Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 183.31 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 17.15 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
19 MAR 2022 9:21AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 19th March 2022)
SUPPLIED
1,83,31,77,060
BALANCE AVAILABLE
17,15,45,076
More than 183.31 crore (1,83,31,77,060) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 17.15 Cr (17,15,45,076) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী ফীভম
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৩১ হেন্না ফংহনখ্রে
শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.১৫ হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরি
19 MAR 2022 9:21AM by PIB Imphal
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী থবক থৌরমশিং খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি পাকথোক চাউথোকহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখিবনি‍। ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবগীদমক ফংগদবা ভেক্সিনশিং মাঙজৌননা খঙহন্দুনা, অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি হেন্না খুমাঙ চাওশিনহল্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না ফংহন্দুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা পুথোক্লিবা ভেক্সিনশিং ৭৫% লৌদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহনগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(২০২২গী মার্চ ১৯ ফাওবদা)
পীখ্রবা
,৮৩,৩১,৭৭,০৬০
লৈরিবা বেলেন্স
১৭,১৫,৪৫,০৭৬
ভারত লৈঙাক (লেম্না পীবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৩১(১,৮৩,৩১,৭৭,০৬০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.১৫ (১৭,১৫,৪৫,০৭৬) হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লৈরি‍।