Ministry of Statistics & Programme Implementation
CONSUMER PRICE INDEX NUMBERS ON BASE 2012=100 FOR RURAL, URBAN AND COMBINED FOR THE MONTH OF FEBRUARY 2023
13 MAR 2023 5:30PM by PIB Delhi
The National Statistical Office (NSO), Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI) is releasing All India Consumer Price Index (CPI) on Base 2012=100 and corresponding Consumer Food Price Index (CFPI) for Rural (R), Urban (U) and Combined (C) for the month of February 2023 (Provisional) in this press note. CPIs for Sub-Groups and Groups for both All India and all States/UTs are also being released.
2. The price data are collected from selected 1114 urban markets and 1181 villages covering all States/UTs through personal visits by field staff of Field Operations Division of NSO, MoSPI on a weekly roster. During the month of February 2023, NSO collected prices from 100% villages and 98.3% urban markets while the market-wise prices reported therein were 90.4% for rural and 93.3% for urban.
3. All India Inflation rates (on point to point basis i.e. current month over same month of last year, i.e. February 2023 over February 2022), based on General Indices and CFPIs are given as follows:
All India year-on-year inflation rates (%) based on CPI (General) and CFPI: February 2023 over February 2022
Feb. 2023 (Prov.)
Jan. 2023 (Final)
Feb. 2022
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Inflation
CPI (General)
6.72
6.10
6.44
6.85
6.00
6.52
6.38
5.75
6.07
CFPI
6.60
5.09
5.95
6.65
4.85
6.00
5.81
5.76
5.85
Index
CPI (General)
177.9
175.6
176.8
177.8
174.9
176.5
166.7
165.5
166.1
CFPI
172.9
177.4
174.4
173.3
177.4
174.8
162.2
168.8
164.6
Notes: Prov. – Provisional, Combd. – Combined
4. Monthly changes in the General Indices and CFPIs are given below:
Monthly changes (%) in All India CPI (General) and CFPI: February 2023 over January 2023
Indices
Feb. 2023 (Prov.)
Jan. 2023 (Final)
Monthly change (%)
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
CPI (General)
177.9
175.6
176.8
177.8
174.9
176.5
0.06
0.40
0.17
CFPI
172.9
177.4
174.4
173.3
177.4
174.8
-0.23
0.00
-0.23
Note: Figures of February 2023 are provisional.
Next date of release: 12th April 2023 (Wednesday) for March 2023.
List of Annex
Annex
Title
I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for January 2023 (Final) and February 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
II
All-India inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for February 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for January 2023 (Final) and February 2023 (Provisional)
IV
Year-on-year inflation rates (%) of major States for Rural, Urban and Combined for February 2023 (Provisional)
Annex I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for January 2023 (Final) and February 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Weights
Jan. 23 Index
(Final)
Feb. 23 Index
(Prov.)
Weights
Jan. 23 Index
(Final)
Feb. 23 Index
(Prov.)
Weights
Jan. 23 Index
(Final)
Feb. 23 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
12.35
174.0
175.3
6.59
173.3
174.8
9.67
173.8
175.1
1.1.02
Meat and fish
4.38
208.3
205.0
2.73
215.2
211.7
3.61
210.7
207.4
1.1.03
Egg
0.49
192.9
182.6
0.36
197.0
184.6
0.43
194.5
183.4
1.1.04
Milk and products
7.72
174.3
175.8
5.33
175.2
176.9
6.61
174.6
176.2
1.1.05
Oils and fats
4.21
192.6
188.9
2.81
178.0
175.6
3.56
187.2
184.0
1.1.06
Fruits
2.88
156.3
161.2
2.90
160.5
166.1
2.89
158.3
163.5
1.1.07
Vegetables
7.46
142.9
138.7
4.41
175.3
172.1
6.04
153.9
150.0
1.1.08
Pulses and products
2.95
170.7
170.1
1.73
171.2
171.1
2.38
170.9
170.4
1.1.09
Sugar and Confectionery
1.70
120.3
119.5
0.97
122.7
122.2
1.36
121.1
120.4
1.1.10
Spices
3.11
210.5
211.9
1.79
204.3
204.8
2.50
208.4
209.5
1.2.11
Non-alcoholic beverages
1.37
176.9
177.3
1.13
163.7
164.3
1.26
171.4
171.9
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
5.56
188.5
189.2
5.54
194.3
195.7
5.55
191.2
192.2
1
Food and beverages
54.18
175.0
174.7
36.29
179.5
179.8
45.86
176.7
176.6
2
Pan, tobacco and intoxicants
3.26
196.9
197.8
1.36
201.6
202.2
2.38
198.2
199.0
3.1.01
Clothing
6.32
189.0
189.6
4.72
178.7
179.4
5.58
184.9
185.6
3.1.02
Footwear
1.04
186.3
186.9
0.85
165.3
166.2
0.95
177.6
178.3
3
Clothing and footwear
7.36
188.6
189.2
5.57
176.6
177.4
6.53
183.8
184.5
4
Housing
-
-
-
21.67
172.1
173.5
10.07
172.1
173.5
5
Fuel and light
7.94
183.2
183.0
5.58
180.1
180.7
6.84
182.0
182.1
6.1.01
Household goods and services
3.75
177.2
178.0
3.87
168.0
168.8
3.80
172.9
173.7
6.1.02
Health
6.83
184.7
185.6
4.81
178.5
179.9
5.89
182.3
183.4
6.1.03
Transport and communication
7.60
168.2
168.7
9.73
159.5
159.6
8.59
163.6
163.9
6.1.04
Recreation and amusement
1.37
171.8
172.3
2.04
167.8
168.1
1.68
169.5
169.9
6.1.05
Education
3.46
177.8
178.2
5.62
171.8
172.2
4.46
174.3
174.7
6.1.06
Personal care and effects
4.25
178.4
179.7
3.47
178.8
180.1
3.89
178.6
179.9
6
Miscellaneous
27.26
176.5
177.3
29.53
168.9
169.5
28.32
172.8
173.5
General Index (All Groups)
100.00
177.8
177.9
100.00
174.9
175.6
100.00
176.5
176.8
Consumer Food Price Index (CFPI)
47.25
173.3
172.9
29.62
177.4
177.4
39.06
174.8
174.4
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. CFPI : Out of 12 sub-groups contained in ‘Food and Beverages’ group, CFPI is based on ten sub-groups, excluding ‘Non-alcoholic beverages’ and ‘Prepared meals, snacks, sweets etc.’.
3. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex II
All-India year-on-year inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for February 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Feb. 22 Index
(Final)
Feb. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Feb. 22 Index
(Final)
Feb. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Feb. 22 Index
(Final)
Feb. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
148.8
175.3
17.81
152.5
174.8
14.62
150.0
175.1
16.73
1.1.02
Meat and fish
198.1
205.0
3.48
205.2
211.7
3.17
200.6
207.4
3.39
1.1.03
Egg
175.5
182.6
4.05
176.4
184.6
4.65
175.8
183.4
4.32
1.1.04
Milk and products
160.7
175.8
9.40
160.6
176.9
10.15
160.7
176.2
9.65
1.1.05
Oils and fats
192.6
188.9
-1.92
171.5
175.6
2.39
184.9
184.0
-0.49
1.1.06
Fruits
151.4
161.2
6.47
156.4
166.1
6.20
153.7
163.5
6.38
1.1.07
Vegetables
155.2
138.7
-10.63
198.0
172.1
-13.08
169.7
150.0
-11.61
1.1.08
Pulses and products
163.9
170.1
3.78
163.2
171.1
4.84
163.7
170.4
4.09
1.1.09
Sugar and Confectionery
118.1
119.5
1.19
120.6
122.2
1.33
118.9
120.4
1.26
1.1.10
Spices
175.4
211.9
20.81
172.2
204.8
18.93
174.3
209.5
20.20
1.2.11
Non-alcoholic beverages
170.5
177.3
3.99
156.7
164.3
4.85
164.7
171.9
4.37
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
176.3
189.2
7.32
180.0
195.7
8.72
178.0
192.2
7.98
1
Food and beverages
163.9
174.7
6.59
170.2
179.8
5.64
166.2
176.6
6.26
2
Pan, tobacco and intoxicants
191.5
197.8
3.29
196.5
202.2
2.90
192.8
199.0
3.22
3.1.01
Clothing
174.1
189.6
8.90
165.7
179.4
8.27
170.8
185.6
8.67
3.1.02
Footwear
171.0
186.9
9.30
150.4
166.2
10.51
162.4
178.3
9.79
3
Clothing and footwear
173.7
189.2
8.92
163.4
177.4
8.57
169.6
184.5
8.79
4
Housing
-
-
-
165.5
173.5
4.83
165.5
173.5
4.83
5
Fuel and light
167.4
183.0
9.32
163.0
180.7
10.86
165.7
182.1
9.90
6.1.01
Household goods and services
165.7
178.0
7.42
157.4
168.8
7.24
161.8
173.7
7.35
6.1.02
Health
175.3
185.6
5.88
167.2
179.9
7.60
172.2
183.4
6.50
6.1.03
Transport and communication
161.2
168.7
4.65
153.1
159.6
4.25
156.9
163.9
4.46
6.1.04
Recreation and amusement
165.5
172.3
4.11
159.5
168.1
5.39
162.1
169.9
4.81
6.1.05
Education
170.3
178.2
4.64
162.0
172.2
6.30
165.4
174.7
5.62
6.1.06
Personal care and effects
164.5
179.7
9.24
164.2
180.1
9.68
164.4
179.9
9.43
6
Miscellaneous
167.3
177.3
5.98
159.4
169.5
6.34
163.5
173.5
6.12
General Index (All Groups)
166.7
177.9
6.72
165.5
175.6
6.10
166.1
176.8
6.44
Consumer Food Price Index
162.2
172.9
6.60
168.8
177.4
5.09
164.6
174.4
5.95
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for January 2023 (Final) and February 2023 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Weights
Jan. 23 Index
(Final)
Feb. 23 Index
(Prov.)
Weights
Jan. 23 Index
(Final)
Feb. 23 Index
(Prov.)
Weights
Jan. 23 Index
(Final)
Feb. 23 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
5.40
181.8
181.4
3.64
183.2
183.2
4.58
182.3
182.1
2
Arunachal Pradesh
0.14
182.1
182.0
0.06
--
--
0.10
182.1
182.0
3
Assam
2.63
179.3
178.2
0.79
175.1
174.7
1.77
178.4
177.5
4
Bihar
8.21
172.7
172.4
1.62
178.6
178.1
5.14
173.6
173.2
5
Chhattisgarh
1.68
169.8
168.9
1.22
166.3
166.1
1.46
168.4
167.8
6
Delhi
0.28
165.9
166.0
5.64
164.2
165.2
2.77
164.3
165.2
7
Goa
0.14
171.3
171.1
0.25
169.5
169.2
0.19
170.2
169.9
8
Gujarat
4.54
172.2
173.6
6.82
163.9
165.3
5.60
167.5
168.9
9
Haryana
3.30
174.5
174.6
3.35
168.0
168.8
3.32
171.5
171.9
10
Himachal Pradesh
1.03
164.8
165.5
0.26
171.6
172.9
0.67
166.0
166.8
11
Jharkhand
1.96
173.5
170.3
1.39
176.8
176.5
1.69
174.8
172.7
12
Karnataka
5.09
177.2
178.1
6.81
182.5
183.7
5.89
180.0
181.1
13
Kerala
5.50
184.3
183.9
3.46
181.6
181.6
4.55
183.3
183.1
14
Madhya Pradesh
4.93
177.6
178.1
3.97
179.3
179.7
4.48
178.3
178.8
15
Maharashtra
8.25
179.1
179.7
18.86
170.9
172.2
13.18
173.6
174.7
16
Manipur
0.23
189.8
193.0
0.12
168.2
168.8
0.18
183.0
185.3
17
Meghalaya
0.28
163.4
163.3
0.15
172.5
172.9
0.22
166.2
166.3
18
Mizoram
0.07
190.5
192.3
0.13
171.3
171.1
0.10
178.8
179.4
19
Nagaland
0.14
186.3
185.5
0.12
173.9
175.0
0.13
181.0
181.0
20
Odisha
2.93
175.4
175.0
1.31
168.9
169.4
2.18
173.6
173.4
21
Punjab
3.31
172.1
172.6
3.09
163.2
164.5
3.21
168.1
169.0
22
Rajasthan
6.63
174.7
175.8
4.23
171.9
172.8
5.51
173.7
174.7
23
Sikkim
0.06
192.1
192.0
0.03
177.9
178.2
0.05
187.5
187.5
24
Tamil Nadu
5.55
185.2
184.0
9.20
184.1
183.6
7.25
184.6
183.8
25
Telangana
3.16
189.9
189.7
4.41
183.0
183.7
3.74
186.1
186.4
26
Tripura
0.35
192.2
193.4
0.14
189.0
188.8
0.25
191.4
192.2
27
Uttar Pradesh
14.83
176.1
176.0
9.54
175.9
176.3
12.37
176.0
176.1
28
Uttarakhand
1.06
173.1
174.3
0.73
174.6
175.7
0.91
173.7
174.8
29
West Bengal
6.99
182.0
182.5
7.20
180.7
181.0
7.09
181.4
181.8
30
Andaman & Nicobar Islands
0.05
194.6
195.3
0.07
177.8
177.6
0.06
186.1
186.3
31
Chandigarh
0.02
174.5
174.4
0.34
164.1
165.0
0.17
164.7
165.5
32
Dadra & Nagar Haveli
0.02
163.7
163.4
0.04
170.2
170.1
0.03
168.0
167.9
33
Daman & Diu
0.02
178.6
181.3
0.02
170.3
171.7
0.02
175.1
177.3
34
Jammu & Kashmir*
1.14
185.3
185.8
0.72
184.2
184.6
0.94
184.9
185.4
35
Lakshadweep
0.01
183.8
185.9
0.01
168.2
170.3
0.01
175.8
177.9
36
Puducherry
0.08
185.0
184.5
0.27
181.8
181.1
0.17
182.6
182.0
All India
100.00
177.8
177.9
100.00
174.9
175.6
100.00
176.5
176.8
Notes:
1. Prov. : Provisional
2. -- : indicates the receipt of price schedules is less than 80% of allocated schedules and therefore indices are not compiled.
3. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
Annex IV
Year-on-year inflation rates (%) of major@ States for Rural, Urban and Combined for February 2023 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Feb. 22 Index
(Final)
Feb. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Feb. 22 Index
(Final)
Feb. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Feb. 22 Index
(Final)
Feb. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
167.2
181.4
8.49
170.9
183.2
7.20
168.6
182.1
8.01
2
Assam
168.6
178.2
5.69
167.1
174.7
4.55
168.3
177.5
5.47
3
Bihar
162.0
172.4
6.42
168.0
178.1
6.01
162.9
173.2
6.32
4
Chhattisgarh
164.8
168.9
2.49
162.5
166.1
2.22
163.9
167.8
2.38
5
Delhi
159.8
166.0
3.88
159.4
165.2
3.64
159.4
165.2
3.64
6
Gujarat
162.6
173.6
6.77
155.8
165.3
6.10
158.8
168.9
6.36
7
Haryana
162.2
174.6
7.64
159.0
168.8
6.16
160.7
171.9
6.97
8
Himachal Pradesh
160.4
165.5
3.18
164.7
172.9
4.98
161.2
166.8
3.47
9
Jharkhand
163.8
170.3
3.97
167.6
176.5
5.31
165.3
172.7
4.48
10
Karnataka
167.5
178.1
6.33
173.7
183.7
5.76
170.8
181.1
6.03
11
Kerala
172.6
183.9
6.55
171.7
181.6
5.77
172.3
183.1
6.27
12
Madhya Pradesh
164.7
178.1
8.14
168.0
179.7
6.96
166.1
178.8
7.65
13
Maharashtra
167.8
179.7
7.09
161.6
172.2
6.56
163.7
174.7
6.72
14
Odisha
167.5
175.0
4.48
162.8
169.4
4.05
166.2
173.4
4.33
15
Punjab
162.5
172.6
6.22
153.7
164.5
7.03
158.6
169.0
6.56
16
Rajasthan
163.7
175.8
7.39
163.4
172.8
5.75
163.6
174.7
6.78
17
Tamil Nadu
172.2
184.0
6.85
171.9
183.6
6.81
172.0
183.8
6.86
18
Telangana
174.1
189.7
8.96
169.8
183.7
8.19
171.7
186.4
8.56
19
Uttar Pradesh
163.9
176.0
7.38
165.2
176.3
6.72
164.4
176.1
7.12
20
Uttarakhand
164.0
174.3
6.28
164.0
175.7
7.13
164.0
174.8
6.59
21
West Bengal
173.0
182.5
5.49
173.6
181.0
4.26
173.3
181.8
4.90
22
Jammu & Kashmir*
177.4
185.8
4.74
176.3
184.6
4.71
177.0
185.4
4.75
All India
166.7
177.9
6.72
165.5
175.6
6.10
166.1
176.8
6.44
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
3. @ : States having population more than 50 lakhs as per Population Census 2011.

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ইং ২০২৩গী ফেব্রুৱারী থাগী রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী বেজ ২০১২=১০০গী কঞ্জ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স নম্বর
13 MAR 2023 5:30PM by PIB Imphal
স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন (এম.ও.এস.পি.আই.) মন্ত্রালয়গী নেস্নেল স্তেতিস্তিক্স ওফিসনা বেজ ২০১২=১০০গী ওল ইন্দিয়া কঞ্জ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স (সি.পি.আই.) অমসুং ইং ২০২৩গী ফেব্রুৱারী থাগী রুরেল (আর.), অর্বান (য়ু.) অমসুং অপুনবা (সি.)গী মরী লৈনবা কঞ্জ্যুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.) প্রোভিজনেল অমা প্রেস রিলিজ অসিগা লোয়ননা ফোঙখ্রে। সব-গ্রুপ অমসুং গ্রুপকী ভারত পুম্বা অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. অনিমক্কী সি.পি.আই.সু ফোঙখ্রে।
প্রাইস দেতা অসি এন.এস.ও., এম.ও.এস.পি.আই.গী ফিল্দ ওপরেসন দিবিজনগী ফিল্দ স্তাফশিংনা চয়োল খুদিংগী মশানা চত্তুনা রাজ্য/য়ু.তি. খুদিংদগী খনগৎলবা অর্বান মার্কেত ১১১৪ অমসুং খুঙ্গংগী মার্কেত ১১৮১ দগী খোমজিনবনি। ইং ২০২৩গী ফেব্রুৱারী থাদা, এন.এস.ও.না খুঙ্গংগী ১০০% অমসুং অর্বান মার্কেত ৯৮.৩%দগী প্রাইস খোমগৎখি অমসুং মসিদা য়াওরিবা মার্কেতশিংগী মখা পোনবা প্রাইসশিং অসি রুরেলগী ৯০.৪% অমসুং অর্বানগী ৯৩.৩%নি।
জেনেরেল ইন্দাইস অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী মখা পোনবা ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেত (পোইন্ত তু পোইন্ত বেসিসকী মখা পোন্না, হায়বদি, মমাংগী চহিগী মান্নবা থাগা হৌজিক্কী থাগা চাংদম্নবা, হায়বদি ফেব্রুৱারী ২০২১গা চাংদম্নবা ফেব্রুৱারী ২০২২গী দেতা) মখাদা পীরিঃ
সি.পি.আই. (জেনেরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা মখা পোনবা ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেত (%):ফেব্রুৱারী ২০২১গা চাংদম্নবা ফেব্রুৱারী ২০২২গী দেতা
ফেব ২০২৩ (প্রোবিজনেল)
জেন ২০২৩ (ফাইনেল)
ফেব ২০২২
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
ইনফ্লেসন
সি.পি.আই. (জেনেরেল)
৬.৭২
৬.১০
৬.৪৪
৬.৮৫
৬.০০
৬.৫২
৬.৩৮
৫.৭৫
৬.০৭
সি.এফ.পি.আই.
