পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ঙসি বেঙ্গলুরুদা প্রধান মন্ত্রীনা ই-২০ থাউ হৌদোকখ্রে অমসুং গ্রিন মোবিলিতি রেল্লি লমথাখ্রে
06 FEB 2023 6:44PM by PIB Imphal
ঙসি ফেব্রুৱারি ৬, ২০২৩দা কর্নাতকাগী বেঙ্গলুরুদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক(আই ই দব্লিউ)২০২৩ হৌদোকখ্রে। ফেব্রুৱারি ৬তগী ফেব্রুৱারিগী ৮ ফাওবা পাংথোক্কদবা ইন্দিয়া ইনর্জি ৱিক অসিদা ইনর্জিগী লমদা অহোংবা কয়া লৈরবা ভারতকী তৌবা ঙম্বশিং উৎকনি। থৌরম অদুগী শরুক অমা ওইনা ওইল অমসুং গ্যাস পি.এস.য়ুশিংগী মহুৎশীন্দুনা হিন্দুস্থান পেত্রোলিয়ম কোর্পোরেসন লিমিতেদনা শীনবা গ্রিন মোবিলিতি রেল্লি প্রধান মন্ত্রীনা লমথাখি। থৌরম অদুদা কর্নাতকাগী রাজ্যপাল, কর্নাতকাগী চীফ মিনিস্তর, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রীশু শরুক য়াখি।
ই-২০ থাউ :
ইথানোল য়ানশিনবা থৌরাংগী শরুক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য/য়ু.তি ১১দা ওইল মার্কেত্তিং কম্পেনিশিংগী ই-২০ থাউ য়োন্নবা আউতলেত ৮৪ হাংদোকখি। ই-২০ অসি পেত্রোলদা ইথানোল চাদা ২০ য়ানশিনবা থাউনি।২০২৫ ফাওবগী মনুংদা মপুংফানা ইথানোল চাদা ২০ য়ানশিন্নবা সরকারনা পান্দম থম্লি অমসুং মসিগীদমক ওইল মার্কেত্তিং কম্পেনিশিং অমসুং ঐচ.পি.সি.এলনা ২জি-৩জি ইথানোল প্লান্তশিং লিংখৎলে।
ইনর্জিগী লমদা অত্মানির্ভর ভারত অমা ফংবা ঙম্নবা ইথানোল য়ানশিনবগী থবক অসি সরকারগী মরুওইবা থবক অমা ওইরে। সরকারনা লেপ্তনা হোৎনবনা মরম ওইদুনা, ২০১৩-১৪দগী ইথানোল পুথোকপা ঙম্বগী চাং শরুক তরুক হেনগৎলে। ইথানোল য়ানশিনবা থৌরম অমসুং বাইওফুয়েল প্রোগ্রামগী মখাদা হৌখিবা চহি ৮দা লৈখিবা মাইপাকপশিংনা ভারতকী ইনর্জি ওক্নবা থম্বা হেনগৎহনবতা নত্তনা কার্বোন্দাইওক্সাইদ মেত্রিক তন লাখ ৩১৮ থাদোকপা হন্থহনবা য়াওনা অতোপ্পা কান্নবা কয়া ফংখি অমসুং লুপা করোর ৫৪,০০০ রোমগী ফোরেন একচেঞ্জ কনবা ঙমখি। মসিগী মহৈ ওইনা, ২০১৪দগী ২০২২ ফাওবগী মনুংদা ইথানোলশিং সপ্লাই তৌরকপগীদমক চাউরাক্না লুপা করোর ৮১,৮০০ রোম পীখি অমসুং লৌমীশিংদা লুপা কারোর ৪৯,০০০ হেন্না পীখি।
গ্রিন মোবিলিতি রেল্লি:
প্রধান মন্ত্রীনা হিন্দুস্থান পেত্রোলিয়ম কোর্পোরেসন লিমিতেদনা শীনবা গ্রিন মোবিলিতি রেল্লি। রেল্লি অদুদা ই-২০, ই-৮৫, ফ্লেক্স থাউ, হায়দ্রোজেন অমসুং ইলেক্ত্রিকনা চেনবা গারি ৫৭ শরুক য়াখি। মীয়ামদা গ্রিন ফুয়েলশিংগী মরমদা খঙহনবদা মতেং পাংখি। রেল্লিগী অরোইবদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামেশ্বর তেলিনা হায়খি মসিগী গ্রিন মোবিলিতি রেল্লি অসিনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা গ্রিন ইনর্জিগী মরমদা য়াম্না খঙহল্লগনি। ইথানোল য়ানশিনবগী থৌরম অমসুং নেসনেল গ্রিন হায়দ্রোজেন মিসন অসিনা ভারতকী ইকোনোমিনা দোল্লর ত্রিলিয়ন ৫ য়ৌনবা পান্দম থম্লিবা অদু ফংনবা মতেং পাংগনি অমসুং ২০৭০দা কার্বোন অমতা থাদোক্তনবা পান্দম অদু ফংহনবা ঙমগনি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Prime Minister launches E20 Fuel & flags off Green Mobility Rally in Bengaluru today
06 FEB 2023 6:44PM by PIB Delhi
