বিত্ত মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ জি-২০ সভাপতিত্ব-ৰ বিষয়বস্তু "বসুধৈৱ কুটুম্বকম"ক সাৰোগত কৰি কটন বিশ্ববিদ্যালয়ত চিত্ৰাংকন আৰু শ্লোগান প্ৰতিযোগিতা
30 JAN 2023 5:00PM by PIB Guwahati
সজাগতা সৃষ্টি আৰু জনসাধাৰণক ভাৰতৰ জি-২০ সভাপতিত্বৰ বিষয়বস্তু "বসুধৈৱ কুটুম্বকম" বা "এক পৃথিৱী, এক পৰিয়াল, এক ভৱিষ্যত"ৰ সৈতে সংযুক্ত কৰাৰ মানসেৰে জি-২০ বৈঠকৰ সময়ছোৱাত জন অংশীদাৰিত্বৰ এক শৃংখলাৰ আয়োজন কৰা হৈছে। এই উদ্যোগৰ অংশ হিচাপে আজি বিত্ত মন্ত্ৰালয়, ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংক আৰু অসম চৰকাৰে কটন বিশ্ববিদ্যালয়ত চিত্ৰাংকন আৰু শ্লোগান ৰচনাৰ এখনি প্ৰতিযোগিতা অনুষ্ঠিত কৰে।
বিভিন্ন প্ৰতিষ্ঠানৰ ১০০ গৰাকী শিক্ষাৰ্থীয়ে চিত্ৰাংকন প্ৰতিযোগিতাখনত আন্তৰিকতাৰে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ লগতে ৫০ গৰাকী শিক্ষাৰ্থীয়ে জি-২০ৰ বিষয়বস্তু "বসুধৈৱ কুটুম্বকম"ক সাৰোগত কৰি শ্লোগান লিখন প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। ৰং-তুলিকাৰে কাকতত জি-২০ৰ বিষয়বস্তুৰ প্ৰতীকী ৰূপ আৰু বৰ্ণনাৰ সঠিক প্ৰকাশৰে প্ৰতিভাধৰ অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে তেওঁলোকৰ সৃষ্টিশীল মন আৰু পৰিচ্ছন্ন চিন্তাৰ ৰেশ ভাস্বত কৰি তুলিছিল। অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে লিখা শ্লোগানবোৰে উপস্থিত সকলোকে অভিভূত কৰি তুলিছিল।
JRV7.jpeg)
শিক্ষাৰ্থীসকলক উত্সাহিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে ভাৰত চৰকাৰৰ বিত্ত মন্ত্ৰালয়, ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংক আৰু ৰাজ্য চৰকাৰৰ বহুকেইগৰাকী বিষয়া আজিৰ এই অনুষ্ঠানত উপস্থিত আছিল। অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকি বিত্ত মন্ত্ৰালয়ৰ অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমা বিভাগৰ উপদেষ্টা শ্ৰীমতী গীতু যোশীয়ে কয় যে "বিত্ত মন্ত্ৰালয়ে জি-২০ ক অসমৰ জনসাধাৰণৰ কাষলৈ লৈ যোৱাৰ বাবে সকলো ধৰণৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি আছে। তেওঁ কয় যে চিত্ৰাংকন আৰু শ্লোগান প্ৰতিযোগিতাত শিক্ষাৰ্থীসকলৰ উৎসাহী অংশগ্ৰহণে ভাৰতৰ সভাপতিত্বৰ বিষয়বস্তুক কেনেকৈ ৰাইজৰ কাষলৈ নিয়াৰ প্ৰয়াস কৰা হৈছে তাকেই দাঙি ধৰিছে। এই ধৰণৰ কাৰ্যক্ৰমে শিক্ষাৰ্থীসকলৰ মাজত জি-২০ৰ বাৰ্তা প্ৰচাৰ কৰাত সহায় কৰাৰ লগতে চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা সংকল্প আৰু এক বহনক্ষম ভৱিষ্যতৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয়সমূহৰ বিষয়ে তেওঁলোকক জনাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব। পুৰস্কাৰ বিতৰণ অনুষ্ঠানৰে আজিৰ কাৰ্যক্ৰমৰ সামৰণি পৰে।
অসমৰ জনসাধাৰণৰ কাষলৈ লৈ যোৱাৰ বাবে সকলো ধৰণৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি আছে। তেওঁ কয় যে চিত্ৰাংকন আৰু শ্লোগান প্ৰতিযোগিতাত শিক্ষাৰ্থীসকলৰ উৎসাহী অংশগ্ৰহণে ভাৰতৰ সভাপতিত্বৰ বিষয়বস্তুক কেনেকৈ ৰাইজৰ কাষলৈ নিয়াৰ প্ৰয়াস কৰা হৈছে তাকেই দাঙি ধৰিছে। এই ধৰণৰ কাৰ্যক্ৰমে শিক্ষাৰ্থীসকলৰ মাজত জি-২০ৰ বাৰ্তা প্ৰচাৰ কৰাত সহায় কৰাৰ লগতে চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা সংকল্প আৰু এক বহনক্ষম ভৱিষ্যতৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয়সমূহৰ বিষয়ে তেওঁলোকক জনাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব। পুৰস্কাৰ বিতৰণ অনুষ্ঠানৰে আজিৰ কাৰ্যক্ৰমৰ সামৰণি পৰে।