৬.৬০
৫.০৯
৫.৯৫
৬.৬৫
৪.৮৫
৬.০০
৫.৮১
৫.৭৬
৫.৮৫
ইন্দেক্স
সি.পি.আই. (জেনেরেল)
১৭৭.৯
১৭৫.৬
১৭৬.৮
১৭৭.৮
১৭৪.৯
১৭৬.৫
১৬৬.৭
১৬৫.৫
১৬৬.১
সি.এফ.পি.আই.
১৭২.৯
১৭৭.৪
১৭৪.৪
১৭৩.৩
১৭৭.৪
১৭৪.৮
১৬২.২
১৬৮.৮
১৬৪.৬
জেনেরেল ইন্দাইস অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা থাগী ওইবা অহোংবা লৈবশিং মখাদা পীরিঃ
ওল ইন্দিয়া সি.পি.আই. (জেনেরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী থাগী অহোংবা (%):জনুৱারী ২০২৩গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২৩
ইন্দাইস
ফেব ২০২৩ (প্রোবিজনেল)
জেন ২০২৩ (ফাইনেল)
থাগী অহোংবা (%)
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
সি.পি.আই. (জেনেরেল)
১৭৭.৯
১৭৫.৬
১৭৬.৮
১৭৭.৮
১৭৪.৯
১৭৬.৫
০.০৬
০.৪০
০.১৭
সি.এফ.পি.আই.
১৭২.৯
১৭৭.৪
১৭৪.৪
১৭৩.৩
১৭৭.৪
১৭৪.৮
-০.২৩
০.০০
-০.২৩
খঙজিনগদবাঃ ফেব্রুৱারী ২০২৩গী ফিগর অসি প্রোবিজনেল ওইগনি।
মথং ফোঙগদবা নুমিৎ - মার্চ ২০২৩গী ওইনা এপ্রিল ১২, ২০২৩ (য়ূমশকৈশা)
এনেক্সকী পরিং
এনেক্স
মিংথোল
১
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ওইনা জনুৱারী ২০২৩ (ফাইনেল) অমসুং ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী ভারত পুম্বগী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপকী থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই.
২
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. নম্বরশিংগী ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেতশিং (%)
৩
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী জনুৱারী ২০২৩ (ফাইনেল) অমসুং ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী রাজ্যশিংগী জেনেরেল সি.পি.আই.
৪
মরু ওইবা রাজ্যশিংগী রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী য়র-ওন-য়র ইনফ্লেসন রেতশিং
এনেক্স ১
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ওইনা জনুৱারী ২০২৩ (ফাইনেল) অমসুং ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী ভারত পুম্বগী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপকী থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. মশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
মরোল
মরোল
অর্বান
অপুনবা
অরুম্বা
জেন ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জেন ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জেন ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএল অমসুং মসিগী পোত্থোক
১২.৩৫
১৭৪.০
১৭৫.৩
৬.৫৯
১৭৩.৩
১৭৪.৮
৯.৬৭
১৭৩.৮
১৭৫.১
১.১.০২
শা অমসুং ঙা
৪.৩৮
২০৮.৩
২০৫.০
২.৭৩
২১৫.২
২১১.৭
৩.৬১
২১০.৭
২০৭.৪
১.১.০৩
য়েরুম
০.৪৯
১৯২.৯
১৮২.৬
০.৩৬
১৯৭.০
১৮৪.৬
০.৪৩
১৯৪.৫
১৮৩.৪
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোক
৭.৭২
১৭৪.৩
১৭৫.৮
৫.৩৩
১৭৫.২
১৭৬.৯
৬.৬১
১৭৪.৬
১৭৬.২
১.১.০৫
থাউ অমসুং ফেৎ
৪.২১
১৯২.৬
১৮৮.৯
২.৮১
১৭৮.০
১৭৫.৬
৩.৫৬
১৮৭.২
১৮৪.০
১.১.০৬
উহৈ
২.৮৮
১৫৬.৩
১৬১.২
২.৯০
১৬০.৫
১৬৬.১
২.৮৯
১৫৮.৩
১৬৩.৫
১.১.০৭
মনা-মশিং
৭.৪৬
