স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
গুৱাহাটীৰ এখন সংবাদমেলত এইমছ গুৱাহাটীৰ কাৰ্যবাহী সঞ্চালক অধ্যাপক (ডা০) অশোক পুৰানিকৰ ভাষণ প্ৰদান
এইমছ গুৱাহাটী উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে এক আশীৰ্বাদ স্বৰূপ হ'ব: অধ্যাপক (ডা০) অশোক পুৰানিক
12 APR 2023 4:34PM by PIB Guwahati
আজি গুৱাহাটীত এখন সংবাদমেলত ভাষণ প্ৰদান কৰি এইমছৰ কাৰ্যবাহী সঞ্চালক অধ্যাপক (ডা০) অশোক পুৰানিকে কয় যে এইমছ গুৱাহাটী উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে এক আশীৰ্বাদস্বৰূপ হ'ব। উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত স্বাস্থ্যসেৱাৰ ব্যৱধান দূৰ কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ১৪ এপ্ৰিলত অসমৰ গুৱাহাটীত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ প্ৰথমখন সৰ্বভাৰতীয় চিকিৎসা বিজ্ঞান প্ৰতিষ্ঠান উদ্বোধন কৰিব।
সংবাদ মাধ্যমক এই কথা অৱগত কৰি ডা০ অশোক পুৰানিকে কয় যে এইমছ গুৱাহাটীয়ে ২০২২ চনৰ পৰা টেলিমেডিচিনৰ জৰিয়তে ৰোগীৰ যত্ন সেৱা আৰম্ভ কৰিছে আৰু স্থানীয় বাসিন্দাসকলৰ বাবে সীমিত অ'পিডি উপলব্ধ কৰোৱা হৈছে। ইয়াৰ অধিক সংখ্যক নিদানিক বিভাগেই কাৰ্যক্ষম। তেওঁ লগতে কয় যে ২০২০-২১ শিক্ষাবৰ্ষৰ পৰা এইমছ গুৱাহাটীত এমবিবিএছ পাঠ্যক্ৰম আৰম্ভ হৈছিল। গুৱাহাটীৰ এইমছত এমবিবিএছ শিক্ষাৰ্থীৰ প্ৰথম দলটোৱে গুৱাহাটী চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ সৈতে সংলগ্ন পেৰামেডিকেল চাইঞ্চেছ প্ৰতিষ্ঠানৰ নৰকাসুৰ হিলটপৰ অস্থায়ী চৌহদৰ পৰা শ্ৰেণী আৰম্ভ কৰিছিল। ২০২২ চনৰ ৫ মাৰ্চ তাৰিখে শৈক্ষিক আৰু প্ৰশাসনিক কাৰ্যকলাপবোৰ চাংসাৰিৰ স্থায়ী চৌহদলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়।
বৰ্তমান এইমছ গুৱাহাটীত ১৯৯ জন এমবিবিএছ শিক্ষাৰ্থী, ৭৮ জন অনুষদ সদস্য, ১২৫ গৰাকী নাৰ্চিং বিষয়া আৰু ১২ জন জ্যেষ্ঠ আৱাসী আছে। চতুৰ্থ আৰু পঞ্চম ছেমিষ্টাৰৰ শিক্ষাৰ্থীসকলৰ পাঠ্যক্ৰম অনুসৰি নিদানিক এক্সপোজাৰ আৰু ক্লিনিকেল পোষ্টিং সহজ কৰাৰ বাবে মালিগাঁও ৰেল চিকিৎসালয়ৰ সৈতে বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছে।
পিআইবি গুৱাহাটীৰ উপ-সঞ্চালক শ্ৰীমতী পৱনী গুপ্তাই সংবাদমেলখন পৰিচালনা কৰে। এইমছ গুৱাহাটীৰ ডা০ ভূপেন বৰ্মন, ডিএমএছ, বিভাগীয় মুৰব্বী জেনেৰেল মেডিচিন আৰু ড০ কৌস্তৱ কুমাৰ বৈৰাগী, ডিএমএছ, বিভাগীয় মুৰব্বী ফৰেনচিক মেডিচিন আৰু টক্সিকোলজী সংবাদমেলখনত উপস্থিত আছিল।
এইমছ গুৱাহাটীৰ বিষয়ে চমুকৈ:
প্ৰধানমন্ত্ৰী স্বাস্থ্য সুৰক্ষা যোজনাৰ (পিএমএছএছৱাই) ২২ খন নতুন এইমছৰ পঞ্চম পৰ্যায়ৰ অধীনত সৰ্বভাৰতীয় চিকিৎসা বিজ্ঞান প্ৰতিষ্ঠান (এইমছ) - গুৱাহাটীৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল। ২৬ মে, ২০১৭ তাৰিখে ভাৰতৰ মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীয়ে প্ৰতিষ্ঠানটোৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। স্থানটোৰ অৱস্থান হৈছে অসমৰ কামৰূপ জিলাৰ চাংসাৰি। মুঠ প্লট এলেকা হৈছে ১৮৯.২০ একৰ। নিৰ্মাণৰ কাম ০২.০৫.২০১৯ ৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল।
প্ৰকল্পৰ বিষয়ে
কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ২০১৭ চনৰ মে মাহত ১১২৩ কোটি টকা ব্যয়েৰে অসমৰ গুৱাহাটীত এইমছ স্থাপনৰ অনুমোদন জনাইছিল। মেচাৰ্ছ এইচআইটিইএছ-ক ২০১৮ চনৰ মে’ মাহত প্ৰকল্পটোৰ বাবে প্ৰণয়নকাৰী এজেঞ্চী হিচাপে নিযুক্ত কৰা হৈছিল। ৰাজ্য চৰকাৰৰ দ্বাৰা ৮০ একৰ স্থানত মাটি ভৰ্তি কৰাৰ পিছত ২০১৯ চনৰ মে মাহত নতুন এইমছ নিৰ্মাণৰ কাম আৰম্ভ কৰা হৈছিল। প্ৰকল্পস্থলীত নিৰ্মাণ কাৰ্য বৰ্তমানে ৮৫% সম্পূৰ্ণ হৈছে।
এইমছ গুৱাহাটী এই উদ্দেশ্যৰ সৈতে প্ৰতিষ্ঠা কৰা হৈছিল:
১. ৰোগীৰ অত্যাধুনিক যত্ন
২. উচ্চ মানদণ্ডৰ চিকিৎসা শিক্ষা
৩. অত্যাধুনিক গৱেষণা
দৰ্শন আৰু বীক্ষণ
১. সুলভ আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য তৃতীয় স্তৰৰ স্বাস্থ্যসেৱাৰ উপলব্ধতাৰ জৰিয়তে আঞ্চলিক ভাৰসাম্যহীনতা সংশোধন কৰা।
২. মানদণ্ডসম্পন্ন চিকিৎসা শিক্ষাৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰা।
৩. অসম আৰু চুবুৰীয়া ৰাজ্যসমূহৰ লোকসকলক ইয়াৰ সামূহিক প্ৰচাৰ প্ৰচেষ্টাৰ জৰিয়তে আৰু ডিজিটেল স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনিৰ সৰ্বোত্তম ব্যৱহাৰৰ জৰিয়তে তেওঁলোকক ব্যাপক, মানদণ্ড আৰু সামগ্ৰিক তৃতীয় স্তৰৰ যত্ন স্বাস্থ্য সেৱা প্ৰদান কৰা।
গুৱাহাটীৰ এইমছৰ দ্বাৰা সম্পন্ন হোৱা কাৰ্যকলাপসমূহ:
ষ্ট্ৰক সজাগতা (মে’ ২০২২), এছঅ’এছ গাঁৱৰ কিশোৰীসকলৰ স্বাস্থ্য সজাগতা (জুলাই ২০২২), স্তনপানৰ মৌলিক বিষয়ত এএনএম আৰু আশাৰ প্ৰশিক্ষণৰ ওপৰত একাধিক সামূহিক প্ৰচাৰ কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে (আগষ্ট ২০২২) ৷ জালা উপ কেন্দ্ৰত স্ত্ৰীৰোগৰ কৰ্কট ৰোগৰ বিষয়ে সজাগতা সভা (ছেপ্টেম্বৰ ২০২২), কমলপুৰ পিএইচচিত মানসিক স্বাস্থ্যৰ ওপৰত সজাগতা সভা (অক্টোবৰ ২০২২), বেজেৰা সামূহিক স্বাস্থ্য কেন্দ্ৰত স্তনৰ কৰ্কট ৰোগৰ বিষয়ে সজাগতা সভা (অক্টোবৰ ২০২২), বিনামূলীয়া শ্ৰৱণ সহায়ক বিতৰণৰ সৈতে এক বহুমুখী স্বাস্থ্য শিবিৰ (নৱেম্বৰ ২০২২), শ্ৰৱণ আৰু কাণ পৰীক্ষা শিবিৰ (নৱেম্বৰ ২০২২) অনুষ্ঠিত কৰা হৈছে ৷
