যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে গুৱাহাটীত ৱাই-২০ গোটৰ প্ৰথমখন বৈঠকৰ প্ৰস্তুতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে
চলিত বৰ্ষৰ ৬ৰ পৰা ৮ ফেব্ৰুৱাৰীলৈ অসমত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া তিনিদিনীয়া অনুষ্ঠানত ভাৰতকে ধৰি সমগ্ৰ বিশ্বৰ ২৫০ জনতকৈও অধিক প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব
ভাৰতে প্ৰথমবাৰলৈ ৱাই-২০ সন্মিলনৰ আয়োজন কৰিছে
05 JAN 2023 5:57PM by PIB Guwahati
"'আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ'ৰ সময়ত ভাৰতে আয়োজন কৰা জি-২০ সন্মিলন ২০২৩ স্বয়ং এক গৌৰৱৰ বিষয় হিচাপে বিবেচিত হৈছে। অনুষ্ঠানটোৰ জৰিয়তে গণতন্ত্ৰৰ মাতৃ ভাৰতে কেনেদৰে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত এক বৃহৎ গণতন্ত্ৰ হিচাপে উল্লেখনীয় কাম কৰিছে আৰু ভৱিষ্যতে ভাৰতে কি কৰিব সেয়া প্ৰদৰ্শন কৰা হ'ব। এই পৰিপ্ৰেক্ষিতত ২০২৩ চনৰ ৬ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা ৮ ফেব্ৰুৱাৰীলৈ গুৱাহাটীত প্ৰথমখন ৱাই-২০ৰ তৰুণ গোটৰ বৈঠক অনুষ্ঠিত হ'ব বুলি উল্লেখ কৰি কেন্দ্ৰীয় তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ তথা যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰে ৱাই-২০ আৰম্ভণি বৈঠকৰ পৰ্যালোচনা কৰিবলৈ আজি গুৱাহাটী ভ্ৰমণ কৰে ভাৰতে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৱাই ২০ সন্মিলনৰ আয়োজন কৰিছে।
এই সন্দৰ্ভত তেওঁ ৱাই-২০ অনুষ্ঠানৰ বাবে আইআইটি গুৱাহাটী, শংকৰদেৱ কলাক্ষেত্ৰ আদিৰ দৰে অস্থায়ী স্থানসমূহ পৰিদৰ্শন কৰে আৰু যুটীয়াভাৱে কাৰ্যসূচীটোৰ সফলতাৰ পৰিকল্পনা কৰিবলৈ বিভাগীয় বিষয়া, চৰকাৰী সংবাদ মাধ্যমৰ লোকসকলৰ সৈতে আলোচনাত মিলিত হয় ।
তেওঁ অনুষ্ঠানটোত যুৱক-যুৱতীসকলৰ সক্ৰিয় অংশগ্ৰহণৰ ক্ষেত্ৰত আশা প্ৰকাশ কৰি সাংস্কৃতিক পৰম্পৰাৰ আদান-প্ৰদান আৰু শান্তি প্ৰক্ৰিয়া, সংঘাত ক্ষেত্ৰ আদি বিষয়ত পৰ্যালোচনাৰ বাবে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
তেওঁ কয় যে অসমে অনুষ্ঠানটোৰ প্ৰস্তুতিৰ বাবে ভাল কাম কৰি আছে আৰু তেওঁ আশা কৰে যে অসমৰ পৰম্পৰা, সংস্কৃতি প্ৰদৰ্শনৰ বাবে ৱাই-২০ এক বৃহৎ মঞ্চ হিচাপে পৰিগণিত হ'ব; হস্তশিল্প, জৈৱিক সামগ্ৰী, আত্মসহায়ক গোটৰ কাৰ্যকলাপ, লগতে ই বজাৰ, পৰ্যটনৰ ক্ষেত্ৰত অসমক বিশ্ব পৰ্যায়ত প্ৰক্ষেপিত কৰাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব। অসমত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া তিনিদিনীয়া অনুষ্ঠানটোত ২০ খন দেশৰ তথা ভাৰতৰ ২৫০ জনতকৈও অধিক প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰা হৈছে।
ৱাই-২০ ভাৰত সন্মিলনে ২০২৩ চনত ভাৰতৰ যুৱ-কেন্দ্ৰিক প্ৰচেষ্টাৰ আৰ্হি দাঙি ধৰিব আৰু ইয়াৰ মূল্যবোধ আৰু নীতিগত পদক্ষেপসমূহ প্ৰদৰ্শন কৰাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব যাতে এই সন্মিলনত ভাৰতৰ নেতৃত্ব যুৱ দলৰ মাজৰ পৰা মূৰ দাঙি থিয় হ'ব পাৰে। সন্মিলনৰ বাবে বাছনি কৰা বিষয়বোৰে বিশ্ব আৰু ঘৰুৱা দৰ্শকৰ আগত ভাৰতীয় নেতৃত্বৰ ধ্বজ্বা প্ৰদৰ্শন কৰিব আৰু জি-২০ সন্মিলনক সঁচাকৈয়ে অংশগ্ৰহণমূলক প্ৰকৃতিৰ কৰি তোলাৰ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগী পূৰণ কৰাত সহায় কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কাইলৈ নতুন দিল্লীৰ আকাশবাণী ৰং ভৱনত ৱাই-২০ সন্মিলনৰ মুকলি অনুষ্ঠান ৱাই-২০ সন্মিলনৰ থীম, ল’গো আৰু ৱেবছাইট মুকলি কৰিব।
এয়া হ’ল জি-২০ পদক্ষেপৰ অধীনত আঠটা চৰকাৰী এংগেজমেণ্ট গোটৰ ভিতৰত অন্যতম এটা পদক্ষেপ। জি-২০-ৰ চলন্ত অধ্যক্ষতাত যুৱ সন্মিলন আয়োজনৰ দায়িত্ব বহন কৰা হয়, যি সাধাৰণতে পৰম্পৰাগত বৈঠকৰ কিছু সপ্তাহ পূৰ্বে অনুষ্ঠিত কৰা হয় যাতে যুৱক-যুৱতীসকলৰ চিন্তাধাৰা জানিব পাৰে আৰু তেওঁলোকৰ পৰামৰ্শবোৰ নীতি প্ৰস্তাৱত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হয়। এয়া জি-২০ চৰকাৰ আৰু স্থানীয় যুৱচামৰ মাজত এটা সংযোগ বিন্দু সৃষ্টি কৰাৰ প্ৰয়াস হিচাপে বিবেচিত হৈছে।
