খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনাগী মখাদা শম্নহনখিবা খুঙ্গংশিং
14 MAR 2023 5:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনা (পি.এম.জি.এস.ৱাই.-১)গী মখঅদা কন্নেক্তিবিতীগী য়ুনিৎ অসি ‘হেবিতেসন’ ওই অমসুং রিভেন্যু ভিলেজ নত্ত্রগা গ্রাম পাঞ্চায়ৎ ওইদে। রাজ্য সরকারশিং/য়ু.তি.শিংনা রিপোর্ত তৌরকপগী মতুং ইন্না ২০০১গী সেন্সসকী মতুং ইন্না মীশিং ২৫০+ অমসুং ৫০০+ ওইবা হেবিতেসন পুন্না ১,৫৬,৩৯৯ অসি মার্চ ৯, ২০২৩ ফাওবদা পি.এম.জি.এস.ৱাই.-১গী মখাদা শম্নহনখি অমসুং এনেক্সর-১দা পীরিবা রাজ্য/য়ু.তি.গী ৱারোলশিংগী মতুং ইন্না হেবিতেসন ৮৮৩ শম্নহনগদবা ৱাৎলি।
পি.এম.জি.এস.ৱাই.-১ অমসুং ২গী মখাদা প্রোজেক্ত পুম্নমক ২০২২গী সেপ্তেম্বর ফাওবদা লোইশিন্নবা পান্দম থমখি। আর.সি.পি.এল.দবল্যু.ই.এ.গী মখদা প্রোজেক্তশিং লোইশিনবগী তাইম-লাইন অসি মার্চ ২০২৩নি। পি.এম.জি.এস.ৱাই.-৩গী ইমপ্লিমেন্তেসন পিরিয়দ অসি মার্চ ২০২৫ ফাওবনি।
কেন্দ্রনা থাদখিবা ফন্দশিং, রাজ্যশিংদা লৈরিবা অপুনবা ফন্দশিং অমসুং ২০২১-২২গী মনুংদা পি.এম.জি.এস.ৱাই.গী মখাদা লম্বী শেম্নবা য়ুতিলাইজেসন (স্তেৎ শিয়র য়াওনা) রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগ এনেক্সর-২দা পীরি।
এনেক্সর-১
মার্চ ৯, ২০২৩ ফাওবদা পি.এম.জি.এস.ৱাই.গী মখাদা শম্নহনখিবা অমসুং শম্নহনদবা (পোপুলেসন হেবিতেসন ২৫০+ অমসুং ৫০০+)গী রাজ্য অমমমগী অকুপ্পা ৱারোলশিং
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
শম্নহনখিবা অপুনবা হেবিতেসন
শম্নহনগদবা হেবিতেসন
১
অন্দামান অমসুং নিকোর
৬
১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,২২৪
১০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৫৯৪
৪৭
৪
অসাম
১৩,৭০৭
১৪
৫
বিহার
২৯,৭৮৩
২৩৩
৬
ছত্তিসগর
৯৫৮৭
১৪৯
৭
গুজরাত
৩,০৪৮
০
৮
হরিয়ানা
১
০
৯
হিমাচল প্রদেশ
২,৫১০
৫৩
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,০৯৬
৪৫
১১
ঝারখন্দ
৯,৫৪১
০
১২
কর্নাতকা
২৯৬
০
১৩
কেরলা
৪০২
২
১৪
মধ্য প্রদেশ
১৭,৫১৭
১২
১৫
মহারাস্ত্র
১,৩৪০
৭
১৬
মনিপুর
৬১৬
৩৬
১৭
মেঘালয়
৪৮৯
১১৩
১৮
মিজোরাম
২৩১
১
১৯
নাগালেন্দ
৯৮
১১
২০
ওরিশা
১৫,৩০৪
২৩
২১
পঞ্জাব
৩৮৯
০
২২
পুদুচেরী
১৫,৯৭৬
০
২৩
রাজস্থান
৩৪৬
৪
২৪
সিক্কিম
১,৯৮৫
০
২৫
তমিল নাদু
১,৯৬৫
৪০
২৬
তেলঙ্গানা
১১,৭৪৮
১
২৭
ত্রিপুরা
১,৮৩৪
৩২
২৮
উত্তর প্রদেশ
১৩,১০৭
৪৮
২৯
উত্তরাখন্দ
৫৯৫
০
৩০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৪
১
অপুনবা
১,৫৬,৩৯৯
৮৮৩
এনেক্সর-২
২০২১-২২গী মনুংদা পি.এম.জি.এস.ৱাই.গী মখাদা লম্বী শেম্নবগীদমক কাইথখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা (স্তেৎ শিয়র য়াওনা) রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী কেন্দ্রগী ফন্দশিং
লুপা করোর দা