প্ৰতিষ্ঠানটোৰ দ্বাৰা বিভিন্ন গুৰুত্বপূৰ্ণ দিৱস আৰু শৈক্ষিক কাৰ্যসূচী পৰিচালনা কৰা হৈছে, যেনে ২১ জুনত আন্তৰ্জাতিক যোগ দিৱস, ২০ জুলাইত বিশ্ব অ'আৰএছ সপ্তাহ, ২১ জুলাইত ৰাষ্ট্ৰীয় চিপিআৰ দিৱস, ৫ আগষ্টত বিশ্ব স্তনপান সপ্তাহ, ১৪ ছেপ্টেম্বৰত লিউকেমিয়া আৰু লিম্ফোমাৰ অৱলোকনৰ ওপৰত চিএমই, ১৪ ছেপ্টেম্বৰত বিশ্ব চেপচিছ দিৱস, ২৯ ছেপ্টেম্বৰত বিশ্ব হৃদযন্ত্ৰ দিৱস, ১৫ অক্টোবৰত মৌলিক শিশু মৃগীৰোগ কৰ্মশালা আৰু বিশ্ব শৰীৰতত্ব দিৱস, ১৭ অক্টোবৰত বিশ্ব এনাস্থেচিয়া দিৱস, ২৯ অক্টোবৰত ষ্ট্ৰক সজাগতাৰ ওপৰত চিএমই, ১১ নৱেম্বৰত ফিজিঅ’লজী ফ্ৰাইডে দিৱস, ১১-১২ নৱেম্বৰত আইএছএআৰচিঅ’এন ২০২২, ১০ ডিচেম্বৰত এনআৰপি এডভাঞ্চড্ প্ৰভাইডাৰ পাঠ্যক্ৰম, ২২ নৱেম্বৰত মেড টেক ২০২২, ৰাষ্ট্ৰীয় ফাৰ্মাকো-সতৰ্কতা সপ্তাহ (১৭-২৩ ছেপ্টেম্বৰ), বিশ্ব এণ্টিমাইক্ৰোবাইল সজাগতা সপ্তাহ (১৮-২৪ নৱেম্বৰ), ২৫/২৬ নৱেম্বৰত "সু নিদানিক অনুশীলন" আদিৰ ওপৰত ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্মশালা ইত্যাদি ৷
নিদানিক সেৱাসমূহ:
ৰোগী যত্ন সেৱাসমূহ আগষ্ট ২০২২ ৰ পৰা টেলিমেডিচিনৰ জৰিয়তে আৰম্ভ কৰা হৈছে আৰু স্থানীয় বাসিন্দাসকলৰ বাবে সীমিত অ'পিডি ছেপ্টেম্বৰ ২০২২ ৰ পৰা আৰম্ভ কৰা হৈছে। বেছিভাগ নিদানিক বিভাগেই কাৰ্যক্ষম। এইমছ গুৱাহাটীৰ অ'পিডিত গড়ে বৰ্তমান প্ৰতিদিনে প্ৰায় ১৫০ জনকৈ ৰোগী থাকে। উপলব্ধ সেৱাবোৰৰ ভিতৰত আছে ডে কেয়াৰ, ফাৰ্মাচী (অমৃত ফাৰ্মাচী), পৰীক্ষাগাৰৰ সুবিধা, ৰেডিঅ'লজিকেল ইনভেষ্টিগেচন।
অত্যাধুনিক চিকিৎসালয়খনে কাৰ্ডিঅ'লজী, নিউৰোলজী, পোৰা আৰু প্লাষ্টিক চাৰ্জাৰী, কাৰ্ডিঅ’থোৰাচিক আৰু ভাস্কুলাৰ চাৰ্জাৰী, ইণ্টাৰভেনচনেল ৰেডিঅ'লজী আদিকে ধৰি বিভিন্ন বিশেষত্বৰ সৈতে চুপাৰ স্পেচিয়েলিটীত উচ্চ মানদণ্ডৰ ৰোগী যত্ন সেৱা প্ৰদান কৰিব।
শৈক্ষিক কাৰ্যকলাপ:
২০২০-২১ শিক্ষাবৰ্ষৰ পৰা এইমছ গুৱাহাটীত এমবিবিএছ পাঠ্যক্ৰম আৰম্ভ হৈছিল। শৈক্ষিক কাৰ্যসূচী ২০২১ চনৰ ১২ জানুৱাৰীত আৰম্ভ হৈছিল। গুৱাহাটীৰ এইমছত এমবিবিএছ শিক্ষাৰ্থীৰ প্ৰথম দলটোৱে গুৱাহাটী চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ সৈতে সংলগ্ন পেৰামেডিকেল চাইঞ্চেছ প্ৰতিষ্ঠানৰ নৰকাসুৰ হিলটপৰ অস্থায়ী চৌহদৰ পৰা শ্ৰেণী আৰম্ভ কৰিছিল। ২০২২ চনৰ ৫ মাৰ্চ তাৰিখে, শৈক্ষিক আৰু প্ৰশাসনিক কাৰ্যকলাপবোৰ চাংসাৰিৰ স্থায়ী চৌহদলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়।
বৰ্তমান এইমছ গুৱাহাটীত ১৯৯ জন এমবিবিএছ শিক্ষাৰ্থী, ৭৮ জন অনুষদ সদস্য, ১২৫ জন নাৰ্চিং বিষয়া আৰু ১২ জন জ্যেষ্ঠ আৱাসী আছে। চতুৰ্থ আৰু পঞ্চম ছেমিষ্টাৰৰ শিক্ষাৰ্থীসকলৰ পাঠ্যক্ৰম অনুসৰি নিদানিক এক্সপোজাৰ আৰু ক্লিনিকেল পোষ্টিং সহজ কৰাৰ বাবে মালিগাঁও ৰেল চিকিৎসালয়ৰ সৈতে বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছে।
গৱেষণা কাৰ্যকলাপ:
২০২২ চনত, অনুষদৰ সদস্যসকলে ৮৩ খন গৱেষণা প্ৰকাশন আৰু ১৪ খন গ্ৰন্থৰ অধ্যায়ত অৱদান আগবঢ়াইছে। তেওঁলোক সহযোগিতামূলক গৱেষণা প্ৰকল্পৰ সৈতে জড়িত যেনে অত্যাধুনিক বিশ্লেষণাত্মক আৰু কাৰিকৰী সহায় প্ৰতিষ্ঠান (এছএটিএইচআই), আছিয়ান-ভাৰত গৱেষণা প্ৰশিক্ষণ ফেলোশ্বিপ (এআইআৰটিএফ) আঁচনি আৰু উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ কাৰখানাৰ শ্ৰমিকসকলৰ মাজত হিট ষ্ট্ৰেচৰ ওপৰত আইচিএমআৰ-ডিএইচআৰ-পুঁজিযুক্ত প্ৰকল্প ইত্যাদি। গুৱাহাটীৰ এইমছৰ গৱেষণা কোষে ১৭ মাৰ্চ, ২০২৩ তাৰিখে জৈৱ ৰসায়ন বিভাগৰ সহযোগত গৱেষণা অনুদান লিখন ৰ ওপৰত এখন কৰ্মশালা আৰু শিশু ৰোগ বিভাগৰ সহযোগত ১ আৰু ২ এপ্ৰিল, ২০২৩ তাৰিখে এখন পাণ্ডুলিপি লিখাৰ কৰ্মশালা অনুষ্ঠিত কৰিছিল।
