Ministry of Power
Steps taken to achieve 100 per cent electrification of all households in the country
06 DEC 2023 3:56PM by PIB Delhi
The Union Minister for Power and New & Renewable Energy has given a brief about the steps taken by the government to achieve 100 per cent electrification of all un-electrified households in the country.
Pradhan Mantri Sahaj Bijli Har Ghar Yojana (Saubhagya) was launched by Government of India in October, 2017 with the objective to achieve universal household electrification throughout the country. Under this scheme, electricity connection was provided to all willing un-electrified households in rural areas and all willing poor un-electrified households in urban areas. The electrification was carried out by State DISCOMs / Power Departments with funds provided by the Central Government under the Scheme.
After electrification, the State DISCOMs / Power Departments were asked to certify that all willing unelectrified households were electrified. As on 31.03.2021, all States certified that they have electrified all willing unelectrified households. As per the report received from the States, 2.82 crore households were electrified throughout the country up to 31.03.2021. An additional 4.43 lakh households were electrified through another scheme of Government of India named Deen Dayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY). As such, a total of 2.86 crore households were covered under the initiative of Government of India up to 31.03.2022. The state-wise details of number of households covered are given below.
State-wise electrification of households since launch of Saubhagya Scheme including Additional Households achievement under DDUGJY
Sl.
No.
Name of the States
No of Households electrified from 11.10.2017 to 31.03.2019 as per Saubhagya Portal
Additional Sanction allowed under Saubhagya
Further Additional Households sanctioned under DDUGJY
Grand Total (A+B)
No of Households reported electrified from 01.04.2019 to 31.03.2021
Total HHs electrified as on 31.03.2021(A)
Households Sanctioned during 2021-22
Households electrified (as on 31.03.2022) (B)
1
Andhra Pradesh*
1,81,930
0
1,81,930
1,81,930
2
Arunachal Pradesh
47,089
0
47,089
7859
0
47,089
3
Assam
17,45,149
2,00,000
19,45,149
480249
381507#
23,26,656
4
Bihar
32,59,041
0
32,59,041
32,59,041
5
Chhattisgarh
7,49,397
40,394
7,89,791
21981
2577
7,92,368
6
Gujarat*
41,317
0
41,317
41,317
7
Haryana
54,681
0
54,681
54,681
8
Himachal Pradesh
12,891
0
12,891
12,891
9
Jammu & Kashmir
3,77,045
0
3,77,045
3,77,045
10
Jharkhand
15,30,708
2,00,000
17,30,708
17,30,708
11
Karnataka
3,56,974
26,824
3,83,798
3,83,798
12
Ladakh
10,456
0
10,456
10,456
13
Madhya Pradesh
19,84,264
0
19,84,264
99722
0
19,84,264
14
Maharashtra
15,17,922
0
15,17,922
15,17,922
15
Manipur
1,02,748
5,367
1,08,115
21135
0
1,08,115
16
Meghalaya
1,99,839
0
1,99,839
420
401
2,00,240
17
Mizoram
27,970
0
27,970
27,970
18
Nagaland
1,32,507
0
1,32,507
7009
7009
1,39,516
19
Odisha
24,52,444
0
24,52,444
24,52,444
20
Puducherry*
912
0
912
912
21
Punjab
3,477
0
3,477
3,477
22
Rajasthan
18,62,736
2,12,786
20,75,522
210843
52206
21,27,728
23
Sikkim
14,900
0
14,900
14,900
24
Tamil Nadu*
2,170
0
2,170
2,170
25
Telangana
5,15,084
0
5,15,084
5,15,084
26
Tripura
1,39,090
0
1,39,090
1,39,090
27
Uttar Pradesh
79,80,568
12,00,003
91,80,571
334652
0
91,80,571
28
Uttarakhand
2,48,751
0
2,48,751
2,48,751
29
West Bengal
7,32,290
0
7,32,290
7,32,290
Total
2,62,84,350
18,85,374
2,81,69,724
11,83,870
4,43,700
2,86,13,424
#as per initial closure submitted by APDCL 381507 households have been electrified and as per the revised closure 368610 households have been electrified. However, the final closure of DDUGJY addl. HHS of Assam state is yet to be approved
*Not funded under Saubhagya
Both SAUBHAGYA and DDUGJY have been closed on 31.03.2022. The construction of new households is a dynamic and continuous process, and the DISCOMs are required to ensure that those seeking connection are connected.
