জল শক্তি মন্ত্রালয়
দাম শেমজিন শাজিনবা
07 APR 2022 5:35PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা ইন্সতিত্যুসনগী মওংদা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থৌওংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙদুনা লৈবাক অসিদা হান্নদগী লৈরবা খনগৎলবা দামশিংগী মথৌ তৌবগী চাং অমসুং তেক্ত-কায়দবগী মতৌবু হেন্না ফগৎহনবা পান্দমগা লোয়ননা দাম রিহেবিলিতেসন অমসুং ইম্প্রুবমেন্ত প্রোজেক্ত (দি.আর.আই.পি.) ফেজ ১ অমসুং ২গী থবক তৌবা হৌখ্রে। স্কিম অসিদা রাজ্য ১৯ অমসুং সেন্ত্রেল এজেন্সী অহুম্না শরুক য়ারি। দাম ৭৩৬ শেমজিন শাজিনবগী পান্দম য়াওনা স্কিম অসিগী করোর ১০,২১১গী বজেৎ কায়থোক্লে। দি.আর.আই.পি.গী ফেজ ১ অমসুং ২গী অয়াবা পীরবা অপুনবা শেমফমগী মনুংদগী, লুপা করোর ৭০০০তি এক্সতর্নেল লোন ওইগনি অমসুং লুপা করোর ৩২১১না শরুক য়ারিবা রাজ্য অমসুং সেন্ত্রেল এজেন্সী অহুম্না পুথোক্কনি। ফেজ খুদিংদা য়ু.এস. দোল্লর মিলিয়ন ৫০০গী এক্সতর্নেল তেংবাং লৈগনি। স্কিম অসিগী ফেজ ২দা শেল থাদমিন্নবগী থৌওং লৈগনি, য়ু.এস. দোল্লর মিলিয়ন ৫০০গী এক্তর্নেল তেংবাং অসি ৱর্ল্দ বেঙ্ক অমসুং এসিয়ন ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত বেঙ্কনা চপ মান্ননা পুথোকমিন্নগনি। কেবিনেৎনা অয়াবা পীরবা ৱারোলগী মতুং ইন্না, রাজ্যশিংদা লৈবা দাম মশিং অমসুং দি.আর.আই.পি. ২ অমসুং ৩গী মখাদা ৱাহৌদোক থম্লবা চঙগনি পানরিবা শেনফম অসি এনেক্সর-১দা পীরি।
দি.আর.আই.পি., ফেজ ২ অমসুং ৩গী স্কিম অসি চহি ১০ শাংগনি। স্কিম অসি ফেজ অনি থোক্না পায়খৎকনি, অমমম্না চহি ২ অমুক্তদা পাংথোক্তুনা চহি ৬ চঙনা পায়খৎকনি। দি.আর.আই.পি. ফেজ ২গী স্কিম অসিবু ওক্তোবর ২০২১দা ৱর্ল্দ বেঙ্কনা মথৌ পাংথোকপা ঙমগদবা থৌওংনি হায়না লাউথোকখ্রে।
দি.আর.আই.পি. ফেজ ২গী মখাদা, ৱর্ল্দ বেঙ্ককা (য়ূ.এস.$ মিলিয়ন ২৫০) লোয়ননা লোনগী খুৎয়েক পীনবসি রাজ্য ১০ অমসুং সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসনগা লোয়ননা ওগস্ত ২০২১দা পাংথোকখি। দি.আর.আই.পি. ফেজ ৩গী এক্সতর্নেল ফন্দিংগী ওইনদি, ফেজ ৩গী থবক পায়খৎপা হৌরকপদা খন্নগনি অমসুং মসিগীদমক্তা ৱর্ল্দ বেঙ্কনা মখোয়গী থৌরাং অমসুং দি.আর.আই.পি.গী স্কিমগী ইস্তিমেত্তা হান্ননা শেম শাদুনা লৈরবনি।
স্কিম অসিগী মখাদা, ৱাহৌদোক পীরবা দাম খুদিংবু দাম সেফতী এক্সপর্ত কাঙবু অমনা পাক শন্না য়েংশিনগনি/ওদিৎ তৌগনি অমসুং মখোয়না হায়বশিংদা দামশিংবু শেমজিন শাজিনবগী থৌরাং শেম্বগী থৌওংনা য়ুম্ফম ওইগনি।
সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন্না লৈবাক্কী রিজর্বর ১৪০গী হৌজিক ওইবা স্তোরেজকী ফিভম্বু চয়োলগী ওইনা য়েংশিল্লি অমসুং চয়োলগী ওইবা ই-পাউ ফোঙই। হায়রিবা রিজর্বর ১৪০গী অপুনবা স্তোরেজ কেপাসিতী অসি বি.সি.এম. ১৭৫.৯৫৭নি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিদা শেমখি হায়না পানরিবা বি.সি.এম. ২৫৭.৮১২গী লাইব স্তোরেজ কেপাসিতীগী চাউরাকপা ৬৮.২৫%নি। লাইব স্তোরেজকী হৌজিক ওইরিবা থাক (২৪/৩/২০২২ ফাওবগী) মখাদা পীরিঃ
এফ.আর.এল.দা লোইরিবা লাইব স্তোরেজ কেপাসিতী (বি.সি.এম.)
বি.সি.এম.গী লাইব স্তোরেজ (২৪.০৩.২০২২ ফাওবগী)
হন্দক্কী চহিগী
মমাং চহি
মমাংগী চহি ১০গী চাংচৎ
১৭৫.৯৫৭
৮৩.৫২৩
৭৮.১৯৮
৬৬.০৬৩
য়েংশিল্লবা রিজর্বর গী স্তোরেজকী থাক তাকপা সি.দবল্যু.সি.গী চয়োলগী বুল্লেতিন, ২৪.০৩.২০২২দা ফোঙবা, অসি এনেক্সর-২দা পীরি।
ৱারোল অসি জল শক্তি মন্ত্রী, শ্রী বিশ্বেস্বর তুদুনা ঙসি লোক সভাদা পীবা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।
*****
এনেক্সন-১
রাজ্য/ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীগী ওইবা ৱাহৌদোক পীরবা দাম মশিং অমসুং দি.আর.আই.পি., ফেজ ২ অমসুং ৩ স্কিমগী মখাদা চঙগনি পানরিবা শেমফম।
মথং মনাও
রাজ্য/এজেন্সী
দাম মশিং
চঙগনি পারিবা শেনফম (লুপা করোরদা)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩১
৭৭৭
২
বি.বি.এম.বি.
২
২৩০
৩
ছতিসগর
৫
৯২
৪
সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন
৫৭০
৫
দামোদার ভেলী কোর্প
৫
১৪৪
৬
গোৱা
২
৫৮
৭
গুজরাত
৬
২২৭
৮
ঝার্খন্দ
৩৫
২৫১
৯
কর্নাতকা (কর্নাতকা পাৱর কোর্পোরেসন লিমিতেদ য়াওনা)
৪১
৬৫১
১০
কেরলা এস.ই.বি.
১২
১৫০
১১
কেরলা দবল্যু.আর.দি.
১৬
১৬৬
১২
মধ্য প্রদেশ
২৭
১০৪
১৩
মহারাস্ত্রা
১৬৭
৯৪০
১৪
মনিপুর
২
২০
১৫
মেঘালয়
৬
১০৫
১৬
ওরিশা
৩৬
৯৩৩
১৭
পঞ্জাব
১২
৪৭২
১৮
রাজস্থান
১৮৯
৯৬৫
১৯
তমিল নাদু
৫৯
১,০৬৪
২০
তেলঙ্গানা
২৯
৬৪৪
২১
উত্তর প্রদেশ
৩৯
১,২৪৯
২২
য়ু.জে.ভি.এন.এল.
৬
২৭৪
২৩
নোংচুপ বেঙ্গোল
৯
১২৭
অপুনবা
৭৩৬
১০, ২১১
মথং মনাও
রিজর্বর মমিং
এফ.আর.এল. (এম.)
রিজর্বর গী হৌজিক্কী থাক (এম.)
