অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক থংবা লমদমদা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং
11 FEB 2021 6:05PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক থংবা লমদমগী চাউখৎ থৌরাং (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেনসন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় অৱাং-নোংপোক থংবা রাজ্য পুম্নমক অসি চৎথোক-চৎশিনগী পাম্বৈ মদুদি এয়র, রেল, রোদ অমসুং ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ অমা নত্ত্রগা হেন্না লৈদুনা ফাওনরি।
ঙসি রাজ্য সভাদা হংখিবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুমদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় অৱাং নোংপোক থংবা লমদমদা পাইখৎলিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অসিদা ইন্তর এলিয়া ওইনা রোদ অমসুং রেল কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্তশিং; অনৌবা এয়রপোর্তশিংগী মোদর্নাইজেসন অমসুং দিবেলপমেন্ত য়াওরি।
হৌখিবা চহি অনিগী মনুংদা লোইশিনখিবা মরু ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংদা য়াওখিবা অদুদি পাক্যোঙ্গ এয়রপোর্ত (সিক্কিম), রুপসি এয়রপোর্ত (অসাম); অসামগী লুম্দিং-হোজাই রেল লাইন দব্লিং প্রোজেক্ত (কি.মি. ৪৫); অরুনাচল প্রদেসতা এম.দবল্যু ৩০০ কামেং অমসুং এম.দবল্যু. ১১০ পারে হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্তশিং; মোরেদা আই.সি.পি. অমসুং অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্য পুম্নমক কভর তৌরিবা কি.মি. ১৮১৯ শাংবা লম্বী। নোর্থ ইস্তর্ন স্তেৎস রোদস ইনবেস্তমেন্ত প্রোগ্রাম (এক্সতর্নেলী এদেদ প্রোজেক্ত) অসিগী মখাদা লম্বী অহুমগী কনস্ত্রক্সন/অপগ্রেদেসন (কলিতকুচিদগী বর্পেতা – কি.মি. ৫৮.৫, তমুলপুরদগী পানেরী – কি.মি. ৪৩ অমসুং পানেরিদগী উদকগিরি – কি.মি. ১৮.৪) লোইননা অসামগী মরু ওইবা থৌং মঙা অমসুং মেঘালয়দা লম্বী অমা (গরোবদাদগী দালু- কি.মি. ৯৩.৪) অসি শাবা লোইশিনখ্রে।
ত্রিপুরাদা লোইশিনখিবা প্রোজেক্তশিং অদুদা য়াওরিবশিং অদুদি অগর্তলা – সাব্রুম ন্যু রেল লাইন প্রোজেক্ত (কি.মি.১১২); এন.ঐচ.-৪৪গী উদাইপুর-সাব্রুম সেক্সনগী কি.মি ৫৫.০০দগী কি.মি. ১২৮.৭১২ ফাওবদা পেব শোল্দরগা লোইননা ২-লেনিং অমসুং এন.ঐচ.-৮কী (ওল্দ এ.ঐচ.-৪৪) কি.মি. ২৮৪দগী কি.মি ৩১৮ ফাওবদা পাউথোক-চাউথোকপগী থবকশিং; গোমতি তুরেল (ত্রিপুরা)দা ৱাতরৱেজ অসিনি।

Ministry of Development of North-East Region
Infrastructure Projects in North Eastern Region
11 FEB 2021 6:05PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said that all the North-Eastern States are connected by one or more mode of transport i.e. Air, Rail, Road and Inland Waterways.
In a written reply to a question in the Rajya Sabha today, Dr. Jitendra Singh said that infrastructure projects taken up in the North Eastern Region inter alia include projects of road and rail connectivity; modernization and development of new airports.
Important infrastructure projects completed during the last two years includes Pakyong Airport (Sikkim), Rupsi Airport (Assam); Lumding- Hojai Rail line doubling project (45 Km) in Assam; 300 MW Kameng and 110 MW Pare Hydro Power projects in Arunachal Pradesh; ICP at Moreh and 1819 km of road length covering all North Eastern States. Under North Eastern States Roads Investment Programme (Externally Aided Project), construction/upgradation of three roads (Kalitakuchi to Barpeta-58.5 km, Tamulpur to Paneri-43 km and Paneri to Udalgiri-18.4 km) along with five major bridges in Assam and one road (Garobada to Dalu-93.4 km) in Meghalaya have been completed.
The projects completed in Tripura include Agartala - Sabroom new Rail line project (112 km); 2-laning with paved shoulder of Udaipur- Sabroom Section of NH-44 from km 55.00 to km 128.712; and strengthening and widening works of NH-8 (old NH-44) from km. 284 to km 318; Waterway on river Gomati (Tripura).