Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Young entrepreneur Henry Singura develops Mushroom cultivation as successful business venture
10 DEC 2021 4:40PM by PIB Delhi
Mr. Henry Singura from Mizoram has made mushroom cultivation a successful business venture and has provided new employment opportunities to the youth of the area. Henry always dreamt of doing something for his local people so he established Food Micro Lab in 2019. Prime Minister's Employment Generation Program (PMEGP) Scheme of MSMEplayed a major role in makinghis venture a successful one. Henry says that, “mushrooms are one of the main sources of income in Mizoram. Being a startup, funding was one of the main problems we faced. We got loan and 35 percent subsidy under PMEGP scheme. This helped our startup a lot.”
Today Henry is working as a successful entrepreneur and training people in Mushroom cultivation . His initial challenge was to get the funding for his startup and for that he was supported by the #MINISTRYOFMSME# under #PMEGP SCHEME.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
নহা ওইরিবা ওন্ত্রেপ্রিন্যুর হেনরী সিঙুরানা চেঙ্গুম থাদুনা মায় পাকনা করবার তৌরি
10 DEC 2021 4:40PM by PIB Imphal
মিজোরামদগী মিস্তর হেনরী সিঙুরানা চেঙ্গুম থাদুনা মায় পাকনা করবার তৌরি অমসুং মফম অদুগী নহাশিংদা অনৌবা থবক্কী খুদোংচাবা পীরি। হেনরীনা মতম লৈবা খিবিক্তা মফম্দুগী মীয়ামশিংগীদমক করিগুম্বা খরা তৌবা পামজখি মরম অদুনা মহাক্না ২০১৯দা ফুদ মাইক্রো লেব লিংখৎখি। এম.এস.এম.ই.গী প্রাইম মিনিস্তরস এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন প্রোগ্রাম (পি.এম.ই.জি.পি.)না মহাক্কী থবক অসি মায় পাক্নবা হোৎনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি। হেনরী হায়খি মদুদি, “চেঙ্গুম অসি মীজোরামদা ইনকম তানবগী খ্বায়দগী চাওরবা লম্বী অমনি। স্তার্তঅপ অমা ওইনা, খ্বায়দগী চাওনা অৱাবা মায়োক্নরিবা অসি ফন্দিংনি। ঐখোয়না লোন ফংই অমসুং পি.এম.ই.জি.পি.দগী সবসিদী চাদা ৩৫ ফংই। মসিনা ঐখোয়গী স্তার্তঅপতা য়াম্না কান্নবা ফংই”।
ঙসিদি হেনরীনা মায় পাক্লবা এন্ত্রেপ্রিন্যুর অমা ওইনা থবক তৌরি অমসুং মীয়াম্বু চেঙ্গুম থাবা তম্বীরি। মহাক্না অহানবা স্তার্তঅপতা হৌরকপদা থেংনখিবা অৱাবা অসি ফন্দিংনি মরম অসিদগী মহাকপু #MINISTRYOFMSME# under #PMEGP SCHEMEগী মখাদা মতেং ফংলি।