এফ.আর.এল.গী লাইব কেপাসিতী (বি.সি.এম.)
হৌজিক্কী লাইব স্তোরেজ (বি.সি.এম.)
তাং
এফ.আর.এল.গী লাইব কেপাসিতীগী %কী স্তোরেজ
কান্নবশিং
হন্দক্কী চহি
মমাং চহি
মমাংগী চহি ১০গী চাংচৎ
তি.ঐচ. ঐচ.এ.গী আই.আর.আর. (সি.সি.এ.)
এম.দবল্যু.গী হাইদেল
১
২
৪
৬
৫
৭
৮
৯
১০
১১
৩A
৩B
অৱাং থংবা লমদম
হিমাচল প্রদেশ
*১
গোবিন্দ সাগর (ভক্রা)
৫১২.০৬
৪৭৯.৫৬
৬.২২৯
১.৬৪১
২৪-০৩-২০২২
২৬
২০
৩৩
৬৭৬
১৩৭৯
*২
পোং দাম (বিয়াস)
৪২৩.৬৭
৪০২.৭৭
৬.১৫৭
১.৭৩১
২৪-০৩-২০২২
২৮
১৮
৩০
০
৩৯৬
*৩
কোল দাম
৬৪২
৬৪০.৯৯
০.০৮৯
০.০৭৪
২৪-০৩-২০২২
৮৩
১৬
৪৭
০
৮০০
পঞ্জাব
*৪
থৈন দাম
৫২৭.৯১
৫০৯.৩৪
২.৩৪৪
১.০৬১
২৪-০৩-২০২২
৪৫
২২
৩৭
৩৪৮
৬০০
রাজস্থান
*৫
মাহী বজাজ সাগর
২৮০.৭৫
২৭১.৩০
১.৭১১
০.৭০৮
২৪-০৩-২০২২
৪১
৪১
৪১
৬৩
১৪০
৬
ঝাকম
৩৫৯.৫০
৩৫১.৫৫
০.১৩২
০.০৬৫
২৪-০৩-২০২২
৪৯
২৪
২৭
২৮
০
*৭
রানা প্রতাপ সাগর
৩৫২.৮১
৩৪৮.৪৭
১.৪৩৬
০.৬৫৩
২৪-০৩-২০২২
৪৫
৪৩
৩৩
২২৯
১৭২
৮
বিসালপুর
৩১৫.৫০
৩১০.৯৮
১.০৭৬
০.৩৯৪
২৪-০৩-২০২২
৩৭
৪০
৫০
৮১.৮
০
৯
জৱাই দাম
৩১৩.৪০
২৯৫.৩৫
০.১৯৩
০.০১৫
২৪-০৩-২০২২
৮
২৩
২০
৩৮.৬৭
০
নোংপোক থংবা লমদম
ঝার্খন্দ
১০
তেনুঘাত
২৬৯.১৪
২৫৯.২৬
০.৮২১
০.৩৮৮
২৪-০৩-২০২২
৪৭
৪৫
৪৬
০
০
$১১
মাইথোন
১৪৬.৩
১৪৭.৭৪
০.৪৭১
০.৪৭১
২৪-০৩-২০২২
১০০
৯২
৭৯
৩৪২
০
*$১২
পঞ্চেত চিং
১২৪.৯৭
১২৬.৫৭
০.১৮৪
০.১৮৪
২৪-০৩-২০২২
১০০
৮৬
৮৬
০
৮০
$১৩
কোনার
৪২৫.৮১
৪২২.৯৭
০.১৭৬
০.১২৭
২৪-০৩-২০২২
৭২
৬৮
৬৫
০
০
$১৪
তিলাইয়া
৩৬৮.৮১
৩৬৫.০৬
০.১৪২
০.০৩১
২৪-০৩-২০২২
২২
২০
২৭
০
৪
১৫
গেতালসুদ
৫৯০.০৬
৫৮৫.৪০
০.২১৮
০.০৮৭
২৪-০৩-২০২২
৪০
৩৫
৪৩
০
১৩০
ওরিশা
*১৬
হিরাকুদ
১৯২.০২
১৮৯.২১
৫.৩৭৮
৩.১৩৮
২৩-০৩-২০২২
৫৮
৪২
৫১
১৫৩
৩০৭
*১৭
বালিমেলা
৪৬২.০৮
৪৪৯.৫৮
২.৬৭৬
০.৯০০
২৩-০৩-২০২২
৩৪
৩৫
৫০
০
৩৬০
১৮
সালানদি
৮২.৩০
৭৫.৮০
০.৫৫৮
০.৩৫৯
২৩-০৩-২০২২
৬৪
৩৯
৩৯
৪২
০
*১৯
রেঙ্গালি
১২৩.৫০
১২০.১৭
৩.৪৩২
২.৩৭১
২৩-০৩-২০২২
৬৯
৩৪
৫৮
৩
২০০
*২০
মচকুন্দ (জালাপুত)
৮৩৮.১৬
৮২৫.৬৪
০.৮৯৩
০.১৬৯
২৩-০৩-২০২২
১৯
৫৭
৫৯
০
১১৫
*২১
অপ্পর কোলব
৮৫৮.০০
৮৪৮.৫৪
০.৯৩৫
০.২০৫
২৩-০৩-২০২২
২২
২১
৪৪
৮৯
৩২০
*২২
অপ্পর ইন্দ্রবতী
৬৪২.০০
৬৩০.৮৮
১.৪৫৬
০.৪০৭
২৩-০৩-২০২২
২৮
৪৮
৫৪
১২৮
৬০০
২৩
সাপুৱা
১৬৮.৫০
১৬৮.৩৬
০.০০৬
০.০০৬
২৪-০৩-২০২২
১০০
১০০
৬৭
০
০
২৪
হরিহর্ঝোর
১৪৭.৫০
১৪২.৭২
০.০৫৯
০.০১৭
২৪-০৩-২০২২
২৯
৪১
৩৭
৯.৯৫
০
২৫
মন্দিরা দাম
২১০.৩১
২০৯.৮৫
০.৩০৯
০.৩০৫
২৪-০৩-২০২২
৯৯
৮৫
৯০
০
০
নোংচুপ বেঙ্গোল
২৬
ময়ুরকশি
১২১.৩১
১১৫.৩৭
০.৪৮০
০.২২১
২৪-০৩-২০২২
৪৬
৩৫
৩৯
২২৭
০
২৭
কাংশাবতী
১৩৪.১৪
১৩০.৬২
০.৯১৪
০.৬২৮
২৪-০৩-২০২২
৬৯
২৬
৩৫
৩৪১
০
ত্রিপুরা
২৮
গুমতী
৯৩.৫৫
৮৮.৯০
০.৩১২
০.১২০
২৪-০৩-২০২২
৩৮
৬৫
২৯
০
১৫
নাগালেন্দ
*২৯
দোয়াং হেপ
৩৩৩.০০
৩০৮.৯৫
০.৫৩৫
০.১৯১
২৪-০৩-২০২২
৩৬
৪৫
৪৫
০
৭৫
বিহার
৩০
চন্দন দাম
১৫২.৩৯
১৪৭.৪০
০.১৪
০.০৮
২৪-০৩-২০২২
৫৬.৬২
৪৬.৩২
২৫.৭৪
৭৫.০০
০.০০
নোংচুপ থংবা লমদম
গুজরাত
*৩১
উকাই
১০৫.১৬
১০১.৬৯
৬.৬১৫
৪.৮৩০
২৩-০৩-২০২২
৭৩
৬৪
৪৭
৩৪৮
৩০০
৩২
সাবর্মতী (ধারোই)
১৮৯.৫৯
১৮০.৫৮
০.৭৩৫
০.১১৫
২৪-০৩-২০২২
১৬
৪১
৩০
৯৫
১
*৩৩
কদানা
১২৭.৭
১২২.১২
১.৪৭২
০.৬৮৩
২৪-০৩-২০২২
৪৬
৫২
৫৯
২০০
