Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Centre incurs 39,996.184 Crore Provisional Subsidy in Pradhan Mantri Gareeb Kalyan Ann Yojana for 2022-23 upto 12.07.2022
Provisional Subsidy of 130,860.098 Crore in 2021-22 and 107,634.817 Crore in 2020-21 incurred under PMGKAY
27 JUL 2022 5:13PM by PIB Delhi
The Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Ms. Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply to a question in Lok Sabha today informed that the Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY) has been extended for a period of another six months i.e. April to September, 2022 (Phase-VI).
The year-wise and State/UT-wise details of amount spent on PMGKAY is at Annexure-I.
ANNEXURE-I
State-wise and year-wise details of amount spent on foodgrains issued under PMGKAY
Sl. No.
State/UT
Provisional Subsidy (Rs in Cr) for 2020-21
Provisional Subsidy (Rs in Cr) for
2021-22
Provisional Subsidy (Rs in Cr) for
2022-23*
1
Andhra Pradesh
4,068.462
5,309.154
0.509
2
Andman Nicobar
9.341
11.543
3.323
3
Arunachal Pradesh
128.417
163.533
61.805
4
Assam
3,865.340
4,860.189
1,502.430
5
Bihar
11,526.780
14,686.222
4,840.145
6
Chandigarh
27.383
36.809
17.330
7
Chattisgarh
3,151.066
3,971.742
1,473.668
8
Dadra Nagar Haveli & Daman DIU
41.311
49.739
17.900
9
Delhi
839.471
1,088.032
364.072
10
Goa
81.145
105.289
39.064
11
Gujarat
4,006.564
5,349.617
1,954.355
12
Haryana
1,240.436
1,558.568
544.008
13
Himachal Pradesh
387.018
464.505
192.655
14
J & K
1,059.213
1,147.265
377.513
15
Jharkhand
3,807.995
4,539.207
1,148.812
16
Karnataka
6,166.293
7,951.958
2,872.921
17
Kerala
2,250.138
2,876.239
1,023.937
18
Ladakh
21.390
24.535
8.954
19
Lakshadweep
3.437
4.314
1.601
20
Madhya Pradesh
6,575.794
7,072.231
2,815.033
21
Maharashtra
8,645.299
9,873.339
2,532.584
22
Manipur
381.104
381.092
135.545
23
Meghalaya
338.011
424.478
168.027
24
Mizoram
100.509
132.203
41.571
25
Nagaland
216.961
277.909
103.106
26
Odisha
4,796.736
6,124.056
2,306.534
27
Puduchery
96.303
115.101
31.383
28
Punjab
1,506.432
1,944.825
842.577
29
Rajasthan
4,820.951
5,767.743
1,854.804
30
Sikkim
58.855
74.424
26.227
31
Tamil Nadu
5,563.525
6,964.741
2,421.909
32
Telangana
2,897.976
3,791.131
1,406.521
33
Tripura
377.743
491.895
157.253
34
Uttar Pradesh
19,459.091
22,554.387
4,903.474
35
Uttarakhand
852.258
968.640
338.064
36
West Bengal
8,266.074
9,703.442
3,466.569
TOTAL
107,634.817
130,860.098
39,996.184
*-upto 12.07.2022
Cost has been calculated on the basis of economic cost of wheat and rice for the year 2020-21, 2021-22 (RE) and 2022-23(BE)

|
কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ইং ২০২২-২৩গী ওইনা ১২.০৭.২০২২ ফাওবদা কেন্দ্র লৈঙাক্না প্রধান মন্ত্রী গরিব ক্লয়ান অন্ন য়োজনাগী প্রোভিজনেল সবসিদীদা লুপা করোর ৩৯,৯৯৬.১৮৪ চৎখ্রে
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মখাদা ২০২১-২২দা লুপা করোর ১৩০,৮৬০.০৯৮ অমসুং ২০২০-২১দা লুপা করোর ১০৭,৬৩৪.৮১৭গী প্রোভিজনেল সবসিদীগী শেন্ফম চৎখি
