Ministry of Women and Child Development
Number of Women Benefited Under PMMVY
04 FEB 2021 6:11PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development implements Centrally Sponsored Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY) with effect from 01.01.2017. Maternity benefits amounting to Rs.5931.95 crores (including Central and State share) have been paid to 1.75 crores eligible beneficiaries during the last three financial years i.e. 2017-18, 2018-19 and 2019-20. Further, maternity benefits amounting to Rs.2063.70 crores (including Central and State share) have been paid to 65.12 lakh eligible beneficiaries during the current financial year of 2020-21 (as on 29.01.2021).
1. provisions for the Scheme are made as per the requirement based on the number of beneficiaries. The Budget Estimate (BE) under PMMVY for the current financial year 2020-21 is Rs.2500.00 crores.
This information was given by the Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Rajya Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা কানবা ফংহনখ্রবা নুপীশিংগী মশিং
04 FEB 2021 6:11PM by PIB Imphal
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না ০১.০১.২০১৭দগী হৌরগা কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা প্রধান মন্ত্রী মাত্রু বন্দনা য়োজনা (পি.এম.এম.ভি.ৱাই.) ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে। হৌখিবা শেনবা চহি অহুম হায়বদি ২০১৭-১৮, ২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০গী মনুংদা মতিক চারবা বেনেফিসরী কোতি ১.৭৫দা লুপা কোতি ৫৯৩১.৯৫ (কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী শেয়ার য়াওনা)গী শেনফম ওইবা মেতরনিতী বেনেফিৎশিং পীখ্রে। মখা তানা হৌজিক ওইরিবা শেনবা চহি ২০২০-২১ (২৯.০১.২০২১ ফাওবদা) মতিক চারবা বেনেফিসরী লাখ ৬৫.১২দা লুপা কোতি ২০৬৩.৭০ (কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী শেয়ার য়াওনা)গী শেনফম ওইবা মেতরনিতী বেনেফিৎশিং পীখ্রে।
স্কিম অসিগীদমক প্রোভিজনশিং অসি বেনেফিসরীশিংগী মশিংদা য়ুমফম ওইবা দরকারওইবশিংগী মতুং ইন্না শেম্বনি। হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহি ২০২০-২১গী ওইনা পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা বজেৎ ইস্তিমেৎ (বি.ই.) অসি লুপা কোতি ২৫০০.০০নি।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবেলপমেন্ত মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।