লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
লোক অদালতশিং
22 JUL 2022 4:54PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহি অহুমদা অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অমসুং চহি-চহিগী ওইনা পাঙথোকখিবা লোক অদালত অমসুং স্তেৎ লোক অদালতশিং, নেস্নেল লোক অদালতশিং অমসুং পর্মিনেন্ত লোক অদালতশিং (পব্লিক য়ুতিলিতী সর্ভিসেস)না দিস্পোস তৌখিবা কেসশিংগী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মথংশিৎনা এনেক্সর-এ, এনেক্সর-বি অমসুং এনেক্সর-সি.দা পীরি।
চহি খুদিংগী এন.এ.এল.এস.এ.না নেস্নেল লোক অদালত পাঙথোক্নবা চহিগী ওইনা কেলেন্দর ফোঙখি। ২০২২গী মনুংদা নেস্নেল লোক অদালতশিং মার্চ ১২ অমসুং মে ১৪দা পাঙথোকখি অমসুং ওগস্ত ১৩ অমসুং নবেম্বর ১২দা পাঙথোক্নবা মতম লেপখি। লোকেল কন্দিসনশিং অমসুং মথৌ তাবশিংগী মতুং ইন্না স্তেৎ লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীজনা স্তেৎ লোক অদালতশিং পাঙথোকখি।
স্তেৎ লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীজনা কেসশিং পন্দুনা লৈরবা অসি হন্থহন্নবগীদমক নেস্নেল লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (এন.এ.এল.এস.এ.) ভাইদ নেস্নেল লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (লোক অদালত) রিগ্যুলেসন্স, ২০০৯গী মখাদা গাইদলাইনশিং/দিরেক্তিবশিং থোকখি। কোবিদকী ফীভম য়েংলগা লোক অদালতশিংদা হকথেংননা লাকপা ঙমখিদবা মীওইশিংদা ৱায়েল পীবদা চাউনা হেনগৎহন্নবা ই-লোক অদালত থমখি। অহানবা ই-লোক অদালত ২৭.০৬.২০২০দা পাঙথোকখি অমসুং মসিদগী হৌনা রাজ্য/য়ু.তি ২৮দা কেস লাখ ১৮৮.৬২ লৌখৎতুনা ই-লোক অদালত পাঙথোকখি অমসুং কেস লাখ ৪৬.৭১ দিস্পোস তৌখি।
এনেক্সর-এ
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি. ওথোরিতীগী মমিং
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩ (মে,২২ ফাওবা)
শেমখিবা বেঞ্চশিংগী মশিং
দিস্পোস তৌখিবা কেসশিং (প্রি-লিতিগেতিব অমসুং পন্দিং কেস অনিমক)
শেমখিবা বেঞ্চশিংগী মশিং
দিস্পোস তৌখিবা কেসশিং (প্রি-লিতিগেতিব অমসুং পন্দিং কেস অনিমক)
শেমখিবা বেঞ্চশিংগী মশিং
দিস্পোস তৌখিবা কেসশিং (প্রি-লিতিগেতিব অমসুং পন্দিং কেস অনিমক)
