PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
07 JUN 2022 7:25PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৯৪.২৭ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ২৬,৯৭৬ লৈরি
• এক্তিব কেস ০.০৬% দা লৈরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭২% দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৫১৩ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৬,৩৩,৩৬৫ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,৭১৪ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (১.২১%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৯৭%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৫.৩২ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৩,০৭,৭১৬ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ১৯৪.২৭হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.৪৫ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ২৬,৯৭৬ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,৭১৪ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৭২%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ০.৯৭% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৯৪.২৭ (১,৯৪,২৭,১৬,৫৪৩) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৪৭,৯৩,০৫৬গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.৪৫ (৩,৪৫,৫৮,৩৬৬) দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৪,০৭,৩৩৬
অনিশুবা দোজ
১,০০,৪৪,৩৪২
প্রিকোসন দোজ
৫৩,১৫,৭৩৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৪,১৯,৯১৫
অনিশুবা দোজ
১,৭৫,৯০,৯১৭
প্রিকোসন দোজ
৮৯,৬৪,৬৭৭
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩,৪৫,৫৮,৩৬৬
অনিশুবা দোজ
১,৭৯,৬৯,১২০
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫,৯৬,৪৯,৫১৯
অনিশুবা দোজ
৪,৬৩,৪৬,৯৭০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫,৭৩,৭৩,৬১১
অনিশুবা দোজ
৪৯,২২,৫৪,৯৩০
প্রিকোসন দোজ
১১,৬৮,৬৭৪
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০,৩২,৮৯,৩১৯
অনিশুবা দোজ
১৯,১৩,৪২,০৫৮
প্রিকোসন দোজ
১৫,৯০,১২০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৭১,২১,৬৭৬
অনিশুবা দোজ
১১,৯৩,৬৯,০৮৩
প্রিকোসন দোজ
১,৯৯,৪০,১৭৩
প্রিকোসন দোজ
৩,৬৯,৭৯,৩৮১
অপুনবা
১,৯৪,২৭,১৬,৫৪৩
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ২৬,৯৭৬দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৬% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭২%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৫১৩ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৬,৩৩,৩৬৫ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,৭১৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৩,০৭,৭১৬ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৫.৩২ (৮৫,৩২,০৯,২৬২) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৯৭% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ১.২১% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1831703
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ হেন্না ফংহনখ্রে
শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৪.৬৫ হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী থবক থৌরমশিং খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি পাকথোক চাউথোকহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবগীদমক ফংগদবা ভেক্সিনশিং মাঙজৌননা খঙহন্দুনা, অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি হেন্না খুমাঙ চাওশিনহল্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না ফংহন্দুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা পুথোক্লিবা ভেক্সিনশিং ৭৫% লৌদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহনগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
জুন ৭, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫
লেমহৌরিবা বেলেন্স
১৪,৬৫,১৩,১৮০
ভারত লৈঙাক (লেম্না পীবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ (১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৪.৬৫ (১৪,৬৫,১৩,১৮০) হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1831685
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
07 JUN 2022 7:25PM by PIB Delhi
• 194.27 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 26,976
• Active cases stand at 0.06%
• Recovery Rate currently at 98.72%
• 2,513 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,26,33,365
• 3,714 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (1.21%)
• Weekly Positivity Rate (0.97%)
• 85.32 cr Total Tests conducted so far; 3,07,716 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 194.27 Cr
Over 3.45 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 26,976
3,714 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.72%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.97%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 194.27 Cr (1,94,27,16,543) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,47,93,056 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.45 Cr (3,45,58,366) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,07,336
2nd Dose
1,00,44,342
Precaution Dose
53,15,737
FLWs
1st Dose
1,84,19,915
2nd Dose
1,75,90,917
Precaution Dose
89,64,677
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,45,58,366
2nd Dose
1,79,69,120
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,96,49,519
2nd Dose
4,63,46,970
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,73,73,611
2nd Dose
49,22,54,930
Precaution Dose
11,68,674
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,32,89,319
2nd Dose
19,13,42,058
Precaution Dose
15,90,120
Over 60 years
1st Dose
12,71,21,676
2nd Dose
11,93,69,083
Precaution Dose
1,99,40,173
Precaution Dose
3,69,79,381
Total
1,94,27,16,543
India’s Active Caseload currently stands at 26,976. Active cases now constitute 0.06% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.72%. 2,513 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,26,33,365.
3,714 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 3,07,716 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 85.32 Cr (85,32,09,262) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.97% and the Daily Positivity rate is reported to be 1.21%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1831703
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 193.53 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 14.65 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 7th June 2022)
SUPPLIED
1,93,53,58,865
BALANCE AVAILABLE
14,65,13,180
More than 193.53 crore (1,93,53,58,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 14.65 Cr (14,65,13,180) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1831685