ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପୂର୍ବତଟ ରେଳପଥ ଏହାର ସମସ୍ତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନ ପୁନଃ ଚଳାଚଳ ପାଇଁ ଶେଷ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ
6 ଅଗଷ୍ଟ, 2022 ରୁ ପୁରୀ-ଦିଘା-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ
7 ଅଗଷ୍ଟ 2022 ରୁ ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ପାରାଦୀପ-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ
13 ଅଗଷ୍ଟରୁ ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ଦୁର୍ଗ-ବିଶାଖାପାଟନମ୍
2 ଅକ୍ଟୋବର, 2022 ରୁ ପୁରୀ-ହାଓଡ଼ା-ପୁରୀ ଶତାବ୍ଦୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ
ଖୁବ ଶୀଘ୍ର ଭୁବନେଶ୍ୱର-ଧାନବାଦ୍-ଭୁବନେଶ୍ୱର ଗରିବ ରଥ ଚଳାଚଳ ନିଷ୍ପତ୍ତି
ସଂଶୋଧିତ ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବରରେ ଚାଲିବ କଟକ-ଗୁଣୁପୁର-କଟକ ଟ୍ରେନ
02 AUG 2022 7:09PM by PIB Bhubaneshwar
ଯାତ୍ରୀ ମାନଙ୍କର ଚାହିଦା ଏବଂ ସାଧାରଣ ଜନତାଙ୍କ ସୁବିଧା ପାଇଁ କୋଭିଡ19 ଲକଡାଉନ୍ ଠାରୁ ବାତିଲ କରାଯାଇଥିବା ପୂର୍ବ ତଟ ରେଳପଥର ଚାରି ଯୋଡ଼ା ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନର ସେବାକୁ ପୁନ ପ୍ରଚଳନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଅଛି | ଭୁବନେଶ୍ୱର-ଧାନବାଦ୍-ଭୁବନେଶ୍ୱର ଗରିବ ରଥ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ବ୍ୟତୀତ ପୂର୍ବ ତଟ ରେଳ ପରିସୀମା ମଧ୍ୟରୁ ସମସ୍ତ ଉତ୍ପନ୍ନ ଟ୍ରେନ୍ ଗୁଡିକୁ ପୁନଃ ଚଳାଚଳ କରାଯାଇଅଛି | ଭୁବନେଶ୍ୱର-ଧାନବାଦ୍-ଭୁବନେଶ୍ୱର ଗରିବ ରଥ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଶୀଘ୍ର ଚଳାଚଳ କରାଯିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ଜାରି ରହିଛି |
22890/22889 ପୁରୀ-ଦିଘା-ପୁରୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ପୁରୀରୁ 06.08.2022 ଠାରୁ ପ୍ରତି ଶନିବାର ରାତ୍ରି ୯ଘ.୦୫ମି.ରେ ଛାଡିବାକୁ ଥିବାବେଳେ ଦିଘାରୁ 07.08.2022 ଠାରୁ ପ୍ରତି ରବିବାର ସନ୍ଧ୍ୟା ୫ଘ.୨୫ମି.ରେ ଛାଡିବ |
22810/22809 ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ପାରାଦୀପ-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ବିଶାଖାପାଟନମରୁ 07.08.2022 ଠାରୁ ପ୍ରତି ରବିବାର ରାତ୍ରି ୧୧ଘ.୪୫ମି.ରେ ଛାଡିବାକୁ ଥିବାବେଳେ ପାରାଦୀପରୁ ପ୍ରତି ସୋମବାର ରାତ୍ରି ୧୦ଘ.୨୫ମି.ରେ ଛାଡିବ |
18530/18529 ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ଦୁର୍ଗ-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ବିଶାଖାପାଟନମରୁ 13.08.2022 ଠାରୁ ଅପରାହ୍ନ ୪ଘ.୫୫ମି.ରେ ଛାଡିବାକୁ ଥିବାବେଳେ ଦୁର୍ଗରୁ 14.08.2022 ଠାରୁ ସନ୍ଧ୍ୟା ୬ଘ.୩୦ମି.ରେ ଛାଡିବ |
12278/12277 ପୁରୀ-ହାଓଡ଼ା-ପୁରୀ ଶତାବ୍ଦୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସ 02.10.2022 ଠାରୁ ପୁରୀରୁ ସକାଳ ୦୫ଘ.୪୫ମି.ରେ ଛାଡିବାକୁ ଥିବାବେଳେ ହାଓଡ଼ା ଠାରୁ ଅପରାହ୍ନ ୨ଘ.୧୫ମି.ରେ ଛାଡିବ |
କଟକ-ଗୁଣୁପୁର-କଟକ ଟ୍ରେନ୍ ସଂଶୋଧିତ ନମ୍ବର ସହିତ ଚଳାଚଳ କରିବ :
ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସୁବିଧା ପାଇଁ କଟକ-ଗୁଣୁପୁର-କଟକ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ ଭାବରେ ଚଳାଇବାକୁ ମଧ୍ୟ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଛି। ଫଳସ୍ୱରୂପ, ଟ୍ରେନ୍ ନମ୍ବର 18443/18444 କଟକ-ଗୁଣୁପୁର-କଟକ ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ 08421/08422 କଟକ-ଗୁଣୁପୁର-କଟକ ପାସେଞ୍ଜର ବିଶେଷ ଟ୍ରେନ ଭାବରେ ଚଲାଇବା ପାଇଁ ସଂଶୋଧିତ କରାଯାଇଛି | ଏହା 05.08.2022 ଠାରୁ କଟକରୁ ଏବଂ 06.08.2022 ଠାରୁ ଗୁଣୁପୁରରୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯିବ |
