ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କଟକ-ପାରାଦୀପ ରେଳ ସେକ୍ସନରେ କଟକ ଏବଂ କନ୍ଦରପୁର ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ମଧ୍ୟରେ ଅଟୋ-ସିଗନାଲ୍ କାର୍ଯ୍ୟ
10 AUG 2023 7:07PM by PIB Bhubaneswar
ଅଟୋ-ସିଗନାଲିଙ୍ଗର ଆଧୁନିକୀକରଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳର କ୍ଷମତାକୁ ବହୁ ପରିମାଣରେ ବୃଦ୍ଧି କରିବ କାରଣ ବର୍ତ୍ତମାନର ଟ୍ରାକ୍ ବ୍ୟବହାର କରି ସମାନ ମାର୍ଗରେ ଅଧିକ ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଯାଇପାରିବ |
ଭୁବନେଶ୍ୱର-କଟକ-ନର୍ଗୁଣ୍ଡି ରେଳ ସେକ୍ସନରେ ଟ୍ରେନ ସେବା ପ୍ରଭାବିତ ହେବ |
କଟକ-ପାରାଦୀପ ରେଳ ସେକ୍ସନରେ କଟକ ଏବଂ କନ୍ଦରପୁର ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ମଧ୍ୟରେ ଅଟୋ-ସିଗନାଲିଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ସହିତ ନିରାପତ୍ତା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆଧୁନିକୀକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ନର୍ଗୁଣ୍ଡି-କଟକ-ଭୁବନେଶ୍ୱର ରେଳ ସେକ୍ସନରେ କେତେକ ଟ୍ରେନ୍ ସେବାକୁ ସାମୟିକ ଭାବରେ ପ୍ରଭାବିତ କରାଯାଇଅଛି |
12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବାତିଲ ହେବାକୁଥିବା ଟ୍ରେନ୍:
• 18413/18414 ପାରାଦୀପ-ପୁରୀ-ପାରାଦୀପ ଏକ୍ସପ୍ରେସ |
• 08413/08414 ତାଳଚେର-ପୁରୀ-ତାଳଚେର ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ |
• 08411/08412 ବାଲେଶ୍ୱର-ଭୁବନେଶ୍ୱର-ବାଲେଶ୍ୱର ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ |
• 08415/08416 ଜଳେଶ୍ୱର-ପୁରୀ-ଜଳେଶ୍ୱର ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ |
• 08555/08556 ଭଦ୍ରକ-ନୟାଗଡ଼ ଟାଉନ୍-ଭଦ୍ରକ ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ |
• 08445/08446 କଟକ-ପାରାଦୀପ-କଟକ ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ |
• 08407/08408 କଟକ-ପାରାଦୀପ-କଟକ ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ |
• 08453/08454 ଭଦ୍ରକ-କଟକ-ଭଦ୍ରକ ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ |
ଅଗଷ୍ଟରେ ଅନ୍ୟ ତାରିଖଗୁଡିକରେ ବାତିଲ୍ ହେବାକୁଥିବା ଟ୍ରେନ୍ :
• 11.08.2023 ରେ ସାନ୍ତ୍ରାଗଛି ରୁ 02837 ସାନ୍ତ୍ରାଗଛି-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ |
• 12.08.2023 ରେ ପୁରୀରୁ 02838 ପୁରୀ-ସାନ୍ତ୍ରାଗଛି ଏକ୍ସପ୍ରେସ |
• 13.08.2023 ରେ ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ରୁ 22810 ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ପାରାଦୀପ ଏକ୍ସପ୍ରେସ |
• 13.08.2023 ରେ ଭଞ୍ଜପୁରରୁ 08011 ଭଞ୍ଜପୁର (ବାରିପଦା) -ପୁରୀ ସ୍ପେଶାଲ୍ |
• 11 ଓ 13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ରେ ପୁରୀରୁ 08012 ପୁରୀ-ଭଞ୍ଜପୁର ସ୍ପେଶାଲ୍ |
ଟ୍ରେନର ଆଂଶିକ ବାତିଲ୍:
• 08534/08533 ପଲାସା-କଟକ-ପଲାସା ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ ଭୁବନେଶ୍ୱର ନ୍ୟୁ ଏବଂ କଟକ ମଧ୍ୟରେ 12.08.2023 ରୁ 14.08.2023 ମଧ୍ୟରେ ଉଭୟ ଦିଗରୁ ବାତିଲ ରହିବ |
• 08422/08421 ଗୁଣୁପୁର-କଟକ-ଗୁଣୁପୁର ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ ଭୁବନେଶ୍ୱର ନ୍ୟୁ ଏବଂ କଟକ ମଧ୍ୟରେ 12.08.2023 ରୁ 14.08.2023 ମଧ୍ୟରେ ଉଭୟ ଦିଗରୁ ବାତିଲ ରହିବ |
• 12073/12074 ହାଓଡ଼ା-ଭୁବନେଶ୍ୱର-ହାଓଡ଼ା ଜନ ଶତାବ୍ଦୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 13.08.2023 ରେ ଖଡ଼ଗ୍ପୁର ଓ ହାଓଡ଼ା ମଧ୍ୟରେ ବାତିଲ ରହିବ |
କଟକ ମାର୍ଗ ପରିବର୍ତ୍ତେ ନରାଜ ମାର୍ଥାପୁର ଦେଇ ମାର୍ଗ ପରିବର୍ତ୍ତନ ସହ ନରାଜ ମାର୍ଥାପୁର / କପିଲାସ ରୋଡ ଷ୍ଟେସନରେ ରହଣି ବ୍ୟବସ୍ଥା :