The Central Government in line with its commitment, is further supporting States for electrification of any left-out households, which existed before 31.03.2019 (period of execution of SAUBHAGYA) but were somehow missed out by the DISCOMs, under the ongoing scheme of Revamped Distribution Sector Scheme (RDSS). Till date, the approval has been accorded for around 4.96 Lakh left-out households for electrification for the States of Rajasthan, Uttar Pradesh and Andhra Pradesh. The details in this regard are as given below:
State
No. of HHs Proposed
Approved Cost (Rs. in Cr.)
Rajasthan
1,90,959
459.18
Uttar Pradesh
2,99,546
338.46
Andhra Pradesh
5,577
16.00
This information has been given by the Union Minister for Power and New & Renewable Energy Shri R. K. Singh, in a written reply to a question, in Rajya Sabha on December 5, 2023.

পাৱর মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা য়ুমথোং চাদা ১০০ মৈ ফংহন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং
06 DEC 2023 3:56PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা মৈ ফংদ্রিবা য়ুমশিং চাদা ১০০ মৈ ফংহন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা পাউদমখ্রে।
লৈবাক অসিদা য়ুমথোং খুদিংমক মৈ ফংহন্নবা পান্দমদা ভারত সরকারনা ওক্তোবর ২০১৭দা প্রধান মন্ত্রী সাহাজ বিজলি হর ঘর য়োজনা(সৌভাগ্যা) হৌদোকখি। স্কিম অসিগী মখাদা, খুঙ্গংগী শরুকশিং অমসুং সহরশিংদা লৈবা মশানা য়ানা মৈ থান্নিংবা মৈ থান্দ্রিবা ইমুংশিংদা মৈ ফংহনখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা কেন্দ্র সরকারনা শেন পুথোক্তুনা স্তেৎ দিসকোমশিং/পৱার দিপার্তমেন্তশিংনা মৈ থানবগী থবক পাংথোকখি।
মৈ পীরবা মতুংদা, মশানা পাম্নবা মৈ থাল্লবা ইমুংশিং মশক খঙদোক্নবা স্তেৎ দিসকোমশিং/পৱার দিপার্তমেন্তশিংদা খঙহনখি। রাজ্যশিংদগী ফংবা রিপোর্তকী মতুংইন্না, মার্চ ৩১,২০২১ ফাওবগী মনুংদা, লৈবাক অসিদা য়ুমথোং করোর ২.৮২ মৈ ফংহনখ্রে। ভারত সরকারগী অতোপ্পা স্কিম হায়বদি দিন দয়াল উপাধ্যায়া গ্রাম জয়তি য়োজনা(দি দি য়ু জি জে ৱাই)গী মখাদা অহেনবা য়ুমথোং লাখ ৪.৪৩ মৈ ফংহনখ্রে। মসিগা লোয়ননা, ভারত সরকারগী থবকশিংগী মখাদা মার্চ ৩১,২০২২ ফাওবগী মনুংদা পুন্না য়ুমথোং করোর ২.৮৬ মৈ ফংহনখ্রে। রাজ্যশিংদা মৈ ফংহনখিবা য়ুমথোংশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা অহেনবা ওইনা মৈ ফংহনখিবা য়াওনা সৌভাগ্যা স্কিম হেক চৎনরকপদগী মৈ ফংহনখিবা রাজ্যশিংগী য়ুম মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিংগী মমিং
সৌভাগ্যা পোর্তেলগী মতুংইন্না 11.10.2017 দগী 31.03.2019 ফাওবদা মৈ থানখ্রবা ইমুং মশিং
সৌভাগ্যাগী মখাদা অহেনবা সেঙ্কসন অয়াবা পীখিবা
দি.জি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী মখাদা মখা তানা সেঙ্কসন তৌখিবা অহেনবা য়ুমশিং
অপুনবা (A+B)
01.04.2019 দগী 31.03.2021 ফাওবদা মৈ ফংলে হায়না রিপোর্ত তৌখিবা য়ুমথোং মশিং
31.03.2021(A) দা মৈ থানখ্রবা অপুনবা য়ুম মশিং
2021-22 মনুংদা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুম মশিং