শেমখিবা বেঞ্চশিংগী মশিং
দিস্পোস তৌখিবা কেসশিং (প্রি-লিতিগেতিব অমসুং পন্দিং কেস অনিমক)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
২
২৯০
১
৯০
০
০
০
০
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৮৪৯৩
১১৪০০
৩৫৮৫
৩০৪৬১
৪৮৭৪
১২১২৩
১১১১
১৫৩৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৪৭
১১৮
৬
২৫
২৪
৯১
০
০
৪
অসাম
৪১৯
৩৩০৮৪
৬
১
১৩৬
১৩৬৭২
০
০
৫
বিহার
৯৩১
১২৫৬
২৮
৯৭
১
৬
০
০
৬
ছত্তিশগর
৬১০
১৬৬২
৪৯১
৩৪৭৫
১৮৭
২২৮
২৭
৩০
৭
দ্রদা অমসুং নগর হভেলি
০
০
০
০
০
০
০
০
৮
দামন অমসুং দ্যু
০
০
০
০
০
০
০
০
৯
দিল্লী
৫২
১৬৩৪০
৩০০
১৯৫৩৫৯
২৫০
১৪৭১০৩
০
০
১০
গোৱা
৫
৮১
৮
৭৭৭
৩০
৩২০৯
১৬
৭৩১
১১
গুজরাত
৪৫৪২
২০৬১১
২৮৫১
২১৮৮০
৫১৫৭
১৫৫৪৬
৯৭২
৮৫৭৭
১২
হরিয়ানা
৬৬০৪০
১২৪৯৫২
৩৩৭৭৪
৫২৭৮৯
৫৪৭৬২
১১৫৭৯৭
১০৯০৯
৩৫৮৮০
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১৮৬৫
৬৮৬৫১
৯০
৩২০৫
২৬০
২২০৩১
৫১
১৯৮৪
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৪৫
১৬৭৭৪
১২৫
৯৪৬৯
২৪
৩২৭১
০
০
১৫
ঝারখন্দ
৭৪৩
১৪৩৪১
৬০৭
৭৯৬৪৯
১৩১০
২২৯৫৪
২৬৫
১১১৫
১৬
কর্নাতকা
৩৮৯০
৪৫১৬৫
১৯১২
১২১৮৮৪
৪১২
২৫২৪
৪৮
১২২৭
১৭
কেরেলা
১৯৭২
২১৪০৮
৭২১
৪৮৩৭
৩০২
১৯২২৬
৭৮
১১১৯
১৮
লক্ষদীপ
২
০
০
০
০
০
০
০
১৯
মৈধ্য প্রদেশ
১১৬৬
১০৬৭৫
১৭১৪
১৪৯০৩
৮০৮
৪১১০
১৪৬
৩৫১
২০
মহারাস্ত্র
৫৯২
৭৯৩২
২২
৬০৫
৬
২৮
১
২
২১
মনিপুর
০
০
১
২১
০
০
০
০
২২
মেঘালয়
০
০
০
০
২৩
৮৯
০
০
২৩
মিজোরাম
১১২
৫৫২
২৭
১৪৭
১৭
২০৪
২
৩
২৪
নগালেন্দ
০
০
০
০
০
০
০
০
২৫
ওরিশা
১০১
৪৫২১০
২৩৯
৪৬২৮
১২
৩২৬
০
০
২৬
পুদুচেরী
৪৯
৬৯৯
২৪
৩৯২
৪২
২৬২
৮
৮৮
২৭
পঞ্জাব
৮০৩
৪২৪২
০
০
৩৩৯
১১০৮
১
১২
২৮
রাজস্থান
৩৬৮৯
৬৫২২
৬০৭
৩৪৫১৪
৭৮৬
৮৪৫
১৯১
২২৬
২৯
সিক্কিম
১২০
৫৬০
১১০
১৫৮
১১০
৬৩৬
২০
২০২
৩০
তমিল নাদু
২১৮১
১৬৬২১
৭৬৭
১৩১১৭
৭৫৯
১৩০৬৬
১১২
৮০৩
৩১
তেলঙ্গনা
১৮৬২
১২৩৫২
১৫০১
২৪৩২৭
২৮২৭
৭৩৬৩
৪৯৩
১২৩৯
৩২
ত্রিপুরা
৩৫
৭৩৫৩
১২
৬৯৩৮
৯৩
১১৬২৪
৮
১১৭২
৩৩
চান্দিগর
১২
২৮
২৬
১
৬৯
৩৭
২
২
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১৯৭
৩৯১৬
২০০
১০০৩০৫
৫৭
৩১৪১৪
৩
২১৩৮
৩৫
উত্তরাখন্দ
৭২
২৭২৫৮
১২১
৬১৬৬
২৫
৮৬০৫
২১
৫০০০
৩৬
নোংচুপ বেঙ্গল
১৩০৭
২৫৬৯৮
৫৭৫
১৩৮৫৩
৭৭৪
৭৪৯৯৯
১০৬
৫০১
৩৭
লদাখ
০
