Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination Coverage
10 DEC 2021 4:35PM by PIB Delhi
By 30thNovember 2021, 78.90 crore beneficiaries (84.0%) aged 18 years and above have received at least one dose of COVID-19 vaccine and 45.20 crore (48.1%) have received both the doses. The State/UT-wise details are at Annexure-1.
COVID-19 vaccines which have received approval for Restricted Use under Emergency Situation from the National Regulator i.e., Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO), are used under the National COVID-19 Vaccination Program. Presently, three vaccines are used in Covid-19 vaccination program, namely, Covishield, Covaxin and Sputnik V, all of which are two dose vaccines.
India started external supplies of Made in India COVID-19 vaccines under Vaccine Maitri initiative on January 20,2021 in the form of grants-in-aid and commercial sales by Indian manufacturers and through GAVI’s COVAX facility. Indian companies have significantly enhanced their vaccine production capacity and are in a position to meet domestic requirements of COVID-19 vaccines as also contribute their surplus production to global Covid-19 vaccination requirements.
Government of India closely monitors COVID-19 vaccine stocks in States/UTs so as to ensure their optimal utilization. State/UTs have been advised to closely monitor and utilize the near expiry vaccine doses. The cold chain storage space was augmented at the start of the vaccination program and is sufficient to meet the vaccine requirement of both COVID-19 vaccination as well as routine immunization.
Annexure-1
State/UT wise 1st dose and 2nd dose coverage for COVID-19 vaccination
(by 30th November 2021)
S. No.
State/UT
No. of people with 1st dose
No. of people with two dose
1
A & N Islands
2,96,844
2,56,731
2
Andhra Pradesh
3,48,18,431
2,48,97,269
3
Arunachal Pradesh
7,94,862
6,12,379
4
Assam
2,11,48,434
1,20,33,977
5
Bihar
5,45,15,790
2,73,33,225
6
Chandigarh
9,41,595
6,32,005
7
Chhattisgarh
1,64,63,353
94,54,643
8
D & N Haveli
3,95,253
2,25,756
9
Daman & Diu
2,79,374
2,13,434
10
Delhi
1,38,90,145
88,66,779
11
Goa
12,83,128
10,32,495
12
Gujarat
4,58,27,741
3,52,70,232
13
Haryana
1,85,98,342
1,01,22,109
14
Himachal Pradesh
58,25,321
51,70,154
15
Jammu & Kashmir
96,01,824
70,39,594
16
Jharkhand
1,65,97,758
78,80,480
17
Karnataka
4,48,17,164
2,96,32,687
18
Kerala
2,56,88,927
1,73,66,581
19
Ladakh
2,11,980
1,71,247
20
Lakshadweep
55,421
49,403
21
Madhya Pradesh
5,11,11,382
3,53,78,887
22
Maharashtra
7,43,11,736
4,00,21,764
23
Manipur
12,82,981
8,76,883
24
Meghalaya
11,66,798
8,11,720
25
Mizoram
7,33,516
5,59,386
26
Nagaland
7,39,210
5,48,856
27
Odisha
2,78,63,319
1,57,51,819
28
Puducherry
7,67,370
4,74,313
29
Punjab
1,65,55,080
75,99,827
30
Rajasthan
4,35,18,663
2,48,90,288
31
Sikkim
5,23,263
4,70,133
32
Tamil Nadu
4,54,35,384
2,49,95,037
33
Telangana
2,49,65,435
1,28,64,602
34
Tripura
25,53,254
20,24,203
35
Uttar Pradesh
11,23,42,282
5,03,69,595
36
Uttarakhand
75,87,336
50,96,459
37
West Bengal
6,32,82,577
2,94,93,519
Miscellaneous
22,37,698
15,69,408
India
78,90,28,971
45,20,57,879
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the LokSabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজকী অপদেৎ
10 DEC 2021 4:35PM by PIB Imphal
নবেম্বর ৩০, ২০২১ ফাওবদা চহি ১৮ অমসুং মথক্কী বেনিফিসরী করোর ৭৮.৯০ (৮৪.০%)না য়ামদ্রবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী দোজ অমদি কাপখ্রে অমসুং করোর ৪৫.২০ (৪৮.১%)না দোজ অনিমক কাপখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা অকুপ্পা মরোল এনেক্সর-১ দা পীরি।
