মন্ত্রীমন্দল
দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমদি দামন অমসুং দিউগী য়ুনিয়ন তেরিতোরীদা ইলেক্ত্রিসিতী দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং রিতেল সপ্লাই বিজিনেস প্রাইভেতাইজেসন তৌনবা মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
24 NOV 2021 3:43PM by PIB Imphal
দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমদি দামন অমসুং দিউগী(দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.) য়ুনিয়ন তেরিতোরীদা ইলেক্ত্রিসিতী দিস্ত্রিব্যুসন বিজিনেস প্রাইভেতাইজেসন তৌনবা কম্পেনী(স্পিসিয়েল পর্পোস ভেহিকল) শেম্ননবা, নৌনা শেম্লিবা কম্পেনীগী ইক্বুইতী সেয়রশিং খ্বাইদগী ৱাংবা বিদ্দরদা য়োন্থোক্নবা অমসুং এমপ্লোইয়ীশিংগী লাইয়েবিলিতীশিংগীদমক ত্রস্ত(শিং) শেম্ননবগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মনত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে৷
হায়রিবা প্রাইভেতাইজেসন প্রোসেস অসিনা দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.গী কঞ্জুমর লাখ ১.৪৫ হেনবদা হেন্না ফবা সর্বিসকী পাম্লিবা আউতকমশিং অদু ফংবা ঙমহনগনি, ওপরেস্নেল ইমপ্রুবমেন্তশিং লাকহনগনি অমসুং দিস্ত্রিব্যুসনদা ফঙ্কসনেল ইফিসিয়েন্সীশিং লৈহনগনি অমদি লৈবাক অসি শিনবা থুংনা অতোপ্পা য়ুতিলিতীশিংনা ইমুলেসন তৌনবগী মোদেল অমা পীরগনি৷ মসিনা মখাতানা কম্পিতিসন হেনগৎহল্লগনি অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী ইন্দস্ত্রী অসি হেন্না ফগৎহল্লগনি অমদি খঙলুদ্রবা দ্যুশিং অদুসু রিকোভর তৌবা ঙমহল্লগনি৷
২০২০ মেদা, স্ত্রকচরেল রিফোর্মশিংগী খুৎথাংদা ভারতপু মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙমজনবা ভারত সরকারনা ‘অত্মনির্ভর ভারত অভিয়ন’ লাওথোকখ্রে৷ প্লান তৌখিবা য়াম্না মরু ওইবা খোঙথাংশিংগী মনুংদা অমা অদুদি পৱার দিস্ত্রিব্যুসন শেমদোকপা অমসুং প্রাইভেৎ সেক্তরবু ইলেক্ত্রিসিতী দিস্ত্রিব্যুসনদা ইফিসিয়েন্ত ওইনা শিজিন্ননবগীদমক পৱার দিস্ত্রিব্যুসন য়ুতিলিতীশিং প্রাইভেতাইজেসন তৌদুনা য়ু.তি.শিংদা রিতেল সপ্লাই তৌবা অসিনি৷
সরকারনা মপুং ফানা চলাইরবা কম্পেনী অমা ওইনা সিঙ্গল দিস্ত্রিব্যুসন কম্পেনী, দি.এন.ঐচ.-দি.দি. পৱার দিস্ত্রিব্যুসন কোর্পোরেসন লিমিতেদবু য়াওহল্লগনি অমসুং নৌনা শেম্লিবা কম্পেনীদা পর্সোনেলগী তর্মিনেল বেনিফিৎশিং ত্রান্সফর তৌরিবা অসি য়েংশিন্নবা ত্রস্ত(শিং) শেম্লগনি৷ দাদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমদি দামন অমসুং দিউ ইলেক্ত্রিসিতী (রিওর্গনাইজেসন এন্দ রিফোর্মস) ত্রান্সফর স্কিম, ২০২০গী মতুং ইন্না নৌনা শেম্লিবা কম্পেনী অসিদা এসেতশিং, লাইয়েবিলিতীশিং, পর্সোনেল ত্রান্সফর তৌরগনি৷

Cabinet
Cabinet approves Privatization of Electricity Distribution and Retail Supply Business in the Union Territory of Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
24 NOV 2021 3:43PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the formation of Company (Special Purpose Vehicle) to privatize the electricity distribution business in the Union Territory of Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu (DNH&DD), sale of Equity Shares of the newly formed Company to highest bidder and formation of Trust(s) for serving employees’ liabilities.
The said privatisation process will fulfill the desired outcomes of better services to over 1.45 lakh consumers of DNH&DD, operational improvements and functional efficiencies in distribution and provide a model for emulation by other utilities across the country. This will further lead to an increase in competition and strengthen the electricity industry and will also lead to recovery of unrealized dues.
In May 2020, Government of India had announced ‘AtmaNirbhar Bharat Abhiyan’, to make India self-reliant through structural reforms. One of the key measures planned was to reform the power distribution and retail supply in UTs through privatization of the power distribution utilities, for leveraging private sector efficiency in electricity distribution.
A single distribution company i.e. DNH-DD Power Distribution Corporation Limited would be incorporated as a wholly owned Government Company and Trust(s) shall be formed to manage the terminal benefits of the personnel transferred to the newly formed company. Transfer of assets, liabilities, personnel etc to the newly formed company will be done as per the Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu Electricity (Reorganization and Reforms) Transfer Scheme, 2020.