১৪২.৯
১৩৮.৭
৪.৪১
১৭৫.৩
১৭২.১
৬.০৪
১৫৩.৯
১৫০.০
১.১.০৮
হৱাই অমসুং মসিগী পোত্থোক
২.৯৫
১৭০.৭
১৭০.১
১.৭৩
১৭১.২
১৭১.১
২.৩৮
১৭০.৯
১৭০.৪
১.১.০৯
চিনি অমসুং কনফেক্সনরী
১.৭০
১২০.৩
১১৯.৫
০.৯৭
১২২.৭
১২২.২
১.৩৬
১২১.১
১২০.৪
১.১.১০
মরু-মরাং
৩.১১
২১০.৫
২১১.৯
১.৭৯
২০৪.৩
২০৪.৮
২.৫০
২০৮.৪
২০৯.৫
১.২.১১
নন-অল্কোহোলিক বেভরেজ
১.৩৭
১৭৬.৯
১৭৭.৩
১.১৩
১৬৩.৭
১৬৪.৩
১.২৬
১৭১.৪
১৭১.৯
১.১.১২
শেম শারবা চাকলুক, অচাপোৎ অমসুং অথুম্বনচিংবা
৫.৫৬
১৮৮.৫
১৮৯.২
৫.৫৪
১৯৪.৩
১৯৫.৭
৫.৫৫
১৯১.২
১৯২.২
১
চানবা অমসুং থক্নবা
৫৪.১৮
১৭৫.০
১৭৪.৭
৩৬.২৯
১৭৯.৫
১৭৯.৮
৪৫.৮৬
১৭৬.৭
১৭৬.৬
২
ক্বা, চুরুপ অমসুং নিশা কাবশিং
৩.২৬
১৯৬.৯
১৯৭.৮
১.৩৬
২০১.৬
২০২.২
২.৩৮
১৯৮.২
১৯৯.০
৩.১.০১
ফিরোল
৬.৩২
১৮৯.০
১৮৯.৬
৪.৭২
১৭৮.৭
১৭৯.৪
৫.৫৮
১৮৪.৯
১৮৫.৬
৩.১.০২
খোঙউপ
১.০৪
১৮৬.৩
১৮৬.৯
০.৮৫
১৬৫.৩
১৬৬.২
০.৯৫
১৭৭.৬
১৭৮.৩
৩
শেৎনবা অমসুং তোংনবা
৭.৩৬
১৮৮.৬
১৮৯.২
৫.৫৭
১৭৬.৬
১৭৭.৪
৬.৫৩
১৮৩.৮
১৮৪.৫
৪
য়ুম-কৈ
-
-
-
২১.৬৭
১৭২.১
১৭৩.৫
১০.০৭
১৭২.১
১৭৩.৫
৫
ফুএল অমসুং লাইত
৭.৯৪
১৮৩.২
১৮৩.০
৫.৫৮
১৮০.১
১৮০.৭
৬.৮৪
১৮২.০
১৮২.১
৬.১.০১
য়ুমগী পোত্থোক অমসুং সর্ভিস
৩.৭৫
১৭৭.২
১৭৮.০
৩.৮৭
১৬৮.০
১৬৮.৮
৩.৮০
১৭২.৯
১৭৩.৭
৬.১.০২
হকশেল
৬.৮৩
১৮৪.৭
১৮৫.৬
৪.৮১
১৭৮.৫
১৭৯.৯
৫.৮৯
১৮২.৩
১৮৩.৪
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
৭.৬০
১৬৮.২
১৬৮.৭
৯.৭৩
১৫৯.৫
১৫৯.৬
৮.৫৯
১৬৩.৬
১৬৩.৯
৬.১.০৪
অৱা-পোত্থবগী মতম লেন্নবা
১.৩৭
১৭১.৮
১৭২.৩
২.০৪
১৬৭.৮
১৬৮.১
১.৬৮
১৬৯.৫
১৬৯.৯
৬.১.০৫
এজুকেসন
৩.৪৬
১৭৭.৮
১৭৮.২
৫.৬২
১৭১.৮
১৭২.২
৪.৪৬
১৭৪.৩
১৭৪.৭
৬.১.০৬
ইশাগী লু-নানবগী শিজিন্ননবা
৪.২৫
১৭৮.৪
১৭৯.৭
৩.৪৭
১৭৮.৮
১৮০.১
৩.৮৯
১৭৮.৬
১৭৯.৯
৬
অতোপ্পশিং
২৭.২৬
১৭৬.৫
১৭৭.৩
২৯.৫৩
১৬৮.৯
১৬৯.৫
২৮.৩২
১৭২.৮
১৭৩.৫
জেনেরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ খুদিংমক)
১০০.০০
১৭৭.৮
১৭৭.৯
১০০.০০
১৭৪.৯
১৭৫.৬
১০০.০০
১৭৬.৫
১৭৬.৮
কঞ্জ্যুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.)
৪৭.২৫
১৭৩.৩
১৭২.৯
২৯.৬২
১৭৭.৪
১৭৭.৪
৩৯.০৬
১৭৪.৮
১৭৪.৪
খঙজিনগদবাঃ
১) সি.এফ.পি.আই.: ‘চানবা অমসুং থক্নবা’ কাঙলুপ্তা মনুং চল্লিবা সব-গ্রুপ ১২গী মনুংদা, সি.এফ.পি.আই. অসিনা সব-গ্রুপ তরাদা য়ুম্ফম ওই, মসিগী মনুংদা ‘নন-অল্কোহোলিক বেভরেজ’ অমসুং ‘শেম শারবা চাক্লুক, অচাপোৎ অমসুং অথুম্বনচিংবা’ য়াওদে।
২) - : য়ুম-কৈগী সি.পি.আই. (রুরেল) অসি শেমদ্রি।
এনেক্স ২
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী জেনেরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. নম্বরশিংগী ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেতশিং (%)
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
মরোল
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
ফেব ২২ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩
ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
ফেব ২২ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩
ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
