স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ইং কুমজা ২০২২গী ওগস্ত থাগী রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী বেজ ২০১২=১০০গী কঞ্জ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স
12 SEP 2022 5:30PM by PIB Imphal
১. স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন (এম.ও.এস.পি.আই.) মন্ত্রালয়গী নেস্নেল স্তেতিস্তিক্স ওফিসনা বেজ ২০১২=১০০গী ওল ইন্দিয়া কঞ্জ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স (সি.পি.আই.) অমসুং ইং ২০২২গী ওগস্ত থাগী রুরেল (আর.), অর্বান (য়ু.) অমসুং অপুনবা (সি.)গী মরী লৈনবা কঞ্জ্যুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.) প্রোভিজনেল অমা প্রেস রিলিজ অসিগা লোয়ননা ফোঙলি। সব-গ্রুপ অমসুং গ্রুপকী ভারত পুম্বা অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. অনিমক্কী সি.পি.আই.সু ফোঙলি।
২. প্রাইস দেতা অসি এন.এস.ও., এম.ও.এস.পি.আই.গী ফিল্দ ওপরেসন দিবিজনগী ফিল্দ স্তাফশিংনা মশানা চয়োল খুদিংগী চত্তুনা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক কোল্লিবা খনগৎলবা অর্বান মার্কেত ১১১৪ অমসুং খুঙ্গংগী মার্কেত ১১৮১ দগী খোমগৎখি। ইং ২০২২গী ওগস্ত থাদা, এন.এস.ও.না খুঙ্গংগী ৯৯.৯% অমসুং অর্বান মার্কেত ৯৮.৪%দগী প্রাইস খোমগৎখি অমসুং মসিদা য়াওরিবা মার্কেতশিংগী মখা পোনবা প্রাইসশিং অসি রুরেলগী ৮৯.৬% অমসুং অর্বানগী ৯২.৮%নি।
৩. জেনেরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.এফ.পি.আই.শিংগী মখা পোনবা ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেতকী (পোইন্ত তু পোইন্ত বেসিসকী মখা পোন্না, হায়বদি, মমাংগী চহিগী মান্নবা থাগা হৌজিক্কী থাগা চাংদম্নবা, হায়বদি ওগস্ত ২০২১গা চাংদম্নদুনা ওগস্ত ২০২২গী দেতা) মখাদা পীরিঃ
সি.পি.আই. (জেনেরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেত (%)
ইন্দেক্সশিং
ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)
জুলাই ২০২২ (ফাইনেল)
ওগস্ত ২০২১
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
সি.পি.আই. (জেনরেল)
৭.১৫
৬.৭২
৭.০০
৬.৮০
৬.৪৯
৬.৭১
৫.২৮
৫.৩২
৫.৩০
সি.এফ.পি.আই.
৭.৬০
৭.৫৫
৭.৬২
৬.৭৩
৬.৬৯
৬.৬৯
৩.০৮
৩.২৮
৩.১১
৪. জেনরেল ইন্দাইস অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা থাগী ওইনা অহোংবা লৈবশিং মখাদা পীরিঃ
ওল ইন্দিয়া সি.পি.আই. (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী থাগী অহোংবা (%): ওগস্ত ২০২২গা চাংদম্নবদা জুলাই ২০২২
ইনদেক্সশিং
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
ইন্দেক্স ভেল্যু
অহোংবগী %
ইন্দেক্স ভেল্যু
অহোংবগী %
ইন্দেক্স ভেল্যু
অহোংবগী %
ওগস্ত ২২
জুলাই ২২
ওগস্ত ২২
জুলাই ২২
ওগস্ত ২২
জুলাই ২২
সি.পি.আই. (জেনরেল)
১৭৫.৩
১৭৪.৩
০.৫৭
১৭৩.১
১৭২.৩
০.৪৬
১৭৪.৩
১৭৩.৪
০.৫২
সি.এফ.পি.আই.
১৭২.৭
১৭১.২
০.৮৮
১৭৯.৫
১৭৮.৬
০.৫০
১৭৫.১
১৭৩.৮
০.৭৫
খঙজিনগদবাঃ ওগস্ত ২০২২গী ফিগর অসি প্রোবিজনেল ওইগনি।
মথং ফোঙগদবা নুমিৎ -সেপ্তেম্বর ২০২২গী ওইনা ওক্তোবর ১২, ২০২২ (য়ুমশকৈশা)
এনেক্সকী পরিং
এনেক্স
মিংথোল
I
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী জুলাই ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী ওল ইন্দিয়া জেনরেল (গ্রুপ পুম্নমক), গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. মশিং
II
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী জেনেরেল (গ্রুপ পুম্নমক), গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসনগী মশিং
III
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী জুলাই ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী রাজ্যশিংগী জেনরেল সি.পি.আই.
