Ministry of Railways
ALL THE RAKES OF BHUBANESWAR-NEW DELHI RAJDHANI EXPRESS WILL RUN WITH TEJAS COACHES FROM 30TH AUGUST, 2023
Started regular service with Tejas Rakes instead of earlier LHB Coaches.
Changed its name as Tejas Rajdhani Express.
The first Tejas Rake had been introduced from 19th August via Sambalpur route.
Hon’ble Union Ministers Shri Dharmendra Pradhan and Shri Ashwini Vaishnaw flagged off Rajdhani Express with Tejas Coaches from Bhubaneswar Railway Station.
Rajdhani Express from Bhubaneswar via Adra runs on Wednesday & Sundays.
Rajdhani Express from Bhubaneswar via Tata runs on Monday, Tuesday, Thursday & Fridays.
29 AUG 2023 7:54PM by PIB Bhubaneswar
All the rakes of Bhubaneswar-New Delhi-Bhubaneswar Rajdhani Express, i.e., Via Adra and via Tata will run with Tejas Coaches from 30th August 2023.
The Rajdhani Express with Tejas Coaches which provides upgraded amenities for the new era of train travel experience with enhanced comfort had started its regular service from Bhubaneswar Railway Station w.e.f. 19th August 2023 via Sambalpur, only.
Hon’ble Union Minister of Education and Skill Development & Entrepreneurship Shri Dharmendra Pradhan and Hon’ble Union Minister of Railways, Communication and Electronics & Information Technology Shri Ashwini Vaishnaw had flagged off the Bhubaneswar-New Delhi-Bhubaneswar Rajdhani Express with Tejas Coaches from Bhubaneswar Railway Station on 14th August 2023.
22811/22812 Bhubaneswar-New Delhi-Bhubaneswar Rajdhani Express leaving from Bhubaneswar on Wednesdays & Sundays and leaving from New Delhi on Mondays & Fridays will have Tejas Coaches w.e.f. 30th August 2023 from Bhubaneswar and w.e.f. 1st September’2023 from New Delhi.
Similarly, 22823/22824 Bhubaneswar-New Delhi-Bhubaneswar Rajdhani Express leaving from Bhubaneswar on Monday, Tuesday, Thursday & Fridays and leaving from New Delhi on Tuesday, Wednesday, Thursday & Sundays will have Tejas Coaches w.e.f. 31st August 2023 from both the directions.
Now all the Rajdhani Express Trains from Bhubaneswar will run as Bhubaneswar-New Delhi-Bhubaneswar Tejas Rajdhani Express. The Tejas Coaches have Electro-pneumatic assisted brakes, Automatic entrance plug type door, Re-designed e-leather upholstery in seats, Improved lavatory-vacuum assisted flushing with bio-toilets, Passenger information system and digital destination board, Fire and smoke detection system, Provision of CCTV Cameras, Improved aesthetics with new interior and exterior colour scheme presenting a futuristic look, Integrated Braille displays and many other passenger amenities that will provide a comfortable journey to the esteemed passengers.
RoM

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭୁବନେଶ୍ୱର-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସର ସମସ୍ତ ରେକ୍ 30 ଅଗଷ୍ଟ, 2023 ରୁ ତେଜାସ୍ କୋଚ୍ ସହିତଚଳାଚଳ କରିବ
ପୂର୍ବର ଏଲଏଚବି କୋଚ୍ ବଦଳରେ ତେଜସ୍ ରେକ୍ସ ସହିତ ନିୟମିତ ସେବା ଆରମ୍ଭ |
ଏବେ ତେଜସ୍ ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଭାବରେ ଏହାର ନାମ ପରିବର୍ତ୍ତନ |
19 ଅଗଷ୍ଟ (ଶନିବାର) ଠାରୁ ସମ୍ବଲପୁର ମାର୍ଗ ଦେଇ ପ୍ରଥମ ତେଜସ୍ ରେକ୍ ଚଳାଚଳ ହୋଇଛି |
ମାନ୍ୟବର କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ସବୁଜ ପତାକା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରାଇ ଭୁବନେଶ୍ୱର ରେଳ ଷ୍ଟେସନରୁ ତେଜାସ କୋଚ ସହ ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ସେବା ପ୍ରାରମ୍ଭ କରାଇଥିଲେ |