ভৱিষ্যত পৰিকল্পনা:
গুৱাহাটীৰ এইমছত পৰিকল্পনা কৰা সুবিধাসমূহৰ ভিতৰত আছে ৭২০ খন বিচনাযুক্ত চিকিৎসালয় কমপ্লেক্স, ১২৫ খন আসনৰ সৈতে চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়, ৭৫ খন আসনৰ সৈতে নাৰ্চিং কলেজ, ৩০ খন বিচনাযুক্ত আয়ুষ ব্লক, শিক্ষক আৰু কৰ্মচাৰীৰ বাবে আৱাসিক ভৱন, আউটডোৰ আৰু ইনডোৰ ক্ৰীড়া সুবিধা, এম্ফিথিয়েটাৰ, নিশাৰ আশ্ৰয়, অতিথিশালা, প্ৰেক্ষাগৃহ, কমপ্লেক্স, কমিউনিটি চেণ্টাৰ ইত্যাদি ৷
প্ৰতিষ্ঠানটোৱে অত্যাধুনিক কৰ্কট ৰোগৰ যত্ন, উন্নত লেপাৰোস্কোপী সুবিধা, ট্ৰমা কেয়াৰ আৰু উন্নত ভৱিষ্যতৰ হস্তক্ষেপ যেনে ৰবটিক অস্ত্ৰোপচাৰ, অংগ সংৰোপণ, পুনৰ্গঠনকাৰী ঔষধ, জেনেটিক্স আৰু ছিমুলেচন পৰীক্ষাগাৰৰ সুবিধা আদি প্ৰদান কৰিব। অসম তথা সীমান্তৱৰ্তী ৰাজ্য নাগালেণ্ড, অৰুণাচল প্ৰদেশ, মেঘালয়, মিজোৰাম আৰু মণিপুৰৰ লোকসকল গুৱাহাটীৰ এইমছৰ বিশেষত্ব/চুপাৰস্পেচিয়েলিটি স্বাস্থ্য সেৱা সুবিধাৰ পৰা লাভান্বিত হ'ব। প্ৰতিষ্ঠানটো ৰাজ্যখনৰ যুৱচামৰ বাবে প্ৰত্যক্ষ আৰু পৰোক্ষ নিযুক্তিৰ উৎস হ'ব আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা স্থানীয় অৰ্থনীতি বৃদ্ধি হ'ব।

Ministry of Health and Family Welfare
Prof. (Dr) Ashok Puranik, Executive Director, AIIMS Guwahati addresses a Press Conference at Guwahati today
AIIMS Guwahati will be a boon for North East Region : Prof. (Dr) Ashok Puranik
12 APR 2023 4:34PM by PIB Guwahati
AIIMS Guwahati will be a boon for North East Region said Prof. (Dr) Ashok Puranik, Executive Director of AIIMS while addressing a Press Conference at Guwahati today. Bridging the healthcare gap in North Eastern Region, Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the All India Institute of Medical Sciences at Guwahati, Assam on 14th April, 2023, which will be the first AIIMS of North East region, he added.
Briefing the Media Dr. Ashok Puranik said that AIIMS Guwahati have started the patient care services via telemedicine from 2022 and limited OPD for local residents started. Most of the clinical departments are functional. He further stated that MBBS course started in AIIMS Guwahati from the academic year 2020-21. The first batch of MBBS students at AIIMS, Guwahati started their classes from a temporary campus at Narakasur hilltop, in the Institute of Paramedical Sciences adjoining Guwahati Medical College. On the 5th of March 2022, the academic and administrative activities shifted to the permanent campus at Changsari.