01.12073 / 12074 ହାଓଡ଼ା-ଭୁବନେଶ୍ୱର-ହାଓଡ଼ା ଜନ ଶତାବ୍ଦୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
02. 12277/12278 ହାଓଡ଼ା-ପୁରୀ-ହାଓଡ଼ା ଶତାବ୍ଦୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
03. 12821/12822 ଶାଲିମାର-ପୁରୀ-ଶାଲିମାର ଧଉଳି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
04. 12891/12892 ବାଙ୍ଗିରିପୋସି-ପୁରୀ-ବାଙ୍ଗିରିପୋସି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
05. 18416/18415 ବଡ଼ବିଲ-ପୁରୀ-ବଡ଼ବିଲ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
06. 12802 ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ-ପୁରୀ ପୁରୁଷୋତ୍ତମ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରୁ 10 ରୁ 12 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
07. 12801 ପୁରୀ-ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ପୁରୁଷୋତ୍ତମ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
08. 12837 ହାଓଡ଼ା-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ହାଓଡ଼ାରୁ 11 ରୁ 13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
09. 12838 ପୁରୀ-ହାଓଡ଼ା ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
10. 18117 ରାଉରକେଲା-ଗୁଣୁପୁର ରାଜ୍ୟରାଣୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ରାଉରକେଲାରୁ 11 ରୁ 13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
11. 18118 ଗୁଣୁପୁର-ରାଉରକେଲା ରାଜ୍ୟରାଣୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଗୁଣୁପୁରରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
12. 18409 ଶାଲିମାର-ପୁରୀ ଶ୍ରୀ ଜଗନ୍ନାଥ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଶାଲିମାରରୁ 11 ରୁ 13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ।
13. 18410 ପୁରୀ-ଶାଲିମାର ଶ୍ରୀ ଜଗନ୍ନାଥ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
14. 18426 ଦୁର୍ଗ-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଦୁର୍ଗରୁ 11 ରୁ 13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
15. 18425 ପୁରୀ-ଦୁର୍ଗ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
16. 18451 ହଟିଆ-ପୁରୀ ତପସ୍ୱିନି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ହଟିଆରୁ 11 ରୁ 13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
17. 18452 ପୁରୀ-ହଟିଆ ତପସ୍ୱିନି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
18. 18478 ଋଷିକେଶ-ପୁରୀ କଲିଙ୍ଗ ଉତ୍କଳ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଋଷିକେଶରୁ 10 ରୁ 12 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
19. 18477 ପୁରୀ-ଋଷିକେଶ କଲିଙ୍ଗ ଉତ୍କଳ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
20. 02831 ଧାନବାଦ-ଭୁବନେଶ୍ୱର ସ୍ପେଶାଲ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଧାନବାଦରୁ 11 ରୁ 13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
21. 02832 ଭୁବନେଶ୍ୱର-ଧାନବାଦ ସ୍ପେଶାଲ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଭୁବନେଶ୍ୱରରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
22. 08440 ପାଟନା-ପୁରୀ ସ୍ପେଶାଲ ପାଟନାରୁ 13.08.2023 ଦିନ |
23. 08439 ପୁରୀ-ପାଟନା ସ୍ପେଶାଲ୍ ପୁରୀରୁ 12.08.2023 ଦିନ |
24. 12876 ଆନନ୍ଦ ବିହାର-ପୁରୀ ନୀଳାଚଳ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଆନନ୍ଦ ବିହାରରୁ 11ଏବଂ13 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ଦିନ |