অধিক জানিবলৈ চাওক https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1888811

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Minister Shri Anurag Singh Thakur reviews the preparation of the first meeting of Y20 group in Guwahati
More than 250 youth delegates from across the world will participate in the 3-day event in Assam from 6th to 8th February 2023
India is hosting the Y20 Summit for the first time
05 JAN 2023 5:57PM by PIB Guwahati
The inception meeting of the Youth20 Group shall be held in Guwahati from 6th to 8th February, 2023. This is the first of the various summits to be held on the five Y20 themes at different Universities across states in India in a run-up to the final Youth-20 Summit.
In connection to review the preparation of the inception meeting, the minister visited the various venues for the Y20 events, like IIT Guwahati, Sankardev Kalakshetra etc and held discussions with officials of the State Government and other stakeholders.
He stressed on active participation of youths in the event, where cultural tradition will be exchanged and review will be done on subjects like peace process, conflict zone etc.
“The G20 Summit 2023 to be hosted by India in the time of ‘Azadi ka Amrit Mahotsav’ is itself a matter of pride. Through the event it will be showcased how India is the mother of democracy, how India has done remarkable job in various sectors being a big democracy and what India is going to do in future. In this connection the first meeting of Y20 group of youths will be held at Guwahati on 6th to 8th February 2023” – it was told by Union Minister for Information & Broadcasting and Youth Affairs & Sports, Anurag Singh Thakur today while visiting Guwahati to review the Y20 inception meeting.
India is hosting the Y20 summit for the first time. More than 250 delegates from across the world are expected to participate in the 3-day event in Assam.
The Y20 India Summit in 2023 would exemplify India’s youth-centric efforts and provide an opportunity to showcase its values and policy measures so that India's leadership of this summit can stand out among the youth cohort. The themes selected for the summit will showcase Indian leadership on these issues to both global and domestic audiences and help fulfill India’s vision of making the G20 summit truly participative in nature.
Youth20 is one of the eight official engagement groups under the G20 umbrella. The G20 rotating presidency bears the responsibility of hosting the youth summit, which usually takes place some weeks prior to the traditional forum to know what the youths are thinking and incorporate their suggestions in their own policy proposals. It is an attempt to create a connecting point between G20 governments and their local youth.
Union Minister will also launch the themes of Y20 summit, logo and website in the Curtain raiser event of Y20 Summit India tomorrow at Akashwani Rang Bhawan New Delhi.
For more information refer
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1888811