০
০
০
৪
৩২
০
০
অপুনবা
১০২০৫৬
৫৪৫৭৫১
৫০৪৫১
৭৪৪০৭৩
৭৪৪৮০
৫৩২৫২৯
১৪৫৯১
৬৩৯৩৬
খঙজিনগদবা: লদাখকী লিগেল সর্ভিস ওথোরিতী অসি ২০২১গী ফেব্রুৱারী থাদা শেমখি।
এনেক্সর-বি
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি. ওথোরিতীগী মমিং
২০১৯
২০২০
২০২১
২০২২ (জুন,২২ ফাওবদা)
দিস্পোজ তৌখীবা কেসশিং
দিস্পোজ তৌখীবা কেসশিং
দিস্পোজ তৌখীবা কেসশিং
দিস্পোজ তৌখীবা কেসশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
০
২৪৮
৩৯৯৭
১৫৭৪
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৯৭৪১৫
৩৭৮৯৬
১২২৮৩৯
২৬৫৭১৫
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৫৮৮
১০৪
১০৫৪
৪৩৫
৪
অসাম
২১৫৯৬
১২১৮৮
৩৯৬৪২
৪৪৮৯০
৫
বিহার
১৬৪৯৮৪
৬৬৪৫১
১৫১৬২০
১৩০৮৮১
৬
চন্দিগর
১১১৮৮
২৫৬৯
১৬৮৩৩
৪৩৭৮
৭
ছত্তিশগর
৫৭৬৪৮
২৪৪৬৪
১৩৪৫৪৮
৪৭৪৮৩৩
৮
দ্রদা অমসুং নগর হভেলি
২০২১
১৭৬৮
১৭২
৫৯২
৯
দামন অমসুং দ্যু
২৪৯
৩১
১১৩
৪৬
১০
দিল্লী
৭১৩৭৭
৮৩০০৬
১৫৪৯৯২
২৪৭৭৫৮
১১
গোৱা
১৫৬৫
৩৫১
১৬৮০
২০১৬
১২
গুজরাত
১৯৩১৫০
৪১৫৮৪
৭৪৮৭২২
৫৫৬১৯২
১৩
হরিয়ানা
১০৩২৯৮
৩০২৯৮
১২৩৪১৩
২২২৬৩৯
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৫৪৩২
৫৯৭১
৩৫৫৫৬
৩৬৯৬৭
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩২১৭৭
১৩২৫৮
১৬৬৫৪৪
১৯৭১৮৩
১৬
ঝারখন্দ
৪৯২২৮
৫৩১৫২
২৩২৪৭৩
৪৫৭৮১৫
১৭
কর্নাতকা
২৮১৮৪৯
৩৩৪৬৮১
১২৭৭৮৫৬
১১৩২৭০২
১৮
কেরেলা
১২৮৭২৯
১৫০১০
৬৮৬৮১
১১০৩৪৯
১৯
লক্ষদীপ
৪
৮
৭
১১০
২০
মৈধ্য প্রদেশ
২৩৪৪৩৩
১০৮৩৬৫
৩৪৭৩৩৩
২১০৬৪৪
২১
মহারাস্ত্র
৪২৮৩৭৬
২১৫৮৩৭
২৪৪০৩৭৫
২৭৯৯৭৭৫
২২
মনিপুর
১৯৯৪
২০৪
৭৯৪
৭৩২
২৩
মেঘালয়
৬৯৫
৩০৩
৮৫২
৪৬৪
২৪
মিজোরাম
৪৯৫
২১৮
৭৯০
২১৫৯
২৫
নগালেন্দ
৯৭৩
২৫১
৯৪১
৪৫৯
২৬
ওরিশা
৪৩১৯৭
১৮৩২৯
৩৫৫৫৭
২৪৭৯৯
২৭
পুদুচেরী
৪১৯৪
১৭৩৮
৫০৮৪
৩৪০৮
২৮
পঞ্জাব
৮৯০১৬
৩২৫২৮
১৩৮১৭৫
১৩৮৯১৩
২৯
রাজস্থান
২১৯০৯৮
১০৩০৬০
২৮৬৮৩৪
১১২৮২৩৫
৩০
সিক্কিম
১৬৫
৩০
১১০
১৪৮
৩১
তমিল নাদু
৩৪০৫৯৪
৮৮৮১৯
১৯১৬০৪
২২৩৫৫৯
৩২
তেলঙ্গনা
১১০৮৩৮
৪৭৫৬০
৩৪৯৯০২
১১০২২৫৫
৩৩
ত্রিপুরা
৩৩৫৪
৩৮২
১০৭০
১৫৭৬
৩৪
উত্তর প্রদেশ
২৬০৫৮
৮০৮৮
২০৮৮২
৩২৬৬৯৪৬
৩৫
উত্তরাখন্দ
২৪৮৪৪০৫
১১৭১০২২
৫৫৫১৭৯৩
৪১৭৪৬২২
৩৬
নোংচুপ বেঙ্গল
৬২৮৯০
২৮৫৯৬
১৩৩৭৩৬
৪০৬৯৭০
৩৭
লদাখ
০
০
১৪৬৩
৮২৯
অপুনবা
৫২৯৩২৭৩
