ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆରଆଇଇ, ଭୁବନେଶ୍ୱର ପକ୍ଷରୁ ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ଦିବସ ପାଳିତ
11 NOV 2023 8:05PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ପ୍ରଥମ ଶିକ୍ଷାମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ମହାନ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ମୌଲାନା ଆବୁଲ କଲାମ ଆଜାଦଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଭୁବନେଶ୍ୱରସ୍ଥିତ ଆଞ୍ଚଳିକ ଶିକ୍ଷା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ପକ୍ଷରୁ ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ଦିବସ ପାଳିତ ହୋଇଯାଇଛି। ଅଧ୍ୟାପକ ଓ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଆରଆଇଇର ପ୍ରିନ୍‌ସିପାଲ୍ ପ୍ରଫେସର ପି.ସି. ଅଗ୍ରୱାଲ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ। ନିଜ ଅଭିଭାଷଣରେ ସେ ଜାତୀୟ ଏକତା, ଗୁଣାତ୍ମକ ବିଦ୍ୟାଳୟ ଶିକ୍ଷା, ସମାବେଶୀ ଶିକ୍ଷା, ଉଚ୍ଚଶିକ୍ଷା ଏବଂ କଳା ଓ ସଂସ୍କୃତିର ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଭଳି ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମୌଲାନା ଆବୁଲ କଲାମ ଆଜାଦଙ୍କ ଅବଦାନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ଶିକ୍ଷାରେ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଓ ନବୋନ୍ମେଷର ଆବଶ୍ୟକତା ବିଷୟରେ ଉଦାହରଣ ଦେଇ ସେ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ଶିକ୍ଷକମାନଙ୍କୁ ବିଦ୍ୟାଳୟ ଶିକ୍ଷାର ଗୁଣବତ୍ତା ବୃଦ୍ଧି ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ । କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଛାତ୍ରୀ ବୈଷ୍ଣବୀ କୁମାରୀ ସାହୁ, ସ୍ନିଗ୍ଧା ସୁପ୍ରଜ୍ଞା, ଅବିନାଶ କୁମାର ଓ ଜି ରତ୍ନପ୍ରିୟା ମହାନ ନେତାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପର୍କରେ ନିଜର ମତ ରଖିଥିଲେ। ପ୍ରଫେସର ସନ୍ଧ୍ୟାରାଣୀ ସାହୁ, ଡିନ୍ ଅଫ୍ ଇନଷ୍ଟ୍ରକସନ୍, ଅନୁଷ୍ଠାନର ପ୍ରଫେସର ଆଇ.ପି. ଗୌରମ୍ମା ଅନୁଷ୍ଠିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ। ଡ. କଳିଙ୍ଗ କେତକି ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ସଂଯୋଜନା କରିଥିଲେ। ପୁଷ୍ପଲତା ନେଗି ଧନ୍ୟବାଦ ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ ଶିକ୍ଷା ବିଭାଗ ମୁଖ୍ୟ ପ୍ରଫେସର ଲକ୍ଷ୍ମୀଧର ବେହେରା, ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଶିକ୍ଷା ମୁଖ୍ୟ ପ୍ରଫେସର ରୀତାଞ୍ଜଳି ଦାଶଙ୍କ ସମେତ ଅନ୍ୟ ଅଧ୍ୟାପକମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
RoM

Ministry of Education
National Education Day Celebrated by RIE, Bhubaneswar
11 NOV 2023 8:05PM by PIB Bhubaneswar
National Education Day was celebrated by Regional Institute of Education, Bhubaneswar on the birth anniversary of Maulana Abul Kalam Azad - India's first Education Minister and great freedom movement leader. The programme was inaugurated by Prof. P.C. Agarwal, Principal of RIE, Bhubaneswar in the presence of faculty members and students. In his address he highlighted the contributions of Maulana Abul Kalam Azad in different areas like national integration, universalisation of quality school education, inclusive and equitable education, promotion of higher education and art and culture. Giving examples about the need of skills and experiential learning, he urged the prospective teachers to work for enhancing the quality of school education. Students from different programmes Vaishnavi Kumari Sahu, Snigdha Suprangya, Avinash Kumar and G. Ratnapriya expressed their views presenting on the work of the great leader. Prof.Sandhyarani Sahoo, Dean of Instructions, Prof.I.P. Gowramma of the Institute addressed the participants of the programme coordinated by Dr. Kalinga Ketaki.Dr. Pushaplata Negi presented the vote of thanks. Prof. Laxmidhar Behera, Head Department of Education,Prof Ritanjali Dash,Head Extension Education and other faculty members were present on the occasion.
RoM