25. 20814 ଯୋଧପୁର-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଯୋଧପୁରରୁ 12.08.2023 ଦିନ |
26. 20815 ଟାଟା-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ଟାଟାରୁ 14.08.2023 ଦିନ |
27. 07029 ଅଗରତାଲା-ସିକନ୍ଦରାବାଦ ସ୍ପେଶାଲ ଅଗରତାଲା ଠାରୁ 11.08.2023 ଦିନ |
28. 12820 ଆନନ୍ଦ ବିହାର-ପୁରୀ ଓଡିଶା ସାମ୍ପର୍କ କ୍ରାନ୍ତି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଆନନ୍ଦ ବିହାରରୁ 11.08.2023 ଦିନ |
29. 15644 କାମାକ୍ଷା-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ କାମାକ୍ଷାରୁ 10.08.2023 ଦିନ |
30. 12815 ପୁରୀ-ଆନନ୍ଦ ବିହାର ନନ୍ଦନକାନନ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12 ଏବଂ 14.08.2023 ଦିନ |
31. 12880 ଭୁବନେଶ୍ୱର-ଏଲଟିଟି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଭୁବନେଶ୍ୱରରୁ 14.08.2023 ଦିନ |
32. 12888 ପୁରୀ-ଶାଲିମାର ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 13.08.2023 ଦିନ |
33. 18126/18125 ପୁରୀ-ରାଉରକେଲା-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 12 ରୁ 14 ଅଗଷ୍ଟ 2023 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ |
34. 18449 ପୁରୀ-ପାଟନା ବୈଦ୍ୟନାଥମ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 14.08.2023 ଦିନ |
35. 22890 ପୁରୀ-ଦିଘା ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 12.08.2023 ଦିନ |

Ministry of Railways
Auto-Signalling between Cuttack and Kandarpur Railway Stations in Cuttack-Paradeep Railway Section
10 AUG 2023 7:07PM by PIB Bhubaneswar
Auto-Signalling between Cuttack and Kandarpur Railway Stations in Cuttack-Paradeep Railway Section.
The Modernisation work of Auto-Signalling will increase the line capacity to a great extent as more trains can be run within the same route using the existing track.
Few Trains to be affected in Bhubaneswar-Cuttack-Nergundi Railway Section.
In view of Safety related modernisation work in connection with commissioning of Auto-Signalling between Cuttack and Kandarpur Railway Stations in Cuttack-Paradeep Railway Section, few train services will be affected temporarily in Nergundi-Cuttack-Bhubaneswar Railway section.
Cancellation of Trains from 12th to 14th August from both directions:
• 18413/18414 Paradeep-Puri-Paradeep Express.
• 08413/08414 Talcher-Puri-Talcher Passenger Special.
• 08411/08412 Balasore-Bhubaneswar-Balasore Passenger Special.
• 08415/08416 Jaleswar-Puri-Jaleswar Passenger Special.
• 08555/08556 Bhadrak-Nayagarh Town-Bhadrak Passenger Special.
• 08445/08446 Cuttack-Paradeep-Cuttack Passenger Special.
• 08407/08408 Cuttack-Paradeep-Cuttack Passenger Special.
• 08453/08454 Bhadrak-Cuttack-Bhadrak Passenger Special.
Cancellation of Trains on other dates in August:
• 02837 Santragachhi-Puri Express from Santragachhi on 11.08.2023.
• 02838 Puri-Santragachhi Express from Puri on 12.08.2023.
• 22810 Visakhapatnam-Paradeep Express from Visakhapatnam on 13.08.2023.
• 08011 Bhanjapur (Baripada)-Puri Special from Bhanjapur on 13.08.2023.
• 08012 Puri- Bhanjapur Special from Puri on 11th & 13th August 2023.