২৫৪৮৩৬৮
১২৭৮৮০৩৭
১৭৩৭৩৫৬৮
খঙজিনগদবা: লদাখকী লিগেল সর্ভিস ওথোরিতী অসি ২০২১গী ফেব্রুৱারী থাদা শেমখি।
এনেক্সর-সি
সিরিএল মশিং
এস.এল.এস.এ.
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩ (মে,২২ ফাওবা)
চহি অসিগী মনুংদা ফমখিবা সিত্তিং
চহি অসিগী মনুংদা ৱায়েল পীখীবা কেসশিং
চহি অসিগী মনুংদা ফমখিবা সিত্তিং
চহি অসিগী মনুংদা ৱায়েল পীখীবা কেসশিং
চহি অসিগী মনুংদা ফমখিবা সিত্তিং
চহি অসিগী মনুংদা ৱায়েল পীখীবা কেসশিং
চহি অসিগী মনুংদা ফমখিবা সিত্তিং
চহি অসিগী মনুংদা ৱায়েল পীখীবা কেসশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
০
০
০
০
০
০
০
০
২
আন্ধ্র প্রদেশ
১৩৮৪
১৬০৮
৪৩১
১২৮৩
৯২৭
১৪০৬
১৬৯
১৪৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
০
০
০
০
০
০
০
০
৪
অসাম
২৬৩
৩৮
৯৯
১২
১৪১
৫৬
৪০
৯
৫
বিহার
১৭৫৪
৬৮৮
৯৭৭
২০৩
৪৮২
২২১
৮৮
৫৯
৬
চন্দিগর
৯১৮
৯৬
৩৪৬
৩২
১০৪৫
১১৯৯
১৮৬
৩২৭
৭
ছত্তিশগর
০
০
০
০
০
০
০
০
৮
দ্রদা অমসুং নগর হভেলি
০
০
০
০
০
০
০
০
৯
দামন অমসুং দ্যু
৫১৬
১৯৪৩৯
৫৩২
১৪৭৬৫
৭৯১
১৭৩৯৫
১৩১
৩১৪২
১০
দিল্লী
২১
৫৭
২৪
৩০
২
০
০
০
১১
গোৱা
৯
১২০
১
১০৫
৯
২২৩৮
১
৮
১২
গুজরাত
৩৫৭৮
৪৫৮৩৯
৩৪১৩
৯৬৫৪
৩৫৪৭
৩০৯৬০
৫৫৩
১৩৮১৩
১৩
হরিয়ানা
৩৮
১১২
৬
১০
৯
১১
০
০
১৪
হিমাচল প্রদেশ
০
০
০
০
০
০
০
০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২৭৩৮
১০৫১৭
৩৫৫৪
১৯৪৩
৫১৪৪
৩২৫১৪
৮৭১
৩৭১৩
১৬
ঝারখন্দ
১৫৭৮
৬৩৯৯
১০৬৯
৩৮৬৯
১২৯২
৫৩৭১
২১৭
৪৪৯
১৭
কর্নাতকা
২৭৬
৪৪২
৩৩৬
২৪৮
২১২
১১০৪
৪৬
৩৯৬
১৮
কেরেলা
০
০
০
০
০
০
০
০
১৯
লক্ষদীপ
৩৬৮
৫১০
৪৫৫
২৭০
৮৮৬
৫৭৪
১৫৭
৫০
২০
মৈধ্য প্রদেশ
৭৯৭
৩৩০৪
৫৪১
২৪৯
৯১৮
৭৬৫
১৬২
২৩৪
২১
মহারাস্ত্র
০
০
০
০
০
০
০
০
২২
মনিপুর
০
০
০
০
০
০
০
০
২৩
মেঘালয়
০
০
০
০
০
০
০
০
২৪
মিজোরাম
০
০
০
০
০
০
০
০
২৫
নগালেন্দ
৯৩৫
১৮৭০
৫৮৩
১৩৫০
৭৪২
১৫৬১
৬৮
১৬৩
২৬
ওরিশা
০
০
০
০
০
০
০
০
২৭
পুদুচেরী
৪৫০৪
৮৩৯১
২৮৬৮
৩৯৮৭
৪৫৩৮
৯৯৬৭
৮১৪
২৩৬১
২৮
পঞ্জাব
৪৫৪৫
৫২৫৪
১১২৩
৮০৬
২৯৬০
৩২২৮
৭৬৫
১০২৭
২৯
রাজস্থান
০
০
০
০
০
০
০
০
৩০
সিক্কিম
২৪৫
৪৭
২৩৬
৮০
৬৭১
২৭২
১০৪
১০৪
৩১
তমিল নাদু
১৮১
৩৫৪৬
৬৬
৫৪৯
১০৮
৬৬৭৪
১২
৬৩
৩২
তেলঙ্গনা
১৪৭
২০৮
১
০
৪৪
৮১
১১
১৫
৩৩
ত্রিপুরা
২৪৬
৫৮২
২৪৬