১২০
৩৪
শেত্রুঞ্জি
৫৫.৫৩
৫৩.৯২
০.৩০০
০.১৮৮
২৪-০৩-২০২২
৬৩
৫৮
২৯
৩৬
০
৩৫
ভাদর
১০৭.৮৯
১০৫.৮৩
০.১৮৮
০.১১১
২৪-০৩-২০২২
৫৯
৪৯
২৮
২৭
০
৩৬
দাম অঙ্গংগা
৭৯.৮৬
৭৫.৮৫
০.৫০২
০.৩০৭
২৩-০৩-২০২২
৬১
৪৫
৪৩
৫১
১
৩৭
দান্তিৱারা
১৮৪.১
১৬৮.৬০
০.৩৯৯
০.০৩৩
২৪-০৩-২০২২
৮
৯
১০
৪৫
০
৩৮
পানম
১২৭.৪১
১২০.৮৫
০.৬৯৭
০.২১৪
২৪-০৩-২০২২
৩১
৩৮
৫৫
৩৬
২
*৩৯
সর্দার সরোবর
১৩৮.৬৮
১১৯.১৯
৫.৭৬০
১.১০২
২৪-০৩-২০২২
১৯
৪৪
১৮
২১২০
১৪৫০
৪০
কার্জান
১১৫.২৫
১১০.৭০
০.৫২৩
০.৩৮৮
২৩-০৩-২০২২
৭৪
৬৬
৫৫
৫১
৩
৪১
সুখি (গুজ)
১৪৭.৮২
১৪৫.২২
০.১৬৭
০.১১২
২৩-০৩-২০২২
৬৭
৬০
৪০
২০.৭০১
০
৪২
ৱাত্রক
১৩৬.২৫
১২৮.৩৬
০.১৫৪
০.০১১
২৩-০৩-২০২২
৭
৩৪
৩৮
২২.৯৭৭
০
৪৩
হথমাতী
১৮০.৭৪
১৭৩.২৫
০.১৫৩
০.০১০
২৩-০৩-২০২২
৭
৩৮
২৭
৫.১৬৬
০
৪৪
মছু-১
১৩৫.৩৩
১৩০.৭১
০.০৭১
০.০২৩
২৩-০৩-২০২২
৩২
২৭
২৫
০
০
৪৫
মছু -২
৫৭.৩
৫৬.১১
০.০৯১
০.০৬৩
২৩-০৩-২০২২
৬৯
৬২
৪৯
১০.১৩
০
৪৬
উন্দি-১
৯৮
৯৫.১০
০.০৬৬
০.০৩০
২৩-০৩-২০২২
৪৫
৫০
৩৬
৯.৯
০
৪৭
ব্রহহ্মানী (গুজ)
৬৪.৬২
৫৮.৮৮
০.০৭১
০.০০৭
২৩-০৩-২০২২
১০
৩৯
২৫
৬.৪১৩
০
এনেক্সর-২
“দাম শেমজিন শাজিনবা”, ভারতকী মরু ওইবা রিজর্বর ১৪০গী সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসনগী চয়োলগী পাউদম (২৪/৩/২০২২)
মথং মনাও
রিজর্বর মমিং
এফ.আর.এল. (এম.)
রিজর্বর গী হৌজিক্কী থাক (এম.)
এফ.আর.এল.গী লাইব কেপাসিতী (বি.সি.এম.)
হৌজিক্কী লাইব স্তোরেজ (বি.সি.এম.)
তাং
এফ.আর.এল.গী লাইব কেপাসিতীগী %কী স্তোরেজ
কান্নবশিং
হন্দক্কী চহি
মমাং চহি
মমাংগী চহি ১০গী চাংচৎ
তি.ঐচ. ঐচ.এ.গী আই.আর.আর. (সি.সি.এ.)
এম.দবল্যু.গী হাইদেল
১
২
৪
৬
৫
৭
৮
৯
১০
১১
৩A
৩B
মহারাস্ত্রা
৪৮
জয়কৱারী (পাইতান)
৪৬৩.৯১
৪৬১.৯৯
২.১৭১
১.৪৮২
২৪-০৩-২০২২
৬৮
৬৬
২৯
২২৭
০
*৪৯
কোয়ানা
৬৫৭.৯০
৬৪৭.৫০
২.৬৫২
১.৬৯৭
২৪-০৩-২০২২
৬৪
৬৬
৫৮
০
১৯২০
৫০
ভিমা (উজাইনি)
৪৯৬.৮৩
৪৯৫.৩২
১.৫১৭
১.০৪০
২৪-০৩-২০২২
৬৯
৫৮
৩৩
১২৫
১২
৫১
ইসাপুর
৪৪১.০০
৪৩৮.২৭
০.৯৬৫
০.৬৯৪
২৪-০৩-২০২২
৭২
৬৮
৪১
১০৪
০
৫২
মুলা
৫৫২.৩০
৫৪৮.২৮
০.৬০৯
০.৪১৩
২৪-০৩-২০২২
৬৮
৬৭
৪১
১৩৯
০
৫৩
য়েলদারী
৪৬১.৭৭
৪৫৯.৫০
০.৮০৯
০.৫৮৯
২৪-০৩-২০২২
৭৩
৭০
৩০
৭৮
০
৫৪
গির্না
৩৯৮.০৭
৩৯১.৯৭
০.৫২৪
০.২৫৬
২৪-০৩-২০২২
৪৯
৪৯
২৭
৭৯
০
৫৫
খরকভাসলা
৫৮২.৪৭
৫৭৯.৩৯
০.০৫৬
০.০১৯
২৪-০৩-২০২২
৩৪
৪৬
৬১
৭৮
৮
*৫৬
অপ্পর বাইতার্না
৬০৩.৫০
৫৯৮.৯০
০.৩৩১
০.১৮৯
২৪-০৩-২০২২
৫৭
৬৬
৬০
০
৬১
৫৭
অপ্পর তাইপী
২১৪.০০
২১২.৫৬
০.২৫৫
০.১৭৪
২৪-০৩-২০২২
৬৮
৫২
৫৮
৪৫
০
*৫৮
পেঞ্চ (তোতলাদোহ)
৪৯০.০০
৪৮৪.৪২
১.০৯১
০.৬৩৬
২৪-০৩-২০২২
৫৮
৭০
৩৮
১২৭
১৬০
৫৯
অপ্পর ৱার্ধা
৩৪২.৫০
৩৩৯.৫৪
০.৫৬৪
০.৩২৯
২৪-০৩-২০২২
৫৮
৫৪
৪০
৭০
০
৬০
ভাতসা
১৪২.০৭
১২৫.০০
০.৯৪২
০.৫৪১
২৪-০৩-২০২২
৫৭
৫৫
৫৪
২৯.৩৭৮
১৫
৬১
ধোম
৭৪৭.৭০
৭৪১.১৮
০.৩৩১
০.১৯৭
২৪-০৩-২০২২
৬০
৬৩
৪৬
৩৬.২
২
৬২
দুরঘঙ্গা
৬৪৬.০০
৬৩৬.৪৩
০.৬৬৪
০.৩৮৬
২৪-০৩-২০২২
৫৮
৫২
৫১
২.৪৪১
২৪
৬৩
মনিকদোহ
৭১১.২৫
৬৯৬.০৫
০.২৮৮
০.০৮০
২৪-০৩-২০২২
২৮
১০
১৮
২.২
৬
৬৪
ভন্দরদারা
৭৪৪.৯১
৭৪০.২০
০.৩০৪
০.২২৩
২৩-০৩-২০২২
৭৩
৭২
৪৩
৬৩.৭৪
৪৬
৬৫
উর্মোদী
৬৯৬.০০
৬৯২.৪১
০.২৭৩
০.২১৮
২৪-০৩-২০২২
৮০
৮১
৭২
৩৭
৩
৬৬
ভাতঘর
৬২৩.২৮