Prime Minister inaugurated India Energy Week (IEW) 2023 in Bengaluru, Karnataka, on 6th Feb 2023. Being held from 6th to 8th February, IEW is aimed to showcase India's rising prowess as an energy transition powerhouse. As part of the event, he also Launched E20 Fuel and Flagged off Green Mobility Rally organised by Hindustan Petroleum Corporation Limited on behalf of Oil & Gas PSUs and PLL. Governor of Karnataka, Chief Minister of Karnataka, Union Minister of Petroleum & Natural Gas and Housing & Urban Affairs and Hon’ble Minister of State for Petroleum & Natural Gas and Labour & Employment also graced the occasion.
E20 Fuel:
Prime Minister Shri Narendra Modi launching E20 Fuel during India Energy Week in Bengaluru today
In line with the Ethanol Blending roadmap, Prime Minister launched E20 fuel at 84 Retail Outlets of Oil Marketing Companies in 11 States/UTs. E20 is a blend of 20% ethanol with petrol. The Government aims to achieve a complete 20% blending of ethanol by 2025, and HPCL and other oil marketing companies are setting up 2G-3G ethanol plants that will facilitate the progress.
Ethanol Blending programme has been a key focus areas of the Government to achieve Aatmanirbharta in the field of energy. Due to the sustained efforts of the Government, Ethanol production capacity has seen a six times increase since 2013-14. The achievements in the course of last eight years under under Ethanol Blending Program & Biofuels Program have not only augmented India’s energy security but have also resulted in a host of other benefits including reduction of 318 Lakh Metric Tonnes of CO2 emissions and foreign exchange savings of around Rs 54,000 crore. As a result, there has been payment of around Rs 81,800 crore towards ethanol supplies during 2014 to 2022 and transfer of more than Rs 49,000 crore to farmers.
Green Mobility Rally:
Prime Minister Shri Narendra Modi flagging off Green Mobility Rally in Bengaluru today
Primee Minister also flagged off Green Mobility Rally organised by HPCL. The Rally witnessed participation of 57 vehicles running on sustainable green energy sources viz., E20, E85, Flex Fuel, Hydrogen, Electric etc. The Rally helped in creating public awareness for the Green fuels. During the culmination program of the Rally, Hon’ble Minister of State for Petroleum & Natural Gas and Labour & Employment, Shri Rameswar Teli during his address said that this Green Mobility Rally will help raise a lot of awareness in the Nation towards Green and Sustainable fuels. He said that Government of India’s policy push like Ethanol Blending Program and National Green Hydrogen Mission will fuel Indian economy towards its target of 5 trillion dollar economy and realizing Net Zero by 2070.