IV
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী রাজ্য অয়াম্বগী ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত (%)
এনেক্স I
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী জুলাই ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী ভারত পুম্বগী জেনরেল, গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপ লেবেলগী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী মশিংশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
মরোল
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
অরুম্বা
জুলাই ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জুলাই ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জুলাই ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএল অমসুং মসিগী পোত্থোক
১২.৩৫
১৫৫.২
১৫৯.৫
৬.৫৯
১৫৯.৩
১৬২.১
৯.৬৭
১৫৬.৫
১৬০.৩
১.১.০২
শা অমসুং ঙা
৪.৩৮
২১০.৮
২০৪.০
২.৭৩
২১৭.১
২১০.৮
৩.৬১
২১৩.০
২০৬.৪
১.১.০৩
য়েরুম
০.৪৯
১৭৪.৩
১৬৮.৩
০.৩৬
১৭৬.৬
১৭০.৬
০.৪৩
১৭৫.২
১৬৯.২
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোক
৭.৭২
১৬৬.৩
১৬৮.০
৫.৩৩
১৬৭.১
১৬৮.৪
৬.৬১
১৬৬.৬
১৬৮.১
১.১.০৫
থাউ অমসুং ফেৎ
৪.২১
২০২.২
১৯৮.১
২.৮১
১৮৪.৮
১৮২.৫
৩.৫৬
১৯৫.৮
১৯২.৪
১.১.০৬
উহৈ
২.৮৮
১৬৯.৬
১৬৯.২
২.৯০
১৭৯.৫
১৭৭.১
২.৮৯
১৭৪.২
১৭২.৯
১.১.০৭
মনা-মশিং
৭.৪৬
১৬৮.৬
১৭৩.০
৪.৪১
২০৮.৫
২১৩.১
৬.০৪
১৮২.১
১৮৬.৬
১.১.০৮
হৱাই অমসুং মসিগী পোত্থোক
২.৯৫
১৬৪.৪
১৬৭.১
১.৭৩
১৬৪.০
১৬৭.২
২.৩৮
১৬৪.৩
১৬৭.১
১.১.০৯
চিনি অমসুং কনফেক্সনরী
১.৭০
১১৯.২
১২০.২
০.৯৭
১২১.৫
১২২.২
১.৩৬
১২০.০
১২০.৯
১.১.১০
মরু-মরাং
৩.১১
১৯১.৮
১৯৫.৬
১.৭৯
১৮৬.৩
১৮৯.৭
২.৫০
১৯০.০
১৯৩.৬
১.২.১১
নন-অল্কোহোলিক বেভরেজ
১.৩৭
১৭৪.৫
১৭৪.৮
১.১৩
১৫৯.৮
১৬০.৫
১.২৬
১৬৮.৪
১৬৮.৮
১.১.১২
শেম শারবা চাকলুক, অচাপোৎ অমসুং অথুম্বনচিংবা
৫.৫৬
১৮৩.১
১৮৪.১
৫.৫৪
১৮৭.৭
১৮৮.৯
৫.৫৫
১৮৫.২
১৮৬.৩
১
চানবা অমসুং থক্নবা
৫৪.১৮
১৭২.৫
১৭৩.৯
৩৬.২৯
১৭৯.৪
১৮০.৪
৪৫.৮৬
১৭৫.০
১৭৬.৩
২
ক্বা, চুরুপ অমসুং নিশা কাবশিং
৩.২৬
১৯৩.২
১৯৩.৭
১.৩৬
১৯৮.৬
১৯৮.৭
২.৩৮
১৯৪.৬
১৯৫.০
৩.১.০১
ফিরোল
৬.৩২
১৮২.০
১৮৩.২
৪.৭২
১৭২.৭
১৭৩.৭
৫.৫৮
১৭৮.৩
১৭৯.৫
৩.১.০২
খোঙউপ
১.০৪
১৮০.৩
১৮১.৭
০.৮৫
১৫৮.৭
১৬০.০
০.৯৫
১৭১.৩
১৭২.৭
৩
শেৎনবা অমসুং তোংনবা
৭.৩৬
১৮১.৭
১৮৩.০
৫.৫৭
১৭০.৬
১৭১.৬
৬.৫৩
১৭৭.৩
১৭৮.৫
৪
য়ুম-কৈ
-
-
-
২১.৬৭
১৬৭.৮
১৬৯.০
১০.০৭
১৬৭.৮
১৬৯.০
৫
ফুএল অমসুং লাইত
৭.৯৪
১৭৯.৬
১৭৯.১
৫.৫৮
১৭৯.৫
১৭৮.৪
৬.৮৪
১৭৯.৬
১৭৮.৮
৬.১.০১
য়ুমগী পোত্থোক অমসুং সর্ভিস
৩.৭৫
১৭১.৩
১৭২.৪
৩.৮৭
১৬৩.১
১৬৪.২
৩.৮০
১৬৭.৪
১৬৮.৫
৬.১.০২
হকশেল
৬.৮৩
১৭৮.৮
১৭৯.৪
৪.৮১
১৭১.৭
১৭২.৬
৫.৮৯
১৭৬.১
১৭৬.৮
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
৭.৬০
১৬৬.৩
১৬৬.৬
৯.৭৩
১৫৭.৪
১৫৭.৭
৮.৫৯
১৬১.৬
১৬১.৯
৬.১.০৪
অৱা-পোত্থবগী মতম লেন্নবা
১.৩৭
১৬৮.৬
১৬৯.৩
২.০৪
১৬৪.৬
১৬৫.১
১.৬৮
১৬৬.৩
১৬৬.৯
৬.১.০৫
এজুকেসন
৩.৪৬
১৭৪.৭
১৭৫.৭
৫.৬২
১৬৯.১
১৬৯.৯
৪.৪৬
১৭১.৪
১৭২.৩
৬.১.০৬
ইশাগী লু-নানবগী শিজিন্ননবা
৪.২৫
১৬৯.৭
১৭১.১
৩.৪৭
১৬৯.৮
১৭১.৪
৩.৮৯
১৬৯.৭
১৭১.২
৬
অতোপ্পশিং
২৭.২৬
১৭১.৮
১৭২.৬
২৯.৫৩
১৬৪.৭
১৬৫.৪
২৮.৩২
১৬৮.৪
১৬৯.১
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ খুদিংমক)
১০০.০০
১৭৪.৩
১৭৫.৩
১০০.০০
১৭২.৩
১৭৩.১
১০০.০০
১৭৩.৪
১৭৪.৩
কঞ্জ্যুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.)
