কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
লৌমীশিংদা সবসিদি পীরবা, মমল হোংবা অমসুং চুনবা মমলদা হারশিং ফংহন্নবা ফোস্পেৎ অমসুং পোতাস য়াওবা হারশিংদা নিংথম লৌরোক ২০২২-২৩(০১.০১.২০২৩দগী ৩১.০৩.২০২৩)গী নিউত্রিয়েন্ত বেজ সবসিদি(এন.বি.এস) রেত শেমদোকপা অমসুং কালেন লৌরোক ২০২৩( ০১.০৪.২০২৩দগী ৩০.০৯.২০২৩)গী এন.বি.এস রেত লেপ্পা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
17 MAY 2023 4:04PM by PIB Imphal
ফোস্পেৎ অমসুং পোতাস য়াওবা হারশিং হায়বদি নাইত্রোজেন(এন), ফোস্পরস(পি), পোতাস(কে) অমসুং সলফর(এস) নিংথম লৌরোক ২০২২-২৩(০১.০১.২০২৩দগী ৩১.০৩.২০২৩)গী নিউত্রিয়েন্ত বেজ সবসিদি(এন.বি.এস) রেত শেমদোকপা অমসুং কালেন লৌরোক ২০২৩( ০১.০৪.২০২৩দগী ৩০.০৯.২০২৩)গী এন.বি.এস রেত লেপ্নবা দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তলাইজরসনা পুখৎলকপা ৱাফম প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
ফোস্পেৎ অমসুং পোতাস য়াওবা হারশিংদা সবসিদি পীবগী থবক ০১.০৪.২০১০দগী এন.বি.এস স্কিম্না পাংথোক্তুনা লাক্লি। লৌমীশিংদা সবসিদি পীরবা মমলদা মখল ২৫গী ফোস্পেৎ অমসুং পোতাস য়াওবা হারশিং ফংহন্নবা নিংথম লৌরোক ২০২২-২৩(০১.০১.২০২৩দগী ৩১.০৩.২০২৩)গী নিউত্রিয়েন্ত বেজ সবসিদি(এন.বি.এস) রেত শেমদোকপা অমসুং কালেন লৌরোক ২০২৩( ০১.০৪.২০২৩দগী ৩০.০৯.২০২৩)গী এন.বি.এস রেত লেপ্নবা সরকারনা অয়াবা পীখিবনি।
লৌমীশিংদা মগুন লৈবা অমসুং সবসিদি পীরবা পি অমসুং কে হারশিং ফংহন্নবা পীখিবা থাজবা থবক ওইনা পাংথোক্নবা খারিফ ২০২৩গী ওইনা সরকারনা লুপা করোর ৩৮,০০০গী সবসিদি পীগনি।
মন্ত্রীমন্দলগী ৱারেপ অসিনা লৌমীশিংদা খারিফ লৌরোক্কী ওইনা দি.এ.পি অমসুং পি অমসুং কে হারশিং সবসিদি য়াওনা, অহোংবা মমলদা অমসুং চুনবা মমলদা ফংহনবা ঙমগনি অমসুং শরুক অনি থোক্না কান্নবা পীগনি।