অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এসিয়ন দিবেলপমেন্ত বেঙ্কনা স্পোন্সর তৌরিবা স্কিমশিং
13 DEC 2021 2:24PM by PIB Imphal
ফাইনান্স মন্ত্রালয়গী ইকোনোমিক এফিয়র্স দিপার্তমেন্ত (দি.ই.এ.)না খঙহনলকখিবগী মতুং ইন্না, অসাম য়াওনা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা এসিয়ন দিবেলপমেন্ত বেঙ্ক(এ.দি.বি.)কী মতেং লৌদুনা হৌজিক হৌজিক চলাইরিবা প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সরদা লৈরে৷
দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মীৎয়েং মখাদা প্রোজেক্ত অমা মমিং ওইনা হায়রবদা নোর্থ ইস্তর্ন রোদ সেক্তর দিবেলপমেন্ত স্কিম-এক্সতর্নেল্লী এদেদ প্রোজেক্ত(এন.ই.আর.এস.দি.এস.-ই.এ.পি.)(মমাংগী মতমদা নোর্থ ইস্ত স্তেতস রোদস ইনবেস্তমেন্ত প্রোগ্রাম হায়না খঙনরম্বা) চলাইরি৷
এ.দি.বি.-এদেদ প্রোজেক্ত পুম্নমক্কী ওইনা, প্রোজেক্তশিং চৎনরিবা অমদি প্রোজেক্ত অদুগী প্রোগ্রেস অদু য়েংশিন্নবা অমসুং করিগুম্বা ইসু অমা হেক্তা লৈরকপা মতমদা ইসু অদুবু থেংননবা কেলেন্দর চহি অমদা অনিরক নত্রগা অহুমরক দি.ই.এ.না চাং-নাইনা নত্রগা অখন্নবা ইসুগী ত্রিপার্তাইত পোর্তফোলিওস রিভ্যু মীতিংশিং(তি.পি.আর.এম.শিং) পাংথোক্লি৷ হায়রিবা তি.পি.আর.এম.শিং অসিদা লাইন মন্ত্রালয়শিং, রাজ্য সরকারশিং, প্রোজেক্ত ইমপ্লিমেন্তেসন এজেন্সীশিং অমসুং এ.দি.বি.না শরুক য়াখি৷
এন.ই.আর.এস.দি.এস.-ই.এ.পি.গী মতাংদা, প্রোজেক্ত দিজাইন মশামক অসিদা প্রোজেক্তকী কমপ্রিহেন্সিব মোনিতরিং অমদি ইভালুয়েসনগী মেকানিজম অমা য়াওরি৷ মসিদা প্রোজেক্তকী ইমপেক্ত অমদি পর্ফোমেন্সকী কনকুরেন্ত, মিদ-তর্ম অমসুং পোস্ত-প্রোজেক্ত ইভেলুয়েসনগী প্রোভিজন য়াওরি৷ রাজ্য সরকারশিংগী প্রোজেক্ত ইমপ্লিমেন্তিং য়ুনিৎশিংসু ক্বাতর্লী ওইনা প্রোগ্রেস রিপোর্তশিং পীশিল্লি অমদি রিপোর্তশিং অদু ফন্দিং এজেন্সী, হায়বদি এ.দি.বি.দা সেয়র তৌই৷ দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মন্ত্রালয়দা প্রোজেক্ত মোনিতরিং য়ুনিৎ অমা হাংদোকখ্রে অমদি প্রোজেক্ত অসি চাং-নাইবা মওংদা য়েংশিল্লি৷ মন্ত্রালয়, এ.দি.বি. অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য সরকারগী মীহুৎশিংগা লোইননা প্রোজেক্ত মফমশিং অসিদা ইন্সপেক্সন তীমশিংনা ইন্সপেক্সনশিং পাংথোকখ্রে৷
এনেক্সর
সিরিএল নম্বর
প্রোজেক্ত মমিং
রাজ্য
নেত লোন (য়ু.এস.$ মিলিয়নদা)
১
অসাম পৱার সেক্তর ইনবেস্তমেন্ত প্রোগ্রাম - তি৩
অসাম
২৩১
২
অসাম আর্বান আর্বান ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনবেস্তমেন্ত প্রোগ্রাম - প্রোজেক্ত ১
অসাম
৪৬.২৫
৩
অসাম আর্বান ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনবেস্তমেন্ত প্রোগ্রাম - (প্রোজেক্ত ১দা অহেনবা শেল থাদবা)
অসাম
২৬.০৪
৪
সাউথ এসিয়া সব-রিজনেল ইকোনোমিক কোওপরেসন রোদ কন্নেক্তিবিতী ইনবেস্তমেন্ত প্রোগ্রাম - প্রোজেক্ত ১
মনিপুর
১৬১.২০
৫
সাউথ এসিয়া সব-রিজনেল ইকোনোমিক কোওপরেসন রোদ কন্নেক্তিবিতী ইনবেস্তমেন্ত প্রোগ্রাম - প্রোজেক্ত ২
মনিপুর
২১.৮০
৬
মেঘালয় পৱার দিস্ত্রিব্যুসন সেক্তর ইমপ্রুবমেন্ত প্রোজেক্ত
মেঘালয়
১৩২.৮০
৭
আইজোল সস্তেনেবল আর্বান ত্রান্সপোর্ত প্রোজেক্ত
মিজোরাম
৪.৫০
৮
সিক্কিম মেজর দিস্ত্রিক রোদস অপগ্রেদেসন প্রোজেক্ত
সিক্কিম
২.৫০
9
ত্রিপুরা আর্বান অমসুং তুরিজম দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত
ত্রিপুরা
৪.২১
১০
অগর্তালা সিতী আর্বান দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত
ত্রিপুরা
৬১
১১
নোর্থ ইস্তর্ন রোদ সেক্তর দিবেলপমেন্ত স্কিম-এক্সতর্নেল্লী এদেদ প্রোজেক্ত – প্রোজেক্ত ১
মল্তি-স্তেতস (অসাম, মেঘালয় অমসুং সিক্কিম)
৭৪.৮০
১২
নোর্থ ইস্তর্ন রোদ সেক্তর দিবেলপমেন্ত স্কিম-এক্সতর্নেল্লী এদেদ প্রোজেক্ত – প্রোজেক্ত ২