৪৭.২৫
১৭১.২
১৭২.৭
২৯.৬২
১৭৮.৬
১৭৯.৫
৩৯.০৬
১৭৩.৮
১৭৫.১
খঙজিনগদবাঃ
১) সি.এফ.পি.আই.: ‘চানবা অমসুং থক্নবা’ কাঙলুপ্তা মনুং চল্লিবা সব-গ্রুপ ১২গী মনুংদা, সি.এফ.পি.আই. অসিনা সব-গ্রুপ তরাদা য়ুম্ফম ওই, মসিগী মনুংদা ‘নন-অল্কোহোলিক বেভরেজ’ অমসুং ‘শেম শারবা চাক্লুক, অচাপোৎ অমসুং অথুম্বনচিংবা’ য়াওদে।
২) - : য়ুম-কৈগী সি.পি.আই. (রুরেল) অসি শেমদ্রি।
এনেক্স II
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী জুলাই ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী ভারত পুম্বগী জেনরেল, গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপ লেবেলগী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী মশিংশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
মরোল
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
ওগস্ত ২১ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
ওগস্ত ২১ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
ওগস্ত ২১ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএল অমসুং মসিগী পোত্থোক
১৪৪.৯
১৫৯.৫
১০.০৮
১৪৯.২
১৬২.১
৮.৬৫
১৪৬.৩
১৬০.৩
৯.৫৭
১.১.০২
শা অমসুং ঙা
২০২.৩
২০৪.০
০.৮৪
২০৮.২
২১০.৮
১.২৫
২০৪.৪
২০৬.৪
০.৯৮
১.১.০৩
য়েরুম
১৭৬.৫
১৬৮.৩
-৪.৬৫
১৭৮.৫
১৭০.৬
-৪.৪৩
১৭৭.৩
১৬৯.২
-৪.৫৭
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোক
১৫৭.৫
১৬৮.০
৬.৬৭
১৫৮.৮
১৬৮.৪
৬.০৫
১৫৮.০
১৬৮.১
৬.৩৯
১.১.০৫
থাউ অমসুং ফেৎ
১৯০.৯
১৯৮.১
৩.৭৭
১৭১.৯
১৮২.৫
৬.১৭
১৮৩.৯
১৯২.৪
৪.৬২
১.১.০৬
উহৈ
১৫৫.৭
১৬৯.২
৮.৬৭
১৬৭.১
১৭৭.১
৫.৯৮
১৬১.০
১৭২.৯
৭.৩৯
১.১.০৭
মনা-মশিং
১৫৩.৯
১৭৩.০
১২.৪১
১৮৬.১
২১৩.১
১৪.৫১
১৬৪.৮
১৮৬.৬
১৩.২৩
১.১.০৮
হৱাই অমসুং মসিগী পোত্থোক
১৬২.৮
১৬৭.১
২.৬৪
১৬৩.৫
১৬৭.২
২.২৬
১৬৩.০
১৬৭.১
২.৫২
১.১.০৯
চিনি অমসুং কনফেক্সনরী
১১৫.২
১২০.২
৪.৩৪
১১৬.৮
১২২.২
৪.৬২
১১৫.৭
১২০.৯
৪.৪৯
১.১.১০
মরু-মরাং
১৬৯.৮
১৯৫.৬
১৫.১৯
১৬৫.৮
১৮৯.৭
১৪.৪১
১৬৮.৫
১৯৩.৬
১৪.৯০
১.২.১১
নন-অল্কোহোলিক বেভরেজ
১৬৭.৬
১৭৪.৮
৪.৩০
১৫৪.০
১৬০.৫
৪.২২
১৬১.৯
১৬৮.৮
৪.২৬
১.১.১২
শেম শারবা চাকলুক, অচাপোৎ অমসুং অথুম্বনচিংবা
১৭১.৯
১৮৪.১
৭.১০
১৭৪.১
১৮৮.৯
৮.৫০
১৭২.৯
১৮৬.৩
৭.৭৫
১
চানবা অমসুং থক্নবা
১৬১.৮
১৭৩.৯
৭.৪৮
১৬৭.৬
১৮০.৪
৭.৬৪
১৬৩.৯
১৭৬.৩
৭.৫৭
২
ক্বা, চুরুপ অমসুং নিশা কাবশিং
১৯০.২
১৯৩.৭
১.৮৪
১৯৬.১
১৯৮.৭
১.৩৩
১৯১.৮
১৯৫.০
১.৬৭
৩.১.০১
ফিরোল
১৬৭.০
১৮৩.২
৯.৭০
১৫৮.৯
১৭৩.৭
৯.৩১
১৬৩.৮
১৭৯.৫
৯.৫৮
৩.১.০২
খোঙউপ
১৬২.৬
১৮১.৭
১১.৭৫
১৪২.৮
১৬০.০
১২.০৪
১৫৪.৪
১৭২.৭
১১.৮৫
৩
শেৎনবা অমসুং তোংনবা
১৬৬.৩
১৮৩.০
১০.০৪
১৫৬.৪
১৭১.৬
৯.৭২
১৬২.৪
১৭৮.৫
৯.৯১
৪
য়ুম-কৈ
-
-
-
১৬২.৪
১৬৯.০
৪.০৬
১৬২.৪
১৬৯.০
৪.০৬
৫
ফুএল অমসুং লাইত
১৬৩.১
১৭৯.১
৯.৮১
১৫৮.৫
১৭৮.৪
১২.৫৬
১৬১.৪
১৭৮.৮
১০.৭৮
৬.১.০১
য়ুমগী পোত্থোক অমসুং সর্ভিস
১৬০.৯
১৭২.৪
৭.১৫
১৫২.১
১৬৪.২
৭.৯৬
১৫৬.৭
১৬৮.৫
৭.৫৩
৬.১.০২
হকশেল
১৭১.১
১৭৯.৪
৪.৮৫
১৬২.১
১৭২.৬
৬.৪৮
১৬৭.৭
১৭৬.৮
৫.৪৩
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
১৫৭.৭
১৬৬.৬
৫.৬৪
১৫০.৪
১৫৭.৭
৪.৮৫
১৫৩.৯
১৬১.৯
৫.২০
৬.১.০৪
অৱা-পোত্থবগী মতম লেন্নবা
১৬১.১
১৬৯.৩
৫.০৯
১৫২.২
১৬৫.১
৮.৪৮
১৫৬.১
১৬৬.৯
৬.৯২
৬.১.০৫
এজুকেসন
১৬৭.৫
১৭৫.৭
৪.৯০
১৬০.৪
১৬৯.৯
৫.৯২
১৬৩.৩
১৭২.৩
৫.৫১
৬.১.০৬
ইশাগী লু-নানবগী শিজিন্ননবা
১৬০.৩
১৭১.১
৬.৭৪
১৫৯.৫
১৭১.৪
৭.৪৬
১৬০.০
১৭১.২
৭.০০
৬
অতোপ্পশিং
১৬৩.৩
১৭২.৬
৫.৭০
১৫৫.৬
১৬৫.৪
৬.৩০
১৫৯.৬
১৬৯.১
৫.৯৫
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ খুদিংমক)
১৬৩.৬
১৭৫.৩
৭.১৫
১৬২.২
১৭৩.১
৬.৭২
১৬২.৯
১৭৪.৩
৭.০০
কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স
১৬০.৫
১৭২.৭
৭.৬০
১৬৬.৯
১৭৯.৫
৭.৫৫
১৬২.৭
১৭৫.১
৭.৬২
খঙজিনগদবাঃ
১) - : য়ুম-কৈগী সি.পি.আই. (রুরেল) অসি শেমদ্রি।
এনেক্স III
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী জুলাই ২০২২ (ফাইনেল) অমসুং ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী জেনরেল সি.পি.আই.
