PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
09 JUN 2022 6:51PM by PIB Delhi
• 194.59 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 32,498
• Active cases stand at 0.08%
• Recovery Rate currently at 98.71%
• 3,591 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,26,40,301
• 7,240 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (2.13%)
• Weekly Positivity Rate (1.31%)
• 85.38 cr Total Tests conducted so far; 3,40,615 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 194.59 Cr
Over 3.47 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 32,498
7,240 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.71%
Weekly Positivity Rate is presently at 1.31%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 194.59 Cr (1,94,59,81,691) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,48,87,047 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.47 Cr (3,47,98,758) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,07,457
2nd Dose
1,00,45,761
Precaution Dose
53,48,778
FLWs
1st Dose
1,84,20,174
2nd Dose
1,75,93,257
Precaution Dose
90,53,309
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,47,98,758
2nd Dose
1,85,94,803
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,97,25,601
2nd Dose
4,65,92,856
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,74,55,350
2nd Dose
49,31,45,481
Precaution Dose
12,78,662
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,33,02,115
2nd Dose
19,15,37,321
Precaution Dose
16,68,822
Over 60 years
1st Dose
12,71,32,315
2nd Dose
11,95,03,724
Precaution Dose
2,03,77,147
Precaution Dose
3,77,26,718
Total
1,94,59,81,691
India’s Active Caseload currently stands at 32,498. Active cases now constitute 0.08% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.71%. 3,591 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,26,40,301.
7,240 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 3,40,615 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 85.38 Cr (85,38,63,238) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 1.31% and the Daily Positivity rate is reported to be 2.13%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1832434
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 193.53 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 14.01 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 9th June 2022)
SUPPLIED
1,93,53,58,865
BALANCE AVAILABLE
14,01,68,415
More than 193.53 crore (1,93,53,58,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 14.01 Cr (14,01,68,415) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1832433

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
09 JUN 2022 6:51PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৯৪.৫৯ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৩২,৪৯৮ লৈরি
• এক্তিব কেস ০.০৮% দা লৈরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭১% দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩,৫৯১ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৬,৪০,৩০১ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,২৪০ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (২.১৩%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (১.৩১%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৫.৩৮ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৩,৪০,৬১৫ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ১৯৪.৫৯ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.৪৭ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৩২,৪৯৮ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,২৪০ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৭১%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ১.৩১% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৯৪.৫৯ (১,৯৪,৫৯,৮১,৬৯১) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৪৮,৮৭,০৪৭কী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.৪৭ (৩,৪৭,৯৮,৭৫৮)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০৭,৪৫৭
অনিশুবা দোজ
১,০০,৪৫,৭৬১
প্রিকোসন দোজ
৫৩,৪৮,৭৭৮
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,২০,১৭৪
অনিশুবা দোজ
১,৭৫,৯৩,২৫৭
প্রিকোসন দোজ
৯০,৫৩,৩০৯
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩,৪৭,৯৮,৭৫৮
অনিশুবা দোজ
১,৮৫,৯৪,৮০৩
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৯৭,২৫,৬০১
অনিশুবা দোজ
৪,৬৫,৯২,৮৫৬
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৭৪,৫৫,৩৫০
অনিশুবা দোজ
৪৯,৩১,৪৫,৪৮১
প্রিকোসন দোজ
১২,৭৮,৬৬২
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,৩৩,০২,১১৫
অনিশুবা দোজ
১৯,১৫,৩৭,৩২১
প্রিকোসন দোজ
১৬,৬৮,৮২২
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৭১,৩২,৩১৫
অনিশুবা দোজ
১১,৯৫,০৩,৭২৪
প্রিকোসন দোজ
২,০৩,৭৭,১৪৭
প্রিকোসন দোজ
৩,৭৭,২৬,৭১৮
অপুনবা
১,৯৪,৫৯,৮১,৬৯১
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৩২,৪৯৮দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৮% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭১% দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩,৫৯১ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৬,৪০,৩০১ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,২৪০ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৩,৪০,৬১৫ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৫.৩৮ (৮৫,৩৮,৬৩,২৩৮) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ১.৩১% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ২.১৩% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1832434
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ হেন্না ফংহনখ্রে
শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৪.০১ হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী থবক থৌরমশিং খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি পাকথোক চাউথোকহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবগীদমক ফংগদবা ভেক্সিনশিং মাঙজৌননা খঙহন্দুনা, অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি হেন্না খুমাঙ চাওশিনহল্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না ফংহন্দুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা পুথোক্লিবা ভেক্সিনশিং ৭৫% লৌদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহনগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
জুন ৯, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫
লেমহৌরিবা বেলেন্স
১৪,০১,৬৮,৪১৫
ভারত লৈঙাক (লেম্না পীবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ (১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৪.০১ (১৪,০১,৬৮,৪১৫) হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1832433