वित्त मन्त्रालय
जनता भवन, गान्तोकमा छैटौँ जीएसटी दिवस पालन गरियो
01 JUL 2023 4:57PM by PIB Gangtok
छैटौं जीएसटी दिवसको अवसरमा केन्द्रीय जीएसटीले सिक्किमको राज्य जीएसटीसँगको सहकार्यमा जनता भवन, गान्तोकमा जीएसटी दिवस पालन गरेको छ। कार्यक्रमको प्रारम्भमा खादा अर्पण समारोहका साथ पदाधिकारीहरूलाई न्यानो स्वागत गरिएको थियो। विभिन्न व्यापारिक समुदायबाट आएका सबै सम्मानित अतिथिहरूलाई स्वागत जनाउँदै सीजीएसटी र केन्द्रीय उत्पादन शुल्क, गान्तोकका सुपरिटेन्डेन्ट श्री आर डब्ल्यू शेर्पाले स्वागत भाषण दिए।
यस अवसरमा बोल्दै राज्य जीएसटी सिक्किमका आयुक्त श्री मनोज राईले गत 6 वर्षमा जीएसटीको विकास र विशेष गरी सरोकारवाला र सामान्य रूपमा सबै जनताका लागि यसका फाइदाहरूबारे प्रकाश पारे।
विगत 6 वर्षमा जीएसटीको विकाससँग सम्बन्धित स्क्रिन प्रक्षेपण राज्य जीएसटी अधिकारीहरूद्वारा प्रस्तुत गरिएको थियो र त्यसपछि केक काट्ने समारोह भयो। व्यापार विरादरीका सरोकारवालाहरूले आफ्नो भाषणमा जीएसटीका फाइदाहरूबारे जानकारी दिए।
वस्तु तथा सेवा कर (जीएसटी) दिवस भारतमा हरेक वर्ष 1 जुलाईमा देशमा जीएसटी व्यवस्था लागू भएको सम्झनामा मनाइन्छ। जीएसटी एक व्यापक अप्रत्यक्ष कर हो जुन देशभरिमा वस्तु र सेवाको आपूर्तिमा लगाइन्छ। यो गन्तव्यमा आधारित कर हो जसले केन्द्र र राज्य सरकारहरूद्वारा लगाइएका बहु अप्रत्यक्ष करहरूलाई प्रतिस्थापन गरेको छ, जसले कर प्रणालीलाई सरल र पारदर्शी बनाएको छ।
NKZY.jpg)
श्रीमतीले एएल भोटिया, सहायक आयुक्त, गान्तोक सीजीएसटी र सीएक्स डिभिजन, सिलगढ़ी आयुक्तालयले धन्यवाद ज्ञापन गरेपछि कार्यक्रम समापन गरिएको थियो।

Ministry of Finance
6TH GST DAY CELEBRATED AT JANTA BHAWAN, GANGTOK
01 JUL 2023 4:57PM by PIB Gangtok
On the occasion of 6th GST Day, the Central GST in collaboration with State GST of Sikkim celebrated GST Day at Janta Bhawan, Gangtok. At the very outset the officials were given a warm welcome with Khada Arpan ceremony. A welcome speech was delivered by Shri R. W. Sherpa, Superintendent of CGST & Central Excise, Gangtok, welcoming all the esteemed guests comprising from various trade fraternity.
Speaking on this occasion, Shri Manoj Rai, Commissioner, State GST Sikkim highlighted the evolvement of GST during the last 6 years and its benefits for the stakeholders in particular and all the public in general.
Screen projection related to development of GST in the past 6 years was presented by State GST Officials followed by a cake cutting ceremony. The stakeholders from trade fraternity showcased the benefits of GST with their speech.
Goods and Services Tax (GST) Day is observed in India on July 1 every year to commemorate the implementation of the GST regime in the country. GST is a comprehensive indirect tax levied on the supply of goods and services across the country. It is a destination-based tax that has replaced multiple indirect taxes levied by the central and state governments, making the taxation system simpler and more transparent.
ZII4.jpg)
The ceremony was concluded with a vote of thanks by Smt. A. L. Bhutia, Assistant Commissioner, Gangtok CGST & CX Division, Siliguri Commissionerate.