ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ନିକଟରେ ଉପଲବ୍ଧ ଥିବା କୋଭିଡ – 19 ଟିକା ସମ୍ପର୍କିତ ଅପଡେଟ୍
ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ 171.67 କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟିକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି
ଏବେ ମଧ୍ୟ ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ନିକଟରେ 11.73 କୋଟି ଟିକା ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି
17 FEB 2022 9:18AM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ସାରା ଦେଶରେ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ଗତିକୁ ତ୍ବରାନ୍ବିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ। ଦେଶବ୍ୟାପି କୋଭିଡ୍- 19 ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନକୁ 16 ଜାନୁୟାରୀ 2021 ରେ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା। ସାର୍ବଜନୀନ କୋଭିଡ- 19 ଟିକାକରଣର ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟକୁ 21 ଜୁନ୍ 2021 ରେ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା। ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଟିକାର ଉପଲବ୍ଧତାକୁ ତ୍ବରାନ୍ବିତ କରିବା ସହିତ ଟିକାର ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହା ସହିତ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ନିକଟରେ ଟିକାର ଉପଲବ୍ଧତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଥିଲା।
ଦେଶବ୍ୟାପି ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ, ଭାରତ ସରକାର ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ କୋଭିଡ୍ ଟିକାକୁ ମାଗଣାରେ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି। କୋଭିଡ୍-19 ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଟିକା ନିର୍ମାତା ଉତ୍ପାଦନ କରୁଥିବା 75% ଟିକାକୁ ସଂଗ୍ରହ କରିବ ଓ ଏହାକୁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ମାଗଣାରେ ଯୋଗାଣ କରାଯିବ।
ଟିକା ମାତ୍ରା
(17 ଫେବୃୟାରୀ 2022 ସୁଦ୍ଧା)
ଯୋଗାଣ କରାଯାଇଛି
1,71,67,66,220
ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି
11,73,17,451
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ବାରା (ମାଗଣାରେ) ଓ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରୋକିଓରମେଣ୍ଟ ବର୍ଗ ମାଧ୍ୟମରେ ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ 171.67 କୋଟି (1,71,67,66,220) ଟିକା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି।
ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏବେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ 11.73 କୋଟି (11,73,17,451) ରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 171.67 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 11.73 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
17 FEB 2022 9:18AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 17th February 2022)
SUPPLIED
1,71,67,66,220
BALANCE AVAILABLE
11,73,17,451
More than 171.67 crore (1,71,67,66,220) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 11.73 Cr (11,73,17,451) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.