08421 କଟକ-ଗୁଣୁପୁର ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ କଟକରୁ ଅପରାହ୍ନ ୦୫ଘ.୩୦ମି.ରେ ଗୁଣୁପୁର ଅଭିମୁଖେ ଯାତ୍ରା କରିବ | ପ୍ରତ୍ୟାବର୍ତ୍ତନ ମାର୍ଗରେ ଗୁଣୁପୁରରୁ 08422 ଗୁଣୁପୁର-କଟକ ପାସେଞ୍ଜର ସ୍ପେଶାଲ ରାତ୍ରି ୦୨ଘ.୪୫ମି.ରେ କଟକ ଅଭିମୁଖେ ଯାତ୍ରା କରିବ |
ରାଉରକେଲା-ଭୁବନେଶ୍ୱର ଇଣ୍ଟର ସିଟି ଏବଂ ଇସ୍ପାତ ଏକ୍ସପ୍ରେସରେ ଏସି-3 ଟାୟାର ସଂଯୋଗ :
ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସୁବିଧା ପାଇଁ 15 ଅଗଷ୍ଟ 2022 ରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର-ରାଉରକେଲା-ଭୁବନେଶ୍ୱର ଇଣ୍ଟର ସିଟି ଏବଂ ହାଓଡ଼ା-ଟିଟିଲାଗଡ / କାଣ୍ଟାବାଞ୍ଜୀ-ହାଓଡ଼ା ଇସ୍ପାତ ଏକ୍ସପ୍ରେସରେ ଏସି -3 ଟାୟାର କୋଚର ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରାଯିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନିଆଯାଇଛି |
22839/22840 ରାଉରକେଲା-ଭୁବନେଶ୍ୱର-ରାଉରକେଲା ଇଣ୍ଟର ସିଟି ଏକ୍ସପ୍ରେସ ରେ ଉଭୟ ଦିଗରୁ 15 ଅଗଷ୍ଟ, 2022 ଠାରୁ ଗୋଟିଏ AC-3 ଟାୟାର୍ କୋଚ୍ ସଂଯୋଗ କରାଯିବ |
12871/12872 ହାଓଡ଼ା-ଟିଟିଲାଗଡ଼-ହାଓଡ଼ା ଇସ୍ପାତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ 15.08.2022 ଠାରୁ ହାଓଡ଼ାରୁ ଏବଂ 16.08.2022 ଠାରୁ ଟିଟିଲାଗଡରୁ ଗୋଟିଏ AC-3 ଟାୟାର୍ କୋଚ୍ ସଂଯୋଗ କରାଯିବ |
22861/22862 ହାଓଡ଼ା-କଣ୍ଟାବାଞ୍ଜି-ହାଓଡ଼ା ଇସ୍ପାତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ 16.08.2022 ଠାରୁ ହାଓଡ଼ାରୁ ଏବଂ 17.08.2022 ଠାରୁ କଣ୍ଟାବାଞ୍ଜିରୁ ଗୋଟିଏ AC-3 ଟାୟାର୍ କୋଚ୍ ସଂଯୋଗ କରାଯିବ |
ବିଶାଖାପାଟନମ୍-କୋଲାମ ଏବଂ ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ଟାଟା ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ଏଲଏଚବି କୋଚ ସହିତ ଚଳାଚଳ କରିବ :
18567/18568 ବିଶାଖାପାଟନମ୍-କୋଲାମ-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ରୁ 11.08.2022 ଠାରୁ ଏବଂ କୋଲାମରୁ 12.08.2022 ଠାରୁ ଆଧୁନିକ ଏଲଏଚବି କୋଚ୍ ସହିତ ଚଳାଚଳ କରିବ |
ସେହିପରି, 20816/20815 ବିଶାଖାପାଟନମ୍-ଟାଟା-ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ବିଶାଖାପାଟନମ୍ ରୁ 14.08.2022 ଠାରୁ ଏବଂ ଟାଟାରୁ 15.08.2022 ଠାରୁ ଆଧୁନିକ ଏଲଏଚବି କୋଚ୍ ସହିତ ଚଳାଚଳ କରିବ |

Ministry of Railways
ECoR All Set to Resume all its Express Trains
Puri-Digha-Puri Express to restore from 6th August, 2022
Visakhapatnam-Paradeep-Visakhapatnam to resume from 7th August
Visakhapatnam-Durg-Visakhapatnam from 13th August
Puri-Howrah-Puri Shatabdi Express to restore from 2nd October, 2022
Bhubaneswar-Dhanbad-Bhubaneswar Garib Rath to run shortly
Cuttack-Gunupur-Cuttack Express to run on revised Train Number
02 AUG 2022 7:09PM by PIB Bhubaneshwar
For the convenience and demand from passengers & general public for restoration of trains which were cancelled since Covid19 Lockdown/Shutdown; East Coast Railway has decided to restore the services of another four pairs of Express Trains originating from its jurisdiction as mentioned below. Except Bhubaneswar-Dhanbad-Bhubaneswar Garib Rath Express, all the originating trains from East Coast Railway jurisdiction have been resumed. Efforts are going on to run Bhubaneswar-Dhanbad Garib Rath at the earliest.
