শেল-থুম মন্ত্রালয়
চানবা থাওশিং, পিথ্রাইগী স্ক্রেপ, পোপ্পী মরু, ক্বা মরু, সনা অমসুং লুপাগী রারিফ ভেল্যু লেপ্পগা মরী লৈননা তারিফ নোতিফিকেসন নম্বর ১৩/২০২১-কস্তম্স (এন.তি.)
02 FEB 2021 8:38PM by PIB Imphal
কস্তম্স এক্ত, ১৯৬২ (১৯৬২গী ৫২)গী সেক্সন ১৪গী সব-সেক্সন (২)না পীরিবা শক্তিশিং অদু শিজিন্নদুনা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস অমসুং কস্তম্সনা মসি মরু ওই হায়না খন্দুনা গেজেত ওফ ইন্দিয়াদা, এক্সত্রাওর্দিনারী, পার্ত- II, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (ii), নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই.)গী খুত্থাংদা, ২০০১গী অগস্ত ৩দা ফোংখিবা নোতিফিকেশন নম্বর ৩৬/২০০১-কস্তম্স (এন.তি.), ২০০১গী অগস্ত ৩দা ফোংবা নোতিফিকেসন নম্বর ৩৬/২০০১-কস্তম্স (এন.তি.)দা, ফাইনান্স মন্ত্রালয় (রেভেন্যু দিপার্তমেন্ত)দা ভারত সরকারগী নোতিফিকেশনদা মখাদা পীরিবশিং অসি শেমদোক্তুনা চৎনহনখি:-
হায়রিবা নোতোফিকেসন অসিগী মখাদা, তেবল-১, তেবল-২ অমসুং তেবল-৩গীদমক্তা মখাদা পীরিবা তেবলশিং অসি শিন্দোক্লগনি:-
“তেবল-১
সিরিয়ল নম্বর
পন্দুপ / হেদিং/ সব-হেদিং / তারিফতা য়াওরিবা পোৎ
পোৎচৈশিংগী অকুপ্পা মরোল
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন খুদিংগী য়ু.এস. $ দা )
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্তবা পাম থাও
১০১৩ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
২
১৫১১ ৯০ ১০
আর.বি.দি. পাম থাও
১০৩৮ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
৩
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা - পাম থাও
১০২৬ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
৪
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্তবা পামোলীন
১০৪৪ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
৫
১৫১১ ৯০ ২০
আর.বি.দি.পামোলীন
১০৪৭ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
৬
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা-পালমোলীন
১০৪৬ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
৭
১৫০৭ ১০ ০০
শুংদোক্তবা সোয়া বীন থাও
১১২৭ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
৮
৭৪০৪ ০০ ২২
পিথ্রাইগী স্ক্রেপ (মখল পুম্নমক্কী)
৪৫৯৮ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
৯
১২০৭ ৯১ ০০
পোপ্পী মরুশিং
৩৬২৩ (মদুদি অহোংবা লৈতে)
তেবল-২
সিরিয়ল নম্বর
পন্দুপ / হেদিং/ সব-হেদিং / তারিফতা য়াওরিবা পোৎ
পোৎচৈশিংগী অকুপ্পা মরোল
তারিফ মমল (য়ু.এস. $ দা)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১.
৭১ নত্রগা ৯৮
তাং ৩০.০৬.২০১৭দা থোকপা নোতিফিকেশন নম্বর ৫০/২০১৭০-কস্তম্সগী সেরিয়েল নম্বর ৩৫৬কী মনুং চন্না কান্নবা ফংলিবা সনাগী মওং অমা হেক্তা।
গ্রাম ১০ খুদিংদা ৫৯৭
(মদুদি অহোংবা লৈতে)
২.
৭১ নত্রগা ৯৮
তাং ৩০.০৬.২০১৭দা থোকপা নোতিফিকেশন নম্বর ৫০/২০১৭০-কস্তম্সগী সেরিয়েল নম্বর ৩৫৭কী মনুং চন্না কান্নবা ফংলিবা লুপাগী মওং অমা হেক্তা।
কিলোগ্রাম খুদিংগী ৯৫৩
৩.
৭১
(i) মেদলিয়নশিং অমসুং লুপাগী শেলয়েক নত্তনা ৯৯.৯%দগী তাদনা য়াওবা নত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মনুং চন্না লৈবা শাবা লোইদ্রিবগী মওংদা লৈবা লুপা;
(ii)
৯৯.৯%দগী তাদনা য়াওবা মেদালিয়নশিং অমসুং লুপাগী শেলয়েকশিং নত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মনুং চন্না লৈবা শাবা-লোইদ্রিবা মওংদা লৈবা লুপা, পোস্ত, কুরিয়র নত্রগা বেগেজকী খুথাংদা ইম্পোর্ত তৌরকপা নত্তনা
শন্দোকনা তাকপা – মসিগী এন্ত্রী অসিগীদমক্তা করিগুম্বা মওং অমহেক্তগী লুপাদা ফোরেনগী শেলয়েক , লুপানা শাবা জ্বেলরী নত্রগা লুপানা শাবা পোৎচৈশিং মসিদা য়াওরোই
কিলোগ্রাম খুদিংগী ৯৫৩
৪.