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
১.০৪.২০২১ ফাওবগী ওপনিং বেলেন্স
২০২১-২২ মনুংদা কাইথখিবা কেন্দ্রগী শেন্থং
সেক্যুরিতী দিপোজিৎ য়াওনা লৈরিবা অপুনবা ফন্দশিং
২০২১-২২গী মনুংদা রাজ্যগী শিয়র য়াওনা তৌখিবা চাদিং
১
অন্দামান অমসুং নিকোর
১.৮৬
৯.২২
১২.১৭
৫.৪৫
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৩০.৪৩
৫০.০০
৬৯৭.৯৬
৫০৮.৮৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৮৬.১৬
১০৯০.৬০
১,৫৯৮.৯৫
১২৭৯.০৭
৪
অসাম
১২৮৭.৭৩
১৫৯১.৫০
৩,৬৫৯.৪২
২৪৮৮.০৩
৫
বিহার
২৯৫৮.৯১
৩৭৪.৯৯
৩,৮৬৬.২৬
১৯৯৩.১৩
৬
ছত্তিসগর
১০৬১.২৩
৩৯৪.৪১
২,৫৪১.৬৬
১৯০২.৩৪
৭
গুজরাত
৭১.৮৯
১৯৫.৫০
৪০৪.৩৫
৪০০.১৬
৮
হরিয়ানা
৭৫.৩৪
৩৫৩.২৩
৫৬৮.১৪
৫৮৩.১২
৯
হিমাচল প্রদেশ
৭৬৮.৬৮
৫১৭.৪৫
১,৫২২.৫৪
৯৩৩.২২
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৭০৪.৯৯
১৩২৮.৩৪
২,৪৭০.৯১
১৪৮৫.২৮
১১
ঝারখন্দ
১৫৮৪.৯০
০
১,৭২৯.৫
৫৯৮.৪৪
১২
কর্নাতকা
৩০৩.৬৩
৭০৪.২৫
১,৫১৫.১৯
১৪৯৯.১৮
১৩
কেরলা
২০০.৩৯
০
২০৯.৪৪
৪৬.৯১
১৪
মধ্য প্রদেশ
১১০২.১১
১৩৯২.১৩
৩,৭৪৭.০৭
২৪১৯.১৪
১৫
মহারাস্ত্র
৭৭৯.১৮
০
৮৪৬.৯৬
৩৭৬.৭৩
১৬
মনিপুর
১৮.৬৪
৭৪২.০০
৮৬০.৮৩
৭১০.৫৮
১৭
মেঘালয়
২৪০.০২
৪৮৩.৯২
৬৮১.১৪
৫৩৬.৯২
১৮
মিজোরাম
২.৯১
৭৪.৩৪
২৮৮.৩৭
৩৩২.৮৬
১৯
নাগালেন্দ
৩১.৮৫
১৪৫.৩১
২২১.৬০
১২৫.৮৩
২০
ওরিশা
২৪৭৫.৯৩
৪০৪.১১
৩,২৮০.৭
১৭৯৫.৫০
২১
পঞ্জাব
৩.০৯
৬৮.৫৯
৩৫১.৯৩
২৯৫.১৪
২২
পুদুচেরী
০
১১.৬৫
১১.৬৫
০
২৩
রাজস্থান
১৪৯.৪৯
৯১৭.৫০
১,৬৩৫.২১
১৪৫২.৬২
২৪
সিক্কিম
১১০.৪৭
১০৭.২৮
২৪৫.৩৭
১৭৭.৮৯
২৫
তমিল নাদু
৬০৩.৩৪
৪৪০.০০
১,৩৬৫.৫৮
১১৬৯.৫৬
২৬
তেলঙ্গানা
১২৬.৭৮
৮৬.৩৭
৪৫৪.৭১
৪১০.৮০
২৭
ত্রিপুরা
২৫৩.৩৪
৭৩.৮৮
৩৪৪.৯৯
২০৩.৪৪
২৮
উত্তর প্রদেশ
২৮৪.১১
১৪১৮.৫৫
২,৬৫৮.২৪
২০৭৪.২৬
২৯
উত্তরাখন্দ
৬৮২.৬২
৭৮৭.০০
১,৭৫৮.৬৭
১২১৮.৪৫
৩০
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৩২৬.৫৭
৪৯.৯৪
১,৪৩৮.৪৩
৭০১.২৮
৩১
লদাখ
৯.০৩
১৪০.৭৯
১১৭.২৫
১০৯.৬৬
অপুনবা
১৭৯৩৫.৬২
১৩৯৫২.৮৫
৪১,১০৫.১৯
২৭৮৩৩.৮৫
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, সধবি নিরঞ্জন জ্যোতিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Rural Development
Villages connected under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana
14 MAR 2023 5:42PM by PIB Delhi
The unit for connectivity under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY-I) is ‘Habitation’ and not a Revenue Village or Gram Panchayat. As reported by the State Governments/UTs, a total of 1,56,399 habitations of population size 250+ & 500+ as per census, 2001 have been connected under PMGSY-I as on 9th March, 2023 and 883 habitations are yet to be connected as per State/UT-wise details given in Annexure-I.