ফেব ২২ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩
ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএল অমসুং মসিগী পোত্থোক
১৪৮.৮
১৭৫.৩
১৭.৮১
১৫২.৫
১৭৪.৮
১৪.৬২
১৫০.০
১৭৫.১
১৬.৭৩
১.১.০২
শা অমসুং ঙা
১৯৮.১
২০৫.০
৩.৪৮
২০৫.২
২১১.৭
৩.১৭
২০০.৬
২০৭.৪
৩.৩৯
১.১.০৩
য়েরুম
১৭৫.৫
১৮২.৬
৪.০৫
১৭৬.৪
১৮৪.৬
৪.৬৫
১৭৫.৮
১৮৩.৪
৪.৩২
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোক
১৬০.৭
১৭৫.৮
৯.৪০
১৬০.৬
১৭৬.৯
১০.১৫
১৬০.৭
১৭৬.২
৯.৬৫
১.১.০৫
থাউ অমসুং ফেৎ
১৯২.৬
১৮৮.৯
-১.৯২
১৭১.৫
১৭৫.৬
২.৩৯
১৮৪.৯
১৮৪.০
-০.৪৯
১.১.০৬
উহৈ
১৫১.৪
১৬১.২
৬.৪৭
১৫৬.৪
১৬৬.১
৬.২০
১৫৩.৭
১৬৩.৫
৬.৩৮
১.১.০৭
মনা-মশিং
১৫৫.২
১৩৮.৭
-১০.৬৩
১৯৮.০
১৭২.১
-১৩.০৮
১৬৯.৭
১৫০.০
-১১.৬১
১.১.০৮
হৱাই অমসুং মসিগী পোত্থোক
১৬৩.৯
১৭০.১
৩.৭৮
১৬৩.২
১৭১.১
৪.৮৪
১৬৩.৭
১৭০.৪
৪.০৯
১.১.০৯
চিনি অমসুং কনফেক্সনরী
১১৮.১
১১৯.৫
১.১৯
১২০.৬
১২২.২
১.৩৩
১১৮.৯
১২০.৪
১.২৬
১.১.১০
মরু-মরাং
১৭৫.৪
২১১.৯
২০.৮১
১৭২.২
২০৪.৮
১৮.৯৩
১৭৪.৩
২০৯.৫
২০.২০
১.২.১১
নন-অল্কোহোলিক বেভরেজ
১৭০.৫
১৭৭.৩
৩.৯৯
১৫৬.৭
১৬৪.৩
৪.৮৫
১৬৪.৭
১৭১.৯
৪.৩৭
১.১.১২
শেম শারবা চাকলুক, অচাপোৎ অমসুং অথুম্বনচিংবা
১৭৬.৩
১৮৯.২
৭.৩২
১৮০.০
১৯৫.৭
৮.৭২
১৭৮.০
১৯২.২
৭.৯৮
১
চানবা অমসুং থক্নবা
১৬৩.৯
১৭৪.৭
৬.৫৯
১৭০.২
১৭৯.৮
৫.৬৪
১৬৬.২
১৭৬.৬
৬.২৬
২
ক্বা, চুরুপ অমসুং নিশা কাবশিং
১৯১.৫
১৯৭.৮
৩.২৯
১৯৬.৫
২০২.২
২.৯০
১৯২.৮
১৯৯.০
৩.২২
৩.১.০১
ফিরোল
১৭৪.১
১৮৯.৬
৮.৯০
১৬৫.৭
১৭৯.৪
৮.২৭
১৭০.৮
১৮৫.৬
৮.৬৭
৩.১.০২
খোঙউপ
১৭১.০
১৮৬.৯
৯.৩০
১৫০.৪
১৬৬.২
১০.৫১
১৬২.৪
১৭৮.৩
৯.৭৯
৩
শেৎনবা অমসুং তোংনবা
১৭৩.৭
১৮৯.২
৮.৯২
১৬৩.৪
১৭৭.৪
৮.৫৭
১৬৯.৬
১৮৪.৫
৮.৭৯
৪
য়ুম-কৈ
-
-
-
১৬৫.৫
১৭৩.৫
৪.৮৩
১৬৫.৫
১৭৩.৫
৪.৮৩
৫
ফুএল অমসুং লাইত
১৬৭.৪
১৮৩.০
৯.৩২
১৬৩.০
১৮০.৭
১০.৮৬
১৬৫.৭
১৮২.১
৯.৯০
৬.১.০১
য়ুমগী পোত্থোক অমসুং সর্ভিস
১৬৫.৭
১৭৮.০
৭.৪২
১৫৭.৪
১৬৮.৮
৭.২৪
১৬১.৮
১৭৩.৭
৭.৩৫
৬.১.০২
হকশেল
১৭৫.৩
১৮৫.৬
৫.৮৮
১৬৭.২
১৭৯.৯
৭.৬০
১৭২.২
১৮৩.৪
৬.৫০
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
১৬১.২
১৬৮.৭
৪.৬৫
১৫৩.১
১৫৯.৬
৪.২৫
১৫৬.৯
১৬৩.৯
৪.৪৬
৬.১.০৪
অৱা-পোত্থবগী মতম লেন্নবা
১৬৫.৫
১৭২.৩
৪.১১
১৫৯.৫
১৬৮.১
৫.৩৯
১৬২.১
১৬৯.৯
৪.৮১
৬.১.০৫
এজুকেসন
১৭০.৩
১৭৮.২
৪.৬৪
১৬২.০
১৭২.২
৬.৩০
১৬৫.৪
১৭৪.৭
৫.৬২
৬.১.০৬
ইশাগী লু-নানবগী শিজিন্ননবা
১৬৪.৫
১৭৯.৭
৯.২৪
১৬৪.২
১৮০.১
৯.৬৮
১৬৪.৪
১৭৯.৯
৯.৪৩
৬
অতোপ্পশিং
১৬৭.৩
১৭৭.৩
৫.৯৮
১৫৯.৪
১৬৯.৫
৬.৩৪
১৬৩.৫
১৭৩.৫
৬.১২
জেনেরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ খুদিংমক)
১৬৬.৭
১৭৭.৯
৬.৭২
১৬৫.৫
১৭৫.৬
৬.১০
১৬৬.১
১৭৬.৮
৬.৪৪
কম্নজ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স
১৬২.২
১৭২.৯
৬.৬০
১৬৮.৮
১৭৭.৪
৫.০৯
১৬৪.৬
১৭৪.৪
৫.৯৫
খঙজিনগদবাঃ
১) - : য়ুম-কৈগী সি.পি.আই. (রুরেল) অসি শেমদ্রি।
এনেক্স ৩
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী জনুৱারী ২০২৩ (ফাইনেল) অমসুং ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী রাজ্যশিংগী জেনেরেল সি.পি.আই.
