেস
36503
18147
49.7
28200
6811
24.2
126320
44971
35.6
27
উত্তরখন্দ
8280
4590
55.4
3834
2342
61.1
18789
9190
48.9
28
নোংচুপ বেঙ্গল
9239
4105
44.4
2874
2165
75.3
31549
18767
59.5
29
পুদুচেরি *
844
244
28.9
521
269
51.6
1530
557
36.4
30
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং *
133
37
27.8
325
115
35.4
458
152
33.2
অপুনবা
229024
142136
62.1
120554
52058
43.2
973559
576834
59.3
Notes
(i) - না চহি অসিদা প্রোগ্রাম হৌখিদে হায়বা তাকপনি
(ii) * অসিনা তাক্লি মদুদি ২০২০-২১ পুদুচেরিদা অমসুং ২০২১-২২দা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিংদা ত্রেনিং হৌখি অমসুং হায়রিবা চহি অদুদা ত্রেনিং লোইশিনখিদে।
(iii) অকক্নবা চহি খরদা অকক্নবা রাজ্যশিংদা, হায়রিবা চহি অদুদা ত্রেনিং তৌখিবা কেন্দিদেতশিং হেন্না কেন্দিদেতশিং থমখি, মসি হৌখিবা চহিশিংদা ত্রেন তৌখিবা কেন্দিদেতশিংসু হাপচিনখি।
ৱাফম ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রুরেল দিবলপমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী সাধবী নিরঞ্জন জয়তিনা ফোঙদোকখিবনি।