৬১৬.২১
০.৬৭৩
০.৪৪৯
২৪-০৩-২০২২
৬৭
৬৪
৪৮
৬০.৬৫৬
১৪.০৯
৬৭
নিরা দিওঘর
৬৬৭.১০
৬৫৬.০৫
০.৩৩২
০.১৯০
২৪-০৩-২০২২
৫৭
৫২
৪০
০
৬
*৬৮
থোকারৱারী
৬৬৭.১৪
৬৫৯.১৯
০.৩৫৩
০.১৬৫
২৪-০৩-২০২২
৪৭
৪০
৪৫
০
৭২
৬৯
কানহের
৬৯০.৭৮
৬৮৩.২৫
০.২৭২
০.১৫২
২৪-০৩-২০২২
৫৬
৪৫
৪৩
৪৪.৭৮
৪
*৭০
মুলশি
৬০৭.১০
৫৯৬.২৫
০.৫৭২
০.১৭০
২৪-০৩-২০২২
৩০
৩১
৩১
০
৩০০
৭১
সুর্য়া
১১৮.৬০
১১০.০৫
০.২৭৬
০.১৬০
২৪-০৩-২০২২
৫৮
৫৩
৫৯
১৮.৩২৪
৬
৭২
তিল্লারী
১১৩.২০
১০৫.২৮
০.৪৪৭
০.৩২৮
২৪-০৩-২০২২
৭৩
৬৩
৫৯
২১.২৬
১০
৭৩
দিমভে দাম
৭১৯.১৫
৭০৪.৭৬
০.৩৫৪
০.১৫০
২৪-০৩-২০২২
৪২
৫৪
৪০
৫২.৫৬৯
৫
৭৪
বীর দাম
৫৭৯.৮৫
৫৭৬.৪৭
০.২৬৬
০.১৭১
২৪-০৩-২০২২
৬৪
৫৭
৪৪
১৮১.২৭
১৩.৫
৭৫
বার্বি দাম
৭২.৬০
৬৬.৪৪
০.৩৩৯
০.১৯০
২৪-০৩-২০২২
৫৬
৭৬
৩৭
০
১.১
৭৬
চস্কামন
৬৪৯.৫৩
৬৪৩.৪১
০.২১৫
০.১২০
২৪-০৩-২০২২
৫৬
৭৬
৪৩
৫৫.২১৪
৩
ময়াই থংবা লমদম
উত্তর প্রদেশ
৭৭
মাতাতিলা
৩০৮.৪৬
৩০৪.৫০
০.৭০৭
০.২৬৩
২৪-০৩-২০২২
৩৭
২৯
৩০
০
৩০
*৭৮
রিহান্দ
২৬৮.২২
২৫৭.৮৩
৫.৬৪৯
১.৪৩৭
২৪-০৩-২০২২
২৫
৩৫
৩৩
০
৩০০
৭৯
শার্দা সাগর
১৯০.৫০
১৮৭.৫১
০.৩৩০
০.২৪৭
২৪-০৩-২০২২
৭৫
২৩
৪৬
১২৬.৫
০
৮০
সির্সি
২১৭.৯৩
২১২.৪০
০.১৯০
০.০৪৭
২৪-০৩-২০২২
২৫
৯
২৭
৮০.৫৬৬
০
৮১
মাউদাহা
১৪৭.৮০
১৪৪.৬০
০.১৭৯
০.০৭৭
২৪-০৩-২০২২
৪৩
১৭
৩৪
৪১.৭
০
৮২
জির্গো
৯৮.২০
৯৩.৬৫
০.১৪৭
০.০৫৮
২৪-০৩-২০২২
৩৯
৩৩
৩৯
১৩.১৪
০
৮৩
রঙ্গাৱন
২৩৩.১৭
২২১.৮৬
০.১৫৫
০.০১৬
২৪-০৩-২০২২
১০
৩
১৫
২০.২৩৫
০
৮৪
মেজা
১৭৮.০০
১৬৭.৮৫
০.২৯৯
০.১১৩
২৩-০৩-২০২২
৩৮
১৬
২৮
৭১.০৪৮
০
উত্তরাখন্দ
*৮৫
রামগঙ্গা
৩৬৫.৩০
৩৫৬.৯৭
২.১৯৬
১.৫৮৩
২২-০৩-২০২২
৭২
৩৭
৪৪
১৮৯৭
১৯৮
*৮৬
তেহরী
৮৩০.০০
৭৭৫.৭০
২.৬১৫
০.৭৭৭
২৪-০৩-২০২২
৩০
১৫
২৬
২৩৫১
১০০০
৮৭
নানক সাগর
২১৫.১৯
২০৯.৭৬
০.১৭৬
০.০২১
২৪-০৩-২০২২
১২
৩১
২৪
২৫০
০
মধ্য প্রদেশ
*৮৮
গান্ধী সাগর
৩৯৯.৯০
৩৯৬.৬৮
৬.৮২৭
৪.৭৪৭
২৪-০৩-২০২২
৭০
৫২
৫২
২২০
১১৫
৮৯
তাৱা
৩৫৫.৪০
৩৪৭.৫৯
১.৯৪৪
০.৮৭৩
২৪-০৩-২০২২
৪৫
৪১
২৭
২৪৭
০
*৯০
বার্গী
৪২২.৭৬
৪১৭.৯০
৩.১৮০
১.৯২৬
২৪-০৩-২০২২
৬১
৬৩
৫২
১৫৭
৯০
*৯১
বানসাগর
৩৪১.৬৪
৩৩৬.৬৭
৫.১৬৬
৩.০৮৩
২৪-০৩-২০২২
৬০
৫১
৬১
৪৮৮
৪২৫
*৯২
ইন্দিরা সাগর
২৬২.১৩
২৫২.৭৭
৯.৭৪৫
৩.১৫৮
২৪-০৩-২০২২
৩২
৪৩
৩৬
২৩৮০
১০০০
৯৩
বার্না দাম
৩৪৮.৫৫
৩৪৩.৮২
০.৪৫৬
০.১৭৩
২৪-০৩-২০২২
৩৮
৪৭
২৯
৫৪৬
০
*৯৪
ওমকারেশ্বর
১৯৬.৬০
১৯৪.৩০
০.২৯৯
০.০৬৮
২৪-০৩-২০২২
২৩
৩৫
১০
১৩২.৫
৫২০
৯৫
সঞ্জয় সরোবর
৫১৯.৩৮
৫০৯.১৫
০.৫০৮
০.০৫৫
২৪-০৩-২০২২
১১
১৩
৯
১২.৬৪৬
৩.৪৫
৯৬
রাজঘাত দাম
৩৭০.৮৯
৩৬৬.৫৫
১.৯৪৫
১.১৩৩
২৪-০৩-২০২২
৫৮
৯
১৮
২৭০
৪৫
৯৭
কোল্লর দাম
৪৬২.২০
৪৫০.৭০
০.২৭০
০.০৯৮
২৪-০৩-২০২২
৩৬
৪২
২৬
২৫.৬৭৭
০
ছতিসগর
*৯৮
মিনিমাতা বাঙ্গো
৩৫৯.৬৬
৩৫৩.২৬
৩.০৪৬
১.৮৭৯
২৪-০৩-২০২২
৬২
৬৭
৬৯
০
১২০
৯৯
মহানদি
৩৪৮.৭০
৩৪৭.২৯
০.৭৬৭
০.৬৩৫
২৪-০৩-২০২২
৮৩
৭৮
৬০
৩১৯
১০
১০০
দুধাৱা
৪২৫.১০
৪১৬.৪৭
০.২৮৪
০.০৫২
২৪-০৩-২০২২
১৮
৫৩
৩৩
৩২৪.৫৪
০
১০১
তান্দুলা
৩৩২.২০
৩২৮.২১
০.৩১২
০.১৪৬
২৪-০৩-২০২২
৪৭
৪৮
৫৩
২৪৬.৩৬
০
মথং মনাও
রিজর্বর মমিং
এফ.আর.এল. (এম.)
রিজর্বর গী হৌজিক্কী থাক (এম.)
এফ.আর.এল.গী লাইব কেপাসিতী (বি.সি.এম.)
হৌজিক্কী লাইব স্তোরেজ (বি.সি.এম.)