(বেজ: ২০১২=১০০)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি. মমিং
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
অরুম্বা
জুলাই ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জুলাই ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
অরুম্বা
জুলাই ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫.৪০
১৭৬.৪
১৭৫.৭
৩.৬৪
১৭৯.৪
১৭৯.৮
৪.৫৮
১৭৭.৫
১৭৭.২
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.১৪
১৮১.৬
১৮২.৬
০.০৬
--
--
০.১০
১৮১.৬
১৮২.৬
৩
অসম
২.৬৩
১৭৯.৯
১৮০.৭
০.৭৯
১৭৪.৮
১৭৬.০
১.৭৭
১৭৮.৮
১৭৯.৭
৪
বিহার
৮.২১
১৬৬.৬
১৬৯.১
১.৬২
১৭৪.৩
১৭৬.৮
৫.১৪
১৬৭.৭
১৭০.২
৫
ছতিসগর
১.৬৮
১৭২.০
১৭১.৮
১.২২
১৬৭.৭
১৬৭.৮
১.৪৬
১৭০.৩
১৭০.৩
৬
দিল্লী
০.২৮
১৬৫.৩
১৬৫.৪
৫.৬৪
১৬৩.৯
১৬৫.২
২.৭৭
১৬৪.০
১৬৫.২
৭
গোৱা
০.১৪
১৭৩.৫
১৭৩.৩
০.২৫
১৬৬.৪
১৬৭.০
০.১৯
১৬৯.১
১৬৯.৪
৮
গুজরাত
৪.৫৪
১৭১.৪
১৭২.৫
৬.৮২
১৬৪.৭
১৬৫.৪
৫.৬০
১৬৭.৬
১৬৮.৫
৯
হরিয়ানা
৩.৩০
১৭১.২
১৭২.৬
৩.৩৫
১৬৭.৩
১৬৮.০
৩.৩২
১৬৯.৪
১৭০.৪
১০
হিমাচল প্রদেশ
১.০৩
১৬৩.৩
১৬৪.৫
০.২৬
১৬৯.২
১৬৯.৬
০.৬৭
১৬৪.৪
১৬৫.৪
১১
ঝার্খন্দ
১.৯৬
১৬৭.৫
১৬৯.৪
১.৩৯
১৭৪.৮
১৭৬.০
১.৬৯
১৭০.৩
১৭১.৯
১২
কর্নাতকা
৫.০৯
১৭৩.৭
১৭৩.৬
৬.৮১
১৭৯.৯
১৮০.১
৫.৮৯
১৭৭.০
১৭৭.১
১৩
কেরলা
৫.৫০
১৭৯.৭
১৭৯.৭
৩.৪৬
১৭৭.৩
১৭৭.৭
৪.৫৫
১৭৮.৯
১৭৯.০
১৪
মধ্য প্রদেশ
৪.৯৩
১৭৪.৫
১৭৫.৬
৩.৯৭
১৭৬.৬
১৭৭.২
৪.৪৮
১৭৫.৪
১৭৬.৩
১৫
মহারাস্ত্রা
৮.২৫
১৭৬.৭
১৭৭.২
১৮.৮৬
১৬৮.২
১৬৮.৯
১৩.১৮
১৭১.০
১৭১.৭
১৬
মনিপুর
০.২৩
১৯২.৪
১৯৩.৮
০.১২
১৭২.১
১৭২.৮
০.১৮
১৮৬.০
১৮৭.২
১৭
মেঘালয়
০.২৮
১৬৪.৫
১৬৪.৫
০.১৫
১৭০.৩
১৭০.৪
০.২২
১৬৬.৩
১৬৬.৩
১৮
মিজোরম
০.০৭
১৮২.১
১৮৩.৫
০.১৩
১৭১.০
১৭১.৩
০.১০
১৭৫.৩
১৭৬.১
১৯
নাগালেন্দ
০.১৪
১৮৪.৬
১৮৪.৪
০.১২
১৭২.৪
১৭২.৫
০.১৩
১৭৯.৪
১৭৯.৩
২০
ওরিশা
২.৯৩
১৭৫.২
১৭৫.৮
১.৩১
১৬৭.৭
১৬৮.৮
২.১৮
১৭৩.১
১৭৩.৮
২১
পঞ্জাব
৩.৩১
১৭০.৫
১৭১.৩
৩.০৯
১৬২.১
১৬৩.০
৩.২১
১৬৬.৭
১৬৭.৬
২২
রাজস্থান
৬.৬৩
১৬৯.৯
১৭১.৩
৪.২৩
১৬৯.২
১৭০.১
৫.৫১
১৬৯.৭
১৭০.৯
২৩
সিক্কিম
০.০৬
১৯১.০
১৯১.৫
০.০৩
১৭৬.০
১৭৬.৯
০.০৫
১৮৬.১
১৮৬.৭
২৪
তমিল নাদু
৫.৫৫
১৭৭.৪
১৭৭.৫
৯.২০
১৭৭.৭
১৭৮.০
৭.২৫
১৭৭.৬
১৭৭.৮
২৫
তেলঙ্গানা
৩.১৬
১৮৫.১
১৮৫.৮
৪.৪১
১৮০.১
১৭৯.৯
৩.৭৪
১৮২.৪
১৮২.৬
২৬
ত্রিপুরা
০.৩৫
১৯০.৫
১৮৯.৬
০.১৪
১৮১.৬
১৮২.৫
০.২৫
১৮৮.২
১৮৭.৮
২৭
উত্তর প্রদেশ
১৪.৮৩
১৭১.৬
১৭৩.৪
৯.৫৪
১৭৩.০
১৭৪.৩
১২.৩৭
১৭২.১
১৭৩.৭
২৮
উত্তরাখন্দ
১.০৬
১৭০.২
১৭১.৯
০.৭৩
১৭০.২
১৭২.৫
০.৯১
১৭০.২
১৭২.১
২৯
নোংচুপ বেঙ্গোল
৬.৯৯
১৮১.৫
১৮৩.৩
৭.২০
১৭৭.৪
১৭৯.৫
৭.০৯
১৭৯.৬
১৮১.৫
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
০.০৫
১৯০.২
১৮৬.৯
০.০৭
১৬৮.৭
১৬৮.৬
০.০৬
১৭৯.৩
১৭৭.৬
৩১
চান্দিগর
০.০২
১৭০.২
১৭১.৪
০.৩৪
১৬৩.৮
১৬৪.০
০.১৭
১৬৪.২
১৬৪.৪
৩২
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী
০.০২
১৬০.১
১৬০.৪
০.০৪
১৬৮.৪
১৬৮.৭
০.০৩
১৬৫.৬
১৬৫.৯
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
০.০২
১৭৮.৩
১৮১.৬
০.০২
১৭২.৩
১৬৯.৬
০.০২
১৭৫.৮
১৭৬.৬
৩৪
জম্মু অমসুং কশ্মির*
১.১৪
১৮২.৮
১৮৩.৬
০.৭২
১৮২.৬
১৮৩.৬
০.৯৪
১৮২.৭
১৮৩.৬
৩৫
লক্ষদ্বীপ
০.০১
১৯২.৯
১৯৪.২
০.০১
১৭৯.১
১৭৮.৪
০.০১
১৮৫.৮
১৮৬.১
৩৬
পুদুচেরী
০.০৮
১৭৯.৬
১৭৯.৫
০.২৭
১৭৮.৫
১৭৮.১
০.১৭
১৭৮.৮
১৭৮.৫
ভারত পুম্বা
১০০.০০
১৭৪.৩
১৭৫.৩
১০০.০০
১৭২.৩
১৭৩.১
১০০.০০
১৭৩.৪
১৭৪.৩
খঙজিনগদবাঃ
১_ -- : প্রাইস সেদ্যুল ফংখিবনা এলোকেত তৌরবা সেদ্যুলগী ৮০%দগী তাই তাক্লি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা ইন্দাইস শেমদ্রে।
২) * : কাখল অসিদা য়াওরিবা মশিংনা জম্মু অমসুং কশ্মির অমদি লদাখ (মমাংদা জম্মু অমসুং কশ্মিরগী রাজ্য মনুং চল্লম্বা) য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী অপুনবা মশিং তাক্লি।
এনেক্স IV
রুরেল, অর্বান অমসুং অপুনবগী ওগস্ত ২০২২ (প্রোবিজনেল)গী মরু ওইবা@ রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী য়র-ওন-য়র ইনফ্লেসন রেত (%)
(বেজ: ২০১২=১০০)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি. মমিং
রুরেল
অর্বান
অপুনবা
ওগস্ত ২১ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
ওগস্ত ২১ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