Currently there are 199 MBBS students, 78 faculty members, 125 nursing officers and 12 senior residents at AIIMS Guwahati. To facilitate clinical exposure and clinical postings as per curriculum for 4th and 5th semester students, MOU has been signed with Maligaon Railway Hospital.
Smt. Pavni Gupta, Deputy Director of PIB Guwahati moderated the Press Conference. Among others Dr. Bhupen Barman, DMS, HoD General Medicine, AIIMS, Guwahati and Dr. Kaustav Kumar Bairagi, DMS, HoD Forensic Medicine & Toxicology, AIIMS Guwahati were present during the press conference.
Links of the tweet:
Brief about AIIMS Guwahati:
The All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) - Guwahati, was planned under phase V of the 22 new AIIMS of the Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojna (PMSSY). The foundation stone of the Institute was laid by the Honourable Prime Minister of India Shri Narendra Modi Ji on May 26, 2017. The location of site is Changsari in Kamrup District of Assam. Total Plot Area is 189.20 Acres. The works for construction commenced from 02.05.2019.
PROJECT BRIEF
Union Cabinet approved setting up of AIIMS at Guwahati, Assam at a cost of Rs. 1123 crore in May 2017. M/S HITES was appointed as the Executing Agency for the project in May 2018. The work for construction of new AIIMS was awarded in May 2019 after the earth filling of 80 Acre of site by the State Government. The construction work on the project site is 85% complete at present.
AIIMS Guwahati was established with the three-pronged objectives of:
1. State of the Art patient care
2. High quality medical education
3. Cutting edge research
Vision and mission
1. Correcting regional imbalances in the availability of affordable and reliable tertiary healthcare services.
2. To augment facilities for quality medical education.
3. Providing comprehensive, quality and holistic tertiary care health services to the people of Assam and neighboring states at their doorstep through its community outreach initiatives and by optimal use of Digital Health Infrastructure.