27 JUL 2022 5:13PM by PIB Imphal
ঙসি লোক সভাদা পুখৎলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীরদুনা কঞ্জ্যুমর এফ্যার্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী মিস সাধবি নিরঞ্জন জ্যোতিনা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্য়ান অন্ন য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.) থা তরুক অমগা হায়বদি এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর, ২০২২ (ফেজ-৬) ফাওবা শাংদোক্লে হায়না পাউদমখি‍।
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মখাদা চহি-চহিগী ওইনা অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইবা মচা খায়বা ৱাফমশিং এনেক্সচর-১দা পীরি‍।
এনেক্সচর-১
পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মখাদা চেঙ হৱাই পীবদা চঙখিবা শেন্ফমগী চহি-চহিগী ওইনা অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইবা মচা খায়বা ৱাফমশিং
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
২০২০-২১গী প্রোভিজনেল সবসিদী (লুপা করোরদা)
২০২১-২২গী প্রোভিজনেল সবসিদী (লুপা করোরদা)
২০২২-২৩*গী প্রোভিজনেল সবসিদী (লুপা করোরদা)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,০৬৮.৪৬২
৫,৩০৯.১৫৪
০.৫০৯
২
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
৯.৩৪১
১১.৫৪৩
৩.৩২৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১২৮.৪১৭
১৬৩.৫৩৩
৬১.৮০৫
৪
অসাম
৩,৮৬৫.৩৪০
৪,৮৬০.১৮৯
১,৫০২.৪৩০
৫
বিহার
১১,৫২৬.৭৮০
১৪,৬৮৬.২২২
৪,৮৪০.১৪৫
৬
চান্দিগর
২৭.৩৮৩
৩৬.৮০৯
১৭.৩৩০
৭
ছত্তিসগর
৩,১৫১.০৬৬
৩,৯৭১.৭৪২
১,৪৭৩.৬৬৮
৮
দদ্রা নগর হবেলি অমসুং দামন দিউ
৪১.৩১১
৪৯.৭৩৯
১৭.৯০০
৯
দিল্লী
৮৩৯.৪৭১
১,০৮৮.০৩২
৩৬৪.০৭২
১০
গোৱা
৮১.১৪৫
১০৫.২৮৯
৩৯.০৬৪
১১
গুজরাত
৪,০০৬.৫৬৪
৫,৩৪৯.৬১৭
১,৯৫৪.৩৫৫
১২
হরিয়ানা
১,২৪০.৪৩৬
১,৫৫৮.৫৬৮
৫৪৪.০০৮
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৩৮৭.০১৮
৪৬৪.৫০৫
১৯২.৬৫৫
১৪
জম্মু অমসুং কাস্মির
১,০৫৯.২১৩
১,১৪৭.২৬৫
৩৭৭.৫১৩
১৫
ঝার্খন্দ
৩,৮০৭.৯৯৫
৪,৫৩৯.২০৭
১,১৪৮.৮১২
১৬
কর্নাতকা
৬,১৬৬.২৯৩
৭,৯৫১.৯৫৮
২,৮৭২.৯২১
১৭
কেরলা
২,২৫০.১৩৮
২,৮৭৬.২৩৯
১,০২৩.৯৩৭
১৮
লদাখ
২১.৩৯০
২৪.৫৩৫
৮.৯৫৪
১৯
লক্সদ্বীপ
৩.৪৩৭
৪.৩১৪
১.৬০১
২০
মধ্য প্রদেশ
৬,৫৭৫.৭৯৪
৭,০৭২.২৩১
২,৮১৫.০৩৩
২১
মহারাস্ত্র
৮,৬৪৫.২৯৯
৯,৮৭৩.৩৩৯
২,৫৩২.৫৮৪
২২
মনিপুর
৩৮১.১০৪
৩৮১.০৯২
১৩৫.৫৪৫
২৩
মেঘালয়
৩৩৮.০১১
৪২৪.৪৭৮
১৬৮.০২৭
২৪
মিজোরম
১০০.৫০৯
১৩২.২০৩
৪১.৫৭১
২৫
নগালেন্দ
২১৬.৯৬১
২৭৭.৯০৯
১০৩.১০৬
২৬
ওরিসা
৪,৭৯৬.৭৩৬
৬,১২৪.০৫৬
২,৩০৬.৫৩৪
২৭
পুদুচেরী
৯৬.৩০৩
১১৫.১০১
৩১.৩৮৩
২৮
পঞ্জাব
১,৫০৬.৪৩২
১,৯৪৪.৮২৫
৮৪২.৫৭৭
২৯
রাজস্থান
৪,৮২০.৯৫১
৫,৭৬৭.৭৪৩
১,৮৫৪.৮০৪
৩০
সিক্কিম
৫৮.৮৫৫
৭৪.৪২৪
২৬.২২৭
৩১
তামিল নাদু
৫,৫৬৩.৫২৫
৬,৯৬৪.৭৪১
২,৪২১.৯০৯
৩২
তেলঙ্গনা
২,৮৯৭.৯৭৬
৩,৭৯১.১৩১
১,৪০৬.৫২১
৩৩
ত্রিপুরা
৩৭৭.৭৪৩
৪৯১.৮৯৫
১৫৭.২৫৩
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১৯,৪৫৯.০৯১
২২,৫৫৪.৩৮৭
৪,৯০৩.৪৭৪
৩৫
উত্তরাখন্দ
৮৫২.২৫৮
৯৬৮.৬৪০
৩৩৮.০৬৪
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮,২৬৬.০৭৪
৯,৭০৩.৪৪২
৩,৪৬৬.৫৬৯
অপুনবা
১০৭,৬৩৪.৮১৭
১৩০,৮৬০.০৯৮
৩৯,৯৯৬.১৮৪
*- ১২.০৭.২০২২ ফাওবা
শেন্ফম অসি ২০২০-২১, ২০২১-২২ (আর.ই.) অমসুং ২০২২-২৩ (বি.ই.)গী ওইনা গেহু অমসুং চেঙগী ইকনকিম মমলদা য়েংলগা হোৎপনি‍।