১০৮
২৪০
৬৮৭
৩৯
৫৫৮
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৪২৭৪
১২৩০
২৭১৪
৩৮৩
৩৯৬১
১০৮৭
৭৬৩
২৪৬
৩৫
উত্তরাখন্দ
৪৬১
৩৭৯
১৫৬
৫২২
৪৮৪
৭৬৫
১০৪
১২০
৩৬
নোংচুপ বেঙ্গল
০
০
০
০
০
০
০
০
৩৭
লদাখ
০
০
০
০
০
০
০
০
অপুনবা
২৯৭৭৬
১১০৬৭৬
১৯৭৭৭
৪০৪৫৮
২৯১৫৩
১১৮১৩৬
৫৩০১
২৭০০৬
খঙজিনগদবা: লদাখকী লিগেল সর্ভিস ওথোরিতী অসি ২০২১গী ফেব্রুৱারী থাদা শেমখি।
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহংদা লো অমসুং জস্তিসকী মন্ত্রী, শ্রী কিরেন রিজিজুনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Law and Justice
Lok Adalats
22 JUL 2022 4:54PM by PIB Delhi
State/UT-wise and year-wise detail of number of Lok Adalats organised and cases disposed of by State Lok Adalats, National Lok Adalats and Permanent Lok Adalats (Public Utility Services) during the last three years and the current year is at Annexure-A, Annexure-B and Annexure-C respectively.
Every year, NALSA issues calendar for the year for organising National Lok Adalats. During 2022, National Lok Adalats were organized on 12th March and 14th May and is further scheduled to be held on 13th August and 12th November. State Lok Adalats are organised by State Legal Services Authorities as per local conditions and needs.
The State Legal Services Authorities have been issued guidelines/ directions by National Legal Services Authority (NALSA) vide National Legal Services Authority (Lok Adalat) Regulations, 2009 to organise more Lok Adalats so that pendency of cases could be reduced. Further in view of Covid, E-Lok Adalat was introduced which significantly improved access to justice for people who were otherwise unable to physically participate in the Lok Adalats. The first E-Lok Adalat was held on 27.06.2020 and since then E-Lok Adalats have been organized in 28 States / UTs wherein 188.62 lakh cases were taken up and more than 46.71 lakh cases disposed of.
Annexure-A
S.No.
