অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নন-লাপসেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্সেস স্কিম
07 FEB 2022 4:28PM by PIB Imphal
ইং ২০১৭-১৮দা নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.)না মহুৎ শীনদ্রিবা ফাওবা নন-লাপসেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্সেস-স্তেৎ(এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেৎ) স্কিমগী মখাদা রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা প্রোজেক্তশিং অসি সেঙ্কসন তৌরমখি। এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেৎকী মখাদা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংগীদমক লুপা করোর ১৬২৩৩.৭৮রোম ওইবা পুন্না প্রোজেক্ত ১৬৩৪ সেঙ্কসন তৌখি, মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৯৭২৬.৫৯গী শেনফম ওইবা প্রোজেক্ত ১২১৯দি ২১.১.২০২২ ফাওবদা লোইশিনখ্রে অদুগা লেমহৌরিবা ৪১৬ অসিনা মখা চত্থরিবা প্রোজেক্তশিংনি; মসিগী ইমপ্লিমেন্তেসন তৌবা অসি তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা লৈরি। এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেৎ স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন ঔখিবা প্রোজেক্তশিংগী রাক্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
(শেনফম লুপা করোরদা)
মশিং
রাজ্য
সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
লোইশিনখ্রবা প্রোজেক্তশিং
হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিং
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
অরুনাচল প্রদেশ
২০৭
২৪৮৪.০১
১৪১
১৫৪৪.৭৫
৬৬
অসাম
৪৪৬
৩৮৭৫.৯৭
২৬০
১৬১৬.৪৯
১৮৬
মনিপুর
১৭৭
১৮৫৭.১৩
১৪৮
১০৭৮.৪৪
২৯
মেঘালয়
১০৭
১৫৩৩.৯৬
৬৯
৭০৯.৩৪
৩৮
মিজোরাম
১৫৯
১৩৯৩.১
১৪১
১১২৬.৪৯
১৮
নাগালেন্দ
১৭০
১৮০৫.৪
১৩৭
১৩২২.১
৩৩
সিক্কিম
২৪৭
১৪০৯.৬৯
২২৬
১১২৩.৫০
২১
ত্রিপুরা
১২২
১৮৭৪.৫২
৯৭
১২০৫.৪৮
২৫
অপুনবা
১৬৩৫
১৬২৩৩.৭৮
১২১৯
৯৭২৬.৫৯
৪১৬
মখা তানা এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেৎ স্কিমগী মখাদা রাজ্য-রাজ্যগী ফন্দশিংগী অকক্নবা বজেতরী এল্লোকেসনশিং য়াওদনা রিপোর্ত তৌরকখিবা তশেংবা থবক্কী খোঙজেল অদুগী মতুং ইন্না হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিংগী পীফম থোকপা লাইএবিলিতীশিং থুংহন্নবা খক্তগী ওইনা চাদিং তৌরি। হৌখিবা চহি অহুম অসিদা অমসুং ৩১.১.২০২২ ফাওবগী চৎলিবা চহি অসিদা মন্ত্রালয়না স্কিম অসিগী মখাদা পুন্না কাইথখিবশিং মখাদা পীরি:
(লুপা করোরদা)
শেনবা চহি
কাইথখিবা ফন্দশিং
(এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেৎ স্কিম)
২০১৮-১৯
৪৫০.২১
২০১৯-২০
৩৭৯.৫৯
২০২০-২১
১৯৭.২৮
২০২১-২২
৩৬৯.১০
(৩১.০১.২০২২ ফাওবদা)
মসিগী ই-পাও অসি অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী শ্রী জি কিশন রেদ্দীনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম অমদা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Non-Lapsable Central Pool of Resources Scheme
07 FEB 2022 4:28PM by PIB Delhi
Projects were sanctioned State-wise under the Non-Lapsable Central Pool of Resources-State (NLCPR-State) Scheme till it was replaced by the North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) in 2017-18. In total, 1635 projects worth Rs.16233.78 crore were sanctioned for the North Eastern States, under NLCPR-State scheme, out of which 1219 projects with sanctioned amount of Rs.9726.59 crore have been completed by 31.1.2022, while for the remaining 416 ongoing projects; the implementation is at various stages. The State-wise details of projects sanctioned under NLCPR-State scheme are as under:
(Amount in Rs. crore)
S.
No.
State
Sanctioned projects
Completed projects
Ongoing projects
Number of projects
Amount
Number of projects
Amount
Number of projects
1
Arunachal Pradesh
207
2484.01
141
1544.75
66
2
Assam
446
3875.97
260
1616.49
186
3
Manipur
177
1857.13
148
1078.44
29
4
Meghalaya
107
1533.96
69
709.34
38
5
Mizoram
159
1393.1
141
1126.49
18
6
Nagaland
170
1805.4
137
1322.1
33
7
Sikkim
247
1409.69
226
1123.50
21
8
Tripura
122
1874.52
97
1205.48
25
Total
1635
16233.78
1219
9726.59
416
Further, the expenditure under the NLCPR-State scheme is now being made for ongoing projects only to meet committed liabilities as per reported actual progress, without specific budgetary allocation of funds State-wise. During the last three years and in the current year upto 31.01.2022, the total releases made under the scheme by this Ministry are as under:
(Rs. in crore)
Financial Year
Funds Released
(NLCPR-State scheme)
2018-19
450.21
2019-20
379.59
2020-21
197.28
2021-22
369.10
(as on 31.01.2022)
This information was given by Minister for Ministry of Development of North Eastern Region Shri.G.Kishan Reddy in a written reply in the Lok Sabha today.