তাং
এফ.আর.এল.গী লাইব কেপাসিতীগী %কী স্তোরেজ
কান্নবশিং
হন্দক্কী চহি
মমাং চহি
মমাংগী চহি ১০গী চাংচৎ
তি.ঐচ. ঐচ.এ.গী আই.আর.আর. (সি.সি.এ.)
এম.দবল্যু.গী হাইদেল
১
২
৪
৬
৫
৭
৮
৯
১০
১১
৩A
৩B
খা থংবা লমদম
এ.পি. অমসুং তি.জি.
*১০২
স্রিসাইলম
২৬৯.৭৫
২৪৪.৮৮
৬.০১৩
০.৭৭৩
২৪-০৩-২০২২
১৩
২৫
১৮
০
৭৭০
*১০৩
নাগর্জুনা সাগর
১৭৯.৮৩
১৬৯.৪৭
৫.১০৮
২.৫৯২
২৪-০৩-২০২২
৫১
৪১
১৪
৮৯৫
৮১০
আন্ধ্র প্রদেশ
১০৪
সোমাসাইলা
১০০.৫৮
৯৮.৪৫
১.৯৯৪
১.৭৮২
২৪-০৩-২০২২
৮৯
৮৯
৩৯
১৬৮
০
১০৫
য়েল্লেরু
৮৬.৫৬
৮০.০২
০.৫০৮
০.২০৮
২৪-০৩-২০২২
৪১
৪৮
২৫
৬৬.৬
০
১০৬
কান্দালেরু
৮৫
৭৯.৬৯
১.৭৯২
১.১৩৪
২৪-০৩-২০২২
৬৩
৭২
২৬
৩০০
৯
তেলঙ্গানা
১০৭
স্রীরামসাগর
৩৩২.৫৪
৩২৭.৬৬
২.৩০০
১.১২৪
২৪-০৩-২০২২
৪৯
৪৫
৩১
৪১১
২৭
১০৮
লাৱর মানাইর
২৮০.৪২
২৭৩.৪২
০.৬২১
০.২৫১
২৪-০৩-২০২২
৪০
৭৮
৪৫
১৯৯
৬০
১০৯
নিজাম সাগর
৪২৮.২৪
৪২৬.২০
০.৪৮২
০.২৭২
২৪-০৩-২০২২
৫৬
৪৮
১৯
৯৩.৬১৯
১০
১১০
সিঙ্গুরী
৫২৩.৬
৫২২.৪৭
০.৮২২
০.৬৫৩
২৪-০৩-২০২২
৭৯
৬৮
৩৪
১৬.১৮৭
১৫
*১১১
প্রিয়াদর্শিনি জুরালা
৩১৮.৫২
৩১৬.৯৩
০.১৬৮
০.০৮২
২৪-০৩-২০২২
৪৯
৫৯
৩৩
৪২.৩৮৮
২৩৪.১৬
কর্নাতকা
১১২
কৃষ্ণরাজা সাগরা
৭৫২.৫০
৭৪৭.৬০
১.১৬৩
০.৬২৬
২৪-০৩-২০২২
৫৪
৫১
৩৪
৭৯
০
*১১৩
তুঙ্গাভদ্রা
৪৯৭.৭৪
৪৮৮.৮৮
৩.২৭৬
০.৭০৭
২৪-০৩-২০২২
২২
১৩
৮
৫২৯
৭২
১১৪
ঘাতপ্রভা (হিরকালী)
৬৬২.৯৫
৬৪৪.৭৮
১.৩৯১
০.৩৭৫
২৪-০৩-২০২২
২৭
৩৫
২৩
৩১৭
০
১১৫
ভদ্রা
৬৫৭.৭৬
৬৫১.৭৮
১.৭৮৫
১.১৫১
২৪-০৩-২০২২
৬৪
৫১
৪৪
১০৬
৩৯
১১৬
লিঙ্গানামাক্কী
৫৫৪.৪৩
৫৪৪.২৭
৪.২৯৪
১.৮৩২
২২-০৩-২০২২
৪৩
৫৬
৩৮
০
৫৫
@১১৭
নারায়নপুর
৪৯২.২৫
৪৯০.৮৭
০.৮৬৩
০.৫৭১
২৪-০৩-২০২২
৬৬
৫৭
৩৮
৪২৫
০
১১৮
মালাপ্রভা (রেনুকা)
৬৩৩.৮৩
৬২৭.৫৯
০.৯৭২
০.৩৫১
২৪-০৩-২০২২
৩৬
২৮
১৪
২১৫
০
১১৯
কাবিনি
৬৯৬.৬৬
৬৯১.৯৬
০.৪৪৪
০.২২৫
২৪-০৩-২০২২
৫১
৩৭
৩১
৮৫
০
১২০
হেমাবতী
৮৯০.৬৩
৮৮৪.৭৫
০.৯২৭
০.৫৭১
২৪-০৩-২০২২
৬২
৩৪
১৭
২৬৫
০
১২১
হারঙ্গী
৮৭১.৪২
৮৬৮.৩০
০.২২০
০.১৩৮
২৪-০৩-২০২২
৬৩
৩২
১৮
৫৩
০
১২২
সুপা
৫৬৪.০০
৫৩৮.৯৩
৪.১২০
১.৬৮৪
২৪-০৩-২০২২
৪১
৫৭
৪৫
০
০
১২৩
বানী বিলাস সাগর
৬৫২.২৮
৬৪৯.৮৮
০.৮০২
০.৬২২
২৪-০৩-২০২২
৭৮
৩৯
১৪
১২৩
০
*@১২৪
অল্মাতী
৫১৯.৬০
৫১৩.৮৩
৩.১০৫
১.১৬৫
২৪-০৩-২০২২
৩৮
২৮
১৬
০
২৯০
*১২৫
গেরুসোপ্পা
৫৫.০০
৪৮.৯৫
০.১৩০
০.০৯৭
২৪-০৩-২০২২
৭৫
৬০
৭৬
৮৩
২৪০
*১২৬
মনি দাম
৫৯৪.৩৬
৫৭৯.০৮
০.৮৮৪
০.২৫৫
২৪-০৩-২০২২
২৯
২৮
৩৩
০
৪৬৯
*১২৭
তাত্তীহালা
৪৬৮.৩০
৪৪৯.৭৯
০.২৪৯
০.০০১
২৪-০৩-২০২২
০
০
৭
০
০
কেরলা
১২৮
কল্লারা (পারপ্পর)
১১৫.৮২
১০৫.১৯
০.৫০৭
০.২৬৭
২৪-০৩-২০২২
৫৩
৪৭
৫০
৬২
০
*১২৯
ইদামালায়র
১৬৯.০০
১৫০.৭১
১.০১৮
০.৫৩২
২৪-০৩-২০২২
৫২
৪৬
৪৩
৩৩
৭৫
*১৩০
ইরুক্কী
৭৩২.৪৩
৭২০.৩৮
১.৪৬০
০.৮৪১
২৪-০৩-২০২২
৫৮
৫০
৪৩
০
৭৮০
*১৩১
কাক্কী
৯৮১.৪৬
৯৬৬.১৬
০.৪৪৭
০.২৩৭
২৪-০৩-২০২২
৫৩
৭০
৫২
২৩
৩০০
*১৩২
পেরিয়র
৮৬৭.৪১
৮৬৩.৬৪
০.১৭৩
০.০৮৮
২৪-০৩-২০২২
৫১
৬২
২০
৮৪
১৪০
১৩৩
মালমপুরা
১১৫.০৬
১০৬.৪৭
০.২২৪
০.০৭০
২৪-০৩-২০২২
৩১
২১
১৭
২১.১৬৫
২.৫
তমিল নাদু
১৩৪
লাৱর ভৱানী
২৭৮.৮৯
২৭৫.৩৮
০.৭৯২
০.৫৮৪
২৪-০৩-২০২২
৭৪
৮৬
৩৩
১০৫
৮
*১৩৫
মেত্তুর (স্তানলী)
২৪০.৭৯
২৩৬.২১
২.৬৪৭
২.০২২
২৪-০৩-২০২২
৭৬
৭০
৩৩
১২২
৩৬০
১৩৬
বাইগাই
২৭৯.২০
২৭৮.৬৮
০.১৭২
০.১৬০
২৪-০৩-২০২২
৯৩
৭৪
২২
৬১
৬
#১৩৭
পরমবিকুলম
৫৫৬.২৬
৫৫৩.১৩
০.৩৮০
০.৩১৫
২৪-০৩-২০২২
৮৩
৬০
৩২
১০১
০
#১৩৮
অলিয়র
৩২০.০৪
৩০৫.২৯
০.০৯৫
০.০১৫
২৪-০৩-২০২২
১৬
৫১
২৬
০
৬০
*#১৩৯
শোলায়র
১০০২.৭৯
৯৬০.৯৩
০.১৪৩
০.০০৮
২৪-০৩-২০২২
৬
০
২
০
৯৫
১৪০
সাতানুর
২২২.২০
২১৫.৭৭
০.২০৭
০.০৯৮
২৪-০৩-২০২২
৪৭
৫০
৩২
২০.২৪৩
৭.৫
রিজর্বর ১৪০গী অপুনবা ১৭৫.৯৫৭ ৮৩.৫২৩
চাদা ওইবা মশিং ৪৭ ৪৪ ৩৮
* এম.দবল্যু. ৬০গী কেপাসিতীদগী হেনবা হাইদেল পা ৱর
$ দি.ভি.সি. সীস্তেমগী তি.ঐচ. ঐচ.এ. অপুনবা সি.সি.এ. ৩৪২
# পারম্বিকুলম, অলিয়ার অমসুং শোলায়রগী তি.ঐচ. ঐচ.এ. অপুনবা সি.সি.এ. ১০১
@' নরায়নপুর অমসুং অলিমাতীগী তি.ঐচ. ঐচ.এ. অপুনবা সি.সি.এ. ৪২৫
t সাবর্মাতী রিজর্বর অসিদা নর্মাদাদগী পাইপলাইনগী খুত্থাংদা ঈশিং পী

Ministry of Jal Shakti
Repair and Rehabilitation of Dams
07 APR 2022 5:35PM by PIB Delhi
Govt. of India has initiated the Dam Rehabilitation and Improvement Project (DRIP) Phase II & III scheme with the objective to improve the safety and operational performance of selected existing dams in the country with emphasis on institutional strengthening. This Scheme has 19 States and three central agencies on board. The budget outlay is Rs. 10,211 Crore with rehabilitation provision of 736 dams. Out of the total approved cost of DRIP, Phase-II & III, Rs. 7,000 Crore is an external loan and Rs. 3,211 Crore would be borne by the respective participating States and the three Central agencies. Each Phase has external assistance of US$ 500 million. Phase II of the Scheme has co-financing provision, wherein external assistance amounting to US$ 500 million is being equally shared by the World Bank and the Asian Infrastructure Investment Bank. As per the approved Cabinet Note, State-wise number of dams and estimated cost proposed under DRIP II & III is given at Annexure-I.
