Ministry of Jal Shakti
Dam Rehabilation and Improvement Project
28 MAR 2022 4:55PM by PIB Delhi
Under the World Bank funded Dam Rehabilitation and Improvement Project (DRIP) Phase-I programme implemented during April 2012 to March 2021, 223 existing large dams located in 7 States have been comprehensively audited and rehabilitated at a cost of Rs. 2,567 crore.
After completion of DRIP Phase- I programme, Government of India has now taken up DRIP Phase-II & III. The scheme envisages rehabilitation and safety improvement of 736 dams located in 19 States, with a budget outlay of Rs 10,211 crore. The scheme is of 10 years duration. DRIP Phase-II has become operational from 12th October 2021, and is being co-financed by the World Bank and the Asian Infrastructure and Investment Bank.
State/Agency-wise number of proposed dams as well as their cost allocation under the DRIP Phase-II & III scheme, is given at Annexure-I.
Under DRIP Phase-II & III, Govt. of Odisha has proposed rehabilitation of 36 dams at an estimated cost of Rs. 933 crore. Under the initial phase (DRIP Phase-II), the State Government has taken up 14 dams with a budget outlay of Rs. 100 crore, details for which are given below:
Sl. No.
Name of Dams
Name of District
Estimated Rehabilitation Cost
(in Rs. Crore)
1
Aradei
Keonjhar
5
2
Jagatghai
Ganjam
5
3
Jagdala
Kendujhar
8
4
Rengali
Angul
6.6
5
Kanjhari
Keonjhar
17
6
Kumbho
Sambalpur
9
7
Laigaon
Boudh
3
8
Domkutch
Boudh
1.7
9
Randa
Nayagarh
2
10
Saipala
Nuapada
3
11
Parhel
Boudh
2.3
12
Upper Suktel
Balangir
2.7
13
Gunduriposi
Dhenkanal
4.70
14
Kuanria
Nayagada
2.50
Total Cost
72.5
Apart from Rs. 72.5 Crore for dam rehabilitation works under DRIP Phase-II, Rs. 17.54 Crore has been kept for the institutional strengthening & project management component including advance flood forecasting & reservoir operation, and balance Rs. 9.96 Crore for contingencies and inclusion of additional dams.
Against the approved outlay of Rs. 5,107 crore for DRIP Phase-II, an expenditure of Rs. 118.00 crore has been incurred by the various States/Implementing agencies till December 2021, including Rs. 2.7 crore by the Govt. of Odisha, on various preparatory activities under the scheme.
This Information was given by the Minister of State for Jal Shakti Shri Bishweswar Tudu in a written reply in Rajya Sabha today.
ANNEXURE-I
State/Implementing Agency–wise number of proposed dams and estimated cost under DRIP, Phase-II & III Scheme
Sl. No.
State/Agency
No. of Dams
Estimated Cost
(Rs. in crore)
1
Andhra Pradesh
31
777
2
BBMB
2
230
3
Chhattisgarh
5
92
4
Central Water Commission
570
5
Damodar Valley Corp.
5
144
6
Goa
2
58
7
Gujarat
6
227
8
Jharkhand
35
251
9
Karnataka (including Karnataka Power Corporation Limited)
41
651
10
Kerala SEB
12
150
11
Kerala WRD
16
166
12
Madhya Pradesh
27
104
13
Maharashtra
167
940
14
Manipur
2
20
15
Meghalaya
6
105
Sl. No.
State/Agency
No. of Dams
Estimated Cost
(Rs. in crore)
16
Odisha
36
933
17
Punjab
12
472
18
Rajasthan
189
965
19
Tamil Nadu
59
1,064
20
Telangana
29
644
21
Uttar Pradesh
39
1,249
22
UJVNL
6
274
23
West Bengal
9
127
Total
736
10, 211

জল শক্তি মন্ত্রালয়
দাম রিহেবিলেতেসন অমসুং ইমপ্রুবমেন্ত প্রোজেক্ত
28 MAR 2022 4:55PM by PIB Imphal
