স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে ১ ডিচেম্বৰত গুৱাহাটীত ‘লেট্চ কমিউনিটিজ লীড’ শীৰ্ষক বিষয়ত বিশ্ব এইডছ দিৱস ২০২৩ আয়োজন কৰিব
কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী অধ্যাপক এছ পি সিং বাঘেল মুখ্য অতিথি হিচাপে অনুষ্ঠানটোত উপস্থিত থাকিব
30 NOV 2023 3:45PM by PIB Guwahati
বিশ্ব এইডছ দিৱস ২০২৩ উপলক্ষে ভাৰত চৰকাৰৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্থ ৰাষ্ট্ৰীয় এইডছ নিয়ন্ত্ৰণ সংস্থা (NACO)ৰ উদ্যোগত কাইলৈ গুৱাহাটীৰ শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰেক্ষাগৃহত ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ৰ এক অনুষ্ঠানৰ আয়োজন কৰা হ'ব। ভাৰত চৰকাৰৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী অধ্যাপক এছ পি সিং বাঘেলৰ লগতে অসম চৰকাৰৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰী শ্ৰী কেশব মহন্তই অনুষ্ঠানটো উদ্বোধন কৰিব।
এই বছৰৰ বিশ্ব এইডছ দিৱস ২০২৩-ৰ বিষয়বস্তু হৈছে 'লেট্চ কমিউনিটিজ লীড'(সম্প্ৰদায়ক নেতৃত্ব দিয়ক)। এই অনুষ্ঠানটোৰ উদ্দেশ্য হৈছে এইডছ সম্পৰ্কে জনসাধাৰণৰ মাজত সজাগতা সৃষ্টি কৰা আৰু ৰোগটোৰ ওপৰত থকা ভুল ধাৰণাক আঁতৰাই সজাগ কৰা। অনুষ্ঠানটোত এইচআইভি (পিএলএইচআইভি) সম্প্ৰদায়, বেচৰকাৰী সংগঠন, চিএছঅ', উন্নয়ন অংশীদাৰ আৰু যুৱসকলৰ সৈতে বাস কৰা লোকসকল উপস্থিত থাকিব। অসম চৰকাৰৰ অতিৰিক্ত মুখ্য সচিব শ্ৰী অবিনাশ যোশী, এনএচিঅ'ৰ সঞ্চালক শ্ৰীমতী নিধি কেচাৰৱানী, ইউএনএইডছ, কাণ্ট্ৰী ডাইৰেক্টৰ শ্ৰীযুত ডেভিদ ব্ৰিজাৰো উপস্থিত থাকিব।
অনুষ্ঠানটোত এনএচিপি (ৰাষ্ট্ৰীয় এইডছ নিয়ন্ত্ৰণ কাৰ্যসূচী)ৰ সকলো উপাদানতে তথ্য-চালিত ব্যাপক অগ্ৰগতি প্ৰদান কৰা ফ্লেগশ্বিপ প্ৰতিবেদন 'সংকলক' শীৰ্ষক মুকলি কৰা হ'ব। ভাৰতৰ ওপৰত এই কাৰিকৰী প্ৰতিবেদনৰ সৈতে ভাৰত এইচ.আই.ভি.আনুমানিক ২০২২, ৰাষ্ট্ৰীয় যোগাযোগ ৰণনীতি, প্ৰতিৰোধ প্ৰগতি আপডেট ২০২২-২৩ মুকলি কৰা হ'ব। 'বিশ্ব এইডছ দিৱস'ৰ ওপৰত এখন ৰক্তদান শিবিৰ আৰু প্ৰদৰ্শনীও আয়োজন কৰা হ'ব।

Ministry of Health and Family Welfare
Ministry of Health & Family Welfare to organise World AIDS Day 2023 on the theme ‘Lets Communities Lead’ in Guwahati on 1st December
Union Minister of State, Prof. S. P. Singh Baghel will grace the event as Chief Guest
30 NOV 2023 3:45PM by PIB Guwahati
On the occasion of World AIDS Day 2023, a National Level event will be organised by National AIDS Control Organisation (NACO) under Ministry of Health & Family Welfare, Government of India at Srimanta Sankaradeva International Auditorium, Guwahati tomorrow. Prof. S. P. Singh Baghel, Union Minister of State, Ministry of Health & Family Welfare, GoI, along with Sh. Keshab Mahanta, Minister, Health & Family Welfare, Govt. of Assam will inaugurate event.
As the theme of this year World AIDS Day 2023 is ‘Let Communities Lead’, the event aims at spreading awareness among the people about AIDS and destigmatize the myths revolving around the disease. The event will be attended by people living with HIV (PLHIV) communities, NGOs, CSOs, development partners and youth. Shri Avinash Joshi, Additional Chief Secretary, Govt. of Assam, Ms. Nidhi Kesarwani, Director NACO, Mr. David Bridger. UNAIDS, Country Director will also be present.
During the event the Flagship report providing data-driven comprehensive progress across all components of NACP (National AIDS Control Programme) titled ‘SANKALAK’ will be launched. Along with this Technical report on India HIV estimates 2022, National Communication Strategy, Prevention Progress Update 2022-23 will be release. A blood donation camp and exhibition on ‘World AIDS Day’ will also be organised.