ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা এক্স-সর্ভিসমেন কন্ত্রিব্যুতরী হেল্থ স্কিম (ই.সি.ঐচ.এস.)কী দ্রগশিং অমসুং কঞ্জুমেবলশিং লৈশিনবগী মোনিতরী লিমিৎ হেনগৎহনবদা অয়াবা পীখ্রে
30 JUN 2022 6:28PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী, শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙসি ওথোরাইজ লোকেল কেমিস্তস (এ.এল.সি.)দগী নন এভাইলেবল (এন.এ.), ইমর্জেন্ত, পুন্সি কন্নবা অমসুং তঙাই ফদবা হীদাকশিং লৈবগী মোনিতরী সীলিং অসি পোলিক্লিনিক্সকী কেতগোরী পুম্নমক্তা ১০০% হেনগৎহনবদা অয়াবা পীখ্রে। মসিনা ই.সি.ঐচ.এস. বেনিফিসরীশিংগীদমক্তা হীদাক-লাংথকশিং লায়না অমসুং মতম চানা ফংহনবা ঙম্লগনি। (তাইপ এ অমসুং বি.গী ওইনা লুপা লাখ ২.৫দগী লাখ ৫, তাইপ সি.গীনা লুপা লাখ ১.৫দগী লাখ ৩, তাইপ দি.গীনা লুপা লাখ ১দগী লাখ ২ ফাওবা)
হীদাক-লাংথকশিং সপ্লাই তৌবগা মরী লৈননা ভেতরেনশিংদগী রিপ্রজেন্তেসন কয়ামরুম লৈখি। সরকারনা ই.সি.ঐচ.এস. বেনিফিসরীশিংগী হীদাক-লাংথকশিং প্রোক্যুর্মেন্তগী থৌওংদা শেমদোক-শেমজিন কয়ামরুম পাইখৎখ্রে। ই.সি.ঐচ.এস. পোলিক্লিনিক্সকী স্তেসন পুম্নমক্তা নন এভাইলেবল (এন.এ.), ইমর্জেন্ত, পুন্সি কন্নবা অমসুং তঙাই ফদবা হীদাকশিং মথৌ তাবগী মতুং ইন্না সপ্লাই তৌনবা লোকেল মেদিকেল স্তোর/কেমিস্তশিং এম্পেনেল তৌখি। লোকেল মেদিকেল স্তোর/কেমিস্তশিং এম্পেনেল তৌবগী থবক অসি স্তেসন কম্মান্দরনা শেম্বা বোর্দ ওফ ওফিসর্স অমনা চত্থখি। এম.দি., ই.সি.ঐচ.এস.না অয়াবা পীখিবা অসিদগী হেনবা এক্সপেন্দিচর অদু অয়াবা পীগনি। সি.ও., ই.সি.ঐচ.এস.না করিগুম্বা মথৌ তারবদি অতোপ্পা ই.সি.ঐচ.এস. পোলিক্লিনিক্সতগী মথৌ তাবা ফন্দশিং রি-এপ্রোপ্রিএৎ তৌবা য়াগনি।
সরকারনা ২৫.০৩.২০২২দা হান্ননা জেনরেল কন্দিসনগী মখাদা অমুক্তা লুপা ২৫,০০০/-দগী হেন্দনা অমসুং মমাংদা লুপা লাখ ২ ওইরম্বা হীদাক-লাংথক অমসুং কঞ্জুমেবেলগী খ্বাইদগী য়াম্বা ভেল্যু অমুক্তা লুপা লাখ ৫ ওইবা কেন্সর মেদিসিনশিংগী ওইনা অখন্নবা কন্দিসন্দা অমুক্তা লুপা ৭৫,০০০/-দগী হেন্দবা ওইদুনা মমাংদা নুমিৎ ১৫গী ওইরম্বদগী নুমিৎ ৩০নিগী ওইনা ই.সি.ঐচ.এস. পোলিক্লিনিক/ওথোরাইজ লোকেল কেমিস্ততা ফংদবা ওপন মার্কেৎতগী লৈবা হীদাক-লাংথকশিং অমসুং কঞ্জুমেবলশিংগী মমলগী রিইমবর্সমেন্ত তৌনবগী সেঙ্কসন তৌবদা অয়াবা পীখি। মসি ভেতরেনশিংদা তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিং ফংহন্নবা মাইকৈদা চংশিল্লিবা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইরগনি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh approves enhanced monetary limits for procurement of Drugs and consumables for Ex-Servicemen Contributory Health Scheme (ECHS)
30 JUN 2022 6:28PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh today approved the enhancement of the monetary ceiling for purchase of Not Available (NA), emergent, lifesavings and essential drugs by 100% in all categories of polyclinics from Authorised Local Chemists (ALC). This will ensure easy & timely availability of medicines for ECHS beneficiaries. (Type A & B from Rs 2.5 lakh to 5 Lakh, Type C from Rs 1.5 lakh to 3 Lakh, Type D from Rs 1 lakh to 2 Lakh).
There have been various representations from the veterans regarding supply of medicines. The Government has already undertaken a series of modifications to procedures of procurement of medicines for ECHS beneficiaries. In all stations with ECHS Polyclinics, local medical stores/chemists are empanelled for supply of Not Available (NA), emergent, life-saving and essential drugs on as required basis. The empanelled local medical stores/chemists are being done by a Board of Officers constituted by the Station Commander. Any expenditure above this limit will be approved by MD, ECHS. The CO, ECHS may re-appropriate the required funds from other ECHS Polyclinics, if required.
It may be seen that the Government on 25.03.2022 had already conveyed the sanction for reimbursement of cost of medicines and consumables, purchased from open market, not Available at ECHS Polyclinic/Authorized Local Chemist for a maximum period of 30 days from earlier 15 days at a time subject to the maximum value of medicines and consumables not exceeding Rs. 25,000/- each time under the general conditions and Rs. 75,000/- each time under the special conditions except in the case of Cancer Medicines where the maximum value of medicines and consumable would be Rs.5 lakhs each time from the earlier Rs.2 lakhs each time. This will be a big move towards making essential medicines available to the Veterans.