Name of the State/UT Authority
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23 (upto May,22)
No. of Benches constituted
Cases Disposed of (Both Pre-litigative and Pending cases)
No. of Benches constituted
Cases Disposed of (Both Pre-litigative and Pending cases)
No. of Benches constituted
Cases Disposed of (Both Pre-litigative and Pending cases)
No. of Benches constituted
Cases Disposed of (Both Pre-litigative and Pending cases)
1
Andaman & Nicobar Islands
2
290
1
90
0
0
0
0
2
Andhra Pradesh
8493
11400
3585
30461
4874
12123
1111
1534
3
Arunachal Pradesh
47
118
6
25
24
91
0
0
4
Assam
419
33084
6
1
136
13672
0
0
5
Bihar
931
1256
28
97
1
6
0
0
6
Chhattisgarh
610
1662
491
3475
187
228
27
30
7
Dadra & Nagar Haveli
0
0
0
0
0
0
0
0
8
Daman & Diu
0
0
0
0
0
0
0
0
9
Delhi
52
16340
300
195359
250
147103
0
0
10
Goa
5
81
8
777
30
3209
16
731
11
Gujarat
4542
20611
2851
21880
5157
15546
972
8577
12
Haryana
66040
124952
33774
52789
54762
115797
10909
35880
13
Himachal Pradesh
1865
68651
90
3205
260
22031
51
1984
14
Jammu & Kashmir
145
16774
125
9469
24
3271
0
0
15
Jharkhand
743
14341
607
79649
1310
22954
265
1115
16
Karnataka
3890
45165
1912
121884
412
2524
48
1227
17
Kerala
1972
21408
721
4837
302
19226
78
1119
18
Lakshadweep
2
0
0
0
0
0
0
0
19
Madhya Pradesh
1166
10675
1714
14903
808
4110
146
351
20
Maharashtra
592
7932
22
605
6
28
1
2
21
Manipur
0
0
1
21
0
0
0
0
22
Meghalaya
0
0
0
0
23
89
0
0
23
Mizoram
112
552
27
147
17
204
2
3
24
Nagaland
0
0
0
0
0
0
0
0
25
Odisha
101
45210
239
4628
12
326
0
0
26
Puducherry
49
699
24
392
42
262
8
88
27
Punjab
803
4242
0
0
339
1108
1
12
28
Rajasthan
3689
6522
607
34514
786
845
191
226
29
Sikkim
120
560
110
158
110
636
20
202
30
Tamil Nadu
2181
16621
767
13117
759
13066
112
803
31
Telangana
1862
12352
1501
24327
2827
7363
493
1239
32
Tripura
35
7353
12
6938
93
11624
8
1172
33
Chandigarh
12
28
26
1
69
37
2
2
34
Uttar Pradesh
197
3916
200
100305
57
31414
3
2138
35
Uttarakhand
72
27258
121
6166
25
8605
21
5000
36
West Bengal
1307
25698
575
13853
774
74999
106
501
37
Ladakh
0
0
0
0
4
32
0
0
Grand Total
102056
545751
50451
744073
74480
532529
14591
63936
Note: U.T. of Ladakh Legal Services Authority was constituted in the month of February, 2021
Annexure-B
S.No.