ବୁଧବାର ଏବଂ ରବିବାର ଦିନମାନଙ୍କରେ ଆଦ୍ରା ମାର୍ଗ ହୋଇ ଭୁବନେଶ୍ୱରରୁ ଛାଡୁଥିବା ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ |
ସୋମବାର, ମଙ୍ଗଳବାର, ଗୁରୁବାର ଏବଂ ଶୁକ୍ରବାର ଦିନ ଟାଟା ମାର୍ଗ ହୋଇ ଭୁବନେଶ୍ୱରରୁ ଛାଡୁଥିବା ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ |
ଭୁବନେଶ୍ୱର-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ-ଭୁବନେଶ୍ୱର ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଭାୟା ଆଦ୍ରା ଏବଂ ଟାଟା ମାର୍ଗରେ 30 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ରୁ ତେଜସ୍ କୋଚ ସହିତ ଚଗଳାଚଳ କରିବ |
29 AUG 2023 7:54PM by PIB Bhubaneshwar
ତେଜସ୍ କୋଚ ସହିତ ସମ୍ବଲପୁର ମାର୍ଗ ଦେଇ ଭୁବନେଶ୍ୱର-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଉନ୍ନତ ଯୁଗ ସହିତ ଟ୍ରେନ୍ ଯାତ୍ରା ଅଭିଜ୍ଞତାର ନୂତନ ଯୁଗ ପାଇଁ ଆଧୁନିକ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇ ଅଛି ଯାହାକି ଅଗଷ୍ଟ ମାସ 19 ତାରିଖ ଠାରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ରେଳ ଷ୍ଟେସନରୁ ମ୍ବଲପୁର ମାର୍ଗ ଦେଇ ଏହାର ନିୟମିତ ସେବା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲା |
ମାନ୍ୟବର କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ଓ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ଏବଂ ଉଦ୍ୟୋଗୀ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଏବଂ ମାନ୍ୟବର କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ, ଯୋଗାଯୋଗ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଭୁବନେଶ୍ୱର-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ-ଭୁବନେଶ୍ୱର ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ଠାରୁ ତେଜସ କୋଚ ସହ ଚଳାଚଳକୁ ସବୁଜ ପତାକା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରାଇ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ଦିନ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ |
ବୁଧବାର ଏବଂ ରବିବାର ଦିନ ଭୁବନେଶ୍ୱରରୁ ଛାଡୁଥିବା ଏବଂ ସୋମବାର ଏବଂ ଶୁକ୍ରବାର ଦିନ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରୁ ଛାଡୁଥିବା 22811/22812 ଭୁବନେଶ୍ୱର-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ-ଭୁବନେଶ୍ୱର ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ତେଜସ୍ କୋଚ୍ ସହିତ 30 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଠାରୁ ଏବଂ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରୁ 1 ସେପ୍ଟେମ୍ବର 2023 ଠାରୁ ଚଳାଚଳ କରିବ |
ସେହିଭଳି, ସୋମବାର, ମଙ୍ଗଳବାର, ଗୁରୁବାର ଏବଂ ଶୁକ୍ରବାର ଦିନ ଭୁବନେଶ୍ୱରରୁ ଛାଡୁଥିବା ଏବଂ ମଙ୍ଗଳବାର, ବୁଧବାର, ଗୁରୁବାର ଏବଂ ରବିବାର ଦିନ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ରୁ ଛାଡୁଥିବା 22823/22824 ଭୁବନେଶ୍ୱର-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ-ଭୁବନେଶ୍ୱର ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ତେଜସ୍ କୋଚ୍ ସହିତ ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ 31 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ଠାରୁ ଚଳାଚଳ କରିବ |
ବର୍ତ୍ତମାନ, ଭୁବନେଶ୍ୱରରୁ ସମସ୍ତ ରାଜଦାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନ୍ ଭୁବନେଶ୍ୱର-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ-ଭୁବନେଶ୍ୱର ତେଜସ୍ ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଭାବରେ ଚଳାଚଳ କରିବ | ତେଜସ୍ କୋଚଗୁଡିକରେ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋ-ପ୍ନେଉମାଟିକ ସହାୟକ ହୋଇଥିବା ବ୍ରେକ୍, ସ୍ୱୟଂଚାଳିତ ପ୍ରବେଶ ପ୍ଲଗ୍ ପ୍ରକାରର ଦ୍ୱାର, ସିଟ୍ ଗୁଡିକରେ ପୁନଃ ଡିଜାଇନ୍ ହୋଇଥିବା ଇ-ଲେଦର ଚଟାଣ, ବାୟୋ-ଟଏଲେଟ୍, ଯାତ୍ରୀ ସୂଚନା ପ୍ରଣାଳୀ ଏବଂ ଡିଜିଟାଲ୍ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳ ବୋର୍ଡ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ ଯାତ୍ରୀ ସଂରକ୍ଷଣ ଚାର୍ଟ, ଅଗ୍ନି ଏବଂ ଧୂଆଁ ଚିହ୍ନଟ ପ୍ରଣାଳୀ, ସିସିଟିଭି କ୍ୟାମେରାର ଉପଲବ୍ଧି, ଉନ୍ନତ ସୌଚାଳୟ, ଜଳ ସ୍ତରର ସୂଚକ ଇତ୍ୟାଦି ଯାତ୍ରୀ ମାନଙ୍କୁ ଉନ୍ନତ ମନର ଯାତ୍ରା ଉପଲବ୍ଧି ପ୍ରଦାନ କରାଇବ |
RoM