৭১
(i) শারিবা অদুগী নত্রগা শুংলিবা অদুগী সেরিয়েল নম্বর অমসুং মেত্রিক য়ুনিতশিংদা ওনবা অরুম্বা হক্তুনা য়াওরবা তোলা বারশিং নত্তনা শনাগী বারশিং;
(ii) ৯৯.৫%দগী তাদনা য়াওবা শনাগী শেলয়েকশিং অমসুং গোল্দ ফাইন্দিংস, পোস্ত, কুরিয়র নত্রগা বেগেজকী খুথাংদা ইম্পোর্ত তৌরকপা নত্তনা অসিগুম্বা মখলগী পোৎলমশিং
শন্দোকনা তাকবা – মসিগী এন্ত্রী অসিগীদমক্তা ওইনা ‘গোল্দ ফাইন্দিংস’ হায়বদি হুক, ক্লাস্প, ক্লামপ, পিন, কেচ, জ্বেলরী অদুবু নত্রগা জ্বেলরীগী শরুক অমবু মফম চানা ফাজিন্নবা শিজিন্নররিবা স্ক্র্যু বেক অদুবুনি।
597 per 10 grams (i.e. no change)
গ্রাম ১০ খুদিংগী ৫৯৭
(মদুদি অহোংবা লৈতে)
তেবল-৩
সিরিয়ল নম্বর
পন্দুপ / হেদিং/ সব-হেদিং / তরিফতা য়াওরিবা পোৎ
পোৎচৈশিংগী অকুপ্পা মরোল
তারিফ মমল
(মেত্রিক তন খুদিংগী য়ু.এস. $দা )
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
০৮০২৮০
ক্বা মরু
৩৬৯৫ (মদুদি অহোংবা লৈতে)”
খংজিনগদবা:- প্রিন্সিপাল নোতিফিকেশন অসি গেজেত ওফ ইন্দিয়াদা, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত-II, সেক্সন -৩, সব-সেক্সন (ii)দা, নোতিফিকেশন নম্বর ৩৬/২০০১-কস্তমস (এন.তি.)গী খুত্থাংদা, ২০০১গী অগস্ত ৩দা, নম্বর এস.ও. ৭৪৮কী খুত্থাংদা, ২০০১গী অগস্ত ৩দা ফোংখি অমসুং মসিবু গেজেত ওফ ইন্দিয়াদা, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত-II, সেক্সন -৩, সব-সেক্সন (ii)দা, নম্বর এস.ও. ৪৪৬ (ই.)গী খুত্থাংদা, ২০২১গী জনুৱারী ২৯দা ই-পব্লিস তৌখিবা নোতিফিকেশন নম্বর ০৮/২০২১ – কস্তম্স (এন.তি.)গী খুত্থাংদা, ২০২১গী জনুৱারী ২৯দা চৎনবা হৌখি।

Ministry of Finance
Tariff Notification No. 13/2021-CUSTOMS (N.T.) in respect of Fixation of Tariff Value of Edible Oils, Brass Scrap, Poppy Seeds, Areca Nut, Gold and Silver
02 FEB 2021 8:38PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by sub-section (2) of section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), the Central Board of Indirect Taxes & Customs, being satisfied that it is necessary and expedient to do so, hereby makes the following amendments in the notification of the Government of India in the Ministry of Finance (Department of Revenue), No. 36/2001-Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001, namely:-
In the said notification, for TABLE-1, TABLE-2, and TABLE-3 the following Tables shall be substituted, namely: -
“TABLE-1
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
Crude Palm Oil
1013 (i.e. no change)
2
1511 90 10
RBD Palm Oil
1038 (i.e. no change)
3
1511 90 90
Others – Palm Oil
1026 (i.e. no change)
4
1511 10 00
Crude Palmolein
1044 (i.e. no change)
5
1511 90 20
RBD Palmolein
1047 (i.e. no change)
6
1511 90 90
Others – Palmolein
1046 (i.e. no change)
7
1507 10 00
Crude Soya bean Oil
1127 (i.e. no change)
8
7404 00 22
Brass Scrap (all grades)
4598 (i.e. no change)
9
1207 91 00
Poppy seeds
3623 (i.e. no change)
TABLE-2
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 or 98
Gold, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 356 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
597 per 10 grams (i.e. no change)
2.
71 or 98
Silver, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 357 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
953 per kilogram
3.
71
(i) Silver, in any form, other than medallions and silver coins having silver content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92;
(ii) Medallions and silver coins having silver
content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, silver in any form shall not include foreign
currency coins, jewellery made of silver or
articles made of silver.
953 per kilogram
4.
71
(i) Gold bars, other than tola bars, bearing manufacturer’s or refiner’s engraved serial number and weight expressed in metric units;
(ii) Gold coins having gold content not below 99.5% and gold findings, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, “gold findings” means a small component such as hook, clasp, clamp, pin, catch, screw back used to hold the whole or a part of a piece of Jewellery in place.
597 per 10 grams (i.e. no change)
TABLE-3
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $ Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
Areca nuts
3695 (i.e. no change)”
Note: - The principal notification was published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide Notification No. 36/2001–Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001 and was last amended vide Notification No. 08/2021-Customs (N.T.), dated the 29th January, 2021, e-published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S.O. 446 (E), dated 29th January, 2021.