DRIP, Phase-II & III Scheme is of 10 years duration. The scheme will be implemented in two Phases, each of six years duration with two years overlapping. The DRIP Phase II Scheme has been declared effective by the World Bank in October 2021.
Under DRIP Phase II, Loan Signing with World Bank (US$ 250 M) was held in August, 2021 with 10 States and Central Water Commission. Regarding external funding for DRIP Phase III, it will be explored at the time of initiation of Phase III for which the World Bank has already made provisions, in principle, in its plan and estimates of the scheme for DRIP as a whole.
Under this scheme, all the proposed dams shall be comprehensively inspected/audited by a Group of Dam Safety Experts and their recommendations will be the basis for framing the rehabilitation plans.
Central Water Commission monitors live storage status of 140 reservoirs of the country on weekly basis and issues weekly bulletin. The total live storage capacity of these 140 reservoirs is 175.957 BCM, which is about 68.25% of the live storage capacity of 257.812 BCM estimated to have been created in the country. Current status of live storage (as on 24.03.2022) is as under:
Live Storage Capacity at FRL (BCM)
Live storage in BCM (as on 24.03.2022)
Current Year
Last Year
Last 10 year avg.
175.957
83.523
78.198
66.063
Abstract of CWC weekly bulletin issued on 24.03.2022 showing the storage position of monitored reservoirs is given at Annexure-II.
This Information was given by the Minister of State for Jal Shakti, Shri Bishweswar Tudu in a written reply in Lok Sabha today.
*****
BY/AS
ANNEXURE-I
State/Implementing Agency–wise no. of proposed dams and estimated cost under DRIP, Phase-II & III Scheme
Sl. No.
State/Agency
No. of Dams
Estimated Cost
(Rs. in crore)
1
Andhra Pradesh
31
777
2
BBMB
2
230
3
Chhattisgarh
5
92
4
Central Water Commission
570
5
Damodar Valley Corp.
5
144
6
Goa
2
58
7
Gujarat
6
227
8
Jharkhand
35
251
9
Karnataka (including Karnataka Power Corporation Limited)
41
651
10
Kerala SEB
12
150
11
Kerala WRD
16
166
12
Madhya Pradesh
27
104
13
Maharashtra
167
940
14
Manipur
2
20
15
Meghalaya
6
105
16
Odisha
36
933
17
Punjab
12
472
18
Rajasthan
189
965
19
Tamil Nadu
59
1,064
20
Telangana
29
644
21
Uttar Pradesh
39
1,249
22
UJVNL
6
274
23
West Bengal
9
127
Total
736
10, 211
S. NO
NAME OF RESERVOIR
FRL
(m)
CURRENT RESERVOI R LEVEL
(m)
LIVE CAPACIT Y AT FRL (BCM)
CURRENT LIVE STORAGE (BCM)
DATE
STORAGE AS % OF LIVE CAPACITY AT FRL
BENEFITS
CURREN T YEAR
LAST YEAR
LAST 10 YEARS AVERAG E
IRR. (CCA) IN TH. HA
HYDE L IN MW
1
2
4
6
5
7
8
9
10
11
3A
3B
NORTHERN REGION
HIMACHAL PRADESH
*1
GOBIND SAGAR(BHAKRA)
512.06
479.56
6.229
1.641
24-03-2022
26
20
33
676
1379
*2
PONG DAM(BEAS)
423.67
402.77
6.157
1.731
24-03-2022
28
18
30
0
396
*3
KOL DAM
642
640.99
0.089
0.074
24-03-2022
83
16
47
0
800
PUNJAB
*4
THEIN DAM
527.91
509.34
2.344
1.061
24-03-2022
45
22
37
348
600
RAJASTHAN
*5
MAHI BAJAJ SAGAR
280.75
271.30
1.711
0.708
24-03-2022
41
41
41
63
140
6
JHAKAM
359.50
351.55
0.132
0.065
24-03-2022
49
24
27
28
0
*7
RANA PRATAP SAGAR
352.81
348.47
1.436
0.653
24-03-2022
45
43
33
229
172
8
BISALPUR
315.50
310.98
1.076
0.394
24-03-2022
37
40
50
81.8
0
9
JAWAI DAM
313.40
295.35
0.193
0.015
24-03-2022
8
23
20
38.67
0
EASTERN REGION
JHARKHAND
10
TENUGHAT
269.14
259.26
0.821
0.388
24-03-2022
47
45
46
0
0
$11
MAITHON
146.3
147.74
0.471
0.471
24-03-2022
100
92
79
342
0
*$12
PANCHET HILL
124.97
126.57
0.184
0.184
24-03-2022
100
86
86
0
80
$13
KONAR
425.81
422.97
0.176
0.127
24-03-2022
72
68
65
0
0
$14
TILAIYA
368.81
365.06
0.142
0.031
24-03-2022
22
20
27
0
4
15
GETALSUD
590.06
585.40
0.218
0.087
24-03-2022
40
35
43
0
130
ODISHA
*16
HIRAKUD
192.02
189.21
5.378
3.138
23-03-2022
58
42
51
153
307
*17
BALIMELA
462.08
449.58
2.676
0.900
23-03-2022
34
35
50
0
360
18
SALANADI
82.30
75.80
0.558
0.359
23-03-2022
64
39
39
42
0
*19
RENGALI
123.50
120.17
3.432
2.371
23-03-2022
69
34
58
3
200
*20
MACHKUND(JALAPUT)
838.16
825.64
0.893
0.169
23-03-2022
19
57
59
0
115
*21
UPPER KOLAB
858.00
848.54
0.935
0.205
23-03-2022
22
21
44
89
320
*22
UPPER INDRAVATI
642.00
630.88
1.456
0.407
23-03-2022
28
48
54
128
600
23
SAPUA
168.50
168.36
0.006
0.006
24-03-2022
100
100
67
0
0
24
HARIHARJHOR
147.50
142.72
0.059
0.017
24-03-2022
29
41
37
9.95
0
25
MANDIRA DAM
210.31
209.85
0.309
0.305
24-03-2022
99
85
90
0
0
WEST BENGAL
26
MAYURAKSHI
121.31
115.37
0.480
0.221
24-03-2022
46
35
39
227
0
27
KANGSABATI
134.14
130.62
0.914
0.628
