হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৮.৫৮ হেন্না পীথখ্রে
পাইপলাইন্দা দোজ করোর ১.১৬. হেন্না লৈবগা লোয়ননা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৫.১৬ হেন্না লৈরি
19 SEP 2021 10:05AM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(সেপ্তেম্বর ১৯, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৭৮,৫৮,১৫,১২৫
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
,১৬,১১,২১০
লৈরিবা বেলেন্স
,১৬,৯৮,৭৮৫
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৭৮.৫৮ (৭৮,৫৮,১৫,১২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍। মখা তানা দোজ কোতি ১.১৬ (১,১৬,১১,২১০) পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৫.১৬ (৫,১৬,৯৮,৭৮৫) হেন্না লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 78.58 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 5.16 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with more than 1.16 Crore doses in Pipeline
19 SEP 2021 10:05AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 19th September 2021)
SUPPLIED
78,58,15,125
PIPELINE
1,16,11,210
BALANCE AVAILABLE
5,16,98,785
More than 78.58 crore (78,58,15,125) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, more than 1.16 Crore doses (1,16,11,210) are in the pipeline.
More than 5.16 Cr (5,16,98,785) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.