Activities carried out by AIIMS, Guwahati:
Multiple community outreach programmes have been conducted on Stroke awareness (May 2022), health awareness of adolescent girls of SOS village (July 2022), Training of ANM and ASHA on basics of breast feeding (August 2022), Awareness on Gynaecological cancers at Jala sub centre (September 2022), Awareness on Mental health at Kamalpur PHC (October 2022), Awareness on Breast Cancer at Bezera Community Health Centre (October 2022), a multi-disciplinary health camp ( November 2022), Hearing and Ear check-up camp with distribution of free hearing aids (November 2022)
Various important days and academic programmes have been conducted by the institute, such as International Yoga day on 21st June, World ORS week on 20th July, National CPR day on 21st July, CME on World Breast Feeding week on 5th August, CME on Overview of Leukemia and Lymphoma on 14th September, World Sepsis Day on 14th September, World Heart Day on 29th September, Basic Pediatric Epilepsy Workshop and World Anatomy Day on 15th October, World Anesthesia Day on 17th October, CME on stroke awareness on 29th October, Physiology Friday on 11th November, ISARCON 2022 on 11th-12th November, NRP Advanced Provider course on 10th December, Med Tech 2022 on 22nd November, National Pharmacovigilance Week(17-23 September), World Antimicrobial awareness week (18-24 November), National workshop on "Good Clinical Practice” on 25th/26th November etc.
CLINICAL SERVICES:
The patient care services have been started via telemedicine from August 2022 and limited OPD for local residents started from September 2022. Most of the clinical departments are functional. Average OPD footfall at AIIMS Guwahati is around 150 patients per day at present. Services available includes Day Care, Pharmacy (Amrit Pharmacy), Laboratory facilities, Radiological Investigations.
The state-of-the-art hospital will provide high quality patient care services in various Specialties and Super specialties including Cardiology, Neurology, Burns and Plastic Surgery, Cardiothoracic and Vascular Surgery, Interventional Radiology etc.
ACADEMIC ACTIVITIES:
MBBS course started in AIIMS Guwahati from the academic year 2020-21. The academic programme commenced on 12th January 2021. The first batch of MBBS students at AIIMS, Guwahati started their classes from a temporary campus at Narakasur hilltop, in the Institute of Paramedical Sciences adjoining Guwahati Medical College. On the 5th of March 2022, the academic and administrative activities shifted to the permanent campus at Changsari.
Currently there are 199 MBBS students, 78 faculty members, 125 nursing officers and 12 senior residents at AIIMS Guwahati. To facilitate clinical exposure and clinical postings as per curriculum for 4th and 5th semester students, MOU has been signed with Maligaon Railway Hospital.
Research activities:
In 2022, the faculty members have contributed 83 research publications and 14 book chapters. They are associated with collaborative research projects namely Sophisticated Analytical and Technical Help Institute (SATHI), ASEAN-India Research Training Fellowship (AIRTF) schemes and ICMR-DHR funded extramural project on heat stress among factory workers in North-East India. The Research Cell of AIIMS, Guwahati conducted a workshop on Research Grant Writing on 17th March, 2023 in collaboration with the Department of Biochemistry and a manuscript writing workshop on 1st and 2nd April, 2023 in collaboration with the Department of Pediatrics.
Future plans:
The facilities envisaged at AIIMS, Guwahati include Hospital Complex with 720 beds, Medical College with 125 seats, postgraduate courses, Nursing College with 75 seats, Ayush Block with 30 beds, residential accommodation for faculty and staff, hostel accommodation for UG and PG students along with outdoor and indoor sports facilities, Amphitheater, Night Shelter, Guest House, Auditorium complex, Community Centre etc.
The Institute will also provide state of the art cancer care, advanced laparoscopy facilities, trauma care and advanced futuristic interventions like robotic surgery, organ transplantation, regenerative medicine, genetics and simulation lab etc. People of Assam state and bordering states of Nagaland, Arunachal Pradesh, Meghalaya, Mizoram and Manipur, will be benefited from the Specialty/Superspecialty health care facilities of AIIMS, Guwahati. The Institute also has a strong commitment towards research, both basic and health-oriented, with special emphasis on translational research directed towards the people of North-East India. The Institute shall also be a source of direct and indirect employment for the youth of the state and boost the local economy.