ওগস্ত ২১ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ওগস্ত ২২ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেত (%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১৬৫.৮
১৭৫.৭
৫.৯৭
১৬৬.৮
১৭৯.৮
৭.৭৯
১৬৬.২
১৭৭.২
৬.৬২
২
অসম
১৬৭.০
১৮০.৭
৮.২০
১৬৬.২
১৭৬.০
৫.৯০
১৬৬.৮
১৭৯.৭
৭.৭৩
৩
বিহার
১৫৯.২
১৬৯.১
৬.২২
১৬৫.৪
১৭৬.৮
৬.৮৯
১৬০.১
১৭০.২
৬.৩১
৪
ছতিসগর
১৬১.৫
১৭১.৮
৬.৩৮
১৬০.৬
১৬৭.৮
৪.৪৮
১৬১.২
১৭০.৩
৫.৬৫
৫
দিল্লী
১৫৬.৮
১৬৫.৪
৫.৪৮
১৫৮.৭
১৬৫.২
৪.১০
১৫৮.৬
১৬৫.২
৪.১৬
৬
গুজরাত
১৫৮.৮
১৭২.৫
৮.৬৩
১৫৩.৩
১৬৫.৪
৭.৮৯
১৫৫.৭
১৬৮.৫
৮.২২
৭
হরিয়ানা
১৫৯.৪
১৭২.৬
৮.২৮
১৫৬.৮
১৬৮.০
৭.১৪
১৫৮.২
১৭০.৪
৭.৭১
৮
হিমাচল প্রদেশ
১৫৬.৮
১৬৪.৫
৪.৯১
১৬১.৫
১৬৯.৬
৫.০২
১৫৭.৭
১৬৫.৪
৪.৮৮
৯
ঝার্খন্দ
১৫৯.৭
১৬৯.৪
৬.০৭
১৬৫.২
১৭৬.০
৬.৫৪
১৬১.৮
১৭১.৯
৬.২৪
১০
কর্নাতকা
১৬৬.৩
১৭৩.৬
৪.৩৯
১৭০.৮
১৮০.১
৫.৪৪
১৬৮.৭
১৭৭.১
৪.৯৮
১১
কেরলা
১৭০.০
১৭৯.৭
৫.৭১
১৬৮.০
১৭৭.৭
৫.৭৭
১৬৯.৩
১৭৯.০
৫.৭৩
১২
মধ্য প্রদেশ
১৬২.৩
১৭৫.৬
৮.১৯
১৬৫.২
১৭৭.২
৭.২৬
১৬৩.৫
১৭৬.৩
৭.৮৩
১৩
মহারাস্ত্রা
১৬৪.৫
১৭৭.২
৭.৭২
১৫৬.৩
১৬৮.৯
৮.০৬
১৫৯.০
১৭১.৭
৭.৯৯
১৪
ওরিশা
১৬৪.০
১৭৫.৮
৭.২০
১৫৯.২
১৬৮.৮
৬.০৩
১৬২.৭
১৭৩.৮
৬.৮২
১৫
পঞ্জাব
১৬২.১
১৭১.৩
৫.৬৮
১৫৪.৪
১৬৩.০
৫.৫৭
১৫৮.৭
১৬৭.৬
৫.৬১
১৬
রাজস্থান
১৫৯.৭
১৭১.৩
৭.২৬
১৫৯.২
১৭০.১
৬.৮৫
১৫৯.৫
১৭০.৯
৭.১৫
১৭
তমিল নাদু
১৬৮.৭
১৭৭.৫
৫.২২
১৬৯.৩
১৭৮.০
৫.১৪
১৬৯.১
১৭৭.৮
৫.১৪
১৮
তেলঙ্গানা
১৭১.৯
১৮৫.৮
৮.০৯
১৬৬.৫
১৭৯.৯
৮.০৫
১৬৮.৯
১৮২.৬
৮.১১
১৯
উত্তর প্রদেশ
১৬০.৮
১৭৩.৪
৭.৮৪
১৬২.৫
১৭৪.৩
৭.২৬
১৬১.৪
১৭৩.৭
৭.৬২
২০
উত্তরাখন্দ
১৫৯.৫
১৭১.৯
৭.৭৭
১৬২.৩
১৭২.৫
৬.২৮
১৬০.৫
১৭২.১
৭.২৩
২১
নোংচুপ বেঙ্গোল
১৬৬.২
১৮৩.৩
১০.২৯
১৬৭.১
১৭৯.৫
৭.৪২
১৬৬.৬
১৮১.৫
৮.৯৪
২২
জম্মু অমসুং কশ্মির*
১৭২.১
১৮৩.৬
৬.৬৮
১৭১.০
১৮৩.৬
৭.৩৭
১৭১.৭
১৮৩.৬
৬.৯৩
ভারত পুম্বা
১৬৩.৬
১৭৫.৩
৭.১৫
১৬২.২
১৭৩.১
৬.৭২
১৬২.৯
১৭৪.৩
৭.০০
খঙজিনগদবাঃ
১) * : কাখল অসিদা য়াওরিবা মশিংনা জম্মু অমসুং কশ্মির অমদি লদাখ (মমাংদা জম্মু অমসুং কশ্মিরগী রাজ্য মনুং চল্লম্বা) য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী অপুনবা মশিং তাক্লি।
২) @ : ২০১১গী মীকোক থিবগী মতুং ইন্না মীশিং লাখ ৫০দগী হেন্না লৈবা রাজ্যশিং।

Ministry of Statistics & Programme Implementation
CONSUMER PRICE INDEX NUMBERS ON BASE 2012=100 FOR RURAL,
URBAN AND COMBINED FOR THE MONTH OF AUGUST 2022
12 SEP 2022 5:30PM by PIB Delhi
1. The National Statistical Office (NSO), Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI) is releasing All India Consumer Price Index (CPI) on Base 2012=100 and corresponding Consumer Food Price Index (CFPI) for Rural (R), Urban (U) and Combined (C) for the month of August 2022 (Provisional) in this press note. CPIs for Sub-Groups and Groups for both All India and all States/UTs are also being released.
2. The Price data are collected from selected 1114 urban Markets and 1181 villages covering all States/UTs through personal visits by field staff of Field Operations Division of NSO, MoSPI on a weekly roster. During the month of August 2022, NSO collected prices from 99.9% villages and 98.4% urban Markets while the Market-wise prices reported therein were 89.6% for rural and 92.8% for urban.
3. All India Inflation rates (on point to point basis i.e. current month over same month of last year, i.e. August 2022 over August 2021), based on General Indices and CFPIs are given as follows:
All India Inflation rates (%) based on CPI (General) and CFPI
Indices
Aug. 2022 (Prov.)
Jul. 2022 (Final)
Aug. 2021
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
CPI (General)
7.15
6.72
7.00
6.80
6.49
6.71
5.28
5.32
5.30
CFPI
7.60
7.55
7.62
6.73
6.69
6.69
3.08
3.28
3.11
Notes: Prov. – Provisional, Combd. - Combined
4. Monthly changes in the General Indices and CFPIs are given below:
Monthly changes (%) in All India CPI (General) and CFPI: August, 2022 over July,2022
Indices
