অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নন-লাপ্সেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্সেস
13 DEC 2021 2:26PM by PIB Imphal
নন-লাপ্সেবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্সেস-স্তেত (এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেত) স্কিমগী মখাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১৬২৩৩.৭৮গী মমল ওইবা প্রোজেক্ত ১৬৩৫ সেঙ্কসন তৌখ্রে, মদুগী মনুংদা লুপা করোর ৯৫৫৭.২০গী মমল ওইবা প্রোজেক্ত ১২০৪ পায়খৎপা লোইশিনখ্রে, অদুগা লুপা করোর ৬৬৭৬.৫৯গী মমল ওইবা প্রোজেক্ত ৪৩১গী থবক চত্থরি, ইমপ্লিমেন্তেসন অসি তোঙান-তোঙানবা থাক্তা লৈরি। এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেত স্কিম অসি ১৫.১২.২০১৭গী হৌরগা নোর্থ ইস্ত স্পিসিয়েল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.এস.আই.দি.এস.) হায়না নৌনা ওন্থোকখি। মদুগী মতুংদগী এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেত স্কিমগী মখাদা ফন্দ থাদরিবা অসি কম্মিতেদ লাইবিলিতীশিং অদু ফংনবা হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিং খক্তগীদমক ফংহল্লি। এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেতকী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
(মমল লুপা করোরদা)
সে.নং.
রাজ্য
সেঙ্কসন তৌখ্রবা প্রোজেক্তশিং
লোইশিনখ্রবা প্রোজেক্তশিং
হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিং
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
মমল
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
মমল
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
মমল
১
অরুনাচল প্রদেশ
২০৭
২৪৮৪.০১
১৪০
১৫৪২.৩৮
৬৭
৯৪১.৬৩
২
অসাম
৪৪৬
৩৮৭৫.৯৭
২৫৮
১৬০৪.২
১৮৮
২২৭১.৭৭
৩
মনিপুর
১৭৭
১৮৫৭.১৩
১৪৮
১০৭৮.৪৪
২৯
৭৭৮.৬৯
৪
মেঘালায়া
১০৭
১৫৩৩.৯৬
৬৯
৭০৯.৩৪
৩৮
৮২৪.৬২
৫
মিজোরাম
১৫৯
১৩৯৩.১
১৩৬
১০৮৪.৬৮
২৩
৩০৮.৪২
৬
নগালেন্দ
১৭০
১৮০৫.৪
১৩৫
১২৭১.৭৫
৩৫
৫৩৩.৬৬
৭
সিক্কিম
২৪৭
১৪০৯.৬৯
২২১
১০৬০.৯৩
২৬
৩৪৮.৭৬
৮
ত্রিপুরা
১২২
১৮৭৪.৫২
৯৭
১২০৫.৪৮
২৫
৬৬৯.০৪
অপুনবা
১৬৩৫
১৬২৩৩.৭৮
১২০৪
৯৫৫৭.২০
৪৩১
৬৬৭৬.৫৯
হৌখিবা চহি অহুম অমসুং চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা এন.এল.সি.পি.আর.-স্তেত স্কিমগী মখাদা ফন্দশিং এলোৎ তৌখিবা, রিলিজ তৌখিবা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌখিবগী স্তেতস অসি মখাদা লৈরে:
(লুপা করোরদা)
শেনবা চহি
বজেতরী এস্তিমেৎ
রিভাইজ এস্তিমেৎ
চাদিং
২০১৮-১৯
৬৯২.০০
৬৫৭.৪০
৪৫০.২১
২০১৯-২০
৩৯২.০০
৩৭৯.৫৯
৩৭৯.৫৯
২০২০-২১
৪০৭.১৬
১৯৭.২৮
১৯৭.২৮
২০২১-২২
৪০৪.৫০
-
২০০.০৭
(৩০.১১.২০২১ ফাওবদা)
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজনগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি

Ministry of Development of North-East Region
Non-Lapsable Central Pool of Resources
13 DEC 2021 2:26PM by PIB Delhi
Under Non-Lapsable Central Pool of Resources-State (NLCPR-State) Scheme, 1635 projects worth Rs.16233.78 crore have been sanctioned in the North Eastern States, out of which 1204 projects worth Rs.9557.20 crore have been completed, while for 431 projects worth Rs.6676.59 crore that are ongoing, the implementation is at various stages. The NLCPR-State Scheme has since been restructured as North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) with effect from 15.12.2017. Since then funding under the NLCPR-State scheme is provided only for ongoing projects to meet committed liabilities. The State-wise details of projects sanctioned under NLCPR-State are as under:
(Cost in Rs. crore)
S.No.
State
Sanctioned projects
Completed projects
Ongoing projects
Number of projects
Cost
Number of projects
Cost
Number of projects
Cost
1
Arunachal Pradesh
207
2484.01
140
1542.38
67
941.63
2
Assam
446
3875.97
258
1604.2
188
2271.77
3
Manipur
177
1857.13
148
1078.44
29
778.69
4
Meghalaya
107
1533.96
69
709.34
38
824.62
5
Mizoram
159
1393.1
136
1084.68
23
308.42
6
Nagaland
170
1805.4
135
1271.75
35
533.66
7
Sikkim
247
1409.69
221
1060.93
26
348.76
8
Tripura
122
1874.52
97
1205.48
25
669.04
Total
1635
16233.78
1204
9557.20
431
6676.59
The status of funds allotted, released and utilized under the NLCPR-State scheme during the last three years and the current year is as under:
(Rs. in crore)
Financial Year
Budgetary Estimates
Revised Estimates
Expenditure
2018-19
692.00
657.40
450.21
2019-20
392.00
379.59
379.59
2020-21
407.16
197.28
197.28
2021-22
404.50
-
200.07
(as on 30.11.2021)
This information was given by The Minister for Development of North East Region Shri. G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.