(বেজ: ২০১২=১০০)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি. মমিং
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
অরুম্বা
জেন ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জেন ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জেন ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫.৪০
১৮১.৮
১৮১.৪
৩.৬৪
১৮৩.২
১৮৩.২
৪.৫৮
১৮২.৩
১৮২.১
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.১৪
১৮২.১
১৮২.০
০.০৬
--
--
০.১০
১৮২.১
১৮২.০
৩
অসম
২.৬৩
১৭৯.৩
১৭৮.২
০.৭৯
১৭৫.১
১৭৪.৭
১.৭৭
১৭৮.৪
১৭৭.৫
৪
বিহার
৮.২১
১৭২.৭
১৭২.৪
১.৬২
১৭৮.৬
১৭৮.১
৫.১৪
১৭৩.৬
১৭৩.২
৫
ছতিসগর
১.৬৮
১৬৯.৮
১৬৮.৯
১.২২
১৬৬.৩
১৬৬.১
১.৪৬
১৬৮.৪
১৬৭.৮
৬
দিল্লী
০.২৮
১৬৫.৯
১৬৬.০
৫.৬৪
১৬৪.২
১৬৫.২
২.৭৭
১৬৪.৩
১৬৫.২
৭
গোৱা
০.১৪
১৭১.৩
১৭১.১
০.২৫
১৬৯.৫
১৬৯.২
০.১৯
১৭০.২
১৬৯.৯
৮
গুজরাত
৪.৫৪
১৭২.২
১৭৩.৬
৬.৮২
১৬৩.৯
১৬৫.৩
৫.৬০
১৬৭.৫
১৬৮.৯
৯
হরিয়ানা
৩.৩০
১৭৪.৫
১৭৪.৬
৩.৩৫
১৬৮.০
১৬৮.৮
৩.৩২
১৭১.৫
১৭১.৯
১০
হিমাচল প্রদেশ
১.০৩
১৬৪.৮
১৬৫.৫
০.২৬
১৭১.৬
১৭২.৯
০.৬৭
১৬৬.০
১৬৬.৮
১১
ঝার্খন্দ
১.৯৬
১৭৩.৫
১৭০.৩
১.৩৯
১৭৬.৮
১৭৬.৫
১.৬৯
১৭৪.৮
১৭২.৭
১২
কর্নাতকা
৫.০৯
১৭৭.২
১৭৮.১
৬.৮১
১৮২.৫
১৮৩.৭
৫.৮৯
১৮০.০
১৮১.১
১৩
কেরলা
৫.৫০
১৮৪.৩
১৮৩.৯
৩.৪৬
১৮১.৬
১৮১.৬
৪.৫৫
১৮৩.৩
১৮৩.১
১৪
মধ্য প্রদেশ
৪.৯৩
১৭৭.৬
১৭৮.১
৩.৯৭
১৭৯.৩
১৭৯.৭
৪.৪৮
১৭৮.৩
১৭৮.৮
১৫
মহারাস্ত্রা
৮.২৫
১৭৯.১
১৭৯.৭
১৮.৮৬
১৭০.৯
১৭২.২
১৩.১৮
১৭৩.৬
১৭৪.৭
১৬
মনিপুর
০.২৩
১৮৯.৮
১৯৩.০
০.১২
১৬৮.২
১৬৮.৮
০.১৮
১৮৩.০
১৮৫.৩
১৭
মেঘালয়
০.২৮
১৬৩.৪
১৬৩.৩
০.১৫
১৭২.৫
১৭২.৯
০.২২
১৬৬.২
১৬৬.৩
১৮
মিজোরম
০.০৭
১৯০.৫
১৯২.৩
০.১৩
১৭১.৩
১৭১.১
০.১০
১৭৮.৮
১৭৯.৪
১৯
নাগালেন্দ
০.১৪
১৮৬.৩
১৮৫.৫
০.১২
১৭৩.৯
১৭৫.০
০.১৩
১৮১.০
১৮১.০
২০
ওরিশা
২.৯৩
১৭৫.৪
১৭৫.০
১.৩১
১৬৮.৯
১৬৯.৪
২.১৮
১৭৩.৬
১৭৩.৪
২১
পঞ্জাব
৩.৩১
১৭২.১
১৭২.৬
৩.০৯
১৬৩.২
১৬৪.৫
৩.২১
১৬৮.১
১৬৯.০
২২
রাজস্থান
৬.৬৩
১৭৪.৭
১৭৫.৮
৪.২৩
১৭১.৯
১৭২.৮
৫.৫১
১৭৩.৭
১৭৪.৭
২৩
সিক্কিম
০.০৬
১৯২.১
১৯২.০
০.০৩
১৭৭.৯
১৭৮.২
০.০৫
১৮৭.৫
১৮৭.৫
২৪
তমিল নাদু
৫.৫৫
১৮৫.২
১৮৪.০
৯.২০
১৮৪.১
১৮৩.৬
৭.২৫
১৮৪.৬
১৮৩.৮
২৫
তেলঙ্গানা
৩.১৬
১৮৯.৯
১৮৯.৭
৪.৪১
১৮৩.০
১৮৩.৭
৩.৭৪
১৮৬.১
১৮৬.৪
২৬
ত্রিপুরা
০.৩৫
১৯২.২
১৯৩.৪
০.১৪
১৮৯.০
১৮৮.৮
০.২৫
১৯১.৪
১৯২.২
২৭
উত্তর প্রদেশ
১৪.৮৩
১৭৬.১
১৭৬.০
৯.৫৪
১৭৫.৯
১৭৬.৩
১২.৩৭
১৭৬.০
১৭৬.১
২৮
উত্তরাখন্দ
১.০৬
১৭৩.১
১৭৪.৩
০.৭৩
১৭৪.৬
১৭৫.৭
০.৯১
১৭৩.৭
১৭৪.৮
২৯
নোংচুপ বেঙ্গোল
৬.৯৯
১৮২.০
১৮২.৫
৭.২০
১৮০.৭
১৮১.০
৭.০৯
১৮১.৪
১৮১.৮
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
০.০৫
১৯৪.৬
১৯৫.৩
০.০৭
১৭৭.৮
১৭৭.৬
০.০৬
১৮৬.১
১৮৬.৩
৩১
চান্দিগর
০.০২
১৭৪.৫
১৭৪.৪
০.৩৪
১৬৪.১
১৬৫.০
০.১৭
১৬৪.৭
১৬৫.৫
৩২
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী
০.০২
১৬৩.৭
১৬৩.৪
০.০৪
১৭০.২
১৭০.১
০.০৩
১৬৮.০
১৬৭.৯
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
০.০২
১৭৮.৬
১৮১.৩
০.০২
১৭০.৩
১৭১.৭
০.০২
১৭৫.১
১৭৭.৩
৩৪
জম্মু অমসুং কশ্মির*
১.১৪
১৮৫.৩
১৮৫.৮
০.৭২
১৮৪.২
১৮৪.৬
০.৯৪
১৮৪.৯
১৮৫.৪
৩৫
লক্ষদ্বীপ
০.০১
১৮৩.৮
১৮৫.৯
০.০১
১৬৮.২
১৭০.৩
০.০১
১৭৫.৮
১৭৭.৯
৩৬
পুদুচেরী
০.০৮
১৮৫.০
১৮৪.৫
০.২৭
১৮১.৮
১৮১.১
০.১৭
১৮২.৬
১৮২.০