24-03-2022
69
26
35
341
0
TRIPURA
28
GUMTI
93.55
88.90
0.312
0.120
24-03-2022
38
65
29
0
15
NAGALAND
*29
DOYANG HEP
333.00
308.95
0.535
0.191
24-03-2022
36
45
45
0
75
BIHAR
30
CHANDAN DAM
152.39
147.40
0.14
0.08
24-03-2022
56.62
46.32
25.74
75.00
0.00
WESTERN REGION
GUJARAT
*31
UKAI
105.16
101.69
6.615
4.830
23-03-2022
73
64
47
348
300
32
SABARMATI(DHAROI)
189.59
180.58
0.735
0.115
24-03-2022
16
41
30
95
1
*33
KADANA
127.7
122.12
1.472
0.683
24-03-2022
46
52
59
200
120
34
SHETRUNJI
55.53
53.92
0.300
0.188
24-03-2022
63
58
29
36
0
35
BHADAR
107.89
105.83
0.188
0.111
24-03-2022
59
49
28
27
0
36
DAMANGANGA
79.86
75.85
0.502
0.307
23-03-2022
61
45
43
51
1
37
DANTIWADA
184.1
168.60
0.399
0.033
24-03-2022
8
9
10
45
0
38
PANAM
127.41
120.85
0.697
0.214
24-03-2022
31
38
55
36
2
*39
SARDAR SAROVAR
138.68
119.19
5.760
1.102
24-03-2022
19
44
18
2120
1450
40
KARJAN
115.25
110.70
0.523
0.388
23-03-2022
74
66
55
51
3
41
SUKHI(GUJ)
147.82
145.22
0.167
0.112
23-03-2022
67
60
40
20.701
0
42
WATRAK
136.25
128.36
0.154
0.011
23-03-2022
7
34
38
22.977
0
43
HATHMATI
180.74
173.25
0.153
0.010
23-03-2022
7
38
27
5.166
0
44
MACHCHHU-I
135.33
130.71
0.071
0.023
23-03-2022
32
27
25
0
0
45
MACHCHHU-II
57.3
56.11
0.091
0.063
23-03-2022
69
62
49
10.13
0
46
UND-I
98
95.10
0.066
0.030
23-03-2022
45
50
36
9.9
0
47
BRAHMANI(GUJ)
64.62
58.88
0.071
0.007
23-03-2022
10
39
25
6.413
0
ANNEXURE-II
“Repair and Rehabilitation of Dams” entral Water Commission Weekly Report (24.03.2022) of 140 Important Reservoirs of India
S. NO
NAME OF RESERVOIR
FRL
(m)
CURRENT RESERVOI R LEVEL
(m)
LIVE CAPACIT Y AT FRL (BCM)
CURRENT LIVE STORAGE (BCM)
DATE
STORAGE AS % OF LIVE CAPACITY AT FRL
BENEFITS
CURREN T YEAR
LAST YEAR
LAST 10 YEARS AVERAG E
IRR. (CCA) IN TH. HA
HYDE L IN MW
1
2
4
6
5
7
8
9
10
11
3A
3B
MAHARASHTRA
48
JAYAKWADI(PAITHAN)
463.91
461.99
2.171
1.482
24-03-2022
68
66
29
227
0
*49
KOYANA
657.90
647.50
2.652
1.697
24-03-2022
64
66
58
0
1920
50
BHIMA(UJJANI)
496.83
495.32
1.517
1.040
24-03-2022
69
58
33
125
12
51
ISAPUR
441.00
438.27
0.965
0.694
24-03-2022
72
68
41
104
0
52
MULA
552.30
548.28
0.609
0.413
24-03-2022
68
67
41
139
0
53
YELDARI
461.77
459.50
0.809
0.589
24-03-2022
73
70
30
78
0
54
GIRNA
398.07
391.97
0.524
0.256
24-03-2022
49
49
27
79
0
55
KHADAKVASLA
582.47
579.39
0.056
0.019
24-03-2022
34
46
61
78
8
*56
UPPER VAITARNA
603.50
598.90
0.331
0.189
24-03-2022
57
66
60
0
61
57
UPPER TAPI
214.00
212.56
0.255
0.174
24-03-2022
68
52
58
45
0
*58
PENCH(TOTLADOH)
490.00
484.42
1.091
0.636
24-03-2022
58
70
38
127
160
59
UPPER WARDHA
342.50
339.54
0.564
0.329
24-03-2022
58
54
40
70
0
60
BHATSA
142.07
125.00
0.942
0.541
24-03-2022
57
55
54
29.378
15
61
DHOM
747.70
741.18
0.331
0.197
24-03-2022
60
63
46
36.2
2
62
DUDHGANGA
646.00
636.43
0.664
0.386
24-03-2022
58
52
51
2.441
24
63
MANIKDOH
711.25
696.05
0.288
0.080
24-03-2022
28
10
18
2.2
6
64
BHANDARDARA
744.91
740.20
0.304
0.223
23-03-2022
73
72
43
63.74
46
65
URMODI
696.00
692.41
0.273
0.218
24-03-2022
80
81
72
37
3
66
BHATGHAR
623.28
616.21
0.673
0.449
24-03-2022
67
64
48
60.656
14.09
67
NIRA DEOGHAR
667.10
656.05
0.332
0.190
24-03-2022
57
52
40
0
6
*68
THOKARWADI
667.14
659.19
0.353
0.165
24-03-2022
47
40
45
0
72
69
KANHER
690.78
683.25
0.272
0.152
24-03-2022
56
45
43
44.78
4
*70
MULSHI
607.10
596.25
0.572
0.170
24-03-2022
30
31
31
0
300
71
SURYA
118.60
110.05
0.276
0.160
24-03-2022
58
53
59
18.324
6
72
TILLARI
113.20
105.28
0.447
0.328
24-03-2022
73
63
59
21.26
10
73
DIMBHE DAM
719.15
704.76
0.354
0.150
24-03-2022
42
54
40
52.569
5
74
VEER DAM
579.85
576.47
0.266
0.171
24-03-2022
64
57
44
181.27
13.5
75
BARVI DAM
72.60
66.44
0.339
0.190
24-03-2022
56
76
37
0
1.1
76
CHASKAMAN
649.53
643.41
0.215
0.120
24-03-2022
56
76
43
55.214
3
CENTRAL REGION
UTTAR PRADESH
77
MATATILA
308.46
304.50
0.707
0.263
24-03-2022
37
29
30
0
30
*78
RIHAND
268.22
257.83
5.649
1.437
24-03-2022
25
35
33
0
300
79
SHARDA SAGAR
190.50
187.51
0.330
0.247
24-03-2022
75
23
46
126.5
0
80
SIRSI
217.93
212.40
0.190
0.047
24-03-2022
25
9
27
80.566
0
81
MAUDAHA
147.80
144.60
0.179
0.077
24-03-2022
43
17
34
41.7
0
82
JIRGO
98.20
93.65
0.147
0.058
24-03-2022
39
33
39
13.14
0
83
RANGAWAN
233.17
221.86
0.155
0.016
24-03-2022
10
3
15
20.235
0
84
MEJA
178.00
167.85
0.299
0.113
23-03-2022
38
16
28
71.048
0
UTTRAKHAND
*85
RAMGANGA
365.30
356.97
2.196
1.583
22-03-2022
72
37
44
1897
198
*86
TEHRI
830.00
775.70
2.615
0.777
24-03-2022
30
15
26
2351
1000
87
NANAK SAGAR