Rural
Urban
Combined
Index Value
% Change
Index Value
% Change
Index Value
% Change
Aug.22
Jul.22
Aug.22
Jul.22
Aug.22
Jul.22
CPI (General)
175.3
174.3
0.57
173.1
172.3
0.46
174.3
173.4
0.52
CFPI
172.7
171.2
0.88
179.5
178.6
0.50
175.1
173.8
0.75
Note: Figures of August 2022 are provisional.
Next date of release: 12th October 2022 (Wednesday) for September 2022.
List of Annex
Annex
Title
I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for July 2022 (Final) and August 2022 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
II
All-India inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for August 2022 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for July 2022 (Final) and August 2022 (Provisional)
IV
Year-on-year inflation rates (%) of major States for Rural, Urban and Combined for August 2022 (Provisional)
Annex I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for July 2022 (Final) and August 2022 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Weights
Jul. 22 Index
(Final)
Aug. 22 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 22 Index
(Final)
Aug. 22 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 22 Index
(Final)
Aug. 22 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
12.35
155.2
159.5
6.59
159.3
162.1
9.67
156.5
160.3
1.1.02
Meat and fish
4.38
210.8
204.0
2.73
217.1
210.8
3.61
213.0
206.4
1.1.03
Egg
0.49
174.3
168.3
0.36
176.6
170.6
0.43
175.2
169.2
1.1.04
Milk and products
7.72
166.3
168.0
5.33
167.1
168.4
6.61
166.6
168.1
1.1.05
Oils and fats
4.21
202.2
198.1
2.81
184.8
182.5
3.56
195.8
192.4
1.1.06
Fruits
2.88
169.6
169.2
2.90
179.5
177.1
2.89
174.2
172.9
1.1.07
Vegetables
7.46
168.6
173.0
4.41
208.5
213.1
6.04
182.1
186.6
1.1.08
Pulses and products
2.95
164.4
167.1
1.73
164.0
167.2
2.38
164.3
167.1
1.1.09
Sugar and Confectionery
1.70
119.2
120.2
0.97
121.5
122.2
1.36
120.0
120.9
1.1.10
Spices
3.11
191.8
195.6
1.79
186.3
189.7
2.50
190.0
193.6
1.2.11
Non-alcoholic beverages
1.37
174.5
174.8
1.13
159.8
160.5
1.26
168.4
168.8
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
5.56
183.1
184.1
5.54
187.7
188.9
5.55
185.2
186.3
1
Food and beverages
54.18
172.5
173.9
36.29
179.4
180.4
45.86
175.0
176.3
2
Pan, tobacco and intoxicants
3.26
193.2
193.7
1.36
198.6
198.7
2.38
194.6
195.0
3.1.01
Clothing
6.32
182.0
183.2
4.72
172.7
173.7
5.58
178.3
179.5
3.1.02
Footwear
1.04
180.3
181.7
0.85
158.7
160.0
0.95
171.3
172.7
3
Clothing and footwear
7.36
181.7
183.0
5.57
170.6
171.6
6.53
177.3
178.5
4
Housing
-
-
-
21.67
167.8
169.0
10.07
167.8
169.0
5
Fuel and light
7.94
179.6
179.1
5.58
179.5
178.4
6.84
179.6
178.8
6.1.01
Household goods and services
3.75
171.3
172.4
3.87
163.1
164.2
3.80
167.4
168.5
6.1.02
Health
6.83
178.8
179.4
4.81
171.7
172.6
5.89
176.1
176.8
6.1.03
Transport and communication
7.60
166.3
166.6
9.73
157.4
157.7
8.59
161.6
161.9
6.1.04
Recreation and amusement
1.37
168.6
169.3
2.04
164.6
165.1
1.68
166.3
166.9
6.1.05
Education
3.46
174.7
175.7
5.62
169.1
169.9
4.46
171.4
172.3
6.1.06
Personal care and effects
4.25
169.7
171.1
3.47
169.8
171.4
3.89
169.7
171.2
6
Miscellaneous
27.26
171.8
172.6
29.53
164.7
165.4
28.32
168.4
169.1
General Index (All Groups)
100.00
174.3
175.3
100.00
172.3
173.1
100.00
173.4
174.3
Consumer Food Price Index (CFPI)
47.25
171.2
172.7
29.62
178.6
179.5
39.06
173.8
175.1
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. CFPI : Out of 12 sub-groups contained in ‘Food and Beverages’ group, CFPI is based on ten sub-groups, excluding ‘Non-alcoholic beverages’ and ‘Prepared meals, snacks, sweets etc.’.
3. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex II
All-India year-on-year inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for August 2022 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Aug. 21 Index
(Final)
Aug. 22
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 21 Index
(Final)
Aug. 22
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 21 Index
(Final)
Aug. 22
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
144.9
159.5
10.08
149.2
162.1
8.65
146.3
160.3
9.57
1.1.02
Meat and fish
202.3
204.0
0.84
208.2
210.8
1.25
204.4
206.4
0.98
1.1.03
Egg
176.5
168.3
-4.65
178.5
170.6
-4.43
177.3
169.2
-4.57
1.1.04
Milk and products
157.5
168.0
6.67
158.8
168.4
6.05
158.0
168.1
6.39
1.1.05
Oils and fats
190.9
198.1
3.77
171.9
182.5
6.17
183.9
192.4
4.62
1.1.06
Fruits
155.7
169.2
8.67
167.1
177.1
5.98
161.0
172.9
7.39
1.1.07
Vegetables
153.9
173.0
12.41
186.1
213.1
14.51
164.8
186.6
13.23
1.1.08
Pulses and products
162.8
167.1
2.64
163.5
167.2
2.26
163.0
167.1
2.52
1.1.09
Sugar and Confectionery
115.2
120.2
4.34
116.8
122.2
4.62
115.7
120.9
4.49
1.1.10
Spices
169.8
195.6
15.19
165.8
189.7
14.41
168.5
193.6
14.90
1.2.11
Non-alcoholic beverages
167.6
174.8
4.30
154.0
160.5
4.22
161.9
168.8
4.26
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
171.9
184.1
7.10
174.1
188.9
8.50
172.9
186.3
7.75
1
Food and beverages
161.8
173.9
7.48
167.6
180.4
7.64
163.9
176.3
7.57
2
Pan, tobacco and intoxicants
190.2
193.7
1.84
196.1
198.7
1.33
191.8
195.0
1.67
3.1.01
Clothing
167.0
183.2
9.70
158.9
173.7
9.31
163.8
179.5
9.58
3.1.02
Footwear
162.6
181.7
11.75
142.8
160.0
12.04
154.4
172.7
11.85
3
Clothing and footwear
166.3
183.0
10.04
156.4
171.6
9.72
162.4
178.5
9.91
4
Housing
-
-
-
162.4
169.0
4.06
162.4
169.0
4.06
5
Fuel and light
163.1
179.1
9.81
158.5
178.4
12.56
161.4
178.8
10.78
6.1.01
Household goods and services
160.9
172.4
7.15
152.1
164.2
7.96
156.7
168.5
7.53
6.1.02
Health
171.1
179.4
4.85
162.1
172.6
6.48
167.7
176.8
5.43
6.1.03
Transport and communication
157.7
166.6
5.64
150.4
157.7
4.85
153.9
161.9
5.20
6.1.04
Recreation and amusement
161.1
169.3
5.09
152.2
165.1
8.48
156.1
166.9
6.92
6.1.05
Education
167.5
175.7
4.90
160.4
169.9
5.92
163.3
172.3
5.51
6.1.06
Personal care and effects
160.3
171.1
6.74
159.5
171.4
7.46
160.0
171.2
7.00
6
Miscellaneous
163.3
172.6
5.70
155.6
165.4
6.30
159.6
169.1
5.95
General Index (All Groups)
163.6
175.3
7.15
162.2
173.1
6.72
162.9
174.3
7.00
Consumer Food Price Index
160.5
172.7
7.60
166.9
179.5
7.55
162.7
175.1
7.62
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for July 2022 (Final) and August 2022 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Weights
Jul. 22 Index
(Final)
Aug. 22 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 22 Index
(Final)
Aug. 22 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 22 Index
(Final)
Aug. 22 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
5.40
176.4
175.7
3.64
179.4
179.8
4.58
177.5
177.2
2
Arunachal Pradesh
0.14
181.6
182.6
0.06
--
--
0.10
181.6
182.6
3
Assam
2.63
179.9
180.7
0.79
174.8
176.0
1.77
178.8
179.7
4
Bihar
8.21
166.6
169.1
1.62
174.3
176.8
5.14
167.7
170.2
5
Chhattisgarh
1.68
172.0
171.8
1.22
167.7
167.8
1.46
170.3
170.3
6
Delhi
0.28
165.3
165.4
5.64
163.9
165.2
2.77
164.0
165.2
7
Goa
0.14
173.5
173.3
0.25
166.4
167.0
0.19
169.1
169.4
8
Gujarat
4.54
171.4
172.5
6.82
164.7
165.4
5.60
167.6
168.5
9
Haryana
3.30
171.2
172.6
3.35
167.3
168.0
3.32
169.4
170.4
10
Himachal Pradesh
1.03
163.3
164.5
0.26
169.2
169.6
0.67
164.4
165.4
11
Jharkhand
1.96
167.5
169.4
1.39
174.8
176.0
1.69
170.3
171.9
12
Karnataka
5.09
173.7
173.6
6.81
179.9
180.1
5.89
177.0
177.1
13
Kerala
5.50
179.7
179.7
3.46
177.3
177.7
4.55
178.9
179.0
14
Madhya Pradesh
4.93
174.5
175.6
3.97
176.6
177.2
4.48
175.4
176.3
