সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
সেদ্যুল কাস্তশিংগীদমক ভেঞ্চর কেপিতেল ফন্দ স্কিম
07 DEC 2022 4:40PM by PIB Imphal
ভেঞ্চর কেপিতেল ফন্দ ফোর সেদ্যুল কাস্ত (ভি.সি.এফ.-এস.সি.), ২০১৫গী মখাদা স্কিমদগী কানবা ফংলবা ওন্ত্রপ্রিনরশিংগী মশিংগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অমদি চহি-চহিগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচর-Iদা লৈরে।
সেদ্যুল কাস্তশিংগী মরক্তা ওন্ত্রপ্রিনরশিপ প্রমোত তৌনবা লৌখৎপা খোংথাংশিং মখাদা লৈরে:-
ওন্ত্রপ্রিনরিএলগী খোংচৎতা লৈরিবা লোয়ননা এক্সপরিয়েন্স লৈরবা ওন্ত্রপ্রিনর ওইরিবা এস.সি. ওন্ত্রপ্রিনরশিংবু মখোয়গী ইনিসিএল স্তেজদা সপোর্ত তৌনবগীদমক www.aye-mentor.in হায়বা মেন্তোর্শিপ পোর্তেল অমা রন তৌরে। এ.ৱাই.ই.-মেন্তোর অসি ভারত্তা নেক্স-জেনরেসন ১:১ মেন্তোরিং প্লেতফোর্মনি, মসিনা বিজিনেসকী এস্পেক্ত কয়াদা মোনিতর তৌবা অমদি ভি.সি.এফ.-এস.সি.গী মখাদা শেলগী তেংবাং ফংহনবা মথৌ তাবা মশক নায়রবা মেন্তোরশিং অমসুং এস.সি. কম্যুনিতী মেন্তীশিংবু পুন্সিল্লি।
ভি.সি.এফ.-এস.সি.গী মখাদা শেলগী তেংবাং কায়থখ্রবা এস.সি. ওন্ত্রপ্রিনরশিংনা চলায়বা কম্পেনীশিংগী মশিং, রাজ্য-রাজ্যশিং অমসুং চহি-চহিগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা লৈরে:
রাজ্য
২০১৪- ১৫
২০১৫- ১৬
২০১৬- ১৭
২০১৭- ১৮
২০১৮- ১৯
২০১৯- ২০
২০২০- ২১
২০২১- ২২
২০২২- ২৩
অপুনবা
আন্ধ্র প্রদেশ
২
৪
২
২
১
১১
অসাম
১
১
বিহার
১
১
২
ছত্তিশগর
১
১
২
দিল্লী এন.সি.আর.
২
২
গুজরাত
১
১
১
১
৪
হরিয়ানা
১
১
২
হিমাচল প্রদেশ
১
১
২
কর্নাতকা
১
১
১
১
১
৫
মধ্য প্রদেশ
১
১
মহারাস্ত্র
৪
৮
৪
১১
৫
২
৩
২
৩৯
পোন্দিচরী
১
১
২
পঞ্জাব
১
১
১
১
৪
রাজস্থান
১
১
তমিল নাদু
৩
১
৫
৯
তেলঙ্গনা
৪
৪
১
৪
১
১৪
উত্তর প্রদেশ
২
২
১
১
৬
উত্তরাখন্দ
১
১
ৱেস্ত বেঙ্গল
২
৩
১
৬
ঝার্খন্দ
১
১
অপুনবা
২
২২
২০
১৬
২২
১০
১১
৬
৬
১১৫
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী এ. নরায়নশ্বামীনা পীখিবনি

Ministry of Social Justice & Empowerment
Venture Capital Fund Scheme for Scheduled Castes
07 DEC 2022 4:40PM by PIB Delhi
The number of entrepreneurs who benefited from the Scheme under Venture Capital Fund for Scheduled Castes (VCF-SC), 2015 State-wise and year-wise details are as per Annexure-I.
The steps taken to promote entrepreneurship among Scheduled Castes is as under:-
A mentorship portal namely www.aye-mentor.in is being run to support SC entrepreneurs who are at the initial stage of their entrepreneurial journey as well as experienced entrepreneurs. Aye-Mentor is the next-gen 1:1 mentoring platform in India bringing together renowned mentors and SC community mentees who need mentoring in various aspects of business and availing the financial assistance under VCF-SC.
The number of Companies owned by SC entrepreneurs who have been sanctioned financial assistance under VCF-SC, State-wise and year-wise details are as below:
States
2014- 15
2015- 16
2016- 17
2017- 18
2018- 19
2019- 20
2020- 21
2021- 22
2022- 23
Total
Andhra Pradesh
2
4
2
2
1
11
Assam
1
1
Bihar
1
1
2
Chhattisgarh
1
1
2
Delhi NCR
2
2
Gujarat
1
1
1
1
4
Haryana
1
1
2
Himachal Pradesh
1
1
2
Karnataka
1
1
1
1
1
5
Madhya Pradesh
1
1
Maharashtra
4
8
4
11
5
2
3
2
39
Pondicherry
1
1
2
Punjab
1
1
1
1
4
Rajasthan
1
1
Tamil Nādu
3
1
5
9
Telangana
4
4
1
4
1
14
Uttar Pradesh
2
2
1
1
6
Uttarakhand
1
1
West Bengal
2
3
1
6
Jharkhand
1
1
Total
2
22
20
16
22
10
11
6
6
115
This information was given by the Minister of State for Social Justice & Empowerment, Shri A. Narayanaswamy in a written reply in the Rajya Sabha today.