Partial Cancellation of Trains:
• 08534/08533 Palasa-Cuttack-Palasa Passenger Special will remain cancelled between Bhubaneswar New and Cuttack from both the directions from 12.08.2023 to 14.08.2023.
• 08422/08421 Gunupur-Cuttack-Gunupur Passenger Special will remain cancelled between Bhubaneswar New and Cuttack from both the directions from 12.08.2023 to 14.08.2023.
• 12073/12074 Howrah-Bhubaneswar-Howrah Jan Shatabdi Express from both the directions will remain cancelled between Kharagpur & Howrah on 13.08.2023.
Diversion of Trains via Naraj Marthapur bypassing Cuttack and providing stoppage at Naraj Marthapur/Kapilas Road Station:
01. 12073/12074 Howrah-Bhubaneswar-Howrah Jan Shatabdi Express from both the directions from 12th to 14th August 2023.
02. 12277/12278 Howrah-Puri-Howrah Shatabdi Express from both the directions from 12th to 14th August 2023.
03. 12821/12822 Shalimar-Puri-Shalimar Dhauli Express from both the directions from 12th to 14th August 2023.
04. 12891/12892 Bangiriposi-Puri-Bangiriposi Express from both the directions from 12th to 14th August 2023.
05. 18416/18415 Barbil-Puri-Barbil Express from from both the directions from 12th to 14th August 2023.
06. 18126/18125 Puri-Rourkela-Puri Express from both the directions from 12th to 14th August 2023.
07. 12802 New-Delhi-Puri Purusottam Express from New Delhi from 10th to 12th August 2023.
08. 12801 Puri-New Delhi Purusottam Express from Puri from 12th to 14th August 2023.
09. 12837 Howrah-Puri Express from Howrah from 11th to 13th August 2023.
10. 12838 Puri-Howrah Express from Puri from 12th to 14th August 2023.
11. 18117 Rourkela-Gunupur Rajya Rani Express from Rourkela from 11th to 13th August 2023.
12. 18118 Gunupur-Rourkela Rajya Rani Express from Gunupur from 12th to 14th August 2023.
13. 18409 Shalimar-Puri Shri Jagannath Express from Shalimar from 11th to 13th August 2023.
14. 18410 Puri-Shalimar Shri Jagannath Express from Puri from 12th to 14th August 2023.
15. 18426 Durg-Puri Express from Durg from 11th to 13th August 2023.
16. 18425 Puri-Durg Express from Puri from 12th to 14th August 2023.
17. 18451 Hatia-Puri Tapaswini Express from Hatia from 11th to 13th August 2023.
18. 18452 Puri-Hatia Tapaswini Express from Puri from 12th to 14th August 2023.
19. 18478 Rishikesh-Puri Kalinga Utkal Express from Rishikesh from 10th to 12th August 2023.
20. 18477 Puri-Rishikesh Kalinga Utkal Express from Puri from 12th to 14th August 2023.
21. 02831 Dhanbad-Bhubaneswar Special Express from Dhanbad from 11th to 13th August 2023.
22. 02832 Bhubaneswar-Dhanbad Special Express from Bhubaneswar from 12th to 14th August 2023.
23. 08440 Patna-Puri Special from Patna on 13.08.2023.
24. 08439 Puri-Patna Special from Puri on 12.08.2023.
25. 12876 Anand Vihar-Puri Neelachal Express from Anand Vihar on 11th & 13th Auhust 2023.
26. 20814 Jodhpur-Puri Express from Jodhpur on 12.08.2023.
27. 20815 Tata-Visakhapatnam Express from Tata on 14.08.2023.
28. 07029 Agartala-Secunderabad Special from Agartala on 11.08.2023.
29. 12820 Anand Vihar-Puri Odisha Sampark Kranti Express from Anand Vihar on 11.08.2023.
30. 15644 Kamakhya-Puri Express from Kamakhya on 10.08.2023.
31. 12815 Puri-Anand Vihar Nandankanan Express from Puri on 12th & 14.08.2023.
32. 12880 Bhubaneswar-LTT Express from Bhubaneswar on 14.08.2023.
33. 12888 Puri-Shalimar Express from Puri on 13.08.2023.
34. 18449 Puri-Patna Baidyanathdham Express from Puri on 14.08.2023.
35. 22890 Puri-Digha Express from Puri on 12.08.2023.
East Coast Railway appeals its valuable passengers and Rail Users to co-operate for better hassle free traffic in future.