22890/22889 Puri-Digha-Puri Express from Puri will leave at 2105hrs on Saturdays w.e.f. 06.08.2022 & from Digha at 1725hrs on Sundays w.e.f. 07.08.2022.
22810/22809 Visakhapatnam-Paradeep-Visakhapatnam Express from Visakhapatnam will leave at 2345hrs on Sundays w.e.f. 07.08.2022 & from Paradeep at 2225hrs on Mondays w.e.f. 08.08.2022.
18530/18529 Visakhapatnam-Durg-Visakhapatnam Express from Visakhapatnam will leave at 1655hrs w.e.f. 13.08.2022 & from Durg at 1830hrs w.e.f. 14.08.2022.
12278/12277 Puri-Howrah-Puri Shatabdi Express from Puri will leave at 0545hrs & from Howrah at 1415hrs w.e.f. 02.10.2022.
Cuttack-Gunupur-Cuttack Train will run as Passenger Special with Revised Train Number:
For the convenience of passengers it has also been decided to run Cuttack-Gunupur-Cuttack Express as Passenger Special. As a result, Train Number 18443/18444 Cuttack-Gunupur-Cuttack Express has been revised to run as 08421/08422 Cuttack-Gunupur-Cuttack Passenger Special w.e.f. 05.08.2022 from Cuttack and w.e.f. 06.08.2022 from Gunupur.
08421 Cuttack-Gunupur Passenger Special from Cuttack will leave at 1730hrs (05.30p.m.) towards Gunupur. In the return direction, 08422 Gunupur-Cuttack Passenger Special from Gunupur will leave at 0245hrs (02.45a.m.) towards Cuttack.
AC-3 Tier in Rourkela-Bhubaneswar Inter City & Ispat Express:
For the convenience of passengers it has been decided to provide facility of AC-3 Tier Coach in Bhubaneswar-Rourkela-Bhubaneswar Inter City and Howrah-Titilagarh/Kantabanji-Howrah Ispat Express from 15th August, 2022.
22839/22840 Rourkela-Bhubaneswar-Rourkela Inter City Express from both the directions w.e.f. 15th August, 2022 will be augmented with one AC-3 Tier Coach.
12871/12872 Howrah-Titilagarh-Howrah Ispat Express from Howrah w.e.f. 15.08.2022 & from Titilagarh w.e.f. 16.08.2022 will be augmented with one AC-3 Tier Coach..
22861/22862 Howrah-Kantabanji-Howrah Ispat Express from Howrah w.e.f. 16.08.2022 & from Kantabanji w.e.f. 17.08.2022 will be augmented with one AC-3 Tier Coach.
Visakhapatnam-Kollam & Visakhapatnam-Tata Express will run with LHB Coaches:
18567/18568 Visakhapatnam-Kollam-Visakhapatnam Express from Visakhapatnam w.e.f. 11.08.2022 & from Kollam w.e.f. 12.08.2022 will run with modern LHB Coaches.
20816/20815 Visakhapatnam-Tata-Visakhapatnam Express from Visakhapatnam w.e.f. 14.08.2022 & from Tata w.e.f. 15.08.2022 will run with modern LHB Coaches.