ৱার্ল্দ বেঙ্কনা ফন্দ থাদবা দাম রিহেবিলেতেসন এন্দ ইমপ্রুবমেন্ত প্রোজেক্ত (দি.আর.আই.পি.) ফেজ-I প্রোগ্রামগী মখাদা এপ্রিল ২০১২দগী মার্চ ২০২১গী মনুংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবদা রাজ্য ৭দা লৈরিবা অচৌবা দাম ২২৩ খংদোক্নবা ঔদিত তৌখ্রে অমদি লুপা করোর ২,৫৬৭কী মমলদা রিহেবিলেত তৌখ্রে।
দি.আর.আই.পি. ফেজ-I প্রোগ্রাম মপুং ফারবা মতুং ভারত সরকারনা হৌজিক দি.আর.আই.পি. ফেজ-II অমসুং III পায়খৎলি। স্কিম অসিনা লুপা করোর ১০,২১১গী বজেত আউতলে অমগা লোয়ননা রাজ্য ১৯দা লৈরিবা দাম ৭৩৬কী রিহেবিলেতেসন অমসুং সেফতী ইমপ্রুবমেন্তদা মীৎয়েং থম্লি। স্কিম অসি চহি ১০গী মতমগীনি। দি.আর.আই.পি. ফেজ-II অসি ২০২১গী ওক্তোবর ১২দগী মথৌ তৌবা হৌখি অমদি মসি ৱার্ল্দ বেঙ্ক অমসুং এসিয়ান ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ ইনবেস্তমেন্ত বেঙ্কনা পুন্না ফাইনান্স তৌরি।
দি.আর.আই.পি. ফেজ-II অমসুং III স্কিমগী মখাদা প্রপোজ তৌরিবা দামশিং লোয়ননা মখোয়গী কোস্ত এলোকেসনগী রাজ্য/এজেন্সীশিংগী ওইবা মশিং এনেক্সচর-Iদা পীরি।
দি.আর.আই.পি. ফেজ-II অমসুং IIIগী মখাদা ওরিশা সরকারনা লুপা করোর ৯৩৩গী এস্তিমেত তৌরবা কোস্ত অমদা দাম ৩৬কী রিহেবিলিতেসন প্রপোজ তৌরি। ইনিসিএল ফেজ (দি.আর.আই.পি. ফেজ-II)গী মখাদা লুপা করোর ১০০গী বজেদ আউতলে অমগা লোয়ননা রাজ্য সরকারনা দাম ১৪ পায়খৎলে, মদুগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
দামশিংগী মমিং
জিলাগী মমিং
এস্তিমেতেদ রিহেবিলিতেসন কোস্ত (লুপা করোরদা)
১
অরাদৈ
কিওনঝার
৫
২
জগতঘাই
গানজম
৫
৩
জগদালা
কেনদুঝার
৮
৪
রেনগালি
অনগুল
৬.৬
৫
কনঝারি
কিওনঝার
১৭
৬
কুমভো
সমবলপুর
৯
৭
লাইগোন
বৌধ
৩
৮
দোমকতচ
বৌধ
১.৭
৯
রানদা
নায়াগর
২
১০
সাইপালা
নুআপাদা
৩
১১
পরহেল
বৌধ
২.৩
১২
অপ্পর সুকতেল
বলানগির
২.৭
১৩
গুনদুরিপোসি
ধেনকনাল
৪.৭০
১৪
কুআনরিয়া
নয়াগাদা
২.৫০
অপুনবা মমল
৭২.৫
দি.আর.আই.পি. ফেজ-IIগী মখাদা দাম রিহেবিলিতেসন থবকশিংগীদমক লুপা করোর ৭২.৫গী মথক্তা লুপা করোর ১৭.৫৪ অমদি এদভান্স ফ্লদ ফোর্কাস্তিং অমসুং রিজর্বর ওপরেসন য়াওনা ইন্সতিত্যুস্নেল মপাঙ্গল কলহনবা অমসুং প্রোজেক্ত মেনেজমেন্ত কম্পোনেন্তগীদমক থম্লি অমদি লেমহৌরিবা লুপা করোর ৯.৯৬না অহেনবা দামশিংগী কন্তিনজেন্সীশিং অমসুং ইনক্লুজনগীদমক থম্লি।
দি.আর.আই.পি. ফেজ-IIগীদমক লুপা করোর ৫,১০৭গী এপ্রুব তৌরবা আউতলেদা স্কিম অসিগী মখাদা তোঙান তোঙানবা প্রিপেরেতরী এক্তিবিতীশিংদা ওরিশা সরকারনা শিজিন্নখিবা লুপা করোর ২.৭ য়াওনা দিসেম্বর ২০২১ ফাওবদা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং/ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংনা লুপা করোর ১১৮.০০গী চাদিং অমা ইনকর্দ তৌখ্রে।
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি জল শক্তিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বিশ্বেস্বর তুদুনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।
এনেক্সচর-I
দি.আর.আই.পি. ফেজ-II অমসুং III স্কিমগী মখাদা প্রপোজ তৌরিবা দামশিং অমসুং এস্তিমেতেদ কোস্তকী ওইবা রাজ্য/ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংগী মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/এজেন্সী
দামশিংগী মশিং
এস্তিমেতেদ কোস্ত
(লুপা করোরদা)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩১
৭৭৭
২
বি.বি.এম.বি.
২
২৩০
৩
ছত্তিশগর
৫
৯২
৪
সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন
৫৭০
৫
দামোদর ভেল্লী কোর্পোরেসন
৫
১৪৪
৬
গৱা
২
৫৮
৭
গুজরাত
৬
২২৭
৮
ঝার্খন্দ
৩৫
২৫১
৯
কর্নাতকা (কর্নাতকা পাৱর কোর্পোরেসন লিমিতেদ য়াওনা)
৪১
৬৫১
১০
কেরলা এস.ই.বি.
১২
১৫০
১১
কেরলা দবল্যু.আর.দি.
১৬
১৬৬
১২
মধ্য প্রদেশ
২৭
১০৪
১৩
মহারাস্ত্র
১৬৭
৯৪০
১৪
মনিপুর
২
২০
১৫
মেঘলায়া
৬
১০৫
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/এজেন্সী
দামশিংগী মশিং
এস্তিমেতেদ কোস্ত
(লুপা করোরদা)
১৬
ওরিশা
৩৬
৯৩৩
১৭
পঞ্জাব
১২
৪৭২
১৮
রাজস্থান
১৮৯
৯৬৫
১৯
তমিল নাদু
৫৯
১,০৬৪
২০
তেলঙ্গনা
২৯
৬৪৪
২১
উত্তর প্রদেশ
৩৯
১,২৪৯
২২
য়ু.জে.ভি.এন.এল.
৬
২৭৪
২৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯
১২৭
অপুনবা
৭৩৬
১০, ২১১