নেস্নেল রিগ্যুলেতর হায়বদি সেন্ত্রেল দ্রগস স্তেন্দর্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন (সি.দি.এস.সি.ও.)দগী ইমর্জেন্সীগী মতমদা অখন্ননা শীজিন্নবগী অয়াবা ফংখ্রবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং অসি নেস্নেল কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী মখাদা শীজিন্নখি। হৌজিক্কী ওইনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রাম অসিদা ভেক্সিন অহুম মমিং ওইনা পল্লবদা কোভিশিল্দ, কোভাক্সিন, অমসুং স্প্যুতনিক ভি অসি শীজিন্নরি, পুম্নমক অসি দোজ অনিগী ভেক্সিন ঙাক্তনি।
ভারতনা ভারত্তা শাজবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং অসি জনুৱারী ২০, ২০২১দা হৌখিবা ভেক্সিন মৈত্রিগী মখাদা গ্রান্ত-ইন-এদকী মওংদা মপালদা সপ্লাই তৌবা হৌখি অমসুং ভারতকী মেন্যুফেকচর্রশিংনা অমসুং গভিগী কোভাক্স ফেসিলিতীগী খুত্থাংদা কম্মর্সিএল ওইনা য়োনখি। ভারতকী কম্পনীশিংনা মখোয়গী ভেক্সিন পুথোকপগী কেপাসিতী অসি শীংথানীংঙাই ওইনা হেনগৎহনখি অমসুং কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং অসি লৈবাক অসিগী মথৌ তাবশিং থুংহনবা ঙম্বগী থাক্তা লৈবগা লোয়ননা মালেমগী ওইনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মথৌ তারিবশিংদা মখোয়গী সরপ্লস প্রদক্সন অদু পীখি।
ভারত সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী স্তোকশিং অসি নীংথিনা শীজিন্ননবা কুপ্না মোনিতর তৌরি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কুপ্না য়েংশিন্নবা অমসুং মতম লোইগদবা ভেক্সিন দোজশিং শীজিন্নথোক্নবা পাউতাক পীখি। ভেক্সিনেসন প্রোগ্রাম হৌবদা কোল্দ চেন স্তোরেজ স্পেস অসি চাউথোকহনখি অমসুং কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন লোয়ননা রুতিন ইম্ম্যুনাইজেসন অনিমক্কী মথৌ তাবা ভেক্সিন থম্বা কোন্নখি।
এনেক্সর-১
রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অহানবা দোজ অমসুং অনিশুবা দোজকী কবরেজ
(নবেম্বর ৩০, ২০২১ ফাওবদা)
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
অহানবা দোজ কাপখ্রবা মীওইগী মশিং
দোজ অনিমক কাপখ্রবা মীওইগী মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
২,৯৬,৮৪৪
২,৫৬,৭৩১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৪৮,১৮,৪৩১
২,৪৮,৯৭,২৬৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৭,৯৪,৮৬২
৬,১২,৩৭৯
৪
অসাম
২,১১,৪৮,৪৩৪
১,২০,৩৩,৯৭৭
৫
বিহার
৫,৪৫,১৫,৭৯০
২,৭৩,৩৩,২২৫
৬
চান্দিগর
৯,৪১,৫৯৫
৬,৩২,০০৫
৭
ছত্তিসগর
১,৬৪,৬৩,৩৫৩
৯৪,৫৪,৬৪৩
৮
দি এন্দ এন হবেলি
৩,৯৫,২৫৩
২,২৫,৭৫৬
৯
দমন অমসুং দিয়ু
২,৭৯,৩৭৪
২,১৩,৪৩৪
১০
দিল্লী
১,৩৮,৯০,১৪৫
৮৮,৬৬,৭৭৯
১১
গোৱা
১২,৮৩,১২৮
১০,৩২,৪৯৫
১২
গুজরাত
৪,৫৮,২৭,৭৪১
৩,৫২,৭০,২৩২
১৩
হরিয়ানা
১,৮৫,৯৮,৩৪২
১,০১,২২,১০৯
১৪
হিমাচল প্রদেস
৫৮,২৫,৩২১
৫১,৭০,১৫৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৯৬,০১,৮২৪
৭০,৩৯,৫৯৪
১৬
ঝার্খন্দ
১,৬৫,৯৭,৭৫৮
৭৮,৮০,৪৮০
১৭
কর্নাতকা
৪,৪৮,১৭,১৬৪
২,৯৬,৩২,৬৮৭
১৮
কেরালা
২,৫৬,৮৮,৯২৭
১,৭৩,৬৬,৫৮১
১৯
লদাখ
২,১১,৯৮০
১,৭১,২৪৭
২০
লক্ষদীপ
৫৫,৪২১
৪৯,৪০৩
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,১১,১১,৩৮২
৩,৫৩,৭৮,৮৮৭
২২
মহারাস্ত্র
৭,৪৩,১১,৭৩৬
৪,০০,২১,৭৬৪
২৩
মনিপুর
১২,৮২,৯৮১
৮,৭৬,৮৮৩
২৪
মেঘালয়
১১,৬৬,৭৯৮
৮,১১,৭২০
২৫
মিজোরাম
৭,৩৩,৫১৬
৫,৫৯,৩৮৬
২৬
নাগালেন্দ
৭,৩৯,২১০
৫,৪৮,৮৫৬
২৭
ওরিশা
২,৭৮,৬৩,৩১৯
১,৫৭,৫১,৮১৯
২৮
পুদুচেরী
৭,৬৭,৩৭০
৪,৭৪,৩১৩
২৯
পঞ্জাব
১,৬৫,৫৫,০৮০
৭৫,৯৯,৮২৭
৩০
রাজস্থান
৪,৩৫,১৮,৬৬৩
২,৪৮,৯০,২৮৮
৩১
সিক্কিম
৫,২৩,২৬৩
৪,৭০,১৩৩
৩২
তামিল নাদু
৪,৫৪,৩৫,৩৮৪
২,৪৯,৯৫,০৩৭
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৪৯,৬৫,৪৩৫
১,২৮,৬৪,৬০২
৩৪
ত্রিপুরা
২৫,৫৩,২৫৪
২০,২৪,২০৩
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,২৩,৪২,২৮২
৫,০৩,৬৯,৫৯৫
৩৬
উত্তরাখন্দ
৭৫,৮৭,৩৩৬
৫০,৯৬,৪৫৯
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬,৩২,৮২,৫৭৭
২,৯৪,৯৩,৫১৯
মিসেলেনিয়স
২২,৩৭,৬৯৮
১৫,৬৯,৪০৮
ভারত
৭৮,৯০,২৮,৯৭১
৪৫,২০,৫৭,৮৭৯
মসি ঙসি লোক সভাদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রভিন পাৱরনা অইবা পাউখুম ওইনা ফোঙদোকখিবনি।