মল্তি-স্তেতস (অসাম, মনিপুর, মিজোরাম অমসুং ত্রিপুরা)
১২৫.২০
ৱারোল অসি ঙসি লোক সভাদা দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজনগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি৷

Ministry of Development of North-East Region
Schemes Sponsored by Asian Development Bank
13 DEC 2021 2:24PM by PIB Delhi
As informed by Department of Economic Affairs (DEA), Ministry of Finance, details of the projects currently being run with the assistance of the Asian Development Bank (ADB) in North Eastern States including Assam are at Annexure.
One project, namely, North Eastern Road Sector Development Scheme-Externally Aided Project (NERSDS-EAP) (earlier known as North East States Roads Investment Programme) is under implementation under the aegis of Ministry of Development of North Eastern Region.
For all the ADB-aided projects, the DEA organizes periodic or issue-specific tripartite portfolios review meetings (TPRMs) two to three times in a calendar year to review the implementation and progress of the projects and addresses the issues, if any. These TPRMs are attended by the line Ministries, State Governments, project implementation agencies and ADB.
Regarding NERSDS-EAP, a mechanism for comprehensive monitoring and evaluation of the project was included in the project design itself. It includes provision for concurrent, mid-term and post-project evaluation for performance as well as impact of the project. The Project Implementing Units of the State Governments also submit quarterly progress reports that are shared with the funding agency i.e. ADB. A Project Monitoring Unit has been set up in the Ministry of Development of North Eastern Region and the project is reviewed on regular basis. Inspections of the project-sites have been conducted by inspection teams with representatives of the Ministry, ADB and the State Government concerned.
Annexure
S. No.
Project Name
State
Net loan (US$ in million)
1
Assam Power Sector Investment Program - T3
Assam
231
2
Assam Urban Infrastructure Investment Program - Project 1
Assam
46.25
3
Assam Urban Infrastructure Investment Program - (Additional Financing to Project 1)
Assam
26.04
4
South Asia Sub-regional Economic Cooperation Road Connectivity Investment Program - Project 1
Manipur
161.20
5
South Asia Sub-regional Economic Cooperation Road Connectivity Investment Program - Project 2
Manipur
21.80
6
Meghalaya Power Distribution Sector Improvement Project
Meghalaya
132.80
7
Aizawl Sustainable Urban Transport Project
Mizoram
4.50
8
Sikkim Major District Roads Upgradation Project
Sikkim
2.50
9
Tripura Urban and Tourism Development Project
Tripura
4.21
10
Agartala City Urban Development Project
Tripura
61
11
North Eastern Road Sector Development Scheme-Externally Aided Project – Project 1
Multi-States (Assam, Meghalaya and Sikkim)
74.80
12
North Eastern Road Sector Development Scheme-Externally Aided Project – Project 2
Multi-States (Assam, Manipur, Mizoram and Tripura)
125.20
This information was given by The Minister for Development of North East Region Shri. G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.