All projects under PMGSY-I & II were targeted for completion by September 2022. The time-line for completion of projects under RCPLWEA is March 2023. The implementation period of PMGSY-III is upto March, 2025.
The details of Central funds released, total funds available with the States and utilization (including State share) for construction of roads under PMGSY during the year 2021-22, State/UT-wise are given at Annexure-II.
Annexure-I
Details of State-wise habitations connected and yet to be connected under PMGSY (250+ & 500+ population habitations) as on 9th March, 2023
Sl. No.
State /UT
Total connected habitations
Balance habitations to be connected
1
Andaman & Nicobar Islands
6
1
2
Andhra Pradesh
1,224
10
3
Arunachal Pradesh
594
47
4
Assam
13,707
14
5
Bihar
29,783
233
6
Chhattisgarh
9587
149
7
Gujarat
3,048
0
8
Haryana
1
0
9
Himachal Pradesh
2,510
53
10
Jammu and Kashmir
2,096
45
11
Jharkhand
9,541
0
12
Karnataka
296
0
13
Kerala
402
2
14
Madhya Pradesh
17,517
12
15
Maharashtra
1,340
7
16
Manipur
616
36
17
Meghalaya
489
113
18
Mizoram
231
1
19
Nagaland
98
11
20
Odisha
15,304
23
21
Punjab
389
0
22
Rajasthan
15,976
0
23
Sikkim
346
4
24
Tamilnadu
1,985
0
25
Tripura
1,965
40
26
Uttar Pradesh
11,748
1
27
Uttarakhand
1,834
32
28
West Bengal
13,107
48
29
Telangana
595
0
30
Ladakh
64
1
Total
1,56,399
883
Annexure-II
State/UT-wise Central funds released and utilized (including State share) for construction of roads under PMGSY during 2021-22
Rs. in crores
Sl.
No
State/ UT
Opening
balance
as on
1.04.2021
Release of
Central Fund
during
2021-22
Total funds
available
including
Security
Deposits
Expenditure
incurred
including
State
share during
2021-22
1
Andaman & Nicobar
1.86
9.22
12.17
5.45
2
Andhra Pradesh
330.43
50.00
697.96
508.86
3
Arunachal Pradesh
386.16
1090.60
1,598.95
1279.07
4
Assam
1287.73
1591.50
3,659.42
2488.03
5
Bihar
2958.91
374.99
3,866.26
1993.13
6
Chhattisgarh
1061.23
394.41
2,541.66
1902.34
7
Gujarat
71.89
195.50
404.35
400.16
8
Haryana
75.34
353.23
568.14
583.12
9
Himachal Pradesh
768.68
517.45
1,522.54
933.22
10
Jammu & Kashmir
704.99
1328.34
2,470.91
1485.28
11
Jharkhand
1584.90
0
1,729.5
598.44
12
Karnataka
303.63
704.25
1,515.19
1499.18
13
Kerala
200.39
0
209.44
46.91
14
Madhya Pradesh
1102.11
1392.13
3,747.07
2419.14
15
Maharashtra
779.18
0
846.96
376.73
16
Manipur
18.64
742.00
860.83
710.58
17
Meghalaya
240.02
483.92
681.14
536.92
18
Mizoram
2.91
74.34
288.37
332.86
19
Nagaland
31.85
145.31
221.60
125.83
20
Odisha
2475.93
404.11
3,280.7
1795.50
21
Punjab
3.09
68.59
351.93
295.14
22
Puducherry
0
11.65
11.65
0
23
Rajasthan
149.49
917.50
1,635.21
1452.62
24
Sikkim
110.47
107.28
245.37
177.89
25
Tamil Nadu
603.34
440.00
1,365.58
1169.56
26
Telangana
126.78
86.37
454.71
410.80
27
Tripura
253.34
73.88
344.99
203.44
28
Uttar Pradesh
284.11
1418.55
2,658.24
2074.26
29
Uttarakhand
682.62
787.00
1,758.67
1218.45
30
West Bengal
1326.57
49.94
1,438.43
701.28
31
Ladakh
9.03
140.79
117.25
109.66
Total
17935.62
13952.85
41,105.19
27833.85
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development, Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Lok Sabha today.