অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত স্পিসিয়েল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম
13 DEC 2021 2:25PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্ত স্পিসিয়েল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম(এন.ই.এস.আই.দি.এস.)গী মখাদা, ইশিং সপ্লাই, পৱার অমসুং কন্নেক্তিবিতীগা মরী লৈনবা ফিজিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী খুৎথাংদা তুরিজম চাওখৎহন্নবা; প্রাইমরী অমসুং সেকেন্দরী এজুকেসন অমদি হকশেলগী সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর অপগ্রেদ তৌনবা শেলগী তেংবাং পীরি৷ হৌজিক ফাওবদা, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা লুপা কোতি ২৫৬৩.১৪গী মমল ওইগদবা প্রোজেক্ত ১১০ সেঙ্কসন তৌখ্রে অমদি চৎননবগী তোঙান তোঙানবা স্তেজশিংদা লৈরি৷ অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা এন.ই.এস.আই.দি.এস.কী মখাদা ফন্দ থাদনবগীদমক এপ্রুব তৌখ্রবা প্রোজেক্তশিংগী সেক্তর-সেক্তরগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা লৈরে:-
সিরিএল নম্বর
সেক্তর
প্রোজেক্ত মশিং
কোস্ত
(লুপা কোতিদা)
১
কন্নেক্তিবিতী
৩৫
১১৩৮.৫৭
২
পৱার
৪
২৩১.৯৮
৩
ইশিং সপ্লাই
১৮
৫৮৫.৮৬
৪
এজুকেসন
২৬
৯৬.২৬
৫
হকশেল
২৭
৫১০.৪৭
অপুনবা
১১০
২৫৬৩.১৪
ৱারোল অসি ঙসি লোক সভাদা দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজনগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি৷

Ministry of Development of North-East Region
North East Special Infrastructure Development Scheme
13 DEC 2021 2:25PM by PIB Delhi
Under the North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS), financial assistance is provided to enhance tourism through physical infrastructure projects relating to water supply, power and connectivity; and to upgrade social infrastructure for primary and secondary education and health. So far, 110 projects worth Rs.2563.14 crore have been sanctioned in the North Eastern States under NESIDS and are at various stages of implementation. The sector-wise details of projects approved for funding in North Eastern States under NESIDS are as under:-
S. No.
Sector
Number of projects
Cost
(Rs. in crore)
1
Connectivity
35
1138.57
2
Power
4
231.98
3
Water Supply
18
585.86
4
Education
26
96.26
5
Health
27
510.47
Total
110
2563.14
This information was given by The Minister for Development of North East Region Shri. G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.