হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী ফীভম
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৫২ হেন্না ফংহনখ্রে
শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.০৪ হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরি
20 MAR 2022 9:29AM by PIB Imphal
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী থবক থৌরমশিং খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি পাকথোক চাউথোকহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবগীদমক ফংগদবা ভেক্সিনশিং মাঙজৌননা খঙহন্দুনা, অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি হেন্না খুমাঙ চাওশিনহল্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না ফংহন্দুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা পুথোক্লিবা ভেক্সিনশিং ৭৫% লৌদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহনগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(মার্চ ১৭, ২০২২ ফাওবদা)
পীখ্রবা
১,৮৩,৫২,২৫,০৬০
লৈরিবা বেলেন্স
১৭,০৪,৩০,৭৫৬
ভারত লৈঙাক (লেম্না পীবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৫২ (১,৮৩,৫২,২৫,০৬০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.০৪ (১৭,০৪,৩০,৭৫৬) হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লৈরি‍।