Name of the State/UT Authority
2019
2020
2021
2022 (upto June,22)
Cases disposed of
Cases disposed of
Cases disposed of
Cases disposed of
1
Andaman & Nicobar Islands
0
248
3997
1574
2
Andhra Pradesh
97415
37896
122839
265715
3
Arunachal Pradesh
588
104
1054
435
4
Assam
21596
12188
39642
44890
5
Bihar
164984
66451
151620
130881
6
Chandigarh
11188
2569
16833
4378
7
Chhattisgarh
57648
24464
134548
474833
8
Dadra & Nagar Haveli
2021
1768
172
592
9
Daman & Diu
249
31
113
46
10
Delhi
71377
83006
154992
247758
11
Goa
1565
351
1680
2016
12
Gujarat
193150
41584
748722
556192
13
Haryana
103298
30298
123413
222639
14
Himachal Pradesh
25432
5971
35556
36967
15
Jammu & Kashmir
32177
13258
166544
197183
16
Jharkhand
49228
53152
232473
457815
17
Karnataka
281849
334681
1277856
1132702
18
Kerala
128729
15010
68681
110349
19
Lakshadweep
4
8
7
110
20
Madhya Pradesh
234433
108365
347333
210644
21
Maharashtra
428376
215837
2440375
2799775
22
Manipur
1994
204
794
732
23
Meghalaya
695
303
852
464
24
Mizoram
495
218
790
2159
25
Nagaland
973
251
941
459
26
Odisha
43197
18329
35557
24799
27
Puducherry
4194
1738
5084
3408
28
Punjab
89016
32528
138175
138913
29
Rajasthan
219098
103060
286834
1128235
30
Sikkim
165
30
110
148
31
Tamil Nadu
340594
88819
191604
223559
32
Telangana
110838
47560
349902
1102255
33
Tripura
3354
382
1070
1576
34
Uttarakhand
26058
8088
20882
3266946
35
Uttar Pradesh
2484405
1171022
5551793
4174622
36
West Bengal
62890
28596
133736
406970
37
Ladakh
0
0
1463
829
Grand Total
5293273
2548368
12788037
17373568
Note: U.T. of Ladakh Legal Services Authority was constituted in the month of February, 2021
Annexure-C
S. No
SLSA
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23 (upto May, 22)
Sitting During the year
Cases settled during the year
Sitting During the year
Cases settled during the year
Sitting During the year
Cases settled during the year
Sitting During the year
Cases settled during the year
1
Andaman & Nicobar Islands
0
0
0
0
0
0
0
0
2
Andhra Pradesh
1384
1608
431
1283
927
1406
169
149
3
Arunachal Pradesh
0
0
0
0
0
0
0
0
4
Assam
263
38
99
12
141
56
40
9
5
Bihar
1754
688
977
203
482
221
88
59
6
Chhattisgarh
918
96
346
32
1045
1199
186
327
7
Dadra & Nagar Haveli
0
0
0
0
0
0
0
0
8
Daman & Diu
0
0
0
0
0
0
0
0
9
Delhi
516
19439
532
14765
791
17395
131
3142
10
Goa
21
57
24
30
2
0
0
0
11
Gujarat
9
120
1
105
9
2238
1
8
12
Haryana
3578
45839
3413
9654
3547
30960
553
13813
13
Himachal Pradesh
38
112
6
10
9
11
0
0
14
Jammu & Kashmir
0
0
0
0
0
0
0
0
15
Jharkhand
2738
10517
3554
1943
5144
32514
871
3713
16
Karnataka
1578
6399
1069
3869
1292
5371
217
449
17
Kerala
276
442
336
248
212
1104
46
396
18
Lakshadweep
0
0
0
0
0
0
0
0
19
Madhya Pradesh
368
510
455
270
886
574
157
50
20
Maharashtra
797
3304
541
249
918
765
162
234
21
Manipur
0
0
0
0
0
0
0
0
22
Meghalaya
0
0
0
0
0
0
0
0
23
Mizoram
0
0
0
0
0
0
0
0
24
Nagaland
0
0
0
0
0
0
0
0
25
Odisha
935
1870
583
1350
742
1561
68
163
26
Puducherry
0
0
0
0
0
0
0
0
27
Punjab
4504
8391
2868
3987
4538
9967
814
2361
28
Rajasthan
4545
5254
1123
806
2960
3228
765
1027
29
Sikkim
0
0
0
0
0
0
0
0
30
Tamil Nadu
245
47
236
80
671
272
104
104
31
Telangana
181
3546
66
549
108
6674
12
63
32
Tripura
147
208
1
0
44
81
11
15
33
Chandigarh
246
582
246
108
240
687
39
558
34
Uttar Pradesh
4274
1230
2714
383
3961
1087
763
246
35
Uttarakhand
461
379
156
522
484
765
104
120
36
West Bengal
0
0
0
0
0
0
0
0
37
Ladakh
0
0
0
0
0
0
0
0
Grand Total
29776
110676
19777
40458
29153
118136
5301
27006
Note: U.T. of Ladakh Legal Services Authority was constituted in the month of February, 2021
This information was given by the Minister for Law and Justice, Shri Kiren Rijiju in a written reply to a question in Lok Sabha today.