ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭଦ୍ରକ-ନିର୍ଗୁଣ୍ଡି ତୃତୀୟ ଲାଇନ ପ୍ରକଳ୍ପ
ହରିଦାସପୁର ଏବଂ ବୈରୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ମଧ୍ୟରେ ତୃତୀୟ ଲାଇନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ
ରେଳ ନିରାପତ୍ତା ଆୟୁକ୍ତ (ସିଆରଏସ) ନିକଟରେ ତୃତୀୟ ଲାଇନର କାର୍ଯ୍ୟ ନୀରିକ୍ଷଣ କରିଥିଲେ
92 କିମି ମଧ୍ୟରୁ 25.3 କିମି ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହୋଇଛି
05 SEP 2023 7:36PM by PIB Bhubaneswar
ଭଦ୍ରକ-ନିର୍ଗୁଣ୍ଡି ତୃତୀୟ ଲାଇନ ପ୍ରକଳ୍ପର କାର୍ଯ୍ୟ ଯୁଦ୍ଧକାଳୀନ ଭିତ୍ତିରେ ଚାଲୁରହିଥିବାବେଳେ ହରିଦାସପୁର ଏବଂ ବୈରୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ (16.80 କିମି) ମଧ୍ୟରେ ତୃତୀୟ ଲାଇନ କାର୍ଯ୍ୟ ସମାପ୍ତ କରାଯାଇ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ କରାଯାଇଅଛି |
କୋଲକାତାର ଦକ୍ଷିଣ ପୂର୍ବ ସର୍କଲ, ରେଳ ନିରାପତ୍ତା ଆୟୁକ୍ତ (ସିଆରଏସ) ନିକଟରେ ଏହି ରେଳ ସେକ୍ସନ ନୀରିକ୍ଷଣ କରିଥିଲେ | ନୀରିକ୍ଷଣ ସମୟରେ, ସମସ୍ତ ନିରାପତ୍ତା ଦିଗଗୁଡିକ ପୁଙ୍ଖାନୁପୁଙ୍ଖ ଭାବେ ଯାଞ୍ଚ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ଟ୍ରେନ୍ ଯାତାୟାତର ସମ୍ଭାବ୍ୟତା ମାପିବା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ପିଡ୍ ଟ୍ରାଏଲ୍ ମଧ୍ୟ କରାଯାଇଥିଲା |
I94P.png)
ପୂର୍ବ ତଟ ରେଳପଥର ଖୋର୍ଦ୍ଧା ରୋଡ଼ ରେଳ ମଣ୍ଡଳ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଭଦ୍ରକ ଏବଂ କଟକ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ହାଓଡ଼ା-ଚେନ୍ନାଇ ମୁଖ୍ୟ ରେଳ ଲାଇନରେ ଭଦ୍ରକ-ନିର୍ଗୁଣ୍ଡି ତୃତୀୟ-ଲାଇନ ପ୍ରକଳ୍ପର ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଜୋରସୋରରେ ଚାଲୁ ରହିଛି | ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ 60% ରୁ ଅଧିକ ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ ମଧ୍ୟ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି |
ମାନ୍ୟବର ରେଳମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବଙ୍କ ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟର ନିରନ୍ତର ସମୀକ୍ଷା ଯୋଗୁଁ ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇଛି | ଓଡ଼ିଶାରେ ଚାଲିଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟ ସହିତ ଶ୍ରୀ ବୈଷ୍ଣବ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ରେଳ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଉଛନ୍ତି ଏବଂ ବିକାଶମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ନଜର ରଖିଛନ୍ତି | ଭଦ୍ରକ-ନିର୍ଗୁଣ୍ଡି ତୃତୀୟ ଲାଇନ କାର୍ଯ୍ୟ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଅର୍ଥନୀତିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ହାଓଡ଼ା-ଚେନ୍ନାଇ ମୁଖ୍ୟ ରେଳ ମାର୍ଗରେ
ଅସୁବିଧାମୁକ୍ତ ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଚଳ ଯୋଗାଇଦେବ |
B7NA.png)
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଅଧୀନରେ ଚାଲିଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୀଘ୍ର ସମାପ୍ତି ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବାକୁ ମହାପ୍ରବନ୍ଧକ ଶ୍ରୀ ମନୋଜ ଶର୍ମା ନିୟୋଜିତ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି | ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୀଘ୍ର ସମାପ୍ତି ପାଇଁ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ସମେତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରିବାକୁ ଶ୍ରୀ ଶର୍ମା ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି |
RoM

Ministry of Railways
BHADRAK-NERGUNDI 3RD LINE PROJECT
The 3rd line work between Haridaspur and Byree Railway Stations has been commissioned today.
The Commissioner of Railway Safety (CRS) had recently inspected the 3rd line work.
25.3 Kms have been completed and commissioned out of 92 KMs
05 SEP 2023 7:36PM by PIB Bhubaneswar
The third-line work between Haridaspur and Byree Railway Stations (16.80 Kms) of the ongoing critical Bhadrak-Nergundi 3rd line project has been commissioned.
VWVH.png)
The Commissioner of Railway Safety (CRS), South Eastern Circle, Kolkata, recently inspected the Railway Section. During the inspection, all safety aspects were thoroughly examined, and a Speed Trial was also conducted to measure the feasibility of train traffic.
2W1U.png)
The construction work for the Bhadrak-Nergundi third-line project on the Howrah-Chennai Main line, between Bhadrak and Cuttack Railway Stations under Khurda Road Division of East Coast Railway, is proceeding at full swing. More than 60% of the construction works for this project have been completed.
This has been possible due to the consistent review of project works by the Hon’ble Minister of Railways, Shri Ashwini Vaishnaw. Shri Vaishnaw is prioritizing the development of railway infrastructure in the region, along with various project works going on in Odisha, and is also monitoring the developmental works regularly. Bhadrak-Nergundi 3rd line work will boost the region's economy and provide hassle-free train operations on the Howrah-Chennai Main Line.
45E7.png)
General Manager Shri Manoj Sharma advised officials to focus on the speedy completion of various projects going on in the jurisdiction of East Coast Railway. Shri Sharma also advised officials to coordinate with stakeholders, including State Government officials, for the early completion of the projects.
RoM