U1ZG.jpeg)
জন অংশীদাৰিত্ব কাৰ্যক্ৰমৰ অংশ হিচাপে ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংকে গ্ৰহণ কৰা স্বচ্ছতা অভিযানত গুৱাহাটী বিশ্ববিদ্যালয় চৌহদৰ লগতে জালুকবাৰী অঞ্চলত ৰূপায়ণ কৰা এক ছাফাই অভিযানত বহু সংখ্যক লোকৰ লগতে গুৱাহাটী বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সেৱা আঁচনিৰ স্বেচ্ছাসেৱকসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।

Ministry of Finance
Painting and Slogan Competition held in Cotton University on theme of India’s G20 presidency “Vasudhaiva Kutumbakam”
30 JAN 2023 5:00PM by PIB Guwahati
To create awareness and connect the masses with the theme of India’s G20 presidency, “Vasudhaiva Kutumbakam” or “One Earth, One Family, One Future”, a series of Jan Bhagidari initiatives are being organised on the sidelines of the G20 meetings. As part of this initiative theMinistry of Finance, Reserve Bank of India and Government of Assam organizeda painting and slogan writing competition at Cotton University here today.
100 students from various institutes wholeheartedly participated in the Painting competition and 50 students Participated in the Slogan writing competition under the G-20 theme“Vasudhaiva Kutumbakam”. The brilliant and articulate minds of the students got reflected on papers as variety of meaningful and artistic shapes and figures, in different hues and colors , aptly symbolizing and elaborating the theme of G20. The slogans written by the participants invigorated the imagination of all present and witnessing the event.
JRV7.jpeg)
Officials from Ministry of Finance, Government of India, Reserve Bank of India, and State Government were present on the occasion today to encourage the students. SmtGeetu Joshi, Advisor, Department of Economic Affairs, Ministry of Finance said that “the Ministry of Finance is taking all the initiatives to take G20 to the people of Assam. She said that the enthusiastic participation of students at the painting and slogan competition shows how it is taking the theme of India’s presidency closer to the public here. This kind of activity is helping to disseminate the message of G20 among the students and they are getting the opportunity to know what the Government is aiming to do and what is important for a sustainable future”.The event concluded with the prize distribution ceremony.
U1ZG.jpeg)
As part of these Jan Bhagidari initiatives, the Reserve Bank of India also conducteda Swachhata Abhiyaan in and around Jalukbari area and also outside the Gauhati University in which public as well as volunteers of National Service Scheme (NSS) belonging to Gauhati University enthusiastically participated in large numbers.