15
Maharashtra
8.25
176.7
177.2
18.86
168.2
168.9
13.18
171.0
171.7
16
Manipur
0.23
192.4
193.8
0.12
172.1
172.8
0.18
186.0
187.2
17
Meghalaya
0.28
164.5
164.5
0.15
170.3
170.4
0.22
166.3
166.3
18
Mizoram
0.07
182.1
183.5
0.13
171.0
171.3
0.10
175.3
176.1
19
Nagaland
0.14
184.6
184.4
0.12
172.4
172.5
0.13
179.4
179.3
20
Odisha
2.93
175.2
175.8
1.31
167.7
168.8
2.18
173.1
173.8
21
Punjab
3.31
170.5
171.3
3.09
162.1
163.0
3.21
166.7
167.6
22
Rajasthan
6.63
169.9
171.3
4.23
169.2
170.1
5.51
169.7
170.9
23
Sikkim
0.06
191.0
191.5
0.03
176.0
176.9
0.05
186.1
186.7
24
Tamil Nadu
5.55
177.4
177.5
9.20
177.7
178.0
7.25
177.6
177.8
25
Telangana
3.16
185.1
185.8
4.41
180.1
179.9
3.74
182.4
182.6
26
Tripura
0.35
190.5
189.6
0.14
181.6
182.5
0.25
188.2
187.8
27
Uttar Pradesh
14.83
171.6
173.4
9.54
173.0
174.3
12.37
172.1
173.7
28
Uttarakhand
1.06
170.2
171.9
0.73
170.2
172.5
0.91
170.2
172.1
29
West Bengal
6.99
181.5
183.3
7.20
177.4
179.5
7.09
179.6
181.5
30
Andaman & Nicobar Islands
0.05
190.2
186.9
0.07
168.7
168.6
0.06
179.3
177.6
31
Chandigarh
0.02
170.2
171.4
0.34
163.8
164.0
0.17
164.2
164.4
32
Dadra & Nagar Haveli
0.02
160.1
160.4
0.04
168.4
168.7
0.03
165.6
165.9
33
Daman & Diu
0.02
178.3
181.6
0.02
172.3
169.6
0.02
175.8
176.6
34
Jammu & Kashmir*
1.14
182.8
183.6
0.72
182.6
183.6
0.94
182.7
183.6
35
Lakshadweep
0.01
192.9
194.2
0.01
179.1
178.4
0.01
185.8
186.1
36
Puducherry
0.08
179.6
179.5
0.27
178.5
178.1
0.17
178.8
178.5
All India
100.00
174.3
175.3
100.00
172.3
173.1
100.00
173.4
174.3
Notes:
1. Prov. : Provisional
2. -- : indicates the receipt of price schedules is less than 80% of allocated schedules and therefore indices are not compiled.
3. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir
and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
Annex IV
Year-on-year inflation rates (%) of major@ States for Rural, Urban and Combined for August 2022 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Aug. 21 Index
(Final)
Aug. 22
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 21 Index
(Final)
Aug. 22
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 21 Index
(Final)
Aug. 22
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
165.8
175.7
5.97
166.8
179.8
7.79
166.2
177.2
6.62
2
Assam
167.0
180.7
8.20
166.2
176.0
5.90
166.8
179.7
7.73
3
Bihar
159.2
169.1
6.22
165.4
176.8
6.89
160.1
170.2
6.31
4
Chhattisgarh
161.5
171.8
6.38
160.6
167.8
4.48
161.2
170.3
5.65
5
Delhi
156.8
165.4
5.48
158.7
165.2
4.10
158.6
165.2
4.16
6
Gujarat
158.8
172.5
8.63
153.3
165.4
7.89
155.7
168.5
8.22
7
Haryana
159.4
172.6
8.28
156.8
168.0
7.14
158.2
170.4
7.71
8
Himachal Pradesh
156.8
164.5
4.91
161.5
169.6
5.02
157.7
165.4
4.88
9
Jharkhand
159.7
169.4
6.07
165.2
176.0
6.54
161.8
171.9
6.24
10
Karnataka
166.3
173.6
4.39
170.8
180.1
5.44
168.7
177.1
4.98
11
Kerala
170.0
179.7
5.71
168.0
177.7
5.77
169.3
179.0
5.73
12
Madhya Pradesh
162.3
175.6
8.19
165.2
177.2
7.26
163.5
176.3
7.83
13
Maharashtra
164.5
177.2
7.72
156.3
168.9
8.06
159.0
171.7
7.99
14
Odisha
164.0
175.8
7.20
159.2
168.8
6.03
162.7
173.8
6.82
15
Punjab
162.1
171.3
5.68
154.4
163.0
5.57
158.7
167.6
5.61
16
Rajasthan
159.7
171.3
7.26
159.2
170.1
6.85
159.5
170.9
7.15
17
Tamil Nadu
168.7
177.5
5.22
169.3
178.0
5.14
169.1
177.8
5.14
18
Telangana
171.9
185.8
8.09
166.5
179.9
8.05
168.9
182.6
8.11
19
Uttar Pradesh
160.8
173.4
7.84
162.5
174.3
7.26
161.4
173.7
7.62
20
Uttarakhand
159.5
171.9
7.77
162.3
172.5
6.28
160.5
172.1
7.23
21
West Bengal
166.2
183.3
10.29
167.1
179.5
7.42
166.6
181.5
8.94
22
Jammu & Kashmir*
172.1
183.6
6.68
171.0
183.6
7.37
171.7
183.6
6.93
All India
163.6
175.3
7.15
162.2
173.1
6.72
162.9
174.3
7.00
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
3. @ : States having population more than 50 lakhs as per Population Census 2011.