(31.03.2022 দা) মৈ ফংখিবা য়ুম মশিং (B)
1
অন্ধ্র প্রদেস *
1,81,930
0
1,81,930
1,81,930
2
অরুনাচল প্রদেস
47,089
0
47,089
7859
0
47,089
3
অসাম
17,45,149
2,00,000
19,45,149
480249
381507#
23,26,656
4
বিহার
32,59,041
0
32,59,041
32,59,041
5
ছতিসগর
7,49,397
40,394
7,89,791
21981
2577
7,92,368
6
গুজরাত *
41,317
0
41,317
41,317
7
হরিয়ানা
54,681
0
54,681
54,681
8
হিমাচল প্রদেস
12,891
0
12,891
12,891
9
জম্মু অমসুং কাস্মির
3,77,045
0
3,77,045
3,77,045
10
ঝারখন্দ
15,30,708
2,00,000
17,30,708
17,30,708
11
কর্নাতকা
3,56,974
26,824
3,83,798
3,83,798
12
লাদাখ
10,456
0
10,456
10,456
13
মধ্য প্রদেস
19,84,264
0
19,84,264
99722
0
19,84,264
14
মহারাস্ত্রা
15,17,922
0
15,17,922
15,17,922
15
মনিপুর
1,02,748
5,367
1,08,115
21135
0
1,08,115
16
মেঘালয়
1,99,839
0
1,99,839
420
401
2,00,240
17
মিজোরম
27,970
0
27,970
27,970
18
নাগালেন্দ
1,32,507
0
1,32,507
7009
7009
1,39,516
19
ওরিসা
24,52,444
0
24,52,444
24,52,444
20
পুদুচেরি*
912
0
912
912
21
পঞ্জাব
3,477
0
3,477
3,477
22
রাজাস্থান
18,62,736
2,12,786
20,75,522
210843
52206
21,27,728
23
সিক্কিম
14,900
0
14,900
14,900
24
তামিল নাদু *
2,170
0
2,170
2,170
25
তেলঙ্গানা
5,15,084
0
5,15,084
5,15,084
26
ত্রিপুরা
1,39,090
0
1,39,090
1,39,090
27
উত্তর প্রদেস
79,80,568
12,00,003
91,80,571
334652
0
91,80,571
28
উত্তরখন্দ
2,48,751
0
2,48,751
2,48,751
29
নোংচুপ বেঙ্গল
7,32,290
0
7,32,290
7,32,290
অপুনবা
2,62,84,350
18,85,374
2,81,69,724
11,83,870
4,43,700
2,86,13,424
# এ.পি.দি.সি.এলনা অহানবা পীখৎলকপা অহানবা ক্লোজরগী মতুংইন্না য়ুমথোং ৩৮১৫০৭ মৈ ফংহনখ্রে অমসুং রিভাইস ক্লোজরগী মতুংইন্না য়ুমথোং ৩৬৮৬১০ মৈ ফংহনখ্রে। অদুবু, দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাইগী অরোইবা ক্লোজরগী অহেনবা য়ুমশিং অসাম রাজ্যগী ওইনা হৌজিক ফাওবা অয়াবা পীদ্রি।
* সৌভাগ্যাগী মখাদা শেন থাদদে
সৌভাগ্যা অমসুং দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই অনিমক মার্চ ৩১,২০২২ দা থিংজিনখ্রে। অনৌবা য়ুমশিং শাবা হায়বসি লেপ্তনা চৎথবা থবক্নি অমসুং মৈ থান্নবা হোৎনরিবশিং মৈ শমহনবা হায়বসি দিসকোমশিংনা হোৎনবা দরকার ওই।
মার্চ ৩১,২০১৯ গী মমাঙদা (সৌভাগ্যা থবক হৌদ্রিঙৈ মমাং) লৈরম্বা মৈ থান্দবা য়ুমশিং মৈ থান্নবা কেন্দ্র সরকারগা লোয়ননা রাজ্য সরকারশিংনা থবক পায়খৎলি, অদুবু হৌজিক চৎথরিবা রিভাম্প দিস্ত্রিবিউসন সেক্তর স্কিম( আর দি এস এস)গী মখাদা দিসকোমশিংনা চিৎথরম্বশিং কয়া লৈরি। হৌজিক ফাওবা, রাজাস্থান, উত্তর প্রদেস অমসুং অন্ধ্র প্রদেস রাজ্যশিংগী মৈ ফংদ্রিবা চিৎথরম্বা য়ুম লাখ ৪.৯৬ রোম মৈ পীনবা অয়াবা পীরে। হিরম অসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
রাজ্য
প্রোপোজ তৌখিবা য়ুম মশিং
অয়াবা পীখিবা শেনফম(লুপা করোরদা)
রাজাস্থান
1,90,959
459.18
উত্তর প্রদেস
2,99,546
338.46
অন্ধ্র প্রদেস
5,577
16.00
ৱাফম অসি দিশেম্বর ৫,২০২৩ দা রাজ্য সভাদা ৱাহং অমগী পাউখুম অইবা ওইনা পীবদা পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী আর.কে সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।