ভারত পুম্বা
১০০.০০
১৭৭.৮
১৭৭.৯
১০০.০০
১৭৪.৯
১৭৫.৬
১০০.০০
১৭৬.৫
১৭৬.৮
খঙজিনগদবাঃ
১_ -- : প্রাইস সেদ্যুল ফংখিবনা এলোকেত তৌরবা সেদ্যুলগী ৮০%দগী তাই তাক্লি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা ইন্দাইস শেমদ্রে।
২) * : কাখল অসিদা য়াওরিবা মশিংনা জম্মু অমসুং কশ্মির অমদি লদাখ (মমাংদা জম্মু অমসুং কশ্মিরগী রাজ্য মনুং চল্লম্বা) য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী অপুনবা মশিং তাক্লি।
এনেক্স ৪
মরু ওইবা রাজ্যশিংগী রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ফেব্রুৱারী ২০২৩ (প্রোবিজনেল)গী য়র-ওন-য়র ইনফ্লেসন রেতশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি. মমিং
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
ফেব ২২ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩
ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
ফেব ২২ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩
ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
Inflation Rate
(%)
ফেব ২২ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ফেব ২৩
ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১৬৭.২
১৮১.৪
৮.৪৯
১৭০.৯
১৮৩.২
৭.২০
১৬৮.৬
১৮২.১
৮.০১
২
অসম
১৬৮.৬
১৭৮.২
৫.৬৯
১৬৭.১
১৭৪.৭
৪.৫৫
১৬৮.৩
১৭৭.৫
৫.৪৭
৩
বিহার
১৬২.০
১৭২.৪
৬.৪২
১৬৮.০
১৭৮.১
৬.০১
১৬২.৯
১৭৩.২
৬.৩২
৪
ছতিসগর
১৬৪.৮
১৬৮.৯
২.৪৯
১৬২.৫
১৬৬.১
২.২২
১৬৩.৯
১৬৭.৮
২.৩৮
৫
দিল্লী
১৫৯.৮
১৬৬.০
৩.৮৮
১৫৯.৪
১৬৫.২
৩.৬৪
১৫৯.৪
১৬৫.২
৩.৬৪
৬
গুজরাত
১৬২.৬
১৭৩.৬
৬.৭৭
১৫৫.৮
১৬৫.৩
৬.১০
১৫৮.৮
১৬৮.৯
৬.৩৬
৭
হরিয়ানা
১৬২.২
১৭৪.৬
৭.৬৪
১৫৯.০
১৬৮.৮
৬.১৬
১৬০.৭
১৭১.৯
৬.৯৭
৮
হিমাচল প্রদেশ
১৬০.৪
১৬৫.৫
৩.১৮
১৬৪.৭
১৭২.৯
৪.৯৮
১৬১.২
১৬৬.৮
৩.৪৭
৯
ঝার্খন্দ
১৬৩.৮
১৭০.৩
৩.৯৭
১৬৭.৬
১৭৬.৫
৫.৩১
১৬৫.৩
১৭২.৭
৪.৪৮
১০
কর্নাতকা
১৬৭.৫
১৭৮.১
৬.৩৩
১৭৩.৭
১৮৩.৭
৫.৭৬
১৭০.৮
১৮১.১
৬.০৩
১১
কেরলা
১৭২.৬
১৮৩.৯
৬.৫৫
১৭১.৭
১৮১.৬
৫.৭৭
১৭২.৩
১৮৩.১
৬.২৭
১২
মধ্য প্রদেশ
১৬৪.৭
১৭৮.১
৮.১৪
১৬৮.০
১৭৯.৭
৬.৯৬
১৬৬.১
১৭৮.৮
৭.৬৫
১৩
মহারাস্ত্রা
১৬৭.৮
১৭৯.৭
৭.০৯
১৬১.৬
১৭২.২
৬.৫৬
১৬৩.৭
১৭৪.৭
৬.৭২
১৪
ওরিশা
১৬৭.৫
১৭৫.০
৪.৪৮
১৬২.৮
১৬৯.৪
৪.০৫
১৬৬.২
১৭৩.৪
৪.৩৩
১৫
পঞ্জাব
১৬২.৫
১৭২.৬
৬.২২
১৫৩.৭
১৬৪.৫
৭.০৩
১৫৮.৬
১৬৯.০
৬.৫৬
১৬
রাজস্থান
১৬৩.৭
১৭৫.৮
৭.৩৯
১৬৩.৪
১৭২.৮
৫.৭৫
১৬৩.৬
১৭৪.৭
৬.৭৮
১৭
তমিল নাদু
১৭২.২
১৮৪.০
৬.৮৫
১৭১.৯
১৮৩.৬
৬.৮১
১৭২.০
১৮৩.৮
৬.৮৬
১৮
তেলঙ্গানা
১৭৪.১
১৮৯.৭
৮.৯৬
১৬৯.৮
১৮৩.৭
৮.১৯
১৭১.৭
১৮৬.৪
৮.৫৬
১৯
উত্তর প্রদেশ
১৬৩.৯
১৭৬.০
৭.৩৮
১৬৫.২
১৭৬.৩
৬.৭২
১৬৪.৪
১৭৬.১
৭.১২
২০
উত্তরাখন্দ
১৬৪.০
১৭৪.৩
৬.২৮
১৬৪.০
১৭৫.৭
৭.১৩
১৬৪.০
১৭৪.৮
৬.৫৯
২১
নোংচুপ বেঙ্গোল
১৭৩.০
১৮২.৫
৫.৪৯
১৭৩.৬
১৮১.০
৪.২৬
১৭৩.৩
১৮১.৮
৪.৯০
২২
জম্মু অমসুং কশ্মির*
১৭৭.৪
১৮৫.৮
৪.৭৪
১৭৬.৩
১৮৪.৬
৪.৭১
১৭৭.০
১৮৫.৪
৪.৭৫
ভারত পুম্বগী
১৬৬.৭
১৭৭.৯
৬.৭২
১৬৫.৫
১৭৫.৬
৬.১০
১৬৬.১
১৭৬.৮
৬.৪৪
খঙজিনগদবাঃ
১) * : কাখল অসিদা য়াওরিবা মশিংনা জম্মু অমসুং কশ্মির অমদি লদাখ (মমাংদা জম্মু অমসুং কশ্মিরগী রাজ্য মনুং চল্লম্বা) য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী অপুনবা মশিং তাক্লি।
২) @ : পোপুলেসন সেন্সসকী মতুঙ্গিন্না মীশিং লাখ ৫০ হেনবা রাজ্যশিং