215.19
209.76
0.176
0.021
24-03-2022
12
31
24
250
0
MADHYA PRADESH
*88
GANDHI SAGAR
399.90
396.68
6.827
4.747
24-03-2022
70
52
52
220
115
89
TAWA
355.40
347.59
1.944
0.873
24-03-2022
45
41
27
247
0
*90
BARGI
422.76
417.90
3.180
1.926
24-03-2022
61
63
52
157
90
*91
BANSAGAR
341.64
336.67
5.166
3.083
24-03-2022
60
51
61
488
425
*92
INDIRA SAGAR
262.13
252.77
9.745
3.158
24-03-2022
32
43
36
2380
1000
93
BARNA DAM
348.55
343.82
0.456
0.173
24-03-2022
38
47
29
546
0
*94
OMKARESHWAR
196.60
194.30
0.299
0.068
24-03-2022
23
35
10
132.5
520
95
SANJAY SAROVAR
519.38
509.15
0.508
0.055
24-03-2022
11
13
9
12.646
3.45
96
RAJGHAT DAM
370.89
366.55
1.945
1.133
24-03-2022
58
9
18
270
45
97
KOLAR DAM
462.20
450.70
0.270
0.098
24-03-2022
36
42
26
25.677
0
CHHATTIS GARH
*98
MINIMATA BANGO
359.66
353.26
3.046
1.879
24-03-2022
62
67
69
0
120
99
MAHANADI
348.70
347.29
0.767
0.635
24-03-2022
83
78
60
319
10
100
DUDHAWA
425.10
416.47
0.284
0.052
24-03-2022
18
53
33
324.54
0
101
TANDULA
332.20
328.21
0.312
0.146
24-03-2022
47
48
53
246.36
0
S. NO
NAME OF RESERVOIR
FRL
(m)
CURRENT RESERVOI R LEVEL
(m)
LIVE CAPACIT Y AT FRL (BCM)
CURRENT LIVE STORAGE (BCM)
DATE
STORAGE AS % OF LIVE CAPACITY AT FRL
BENEFITS
CURREN T YEAR
LAST YEAR
LAST 10 YEARS AVERAG E
IRR. (CCA) IN TH. HA
HYDE L IN MW
1
2
4
6
5
7
8
9
10
11
3A
3B
SOUTHERN REGION
A.P & TG
*102
SRISAILAM
269.75
244.88
6.013
0.773
24-03-2022
13
25
18
0
770
*103
NAGARJUNA SAGAR
179.83
169.47
5.108
2.592
24-03-2022
51
41
14
895
810
ANDHRA PRADESH
104
SOMASILA
100.58
98.45
1.994
1.782
24-03-2022
89
89
39
168
0
105
YELERU
86.56
80.02
0.508
0.208
24-03-2022
41
48
25
66.6
0
106
KANDALERU
85
79.69
1.792
1.134
24-03-2022
63
72
26
300
9
TELANGANA
107
SRIRAMSAGAR
332.54
327.66
2.300
1.124
24-03-2022
49
45
31
411
27
108
LOWER MANAIR
280.42
273.42
0.621
0.251
24-03-2022
40
78
45
199
60
109
NIZAM SAGAR
428.24
426.20
0.482
0.272
24-03-2022
56
48
19
93.619
10
110
SINGUR
523.6
522.47
0.822
0.653
24-03-2022
79
68
34
16.187
15
*111
PRIYADARSHINI JURALA
318.52
316.93
0.168
0.082
24-03-2022
49
59
33
42.388
234.16
KARNATAKA
112
KRISHNARAJA SAGARA
752.50
747.60
1.163
0.626
24-03-2022
54
51
34
79
0
*113
TUNGABHADRA
497.74
488.88
3.276
0.707
24-03-2022
22
13
8
529
72
114
GHATAPRABHA(HIDKAL)
662.95
644.78
1.391
0.375
24-03-2022
27
35
23
317
0
115
BHADRA
657.76
651.78
1.785
1.151
24-03-2022
64
51
44
106
39
116
LINGANAMAKKI
554.43
544.27
4.294
1.832
22-03-2022
43
56
38
0
55
@117
NARAYANPUR
492.25
490.87
0.863
0.571
24-03-2022
66
57
38
425
0
118
MALAPRABHA(RENUKA)
633.83
627.59
0.972
0.351
24-03-2022
36
28
14
215
0
119
KABINI
696.66
691.96
0.444
0.225
24-03-2022
51
37
31
85
0
120
HEMAVATHY
890.63
884.75
0.927
0.571
24-03-2022
62
34
17
265
0
121
HARANGI
871.42
868.30
0.220
0.138
24-03-2022
63
32
18
53
0
122
SUPA
564.00
538.93
4.120
1.684
24-03-2022
41
57
45
0
0
123
VANI VILAS SAGAR
652.28
649.88
0.802
0.622
24-03-2022
78
39
14
123
0
*@124
ALMATTI
519.60
513.83
3.105
1.165
24-03-2022
38
28
16
0
290
*125
GERUSOPPA
55.00
48.95
0.130
0.097
24-03-2022
75
60
76
83
240
*126
MANI DAM
594.36
579.08
0.884
0.255
24-03-2022
29
28
33
0
469
*127
TATTIHALLA
468.30
449.79
0.249
0.001
24-03-2022
0
0
7
0
0
KERALA
128
KALLADA(PARAPPAR)
115.82
105.19
0.507
0.267
24-03-2022
53
47
50
62
0
*129
IDAMALAYAR
169.00
150.71
1.018
0.532
24-03-2022
52
46
43
33
75
*130
IDUKKI
732.43
720.38
1.460
0.841
24-03-2022
58
50
43
0
780
*131
KAKKI
981.46
966.16
0.447
0.237
24-03-2022
53
70
52
23
300
*132
PERIYAR
867.41
863.64
0.173
0.088
24-03-2022
51
62
20
84
140
133
MALAMPUZHA
115.06
106.47
0.224
0.070
24-03-2022
31
21
17
21.165
2.5
TAMIL NADU
134
LOWER BHAWANI
278.89
275.38
0.792
0.584
24-03-2022
74
86
33
105
8
*135
METTUR(STANLEY)
240.79
236.21
2.647
2.022
24-03-2022
76
70
33
122
360
136
VAIGAI
279.20
278.68
0.172
0.160
24-03-2022
93
74
22
61
6
#137
PARAMBIKULAM
556.26
553.13
0.380
0.315
24-03-2022
83
60
32
101
0
#138
ALIYAR
320.04
305.29
0.095
0.015
24-03-2022
16
51
26
0
60
*#139
SHOLAYAR
1002.79
960.93
0.143
0.008
24-03-2022
6
0
2
0
95
140
SATHANUR
222.20
215.77
0.207
0.098
24-03-2022
47
50
32
20.243
7.5
TOTAL FOR 1 40 RESERVOIRS 175.957 83.523
PERCENTAGE 47 44 38
Sd/-
* HYDEL POWER CAPACITY HAVING CAPACITY MORE THAN 60MW Director
$ TOTAL CCA 342 TH. HA OF DVC SYSTEM W. M. , CWC
# TOTAL CCA 101 TH. HA OF PARAMBIKULAM,ALIYAR & SHOLAYAR
@' TOTAL CCA 425 TH. HA. OF NARAYANPUR AND ALMATTI
t SABARMATI RESERVOIR IS SUPPLEMENTED WITH NARMADA WATER THROUGH PIPELINE.